Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Hemhūss ar Bārtuli. Līgo!

Hemhūss ar Bārtuli. Līgo!
"Flyers" jaunpienācējam Denam Hemhūsam (Nr. 2) filadelfiešu līdzjutēji jaunās sezonas sākumā atvēl vietu trešajā aizsargu pārī kopā ar Oskaru Bārtuli
FOTO: AP/"Scanpix"

Vasaras saulgriežu brīdī varbūt tikai par patīkamo? Oskars, protams, nav Jānis, taču mūsu NHL aizsargam Bārtulim Filadelfijas "Flyers" līdzjutēji atvēl vietu trešajā aizsargu pārī nākamsezon. Vismaz gribētu tur viņu redzēt.

Stenlija kausa finālistes "Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns pirms nedēļas nāca klajā ar stratēģiju nākamajai sezonai (ar domu vēl arī par tālāku nākotni), nosaucot trīs galvenos mērķus vasaras darījumu kampaņai.

Viņaprāt, ir trīs galvenie uzdevumi, lai nākampavasar cerētu gāzt "Blackhawks" no troņa, - galvenais slēpjas tikšanā pie stabila pirmā vārtsarga. Otrs - kā panākt, lai Džeimss van Rimsdīks un kāds cits no kluba pašreizējiem vai, iespējams, vasarā iegādātajiem
uzbrucējiem spētu kļūt par pārliecinošu vārtu guvēju kādā no trim pirmajām maiņām.

Visbeidzot, trešais, mūs visvairāk interesējošais, jautājums - nepieciešama "stabilā aizsargu četrinieka" papildināšana ar kādu no līgas vadošajiem vīriem šajā ampluā.

Tas uz papīra, bet pirmo soli "Flyers" jau spērusi, turklāt tieši Bārtuļa lauciņā, samainot bieži savainojumus gūstošo Raienu Parentu pret Denu Hemhūsu, kurš 2006. gadā Kanādas izlases sastāvā spēlēja pasaules čempionātā Rīgā, ar sešu gadu NHL pieredzi no Našvilas "Predators".

Līdzjutēji uzsver, ka gājiens labs, jo 27 gadus vecais Dens bijis varošākais un stabilākais našviliešu aizsargs, taču ar to varot izrādīties arī par maz meistarīgajā Rietumu konferencē.

Un tomēr - puisis varot kļūt par vadošo aizsargu klubā un esot gatavs lielām uzvarām. Aizvadītajā Stenlija kausa izcīņā "Predators" sešās spēlēs piekāpās nākamajai čempionei "Blackhawks", tādējādi Hemhūsam arī ir zobs uz čikāgiešiem, ko, kas zina, viņš varbūt varēs atriebt nākamsezon jau kā filadelfietis.

Hemhūss, kas NHL aizvadījis 483 spēles (no 492 iespējamajām), noteikti pastiprināšot "Flyers" aizsardzību, un tas būšot ļoti nepieciešams garajā sezonā. Ar savām vairāk nekā 22 vidēji spēlē aizvadītajām minūtēm Našvilā viņš būšot drošs plecs, ja nu kas gadās ar Krisu Prondžeru vai Kimo Timonenu, kuri nav no jaunajiem.

Patīkami, ka "Flyers" līdzjutēji, blogos analizējot Hemhūsa iegādi, atzīst, ka tagad klubam esot trīs stabili aizsargu pāri, trešajā no tiem līdzās jaunpienācējam vietu atvēlot Oskaram Bārtulim. Jaunais un pastāvīgi hokeja zinības palielinošais Mets Karls esot daudz mācījies no Prondžera, un par šo duetu nav šaubu.

Breidonam Koburnam, kurš šosezon bijis ļoti nestabils, jāatceras, kā viņš spēlēja 2008. gadā līdzās ar teicamu taktisko izpratini apveltītajam Timonenam.

Pievienojot Hemhūsu ar viņa kustīgumu un pieredzi, "Flyers" aizsardzība kļūšot par vienu no vadošajām visā līgā. Bet pašam Hemhūsam, ko uzskata par ļoti labu mazākuma brigādes vīru, kurš turklāt apveltīts ar teicamu vārtu gūšanas prasmi, zinātāji atvēl vietu trešajā pārī (vismaz sezonas sākumā), turklāt atzīst, ka viņš klubam došot ļoti lielu labumu (un, protams rezultātus) tieši
kopā ar krietni progresējušo Bārtuli.

Ja par to runātu kluba vadība, Holmgrēns, vai pat apskatnieki, mēs, protams, celtu augšā īkšķus. Sak, Oskar, turies pie Dena. Taču arī hokeja līdzjutēju viedoklis ir ne mazāk tīkams - iemīlējuši mūsējo filadelfieši, tic viņam. Viss gan ir paša Oskara rokās. Lai sokas! Līgo!

  +9 [+] [-]

, 2010-06-23 22:24, pirms 14 gadiem
Patīkami, ka arī vietējie spēj novērtēt gados jauno Bārtuli! Līgo!

     [+] [-]

, 2010-06-23 23:26, pirms 14 gadiem
3 maiņa nav slikti, bet ja viss notiks pat labāk kā plānots, var būt arī 2 maiņa!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-24 10:00, pirms 14 gadiem
Ja Koburnu aizmainiis, tad ar lielu varbuut arii buus parinieki... es ipashi nepaljautos. Otraa mainja? Kamon...

     [+] [-]

, 2010-06-24 17:00, pirms 14 gadiem
Cerams jau , ka Bārtulis paliks.

     [+] [-]

, 2010-06-25 20:57, pirms 14 gadiem
Patīkama ziņa!
Lai veicas Bārtulim!!!