Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kad svētku krāsa būs...melnā...

Kad svētku krāsa būs...melnā...
Skaists krekls (Ņiživijam) - tā būs "Dinamo" jubilejas forma...

Foto: dinamoriga.eu

Rīgas „Dinamo” prezentācija nepārsteidza – labs vadītājs (Simsons), prognozējami statisti (Ulmanis), pievilkti politiķi (Ušakovs), pieklājības pēc aicināti nevēlami viesi (Lipmans) un, protams, cilvēks, no kura viss, citēju - „atkarājas” (Savickis). Ja pasākumam bija jāsniedz atbildes, tad tās tika saņemtas.

Komandas mērķis ir izcīnīt Gagarina kausu. Lai gan liela daļa līdzjutēju uzskata, ka Svēta Jura prātojumi par šo tēmu ir kontuzēta zirga murgi, tomēr atļaušos nepiekrist. Ja reiz ir turnīrs un tā galvenā rota ir kauss, kuru izcīna, tad skaidrs, ka citam mērķim nemaz nevajadzētu būt. Attiecīgi menedžments dara visu, lai šo uzdevumu izpildītu – vieni vāc komandu, otri trenē, trešie met ripas vārtos. Apmēram tā. Vai mums ir tāds sastāvs, kas šo prieka vēsti pavasarī var piepildīt ar atbilstošu saturu - parādīs sezonas gaita. Tajā pašā laikā jau šobrīd var teikt, ka mums nav tāda kluba vadība, kas šo iedomāto vai ieceroto uzvaru būtu pelnījusi. Ne tāpēc, ka viņi ir padarījuši grēka darbus vai citādas nejaucības – nē, vienkārši kluba vadības argumentācija un priekšstats par Gagarina kausa izcīnīšanu ir gaužām pliekans. Protams, par visiem no vadības mēs to nevaram teikt, bet tā kā neko citu kā Savicka murrāšanu par šo jautājumu nav izdevies dzirdēt, jāpieņem, ka kluba administrators runā visu vārdā. Raug – Rīgai esot par spēkam uzcelt lielas lietas, jo Maskavas „Dinamo” to pērnajā sezonā esot paveicis. Doma tāda, citēju St.Juri – „skatos uz mūsu puišiem un domāju, kā pagājušajā sezonā tas varēja notikt, ka Maskavas „Dinamo” ieguva Gagarina kausu? Maz bija tādu, kas tam ticēja, prognozēja...” Savickis laikam nav pamanījis, ka Maskavas „Dinamo” kopš KHL sākuma ir viena no spēcīgākajām līgas komandām. Un tā četrus gadus pēc kārtas... Jā, viņiem ir bijušas sezonas, kuras aprāvušās izslēgšanas spēļu agrīnā stadijā, par ko vienā no reizēm pat parūpējās Rīgas sargi, taču nekad, nekad šī komanda pēc komplektācijas, spēles, punktiem tabulā nav bijusi pastarītis vai negaidīts pārsteigums. Ja to nav ievērojis Rīgas „Dinamo” kasieris, tad tas vēl nenozīmē, ka to nav pamanījuši citi. Skaidrs, ka aizrādīt Savickim kluba iekšienē neviens neuzdrošinās, tāpat acīmredzot, tā šīs lietas visi pārspriež un... piekrīt galvenajam. Jo tā noteikti ir vieglāk. Prezentācijā vairakkārt tika uzsvērts, ka kluba darbs aizrit ļoti draudzīgi un koleģiāli, kas nekur nav ticis apšaubīts. Bet – tā kā tas tika uzsvērts ar lielu centību, jāsāk domāt, ka kaut kādās reizēs pie viņiem tā nav bijis.

Komanda mums laba, jauna, izsalkusi - ja ņem vērā, kādas ir iespējas. Savickis saka, ka sastāvs ir nokomplektēts un izmaiņas varētu būt sezonas gaitā – kā parasti. Tajā pašā laikā ir atklāti komandas veidošanas principi – tie vairs nesasaucas ar Gagarina kausa kontekstu. Jo izrādās, ka ir trīs lietas, kas bijuši un būs Rīgas „Dinamo” sastāva vaļi: a) tā ir Latvijas komanda; b) tā ir Latvijas tautas komanda; c) pēc iespējas komandā tiek iesaistīti Latvijas pilsoņi un iedzīvotāji. Tie ir Savicka prezentācijas citāti – kā tos pierakstīju pasākuma laikā. Pēdējais punkts ir domāts – ka tie ir hokejisti, jo kuru katru jau no ielas neņem. Ja būs iespēja, „Dinamo” vienmēr komplektēšot sastāvu no mūsējiem. Tā kā nevienu gadu nav iztikts bez leģionāriem, tad skaidrs, ka pagaidām šīs iespējas ir ierobežotas. Budžets gan tāds pats kā iepriekš, bet ne visus mūsu labākos varot dabūt... Par kuriem viņi cīnījušies, tas svētku reizē netiek izpausts, bet var nojaust, ka vismaz viens ir Bārtulis. No komandas kopumā pagaidām interesantākais ir spēlētāju kreklu numuri: piemēram, Lipsbergs Nr.40; Dīķis Nr.57; Indrašis Nr.70; Porejs Nr.77; Jakovļevs Nr.88; Salija Nr.92; Biezais nr.98... Telkvists spēlēs vārtos ar Nr.32, Karls aizsardzībā ar Nr.72; Šremps uzbrukumā ar Nr.19; Žirū – ar Nr. 12. Ivanāns paņēmis savu NHL labāko versiju – Nr.41. Pārējie – bez izmaiņām... Hokejisti visi bija saposti baltos polo krekliņos ar saviem numuriem uz piedurknes, bet jaunpienācēji – leģionāri un Ivanāns vēl tika izcelti atsevišķi, izsaucot viņus priekšplānā un liekot viņiem piemērīt „Dinamo” formu. Šī tradīcija saglabājusies no iepriekšējiem gadiem. Starp citu, kreklu ziņā būs šogad vien jaunums – vismaz piecas spēles savā laukumā „Dinamo” aizvadīs nevis ierastajos sarkanajos vai izbraukuma versijas baltajos, bet... melnajos svārkos. Tas par godu piektajai sezonai. Kāpēc melnā krāsa izvēlēta kā svētku akcents? Tāpēc, ka tā esot viena no krekla līdzšinējām krāsām. Radoši un daudznozīmīgi... Ja neskaita galveno treneri Rautakalio, kurš sēdēja pie lielā galda, starp Savicki un Ulmani, citus trenerus izcēla kā garām skrienot – arī komandas jauno ģenerālmenedžeri Juri Opuļski. Pēdējais it kā būtu pelnījis vietu blakus lielajiem bonzām, jo formāli viņa paraksts būs uz līgumiem starp spēlētājiem un klubu, bet – tas galīgi neiederētos „Dinamo” politiskajā stilistikā... Vispār, Opuļskim laikam noteikts tāds kā pārbaudes vai pārbaudījumu laiks – kluba oficiālajā vietnē tādu cilvēku ar atbilstošo amatu jums neatrast. Bet – tā jau ir Bite..., atvainojiet, „Dinamo” – citāda hokeja komanda...

Žurnālisti uzdeva astoņus jautājumus – par algu budžetu, par televīziju (Savickis teica, ka rādīs Viasat), par naudu no pilsētas (Ušakovs solīja atbalstu jauniešu hokejam, nevis pieaugušo komandai), par Rietumu konferences spēku (Peka teica, ka viņš nebaidoties), par menedžera vietas izpildīšanu (Kalvītis teica, ka komandā šogad būšot laba sinerģija starp leģionāriem, vietējiem un jaunajiem latviešu spēlētājiem), par... Un atkal par komplektāciju (notika atkārtošanās). Kaut kādā brīdī tika pateikts paldies arī sponsoriem, taču tā kā neviens netika nosaukts vārdā, tad jādomā, ka katrs pats no atbalstītājiem saprata, par ko ir runa. Nu, vismaz bez „Dinamo” logo nevienu citu zīmolu aiz runātāju mugurām nemanīja, bet uz spēlētāju svinīgajiem krekliem bija vēl uzšūta „Itera” zīme. Ak, bija gan viena laba lieta, kad vārds tika dots Kirovam. Viņš sāka ar to, ka pateica „mēs, latvieši, mācījām krieviem spēlēt hokeju” un pēc tam, kad nonāca līdz „Dinamo”, nekautrējās pasvītrot vēlreiz vārdu „mēs”, kas tika ietērpts šādā teikumā – „Mēs nodibinājām „Dinamo” pirms pieciem gadiem...” Tas laikam tika darīts tāpēc, lai Savickis neaizmirstu, ka patiesībā jau kluba atjaunošanas iniciatīva sākās no Lipmana. Diskusija neizvērtās... Žēl bija Gunta Ulmaņa, kas pie lielā galda pārstāvēja kluba padomi. Viņam neviens neuzdeva jautājumus un arī vārds eksprezidentam netika dots. Tiesa, Savickis jau agrāk saviem tenisa partneriem dušā atzinis, ka Ulmanis viņam tomēr palīdzot atvērt daudzas durvis. Eksprezidenta statuss to nodrošinot un šī iemesla dēļ vecais zēns atmaksājoties... Sezona var sākties!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-07-22 17:49, pirms 12 gadiem
interesanti, cik ilgi vēl šis politprojekts turpināsies?

  +8 [+] [-]

, 2012-07-22 18:09, pirms 12 gadiem
paldies par rakstu, lika pasmaidīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2012-07-22 18:22, pirms 12 gadiem
kas ar to televīziju??? tikai nesakiet ka rādīs viašrots!
Vai LTV 7 arī rādīs???

 +10 [+] [-]

, 2012-07-22 18:38, pirms 12 gadiem
Jaguars rakstīja: kas ar to televīziju??? tikai nesakiet ka rādīs viašrots!
Vai LTV 7 arī rādīs???
Ja lielie papiki Maskavā pārdos raidīšanas tiesības tikai Viašrotam, tad LTV7 un arī liela potenciālo skatītāju daļa visdrīzākais var palikt gribot..... izņemot protams, ja Viašrots tad nerādīs tās spēles te pa kādu savu FTA kanālu (LNT, TV3).....

  +2 [+] [-]

, 2012-07-22 18:45, pirms 12 gadiem
Jā, kaut kā dīvaini, ka bezmazvai lielāko sporta maratonu valstī nepiedāvā valsts televīzija. Visiem jau nav tas Viasats.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-22 18:47, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Ja lielie papiki Maskavā pārdos raidīšanas tiesības tikai Viašrotam, tad LTV7 un arī liela potenciālo skatītāju daļa visdrīzākais var palikt gribot..... izņemot protams, ja Viašrots tad nerādīs tās spēles te pa kādu savu FTA kanālu (LNT, TV3).....
Ja tā notiks un viašrots dabūs tās tiesības,tad rādīs pa sport baltic-tiešraidē un pa tv6 vai tv3 -ierakstā 12 naktī.
bet es ceru uz to labāko un tiesības iegūs LTV 7.

  +7 [+] [-]

, 2012-07-22 19:18, pirms 12 gadiem
Jaguars rakstīja: Ja tā notiks un viašrots dabūs tās tiesības,tad rādīs pa sport baltic-tiešraidē un pa tv6 vai tv3 -ierakstā 12 naktī.
Tad tā būs kārtējā "dāvana" parastajiem mirstīgajiem faniem, kas nevar tādu "ekstru" kā VSB atļauties....

p.s. šitas gan labs! Bet – tā jau ir Bite..., atvainojiet, „Dinamo” – citāda hokeja komanda...

 +20 [+] [-]

, 2012-07-22 20:04, pirms 12 gadiem
Par to Viasat - forši. Nav labāka veida, kā atkratīties no dažādām atkarībām, kā tad, ja viņas nerēgojas acu priekšā. Tas pats bij ar F1 pirms pāris gadiem - obligāti skatījos katru posmu, bet kā to pasākumu paņēma pie sevis Viasats, vairs neredzēju, sākumā bij baigais škrobis, bet ar laiku tas pasākums palika pie vienas vietas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-22 20:48, pirms 12 gadiem
Starp LTV7 un KHL.TV translāciju, 80% izvēlējos KHL.TV, jo kvalitāte bija daudz labāka un komentāri baudāmāki. Ja LTV7 vietā DR spēles rādīs LNT vai TV3 (dzīvajā), tad nekādu ļaunumu nesaskatu (dzīvoju Rīgā, nezinu kā ir ar šiem kanāliem ārpus tās), jo, manuprāt, LTV7 sižeti un "reklāmrullīši" ir iestrēguši 90-to gadu sākumā. Pret Tripānu vienkārši kaut kādas antipātijas.

Kāds varbūt zinās, vai DR mājas spēļu sākuma rullīšus, kas agrāk bija pēc katra izbraukuma jauni, veidoja šosezon LTV? Prasu, jo pirmajā sezonā viņi bija ļoti labā līmenī, bet pēdējā sezonā līdzinājās LTV7 "stilam".

  +5 [+] [-]

, 2012-07-22 21:22, pirms 12 gadiem
Man, piemēram, nav TV. Un neplānoju ieviest. Tādēļ biju priecīgs vērot spēles LTV7 mājaslapā. Ja tomēr nebūs iespējas skatīties hokeju internetā, reklāmas pārdevējiem būs par ko mazliet padomāt.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-22 22:05, pirms 12 gadiem
LV7 nebūs jēgas pastāvēt, ja Dinamo spēles nerādīs.. Labi, ka Futeni un Olimpiādi vēl rāda..

  +2 [+] [-]

, 2012-07-22 22:37, pirms 12 gadiem
realever rakstīja: Ja LTV7 vietā DR spēles rādīs LNT vai TV3 (dzīvajā)
Lūk, atslēgasvārds - "JA". Ja tas būs Viasat, jāsāk gatavoties ļaunākajam, ka spēles rādīs kādā satelītkanālā, un ka Dinamo tik pa retam būs iespējams vērot KHL.TV

  -1 [+] [-]

, 2012-07-22 22:39, pirms 12 gadiem
paldies Dievam! Jo savādāk cik ilgi vēl vajadzēs lūrēt uz 90 gadu kvalitāti? Citur pasaulē jau 3D kanāli iet augšā tiešraidēs, mums pat nav nekā līdzīga hd... es pat teikti, labāk pat būtu ja ar jaunajiem telefoniem filmētu.

  +7 [+] [-]

, 2012-07-22 23:16, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: paldies Dievam! Jo savādāk cik ilgi vēl vajadzēs lūrēt uz 90 gadu kvalitāti? Citur pasaulē jau 3D kanāli iet augšā tiešraidēs, mums pat nav nekā līdzīga hd... es pat teikti, labāk pat būtu ja ar jaunajiem telefoniem filmētu.
Tas ka tev ir Viasats nenozīme ka esi kruts un visiem tāds ir vajadzīgs

  +7 [+] [-]

, 2012-07-23 08:20, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: paldies Dievam! Jo savādāk cik ilgi vēl vajadzēs lūrēt uz 90 gadu kvalitāti? Citur pasaulē jau 3D kanāli iet augšā tiešraidēs, mums pat nav nekā līdzīga hd... es pat teikti, labāk pat būtu ja ar jaunajiem telefoniem filmētu.
Latvijā nekad nebūs HD kanālu, jo tirgus ir mazs, pat Ķīna vēl spriež vai viņiem tos šobrīd atmaksājas uzturēt (Ķīna!!!!).
Starp citu, jau tagad LTV7 ir pilotprojekts uz 16:9 formātu un augstākas kvalitātes pārraidi, ko ieviesīs ar septembri visā valsts televīzijā..
Tavi argumenti neiztur kritiku, bet tas ir normāli, jo viens cilvēks visu nevar zināt, pieņemsim, ka Tu vienkārši to nezināji...
PS
Latvijas televīzija jau sen filmē uz normālām XDCAM kamerām (hokeju jau noteikti), tā kā kvalitāte ir tāda pat kā TV3, jautājums ir par pārraidi...

     [+] [-]

, 2012-07-23 09:23, pirms 12 gadiem
guntarsr rakstīja: Lūk, atslēgasvārds - "JA". Ja tas būs Viasat, jāsāk gatavoties ļaunākajam, ka spēles rādīs kādā satelītkanālā, un ka Dinamo tik pa retam būs iespējams vērot KHL.TV
Tādēļ arī rakstīju "JA". Tiesa, no visām DR izbraukuma spēlēm labi ja 20-30% bija redzami KHL.TV...

Komentāros jau bija pieminēts, ka pārceļot DR spēļu translācijas tiešraidē uz Viasat Sport Baltic tiks zaudēta ļoti liela daļa skatītāju, kas savukārt nav izdevīgi potenciālajiem reklāmas pircējiem. Vai viasats ir ar mieru uzņemties tādu risku?

Par filmēšanas kvalitāti - man kā "skatītājam" pilnīgi pie kājas, ar kādām kamerām tur kāds kaut ko filmē, ja reāli TV kaste rāda sliktāk kā citos kanālos. Dotajā gadījumā LTV7 kvalitāte izskatījās daudz sliktāk par KHL.TV.

P.S.
Galu galā, lēmumu par to, kas rādīs DR spēles nākamsezon nepieņem nedz līdzjutēji, nedz eks-politiķi pie DR stūres, bet gan "batjkas" austrumu zemē, līdz ar to visu izšķirs $, kas dotajā gadījumā noteikti vairāk ir VIASAT rokās. Iespējams, bet ļoti maz ticams, tas varētu palielināt DR mājas spēļu apmeklētību, kas ar katru gadu acīmredzami krīt (pat ieskaitot "bērnu" biļetes skolniekiem), jo būs jāmaksā tā vai šitā, un arēnā ir pilnīgi cits kompots.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-23 10:52, pirms 12 gadiem
tad jau ltv7 līdz sočiem varēs visu laiku laist atkārtojumu vasaras olimpiskajām spēlē un eiročempim

     [+] [-]

, 2012-07-23 11:12, pirms 12 gadiem
KHL mājaslapā ari var redzet spēles....

     [+] [-]

, 2012-07-23 13:27, pirms 12 gadiem
Reksis rakstīja: KHL mājaslapā ari var redzet spēles....

... tikai vai tur nebija pa maksu? Pa LTV7 arī netā jau nekādu maksu neņēma. Domāju tas te daudziem būtu aktuālāk.

     [+] [-]

, 2012-07-23 18:38, pirms 12 gadiem
Tā deviņdesmito gadu kvalitāte nāk no kamerām, apgaismojuma un ledus izskata krievu galā. Tā ka nekas nemainīsies. Rīgas un piemēram, Pēterburgas spēles bija normālā kvalitātē. Nevar jau HD uztaisīt, ja ienākošais signāls ir tik sū..gs.
mrPO rakstīja: paldies Dievam! Jo savādāk cik ilgi vēl vajadzēs lūrēt uz 90 gadu kvalitāti? Citur pasaulē jau 3D kanāli iet augšā tiešraidēs, mums pat nav nekā līdzīga hd... es pat teikti, labāk pat būtu ja ar jaunajiem telefoniem filmētu.

     [+] [-]

, 2012-07-23 18:42, pirms 12 gadiem
Grūti pateikt, bet iespējams, ka ja nebūs iespēja satīties LTV7, būs vairāk skatītāju arēnā.

     [+] [-]

, 2012-07-23 19:29, pirms 12 gadiem
No Viasat aizgāju un atpakaļ Dinamo pēc neiešu to jau pateicu tām Viasat zvanītājām ,atpakaļ ietu tikai ,tad ,ja nolaistu cenu un atsāktu NHL spēļu translēšanu.

     [+] [-]

, 2012-07-23 19:52, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: No Viasat aizgāju un atpakaļ Dinamo pēc neiešu to jau pateicu tām Viasat zvanītājām ,atpakaļ ietu tikai ,tad ,ja nolaistu cenu un atsāktu NHL spēļu translēšanu.
Ātrāk laikam pasaules gals pienāks nekā viņi Tev cenu nolaidīs un atgriezīs NHL...

     [+] [-]

, 2012-07-24 09:04, pirms 12 gadiem
realever rakstīja: Iespējams, bet ļoti maz ticams, tas varētu palielināt DR mājas spēļu apmeklētību, kas ar katru gadu acīmredzami krīt (pat ieskaitot "bērnu" biļetes skolniekiem),
Vai drīkstētu kādu apstiprinājumu šiem vārdiem? Pēdējā sezonā apmeklējums bija lielāks (mazliet) par iepriekšējo sezonu.

     [+] [-]

, 2012-07-24 14:02, pirms 12 gadiem
Ko visi stāsta,ka KHL.TV kvalitāte bija labāka nekā LTV7.. es dzīvoju Rīgas centrā,burtiski 500metrus no arēnas un LTV7 kvalitāte bija ļoti augstā līmenī,kamēr KHL.TV bija diezgan "ļeva"