Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

KHL "logs uz Eiropu": kandidātu TOP 5

KHL "logs uz Eiropu": kandidātu TOP 5
HC Slovan Bratislava logo

Krievijas hokeja portāli veic dažādas aptaujas, līdzjutēji "cepās" par tēmu, bet no dienas kārtības nepazūd KHL paplašināšanas jautājums "nu, kādu mārrutku pēc tas būtu nepieciešams?". eksperti, apskatnieki un arī līdzjutēji piemirst, ka mārrutkus pasūta organizācija, kas nav viens un tas pats, kas Krievijas Hokeja federācija. KHL administratoriem Krievijas hokeja attīstība nav vienīgā prioritāte. Eiropas hokeja "iedabūšana" Krievijas hokeja funkcionāru ideoloģiskajā telpā un propagandas sasniedzamības zonā ir būtiskāka par Iekškrievijas hokeja problēmām. tāpēc Prāgas "lauvas" un Milānas "makaroni" KHL līderiem būs svarīgāki par savējo leģendāro "ķīmiķu" un "padomju spārnu" reanimēšanu.

savukārt "brālīgo" republiku, kā Latvija, iesaiste KHL-ā ir tikai līdzeklis, ceļa posms, sava veida "logs uz Eiropu". KHL funkcionāriem vajag nozīmīgākus "putnus". pirmo četru sezonu gaitā viņi ir sapratuši, ka ar stabilām hokeja valstīm, kā Somija, Zviedrija, nebūs vienkārši, un, ka sākumā nāksies apmierināties ar hokeja saimniecībām, kas pēdējos gados novājē vai jau izsenis ne tuvu nav Eiropas hokeja TOPā. tomēr ilgtermiņā KHL maizes devēju apetīti tas nemazina un plānus neatceļ.

KHL kandidātu TOP 5

1. HC Slovan Bratislava. par šīs komandas pievienošanos KHL, vismaz teorētiski - jo Krievijā nekas nav 100% droši, šaubām vajadzētu būt vismazākajām. jo starp pretendentiem tā ir pirmā nopietnā hokeja organizācija ārpus Krievijas, kas netiek veidota kā projekts tikai par godu KHL; tai ir sava vēsture, pieredze un arī vārds. "nopietna" arī tādā nozīmē, ka spēlē savas valsts, kas turklāt ir pat salīdzinoši hokeja lielvalsts "bez apsmaidīšanas", stiprākajā līgā. turklāt Slovan gadījumā viss notiek salīdzinoši "pareizi" - vispirms ir izdarīta virkne priekšdarbu un tikai tad publiski paziņojumi. tomēr no KHL funkcionāru puses jau ar nepacietību gada garumā "suloja" solījumi, ka Bratislavas klubs spēlēšot KHL jau no 2012./2013. g. sezonas.

vairākkārtēji Slovākijas čempioni un pat vienreiz (1979.) par Čehoslovākijas čempioniem kļuvušie HC Slovan Bratislava, kas par savu dzimšanas gadu uzskata 1921.-to, arī uz visas Eiropas hokeja kartes izskatās pieredzes un tradīciju bagāts klubs, kuram savai reputācijai būtu jārūp. tādēļ pieeja jautājumam par dalību KHL ir nopietna. jau ir sarūpētas Slovākijas un Krievijas Hokeja federāciju atļaujas, ar infrastruktūru un arēnas ietilpību - arī viss kārtībā. vēl ir jāsakārto finanšu dabas jautājumi, kas, protams, nav mazsvarīgi. tomēr, ja salīdzina jebkāda veida sponsoru ieinteresētības loģiku, tad Bratislavā bāzētu klubu ir nesalīdzināmi lielāka jēga sponsorēt nekā, piemēram, hokeja komandu Popradā.

2. Hockey Milano Rossoblu. kandidāti "numur divi" ir itāļi. ne tādēļ, ka būtu ļoti nozīmīgi KHL kartei ar savas valsts hokejisko slavu, bet tādēļ, ka Milānas klubs faktiski kļuva par KHL paplašinātāju "glābšanas salmiņu" neizdošanās okeānā. Itālijas klubs KHL-am kļuva ļoti vajadzīgs brīdī, kad skaisti un skaļi izsludinātie paplašināšanās plāni Eiropas virzienā juka un bruka. Milānas klubam bija jākļūst par īstu Eiropas klubu, kas arī neatrodas bijušā Varšavas līguma valstu teritorijā un kas kļūst vismaz par kvantitatīvu apliecinājumu KHL paplašināšanas politikas rezultativitātei.

un tagad, pat ja izgāžas KHL plāni čeho-slovāku klubu virzienā, ir rezerves variants - klubs, kas patiešām grib un, galvenais, var bez šķēršļiem iestāties KHL. tagad arī KHL vadība, ja ir pieteikumi no Čehijas un Slovākijas klubu puses, var parotaļāties ar Milānas pieteikumu, izteikt itāļiem vismaz formālus aizrādījumus un pat neuzņemt, norādot, ka KHL-ā kuru katru taču neuzņemam. tomēr līdz tādam "uzmetienam" KHL funkcionāri, domājams, nenonāks.

bet Hockey Milano Rossoblu, kura galvenā komanda vismaz pagaidām veiksmīgi sitas pa Itālijas otro līgu - Serie A2, vadība jau ierastākajās KHL vadībai piemītošajās tradīcijās jau stāsta, cik skaisti viss būs, kur KHL Itālijas klubs spēlēs un cik pieprasīts kļūs. cik liels "benders" vai "minhauzens" ir Milānas kluba prezidents Iko Miljore (Ico Migliore), varēs uzzināt jaunās sezonas sākumā, bet ir skaidrs, ka bez KHL vadības atbalsta viņš ar tik krāšņu verbālo atklāsmi nesirgtu. tomēr ar visu publisko "urā!", itāļu kluba funkcionāri atstāj nelielu atkāpšanās ceļu saviem plāniem, norādot, ka, ja viņus jau no 2012./2013. g. sezonas neuzņems KHL, viņi turpinās darbu pie tā, lai tas tik un tā notiktu kādā no vēlākām sezonām. šobrīd aktuālākā Milānas kluba funkcionāru problēma ir, kāds pārsteigums, finanses.

3. Prāgas Lev. Slovākijā no Čehijas ieceļojušā KHL projekta ar nosaukumu Lev pārcelšanās atpakaļ uz Čehiju un konkrēti Prāgu tapa izsludināta jau ilgāku laiku pirms noslēdzies KHL čempionāts. tomēr informācija par komandas pārceļošanu nav tik viennozīmīga kā varētu šķist. drīz pēc "jurģu" izziņošanas tika sludināts, ka Lev komandas mājvieta tomēr paliek Popradā (Slovākijā), kur aizvadīja savu pirmo KHL sezonu. tagad atkal informatīvā telpa piekrauta ar ziņām par pārcelšanos uz Prāgu.

it kā jau Lev savas pirmās sezonas laikā ir apliecinājis, ka strādāt var. ne komanda, ne tās administrācija un draugi nekādi līgas spīdekļi nav, bet arī pirmo sezonu par izgāšanos uzskatīt nevarētu. tomēr 21. (no 23) vieta līgā un 10. (no 11) vieta Rietumu konferencē nav tas gaidītākais rezultāts. tiesa, ir arī zināms, ka Lev komanda sezonas noslēgumu, kurā bija tikuši skaidrībā, ka izslēgšanas spēlēs netiks, vienkārši "izlēja" - sāka ekonomēt līdzekļus, atlaist spēlētājus... šī līdzekļu ekonomēšana izraisīja zināmu neapmierinātību tajos, uz kā rēķina norisinājās ekonomēšana un kas viņiem juta līdzi, un arī radīja kaitējumu Lev reputācijai.

teorētiski Lev jau ir sezonas gaitā pārbaudīta un gatava saimniecība, kura tikai mainītu pilsētu. bet faktiski - nokļūstot citā vietā, tas kļūst par jaunu klubu ar citiem satelītiem, ieskaitot fārma saimniecību. un Lev gadījumā atkal aktuāla kļūst Čehijas hokeja federācijas nostāja. ja jau Lev vadoņi izsludina pārcelšanos uz Čehiju, tad jādomā arī federācijā atļaujas jau aizrunātas, tomēr federācija var salikt "sprunguļus" Lev spieķos bez stresa. zinātāji stāsta, ka čehu federācija lēmumu "sastrādās" 29. martā.

interesanti, ka Slovākiju pametošais Lev "savu" jauniešu komandu Tatranski Vlci, kas šosezon Krievijas jaunatnes līgā - MHL-ā aizvadīja pirmo sezonu, plānojot atstāt HC Slovan Bratislava klubam. bet jau Čehijā Lev sola jaunu MHL vienību, kuru paredzēts bāzēt Karlovi Vari pilsētā.

4. Doņeckas Donbass. aktuālais Ukrainas hokeja flagmanis Donbass, kurš jau no sākta gala deklarējis savu vēlmi startēt KHL, savu pirmo sezonu Krievijas hokeja otrajā līmenī - VHL aizvada uz viļņa. regulārajā čempionātā ir Rietumu konferences līderis (111 punktu 53 spēlēs); play off 1. kārtu pārvarēja sērijā ar 3-0, 2. kārtu - ar 3-0... šobrīd Donbass ir pirmā komanda, kas nonākusi līdz VHL konferenču fināliem, bet pārējie vēl nav zināmi.

Ukrainas hokeja kluba iestāšanās peripetijas KHL virzienā apskatniekiem un arī līdzjutējiem nav tik "garšīgas" kā, piemēram, epopejas ar Šveices, Čehijas vai Itālijas klubiem. tādēļ priekšroka informācijas skaļumā ir "īstās" Eiropas komandām, nevis "tepat" esošai Ukrainai. turklāt jāatceras, ka 2010./2011. gada sezonai jau ar lielu un skaļu pārliecību tika sludināta kāda Kijevas jaunveidojama kluba Budiveļņik pievienošanās KHL-ā, kas aplauzās... arī tas dara piesardzīgas prognozes par kāda Ukrainas kluba iestāšanos KHL. ja runa ir par bijušās PSRS ne-Krievijas republiku piedāvājumu, kurā laiku pa laikam pavīd arī klubu nosaukumi no Baltkrievijas un Kazahstānas, tad galvenais kandidāts ir tieši Doņeckas Donbass. tiesa, 2012. gada sākumā KHL/VHL funkcionāri ir pasākuši runāt, ka Donbass un arī Tjumeņas Rubin "pāriešana" no VHL uz KHL, kas pirms gada sludināta jau kā gandrīz garantēta, tik vienkārša nebūšot. tāpat jārēķinās, ka jaunajā sezonā no VHL uz KHL paredzēts pārcelt no jauna veidoto Jaroslavļas Lokomotiv komandu.

5. Popradas ne-Lev. Popradas mērs pēc Lev paziņojumiem par draudzīgās Popradas pamešanas ir nolēmis spēlēt savu "partiju" un izsludinājis savu vēlmi Popradā paturēt (t.i., veidot jaunu) KHL komandu. Lev piemērs ir apliecinājis, ka Popradā spēlēt var - ar infrastruktūru vairāk vai mazāk viss kārtībā. vien tāds sīkums nomoka Popradas pilsētas galvu - vajag nieka 10 miljonus eiro. finanšu nepietiekamība gan netraucē Popradas mēram publiski sludināt savas idejas un iesniegt dokumentus dalībai KHL-ā. acīmredzot popradiešu lielā cerība ir KHL vadības atbalsts finanšu piesaistē, lai neteiktu - tieša palīdzība konkrētā banknošu apjomā.

starp citu, komanda, kas Popradas ne-Lev versijā tiek piesaukta par topošā KHL kluba bāzi, - HK AutoFinance Poprad (iepriekš nosaukums - HK ŠKP Poprad) pēdējās divas sezonas neslikti startē Slovākijas stiprākajā līgā - aktuālais nosaukums: Tipsport Extraliga. 2011. gada pavasarī Popradas klubs palika 2. vietā kā regulārajā sezonā, tā izslēgšanas spēlēs. 2011./2012. g. regulārajā sezonā HK AutoFinance Poprad ieņēma 4. vietu, par vienu punktu atpaliekot no 3. vietā esošās HC Slovan Bratislava vienības. starp citu, nav jau kategoriski atcelta iespēja, ka Čehijas hokeja federācijas iebildumu gadījumā arī 2012./2013. g. sezonā Lev paliktu Popradas komanda, atceļot Popradas mēra nepieciešamību ieguldīties jaunas KHL komandas izveidē. tiesa, ja čehu Lev savā dzimtenē aplaužas vēlreiz, ir augsta iespējamība, ka tā vadoņi "met plinti krūmos" un beidz censties...

P.S. "ārpus konkurences"

Helvetics (Šveice). interesants hokeja saimniecības jaunrades projekts ieplānots "no nulles" būvējamā Šveices pilsētā Huitvilā. atšķirībā no vairuma potenciālo KHL jaunpienācēju šī kluba plāni nav tik steidzami un iestāšanās KHL-ā ir iecerēta 2014./2015. g. sezonā - t.i., ne ātrāk kā pēc 2 gadiem. šajā laikā Helvetics veidotāji centīsies apliecināt Šveices hokeja saimniekiem, ka šoreiz KHL-isti nenāk uz visu gatavu, bet ir iecerējuši arī ieguldīt hokeja saimniecībā, ne tikai tekošajās algās. pagaidām gan Helvetics veidotāju plāni izklausās diezgan minhauzeniski - ieceres, kas faktiski jāīsteno uz līdzenas vietas, KHL kontekstā vienmēr ir izraisījušas skepsi... arī iecere pārvērst iecerēto KHL vienību Helvetics par Šveices izlases bāzes komandu ir, teiksim, interesanta... pagaidām atliek novēlēt Helvetics bīdītājiem veiksmes!

Vācijas versijas. pirms 2011./2012. g. sezonas un tās gaitā galvenokārt Krievijas mediji cilāja vairākas versijas par Vācijas dažādu pilsētu esošu vai jaunveidojamu klubu "iecelšanu" KHL-ā. KHL viceprezidents Iļja Kočevrins gala beigās 2012. gada februārī pasludināja ka Leipcigas un Diseldorfas klubu virzītāji KHL virzienā ir kaut kādi krāpnieki (какие-то "мутные" люди), bet vienīgās "īstās" sarunas par iestāšanos KHL esot ar Hannoveres kluba vadību. tiesa, arī šīs sarunas vismaz pagaidām ir pabeigušās ar neko.

citi varianti. laiku pa laikam kāds Kazahstānas un/vai Baltkrievijas klubs iečiepstas, ka grib un jau gandrīz dara visu, lai nokļūtu KHL sastāvā. tomēr šīs līgas vadoņiem Baltkrievijas un Kazahstānas otrie klubi Kontinentālajā Hokeja Līgā nav nepieciešami. jāpieņem, ka Baltkrievija, Kazahstāna un Latvija bija tāds kā "pirmais ēdiens", tagad KHL vadība un naudas devēji gaida desertu - īsto Eiropu, bet, ja "neīsto", tad vismaz līdz šim KHL-ā nebijušu valstu nosaukumu formā. vēl pie dzīvības tiek uzturēta versija par Horvātijas pārstāvja Medveščak vēlmi spēlēt KHL, bet, piemēram, Moldovas hokeju KHL hokeja piramīdā plānots "ievest" caur jaunatnes hokeju - MHL. vēl viena interesanta versija tiek locīta Igaunijas hokeja sakarībā - atsevišķi personāži jau ir paziņojuši par ieceri Igaunijas vienību KHL-ā "ievest" 2015./2016. g. sezonā. rādās, ka viela spriedelējumiem par KHL paplašināšanu tuvākajiem gadiem nepietrūks...

lasāmvielai un izziņām:

- HC Slovan Bratislava ilgstošā ģenerālmenedžera Maroša Krajči (Maroš Krajči) intervija par kluba pievienošanos KHL (2012-03-20):
Словацкий клуб переехал в Россию от зависти -...
Motívom vstupu Slovana do KHL aj vyššie...
- par Milānas kluba dalību KHL; Milānas kluba prezidenta Iko Miljores intervija (2012-03-20):
Президент "Милана" Ико Мильоре: мы хотим войти...
- Slovākijas Hokeja federācija atļāvusi HC Slovan Bratislava iestāšanos KHL (2012-03-21):
«Слован» получил разрешение играть в КХЛ -...
- Popradas mērs grib "savu" komandu KHL-ā (2012-03-13):
Хоккей на AllHockey.Ru - Попрад готов заявить...
- par jauna Popradas kluba un Bratislavas kluba iestāšanos KHL (2012-03-22):
КХЛ проверит финансы ХК «Попрад» - Газета -...
- HC Slovan Bratislava pārstāvis Milans Vajda (Milan Vajda) par kluba iestāšanos KHL (2012-03-21):
Вайда: "Лев" — чешский проект, попавший в...
- Krievijas Hokeja federācija oficiāli paziņo, ka neiebilst HC Slovan Bratislava dalībai KHL 2012./2013. g. sezonā (2012-03-06):
fhr.ru
Хоккей на AllHockey.Ru - ФХР не возражает...
- KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs sola Bratislavas kluba iestāšanos un informē par Lev pārcelšanos uz Čehiju (2012-03-12):
Александр Медведев: «Слован» вступит в КХЛ,...
- Tatranski Vlci paredzēts kļūt par HC Slovan Bratislava jauniešu komandu; Lev veidos jaunu MHL vienību Karlovi Vari pilsētā (2012-03-12):
"Карловы Вары" и "Татранские Волки" представят...
- Lev palikšot Popradā un nepārcelšoties uz Čehiju (2012-03-01):
Хоккей на AllHockey.Ru - "Лев"...
- Iļjas Kočevrina, KHL viceprezidenta komercijas un komunikāciju jautājumos, intervija par KHL paplašināšanos - Milānas iespējām, Vācijas avantūristiem, versijām par Šveici, Horvātiju u.c. (2012-02-09):
Хоккей. СЭ: Милан пишем, Ганновер - в уме....
- Helvetics pārstāvja Igora Pavlova intervija, t.sk. par Helvetics veidošanu un plāniem (2012-02-01):
Телеграф.lv: Швейцарский прорыв в КХЛ. Павлов —...
- KHL un Helvetics paraksta nodomu protokolu (2011-12-22):
Континентальная Хоккейная Лига - Швейцарский...
- sports.ru par KHL un Helvetics nodomu protokola parakstīšanu un Helvetics kopumā (2011-12-23):
Sports.ru
- par Helvetics plāniem un ne tikai (2012-01-22):
20 Minuten Online - Schweizer KHL-Team...
- idejas par Igaunijas kluba dalību KHL no 2015./2016. g. sezonas (2012-03-05):
Bijušais airBaltic komercdirektors pievērsīs...
- versijas un antiversijas par Diseldorfas kluba dalību KHL (2012-02-03 un 2012-02-04):
Хоккей на AllHockey.Ru - Немецкий...
Новости. Хоккей - кхл. СЭ: "Дюссельдорф"...
- VHL rīkotājdirektors Germans Skoropupovs par VHL paplašināšanas plāniem (2012-02-22):
Высшая хоккейная лига - В ВХЛ могут войти...
Хоккей на AllHockey.Ru - В ВХЛ хотят вступить...
- KHL paplašināšanas politikas kritika (2012-02-05):
Хоккей на AllHockey.Ru - Весь этот бред...
- Helvetics reģistrācijas izziņa Bernes kantona Komercreģistrā (2012-01-13):
be.powernet.ch
- Popradas Lev "nesmukumi" ar spēlētāju algu ietaupīšanām (2012-01-10):
Хоккей на AllHockey.Ru - КХЛ должна провести...
- versijas par Moldovas pārstāvju pievienošanos MHL (2011-12-06):
Молдавcкий вектор МХЛ
Молдавcкий вектор МХЛ
- viedokļraksts par KHL paplašināšanas jēgu Eiropas virzienā (2011-11-09):
Хоккей на AllHockey.Ru - В чем смысл расширения...
- paplašinātā versiju uzskaite pirms 2011./2012. g. sezonas:
Расширение КХЛ. Российский взгляд - Хоккей -...
- Slovākijas ekstralīgas web lapa:
Úvod | Tipsportextraliga.sk

cik jaunu ne-Krievijas klubu startēs KHL 2012./2013. g. sezonā?

  • 19

  • 55

  • 34

  • 2


  +1 [+] [-]

, 2012-03-23 14:06, pirms 12 gadiem
Kāpēc atsaucēs praktiski tikai Krievijas preses raksti?? šajā sakarā būtiski ir arī attiecīgo valstu mediju viedokļi (visvairāk jau šajā gadījumā tēmēju uz Čehiju).

     [+] [-]

, 2012-03-23 14:09, pirms 12 gadiem
starp citu - ir arī šāds ХК «Попрад» хочет вступить в Континентальную... kas ir visai interesanti saturiskā ziņā

     [+] [-]

, 2012-03-23 14:16, pirms 12 gadiem
P.S. kopumā raksts labs - tikai te paceļas jautājums - cik komandas nākamgad spēlēs KHL. Es jau domāju, ka tāpat 24. Un, manuprāt, Doņecka un Milāna - vismaz uz kādu laiku ir zaudējušas aktualitāti KHL sakarā. (vienīgi Doņecka varētu būt rezerves variants - ja slovāku frontē viss galīgi noklājas).

  +1 [+] [-]

, 2012-03-23 14:35, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Kāpēc atsaucēs praktiski tikai Krievijas preses raksti?? šajā sakarā būtiski ir arī attiecīgo valstu mediju viedokļi (visvairāk jau šajā gadījumā tēmēju uz Čehiju).
sveiks, nav tā, ka tikai krievu, ir pa kādam slovāku, čehu, šveiciešu avotam (ieskaties sarakstā).
bet kopumā Krievijas mediju rakstu par šo tēmu principā ir vairāk par KHL tēmu - kā ieinteresētības, tā arī ieguldīto resursu dēļ

  +1 [+] [-]

, 2012-03-23 14:49, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: starp citu - ir arī šāds ХК «Попрад» хочет вступить в Континентальную... kas ir visai interesanti saturiskā ziņā
jap, šīs sērijas raksti ir vairāki. daži no tiem ir norādīti pie lasāmvielas. bet paldies par linku - te īsāk un konspektīvāk redzams Popradas mēra cerību pamats

     [+] [-]

, 2012-03-23 15:08, pirms 12 gadiem
Īsāk sakot, slovenskooo, slovenskooo... heja heja heja slovenskooo gaidām KHL

  +5 [+] [-]

, 2012-03-23 15:13, pirms 12 gadiem
Es tikai domāju par to kāpēc letiņu pridpreņemāķeļi tik kūtri reaģē uz KHL paplašināšanās iespējamību, būtu kāds jau sen aizbraucis uz Londonu, teiksim, savācis bariņu letiņu, kas tur dzīvo, sarunājis visu ar kādu lielu vietējo halli, dabujis feerācijas atļauju, uztaisījis smuku logu k-kādam Londonas "Warriors" un tad zvanījis Meģveģim, ka ''pēc biedru vēlēšanās'' vajag KHL klubu Londonā, viss ir tik pietrūkst finanšu... tad lai krievi iedot 10 ļimonus USD, pēc gada kādu 1.5 ierauj sev nāsīs un rauj klubu uz Parīzi cerot, ka tur veiksies labāk un prasot Meģveģim vēl 10 ļimonus...
Mums tak cilvēku pietrūkst, kas tādu biznesu prastu taisīt... Komandas arī var uztaisīt, Dublinā, Londonā, Gērnsijā piem. a kas? Cilvēki i no Anglijas, i Francijas var uz salu braukt hokeju skatīties...

Bet laikam arī KHL viss tik vienkārši nenotiek, jo ja krievi tikai savu naudu gribētu dot, tad spēlētu i Milāna bez jautājumiem, i Helvetiks, i Meveščaks un arī Čaks Noriss KHL nākamgad...

  -2 [+] [-]

, 2012-03-23 17:14, pirms 12 gadiem
Kas nākamgad ar VHL un vai beidzot DR fārms sāks ar šo gadu tajā spēlēt ?
Uzskatu, jātiecas pēc jeņķu/kanādiešu sistēmas.
NHL--->AHL
KHL--->VHL

  +1 [+] [-]

, 2012-03-23 17:59, pirms 12 gadiem
tāpat kā MMM ir finanšu piramīda, KHL ir hokeja piramīda, abu darbība ir visai mistiska

  +1 [+] [-]

, 2012-03-23 20:58, pirms 12 gadiem
kārtējais grūti lasāms raksts, omg, izturēju tikai ievadu...

  +3 [+] [-]

, 2012-03-23 21:33, pirms 12 gadiem
Letinsh rakstīja: Kas nākamgad ar VHL un vai beidzot DR fārms sāks ar šo gadu tajā spēlēt ?
Uzskatu, jātiecas pēc jeņķu/kanādiešu sistēmas.
NHL--->AHL
KHL--->VHL
tādā gadījumā jālikvidē HK Rīga - NHL klubiem nav jauniešu komandas

  +1 [+] [-]

, 2012-03-27 00:41, pirms 12 gadiem
nu KHL-am noderētu jauni klubi, vienalga no kurienes un kādi (ka tik konkurēt spējīgi), jo manuprāt jau būtu interesantāk, ja būtu jākožas ar vairākiem par tikšanu top8 savā konferencē.