Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pie galda - pirmais latvietis NBA...

Pie galda - pirmais latvietis NBA...
Gundars Vētra tagad sevi piesaka kā treneris...

Foto: Milena Salp

Kad vienojāmies ar Gundaru Vētru par interviju, viņš pavaicāja – par ko runāsim? Atbildēju – par sieviešu basketbolu. Atbildēju, bet uzreiz pie sevi padomāju – par to vienu lietu tomēr vajadzēs prasīt...

Skaidrs, ka kopš zināma laika Gundars Vētra (kopā ar Igoru Miglinieku) ir sinonīms noteiktām darbībām, izvēlēm, kas raksturo attieksmi pret valsts nacionālo izlasi. Katram no mums ir savs viedoklis par to dienu notikumiem, tāpat kā savs tas ir palicis abiem galvenajiem varoņiem. Vētra nekad nav taisnojies un meklējis attaisnojumus savam lēmumam – viņš bija mērķtiecīgs sava ceļa gājējs. Pārliecināts... „Zini, tieši tagad – pēc turpat vai divdesmit gadiem, kad redzu, kā lietas mums ar valsti ir kārtojušās, saprotu – tas varbūt patiešām nebija tas nepareizākais, ko izdarīju...” Ja pakāpjas uz politiskā plaukta, tad, iespējams, Gundara pusē ir daudz akmeņu, kam mest, ja tomēr atgriežamies pie sporta – man pašam mēle tomēr nelokas, lai attaisnotu viņa lēmumu. Bet dzīve jau tāpēc ir interesanta, jo ik mīļu brīdi mēs pieņemam lēmumus. Vētra ir pirmais latvietis, kas spēlējis NBA. Tagad viņš atklāj, ka līgums ar Minesotu viņam jau bijis kabatā pirms Barselonas olimpiskajām spēlēm, tāpēc tas esot aplam, ja kāds domā – starts NVS izlases formā viņam līdzējis sasniegt šo karjeras spilgto atskaites punktu. Gribu iekliegties – nu, tieši tāpēc!!! – bet savaldos... Mūsu saruna nav par grēku nožēlošanu – tā ir saruna par basketbolu.

Vai zinājāt, kapēc ebreju kapiem ir liela loma Vētras basketbolista karjerā? Vai zinājāt, ka savulaik amerikāņi Gundaram piedāvāja aizbēgt no PSRS? Vai zinājāt, kāpēc viņš sāka trenēt sievietes? Tieši par dāmām runāsim visvairāk, jo Vētra tomēr ir augstas klases speciālists, kam tikusi tā iespēja, būt kopā un trenēt pasaules labākās basketbolistes. Kluba ietvaros viņam tiek atvēlēts tāds resurss, kuru dēļ viņu apskauž daudzi Eiropas basketbola klubu treneri. Prasības ir adekvātas – kausi, kausi, kausi... Kamēr tos Gundara vadītā komanda vedīs mājās un liks uz galda – ar viņa darbu un krēslu viss būs kārtībā. „Ja nebūs, es apzinos sekas... Pirmais tādos gadījumos krīt treneris.” Pasaules sieviešu basketbola saimniecība savā ziņā ir ļoti pārskatāma, tajā pašā laikā tur ir sava specifika, kas veču gadījumos vienkārši nav iedomājama vai nepastāv. Protams, ka bez klauvēšanas ienākt ģērbtuvē trenerim nav brīv’, kas vīru gadījumā izsauktu vispārēju sajūsmu... Kā treneris Gundars Vētra ir ļoti mērķtiecīgs – prasīgs. Kādam vēl viņam būt, ja vēlas kost šajā maizes rikā?

Sarunu vērtēšanai nodosim pirmdien. Būs labi!

Slēpts komentārs: amphik

  +8 [+] [-]

, 2010-08-22 17:40, pirms 14 gadiem
Viņš izvēlējās starp sportiskām ambīcijām un patriotismu. Ne mums tur pārmest.

Tagad jaunie vāra tādus pigorus, ka Vētras un Miglinieka nodarījums tik traģisks vairs neliekas.

Labprāt redzētu viņu pie izlases stūres, jo tieši šobrīd ir vajadzīgs treneris, kas pieprasa augstu disciplīnu no spēlētājiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-22 18:26, pirms 14 gadiem
nesaprotu ko var pārmest, visi viņi ir tikai cilvēki un cilvēki mēdz izdarīt kļūdas, personiski man pilnīgi vienalga vai latvietis izvēlas pārstāvēt citu valstu izlasi vai nē - tā ir katra paša darīšana, mani pat vairāk tracina mūsu dzērāju paaudze, kura izvēlas pārstāvēt izlasi taču tajā pat laikā izrāda atklātu necieņu pret sevi, saviem līzjūtējiem un radiniekiem..

  +1 [+] [-]

, 2010-08-22 19:00, pirms 14 gadiem
protams ka būs labi!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-22 19:25, pirms 14 gadiem
Jā... Nu pārmest viņiem abiem izvēli, ir patiesi ļoti nepareizi. Tad viss gāja juku jukām. Un katrs rīkojās pēc sava redzējuma. Viņi paši bija situācijas ķīlnieki, jo viss tā juka tieši tad, kad viņiem bija jākļūst par čempioniem. Otras iespējas nebūs, to viņi apzinājās.

Tagad viņus par to ķengāt? Cik var?

     [+] [-]

, 2010-08-23 01:01, pirms 14 gadiem
lacom rakstīja: Viņš izvēlējās starp sportiskām ambīcijām un patriotismu. Ne mums tur pārmest.

Tagad jaunie vāra tādus pigorus, ka Vētras un Miglinieka nodarījums tik traģisks vairs neliekas.

Labprāt redzētu viņu pie izlases stūres, jo tieši šobrīd ir vajadzīgs treneris, kas pieprasa augstu disciplīnu no spēlētājiem.
It kā Bagijs nepieprasītu.

     [+] [-]

, 2010-08-23 16:13, pirms 14 gadiem
heh rakstīja: nesaprotu ko var pārmest, visi viņi ir tikai cilvēki un cilvēki mēdz izdarīt kļūdas, personiski man pilnīgi vienalga vai latvietis izvēlas pārstāvēt citu valstu izlasi vai nē - tā ir katra paša darīšana, mani pat vairāk tracina mūsu dzērāju paaudze, kura izvēlas pārstāvēt izlasi taču tajā pat laikā izrāda atklātu necieņu pret sevi, saviem līzjūtējiem un radiniekiem..
bļin, kā visi šitie āksti jau pieriebušies. Basketbolisti taču arī ir cilvēki, noskatoties interviju ar K.Valteru viss tapa pilnībā skaidrs. Viņi visu sezonu atrukā un vēl spēlē izlasē, a tādi cenzēts kā Tu vēl noliek, ka viņi aiziet kaut kur atpūsties. Pats sēdi, neko nedari un gudris noliec citus.