Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Puče

Krievs? Latvietis? Podziņš!

Krievs? Latvietis? Podziņš!
Vai viņš spēs? To redzēsim...
Foto: Romans Kokšarovs, F64, SA+

„Man nav tāda pieredze kā Ozoliņam, man nav tāda būda kā Spruktam, man noteikti nav tāda nūjas tehnika kā Ņiživijam, vai metiens kā Hartiganam... Vēl nav. Bet es zinu, kas man ir un šajā ziņā mani nevarēs pārspēt...” Astoņpadsmit gadu vecumā Ainārs Podziņš ir nokļuvis vietā, kas viņu uzrunā un iedvesmo...

Kad pērn Rīgas Dinamo KHL jauno spēlētāju draftā izvēlējās Kriļja Sovetov uzbrucēju Aināru Podziņu, maz bija tādu, kas saprata – no kurienes uzpeldējis šāds kadrs. Pēc vārda un uzvārda – latvietis. Dzimis Jūrmalā, taču visu savu apzinīgo mūžu nodzīvojis Maskavā. „Man stāsta, ka esmu lēkājis pa Jūrmalas smiltīm, jūru – taču neko tādu no savas bērnības neatceros...”

Ko Krievijas ģērbtuvē dara pretinieks?

Ainārs dzīvo kuplā ģimenē – mamma, tētis, divas māsas, divi brāļi un vēl vecmāmiņa. Arī Latvijā viņam esot radi – onkuļi, tantes, taču satikti vēl neesot. Par attālu radinieku viņš sauc arī Latvijas izlases aizsargu Jerofejevu – abu dzimtas kaut kādās pakāpēs krustojoties. Vecāki ir strādnieku šķiras – kopā rosoties kompānijā, kas ražo automašīnu riteņu diskus. Bet uz hokeju mazo Aināru – tobrīd gan viņš skaitījies jau nepiedienīgi vecs – astoņu gadu vecumā aizvedis tētis. „Atceros, ka man rokās bija tādi ziemas dūraiņi, galvā ķivere – tāds modelis kā Sandim Ozoliņam, bet nūjas nebija. Tēvs nākamajā dienā aizskrēja uz veikalu, lai nūju nopirktu, bet pārdevējs viņam vaicā – uz kuru pusi puika spēlē? Viņš gudro, gudro, beigās nopirka – protams, uz otru pusi... Es esmu labrocis.” Hokejā Aināram izdodas izcelties, jo trīspadsmit gadu vecumā viņu iekļauj Maskavas izlasē, bet kopš četrpadsmit gadiem viņš tiek pierakstīts arī Krievijas attiecīgā vecuma gājuma valstsvienībā. Mēģiniet iztēloties, cik bija konkurentu uz šīm vietām. „Sanācis spēlēt arī pret Latviju – turnīrus gan neatminu, bet vārtus esmu metis... Atceros, reiz treneris ienāk ģērbtuvē un puspajokam visu priekša norūc – sak, ko te pretinieku komandas spēlētājs dara... Spēle vēl nebija sākusies – bija jautri, bet atzīstu – arī jocīgi. Kad guvu vārtus, šis atkal ķircina – sak, ko tu savējo vārtos ripas met...” Podziņš ir spēlējis kopā ar šobrīd NHL draftā novērtētiem uzvārdiem – Kabanovs, Gaļijevs, Kuzņecovs, Teļegins... Kāpēc pašam nav izdevies tikt starp izredzētajiem? „Nezinu. Laikam neesmu bijis gana labs... Bet NHL draftam sevi īpaši nevirzīju. Es pat negāju uz tiem testiem, kas parasti ir priekšnoteikumus, ja gribi, lai tevi pamana amerikāņi vai kanādieši. Arī Krievijas izlasē mani pēdējā laikā vairs neņēma, lai gan līdz septiņpadsmit gadu vecumam biju stabils pamatsastāva spēlētājs. Mans mērķis šobrīd nav NHL fārmklubs – es gribu spēlēt Rīgas Dinamo. Tas noteikti ir daudz prestižāk nekā zemās Amerikas līgas...”

Kopā ar līdzjutējiem

Kad Podziņu pērn izvēlējās Rīgas Dinamo, viņš esot staigājis kā pa mākoņiem. „Es vienmēr esmu uzskatījis, ka Dinamo ir labākā komanda visā līgā, bet te, pēkšņi – viņi mani paņem zem sava jumta... Ja godīgi, pēc drafta gaidīju kādu zvanu no Rīgas, taču nesagaidīju... Varbūt viņi mani nemaz tik nopietni nevērtēja, bet – ja izvēlējās, laikam taču kaut ko bija ievērojuši.” Maskavā Ainārs ir apmeklējis visas Rīgas Dinamo spēles – stāvējis kopā ar latviešu fanu kopiņu un skandējis saukļus. No tā bariņa viņam izveidojošās labas attiecības ar daudziem dinamiešu līdzjutējiem. „Man viņi visi ir ļoti labi paziņas, vēlos pateikties par kopā pavadītajiem mirkļiem, kas bijuši patiešām neaizmirstami – no Rīgas līdzjutējiem patiešām izstaro spēks... Vajadzētu viņus visus nosaukt vārdos, taču tad, atvainojiet, kāds noteikti ātrumā aizmirstos. Tāpēc saku īsi – veči, es jūs atceros! Paldies!” Pēdējo vārdu Ainārs pasaka latviski un pēc tam viņš nober vēl vairākas standarta frāzes no sērijas – paldies, labvakar, sveiki... „Latviešu valodu neesmu mācījies, taču esmu gandrīz pārliecināts – kā paburzīšos un ierīvēšos hokejā, tā paņemšu sev skolotāju, lai to apgūtu. Tas man nebūs apgrūtinājums.”

Bēgot no armijas

„Vēlā pavasarī braucu metro un mani pārsteidza kāds tālruņa zvans. Redzu – numurs no ārzemēm... Paceļu un man saka: „Te zvana....Rīgas Dinamo... mani dēli...vajadzētu satikties... tiekamies rīt pie laukuma...” Sakari apakšzemē bija briesmīgi, pusi nesapratu, bet to, ka man vajadzēs ar zvanītāju satikties, tas bija skaidrs. Tajās dienās Maskavā notika jauniešu hokeja turnīrs, kur piedalījās arī abi mani jaunākie brāļi – Haralds un Zigurds. Sapratu, ka mēs ar Dinamo cilvēku tur arī sapazīsimies. Sākumā domāju, ka tas ir Roberta Bukarta tēvs Ralfs, taču viss izrādījās savādāk... Kad ierados arēnā, ieraudzīju pie laukuma apmales Normundu Sējēju. Domāju, ka esmu pārskatījies. Uzgriezu numuru, kas bija saglabājies manā tālruņa atmiņā un aiz muguras un klausulē izdzirdu sinhronu atbildi: „Te Normunds Sējējs...” Tas bija vēl viens neaizmirstams mirklis. Man galvā bija Kriļja Sovetov cepurīte, bet Normunds to nocēla, iedodams vietā Rīgas Dinamo cepurīti ar septiņpadsmito numuru. Man acis mirdzēja kā bērnam konfekšu veikalā!” Kopš tās dienas Ainārs pie friziera nav bijis un arī Dinamo cepurīti nēsājis vai katru dienu. „Nav sanācis laika, lai gan apsolos – par mežoni šajā ziņā nepalikšu... Normunds mani uzaicināja uz treniņnometni, kas manām ausīm bija kaut kas neticams. Biju soļa attālumā no sava pirmā lielā mērķa – spēlēšanas Rīgas Dinamo”. Tajā pavasarī Ainārs Podziņš tika pie vēl vienas zīles, kas bija kokā – viņš iestājās Maskavas fizkultūras institūtā, hokeja treneru nodaļā. „Ja godīgi, tā bija vienīgā iespēja kā izvairīties no obligātā karadienesta. Man Krievijas armija nevilināja, bet vaļā no tās var tikt tikai trīs gadījumos – vai nu tu esi invalīds, psihiski nepieskaitāms vai students.” Par studentu mūsu jaunais laikabiedrs kļuva viegli, nokārtojot visus speciālos eksāmenus un pārliecinoši iegūstot lielāku punktu summu, kas viņam garantēja vienu no septiņām budžeta vietām. „Man skolā bija labas atzīmes, priekšmeti padevās, tāpēc neko daudz satraucies nebiju. Iestājos klātienē, bet – kā būs tālāk, nezinu. Vajadzēs pasniedzējas kādā brīdī aplaimot ar kādu ziedu un konfekšu kasti – gan jau izgrozīšos, gan jau visu sakārtošu.”

Krekli un dūša

Rīgā viņš gribējis dabūt kreklu, uz kura būtu numurs – 69. „Tas lasās no abiem galiem, lai kā arī to negrieztu. Maģisks skaitlis – mans laimes cipars. Taču komanda man beigās iedeva 29. Daudz nesprēgāju, jo es jau neesmu Ozoliņš vai Ņiživijs, kas te var kaut kādus noteikumus izvirzīt. Turklāt, ja tā padomā – ne jau numurs nosaka spēlētāja kvalitāti. Iedod Greckim kreklu ar jebkuru citu numuru – vai tad viņš vairs nebūs Greckis? Uz laukuma ir jāspēlē nevis numura vai uzvārda dēļ, kad atrodas uz krekla muguras, bet gan par to zīmolu, kas ir katra krekla priekšpusē!” Ainārs to pasaka ar tādu patosu, ka gluži vai kamols saskrien kaklā. Pavaicāju, ko viņš var parādīt uz ledus, kādas ir viņa priekšrocības? „Ar fizisko gatavību man problēmu nebūs – nav runa par muskuļu masu, bet gan par sīkstumu. Man ir visai pieklājīgs starta ātrums, domāju – labi manevrēju... Uz ledus nepiekāpšos ne par metru! Šajā ziņā dodu garantijas: man kā hokejistam vēl daudz kā pietrūkst, taču neviens man nevarēs pārmest nevēlēšanos vai pašatdeves trūkumu uz laukuma. Uzcītībā un gribasspēkā mani būs grūti pārspēt, to solu! Varu spēlēt gan kā centrs, gan malējais – šajā ziņā esmu ļoti elastīgs.” Vai jaunais nebaidās apdedzināties? „Man nav bail no grūtībām – ja vajag, varu nesāt un savākt ripas, ja vajadzēs, mazgāšu ģērbtuvi un atnesīšu veterāniem ūdeni. Par sevi arī pratīšu pastāvēt. Bet, ja būs lemts sezonu turpināt junioru komandā – spēlēšu!”

Latvija vai Krievija?

Aināram ir Latvijas pase, taču viņš jau ir iespēlēts Krievijas jauniešu izlasē. Vai nav bijusi doma nomainīt ne tikai pilsonību, bet arī hokeja piederību? Podziņš ietur ļoti pieklājīgu pauzi... Tad pavaicāju tieši – vai gribi spēlēt Latvijas izlasē? „Varbūt jautājumu vajadzētu noformulēt mazliet savādāk. Teikšu tā – man nav nekādu problēmu visas šīs versijas aplūkot, taču es noteikti nevēlos ar kāju atvērt Latvijas hokeja federācijas durvis un pateikt – saņemiet, te esmu... Patiesībā, mans pirmais uzdevums kā profesionālam hokejistam – iekļūt Rīgas Dinamo pamatsastāvā. Tad būs treniņi, spēles, atkal treniņi – katra diena kā cīņa. Tā esmu radis dzīvot, tā mani ir audzinājuši vecāki.” Rīgai nebija viegli dabūt šo puiku savā pusē, jo līgums ar Kriļja Sovetov viņam bija vēl uz vienu sezonu. „Tas bija diezgan piņķerīgi, jo sākumā klubs paprasīja Sējējam ļoti lielu kompensāciju... Taču – bija kāda nianse. Komanda bija puišiem parādā – man konkrēti nebija alga maksāta par pēdējo pusotro sezonu. Tā nebija maza summa. Ieminējos – ja nu es šo parādu jums norakstītu, bet jūs mani tomēr palaistu uz Rīgas Dinamo? Maskavieši padomāja, bet tad – piekrita. Ģimenes sapulcē tas nebija viegls lēmums, jo es taču varēju palikt Kriļjās un mēģināt no komandas izkapāt to nesamaksāto tiesu, taču nolēmām – manas karjeras un nākotnes vārdā... Rīgā jūtos ļoti labi, organizācija lieliska, attieksme civilizēta. Man saka, ka te ir skaistas meitenes – apskatījos apkārt, jā, patiešām skaistas. Lai gan tikai hokeja dēļ nedzīvoju, taču man šobrīd galvenais ir hokejs. Nekas cits mani nenovirzīs no mērķa – Rīgas Dinamo!” Nauda un liela pilsēta var ātri sabojāt svaigus ābolus. „Tik aprobežots jau neesmu, lai nesaprastu apkārtējās lietas – Maskavas skola tomēr dara savu... Taču, kas attiecas uz naudu, gribu ieviest skaidrību: es šobrīd spēlēju un trenējos hokejā, jo to man ir devusi ģimene. Tātad – viss, ko sasniegšu, tas būs arī manas ģimenes nopelns. Vecāki manā labā daudz ir tērējuši, man nav tiesību tagad savai ģimenei uzgriezt muguru. Ja kaut ko ar hokeju sākšu pelnīt, tā būs arī viņu nauda...”

P.S.

Parunājām, atvadījāmies... Novēlēju Aināram veiksmi un izdošanos. Viņš man pavaicāja – vai būs komandā liela konkurence uz juniora vietu. Atbildēju, ka viņš noteikti nebūs vienīgais. To varēju neteikt, jo Podziņš nav parasts vai viduvējs vidusskolnieks. Viņš ir ļoti apķērīgs, runīgs, sirsnīgs un atvērts. Vēl jauns, taču gudrs. Ar izcilu humora izjūtu, kas bieži vien pārklājas ar melno krāsu – prot improvizēt un ironizēt, māk novērtēt apkārtni un cilvēkus. Bail domāt, kas notiks, ja šim puikam patiešām izdosies... Baidos tāpēc, lai mums nenoskaustu. Jo šādā vecumā jums nebūs lemts hokeja aprindās satikt tik nesamākslotus cilvēkus... Daudz tādu nav. Ja vēl uz ledus tās dzirksteles lēkās, būs jauki. Galvenais, neaizmirstiet – viņam šobrīd ir tikai astoņpadsmit... Un vēl viens atgādinājums – nesadomājieties, ka mēs esam ieguvuši pasaulē labāko uzbrucēju. Par tādiem kļūst, nevis piedzimst.


, 2010-07-21 12:03, pirms 14 gadiem
cerams ka sevi pierādīs un tiks Dinamo pamatsastaavaa
, 2010-07-21 12:04, pirms 14 gadiem
Nu par šadiem vārdiem Podziņs jau ir pelnijis vietu sastāvā, izklausās ļoti centīngs un sirsnīgs čalis. Lai viņam izdodas tikt Dinamo, noteikti cīnisies ar visu sirdi un dvēseli
, 2010-07-21 12:08, pirms 14 gadiem
Izklausās sakarīgs džeks. Apņēmība ir, gribēšana arī, lai izdodas!
, 2010-07-21 12:09, pirms 14 gadiem
Nu raksts ar taadu baigo patosu, izlasot sito liekas ka nu vsjo, mums ir supercalis.....
, 2010-07-21 12:13, pirms 14 gadiem
Harington rakstīja: Nu par šadiem vārdiem Podziņs jau ir pelnijis vietu sastāvā, izklausās ļoti centīngs un sirsnīgs čalis. Lai viņam izdodas tikt Dinamo, noteikti cīnisies ar visu sirdi un dvēseli
KHL jau ir pavisam cits līmenis nekā RU 3 līgā, tad vismaz pagaidām neredzu nekāda pamata sacerēties,ka nu tik būs. laiks rādīs kas no tā čaļa sanāks.
, 2010-07-21 12:38, pirms 14 gadiem
salvatore rakstīja: Izklausās sakarīgs džeks. Apņēmība ir, gribēšana arī, lai izdodas!
man gan izlasot šo liekas - superčalis kā cilvēks/personība, par to kāds būs hokejists - tad jau redzēsim, katrā ziņā rakstā neredzu nevienu slavinošu vārdu par to, ka viņš būtu hokeja superzvaigzne..
, 2010-07-21 12:38, pirms 14 gadiem
Varēja LV slāvi pakalausīties, ka šis puisis uzskata, ka valsts valloda jāzin, jau tagad man respekts pret šito čali
, 2010-07-21 12:38, pirms 14 gadiem
Harington rakstīja: Nu par šadiem vārdiem Podziņs jau ir pelnijis vietu sastāvā, izklausās ļoti centīngs un sirsnīgs čalis. Lai viņam izdodas tikt Dinamo, noteikti cīnisies ar visu sirdi un dvēseli
Es arī darītu visu iespējamo. Arī es tikai tāpēc esmu pelnījis vietu RD?
, 2010-07-21 12:40, pirms 14 gadiem
Ehh... Ļoti gribas, lai šama izdodas, izklausās ļoti mērķtiecīgs un galvenais, ka ir jau pierādijis, ka tā nav tukša runāšana. Ko vien ir vērta kompensāciajs samaksāšana par sevi, lai tik spēlētu DR.
, 2010-07-21 12:42, pirms 14 gadiem
noplēsa karsuma vecajam kreklam karsumu un piešus ganjau podzinsh, par piemiņu gan varēja čalim uztaisīt to 69. kreklu
, 2010-07-21 12:44, pirms 14 gadiem
noteikti ir interesanta sajuta but RD speletajam un RD lielakajam fanam vienlaicigi
, 2010-07-21 13:03, pirms 14 gadiem
Manuprāt, ļoti labs raksts - intervija. Īpašs paldies par P.S. - nemaz tik bieži Armanda daiļradē neiezogas sentiments - tātad Ainārs viņu aizķēra, tātad arī viņam pagaidām šķiet, ka šis puisis ir un varbūt arī būs kāds īpašs gadījums....
, 2010-07-21 13:20, pirms 14 gadiem
Patiesībā izskatās peč tā, ka Ainārs ir kā apmāts ar DR nu ko ar vārdiem un attieksmi čalis savu apmātību ir visiem uzskatāmi pierādījis. Tagad laiks ķerties pie reālajiem darbiem. Negribu neko pārsteiddzīgu teikt, bet ja čalim izdosies, un ja darbi būs tikapat vareni kā runas, paredzu, ka visnotaļ ātri Ainārs kāps uz augšu un nebrīnīšos, ja līdz sezonas beigām būs uzdienējies līdz stabilajai otrajai maiņai. Vairs ilgi nav palicis - gaidām!
, 2010-07-21 13:51, pirms 14 gadiem
Lai neteiktu vairāk, biščiņ skauž

Pats savos 18 pa pagrabiem alu tempu un skolu tīri ar veiksmi pabeidzu
, 2010-07-21 13:59, pirms 14 gadiem
NoName26 rakstīja: Patiesībā izskatās peč tā, ka Ainārs ir kā apmāts ar DR nu ko ar vārdiem un attieksmi čalis savu apmātību ir visiem uzskatāmi pierādījis. Tagad laiks ķerties pie reālajiem darbiem. Negribu neko pārsteiddzīgu teikt, bet ja čalim izdosies, un ja darbi būs tikapat vareni kā runas, paredzu, ka visnotaļ ātri Ainārs kāps uz augšu un nebrīnīšos, ja līdz sezonas beigām būs uzdienējies līdz stabilajai otrajai maiņai. Vairs ilgi nav palicis - gaidām!
Apmāts?
Drīzāk jau izskatās,ka čalis ļoti labi saprot kur ir tā sprauga caur kuru iesprukt lielajā hokejā, jo diez vai šim tuvākā nākotnē pavērtos tāda iespēja kādā no RU KHL komandām.
Izskatās,ka šeit viņam ir ļoti palīdzējusi viņa nacionalitāte.
Nu,ja čalis no RU 3. līgas komandas 3-4. maiņas uzleks līdz RD 2. maiņai, tad tas gan būs viens super lēciens viņa karjērā.
, 2010-07-21 14:06, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Apmāts?
Drīzāk jau izskatās,ka čalis ļoti labi saprot kur ir tā sprauga caur kuru iesprukt lielajā hokejā, jo diez vai šim tuvākā nākotnē pavērtos tāda iespēja kādā no RU KHL komandām.
Izskatās,ka šeit viņam ir ļoti palīdzējusi viņa nacionalitāte..
Un tu atkal gribi teikt ka tavs komentārs kārtējo reizi bija tavs izcilais objektīvais skatījums uz lietām? Nesaprotu, par ko tu tik ļoti neieredzi RD? Vari pamatot savu antipātiju? Tavs negatīvisms vienkārši kliedzot lec laukā Palasot starp rindiņām jāsaprot tas, ka tavā skatījumā Podziņš ir pilnīgs nulle un tikai tāda sētas komanda kā RD ir spējīga tādu "nulli" ņemt pie sevis. Lai gan tu esi nedaudz piemirsis vienu lietu - arī Hossa pirms RD bija faktiski nekāds! Bet nu lai paliek
, 2010-07-21 14:28, pirms 14 gadiem
Vēlu veiksmi Aināram ! Turēšu īkšķus par tevi .
, 2010-07-21 14:46, pirms 14 gadiem
Jā, atliek novēlēt, lai Aināram viss izdodas, bet, ja izdodas, vai viņš spēlēs Latvijas izlasē, vai paliks tomēr uzticīgs krievzemei, jo grūti iedomāties, ka šāmējie ar tik latviskiem vārdiem būs citu valstu pusē!
Ja godīgi, tad jau visi gribētu spēlēt Rīgas Dinamo, arī Jāgrs un Jašins, ja vien mums būtu sponsori, kas spētu to naudu dot, jo Latvija un Rīga tik tiešām ir skaista pilsētu ar savu untumu, un ar vispiemērotākiem apstākļiem, lai spēlētu hokeju pie mums. Rīgas Dinamo budžets nav liels, bet organizācija , kas pie mums valda ir lieliska! Man, šķiet, ka ik katrs klubs KHL vēlētos būt līdzvērtīgs Rīgai, tāpēc jau šeit oktobrī būs Koijoti!
, 2010-07-21 14:47, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Apmāts?
Drīzāk jau izskatās,ka čalis ļoti labi saprot kur ir tā sprauga caur kuru iesprukt lielajā hokejā, jo diez vai šim tuvākā nākotnē pavērtos tāda iespēja kādā no RU KHL komandām.
Izskatās,ka šeit viņam ir ļoti palīdzējusi viņa nacionalitāte.
Nu,ja čalis no RU 3. līgas komandas 3-4. maiņas uzleks līdz RD 2. maiņai, tad tas gan būs viens super lēciens viņa karjērā.
neuzleks........
, 2010-07-21 15:12, pirms 14 gadiem
Perspektīvs junishs, kurs arī parādīs jaunajiem ka ir latviets ar krievu mentalitāti!
, 2010-07-21 15:31, pirms 14 gadiem
NoName26 rakstīja: Un tu atkal gribi teikt ka tavs komentārs kārtējo reizi bija tavs izcilais objektīvais skatījums uz lietām? Nesaprotu, par ko tu tik ļoti neieredzi RD? Vari pamatot savu antipātiju? Tavs negatīvisms vienkārši kliedzot lec laukā Palasot starp rindiņām jāsaprot tas, ka tavā skatījumā Podziņš ir pilnīgs nulle un tikai tāda sētas komanda kā RD ir spējīga tādu "nulli" ņemt pie sevis. Lai gan tu esi nedaudz piemirsis vienu lietu - arī Hossa pirms RD bija faktiski nekāds! Bet nu lai paliek
Piedod,bet es nespēju par jebkuru RD darbību teikt-super,ideāli........u.t.t.
P.S.Kur es esmu rakstijis,ka Podziņš ir nulle, un nekur nederīgs kā spēlētājs????? Es rakstiju,ka laiks rādīs,ka no šī puiša iznāks.
, 2010-07-21 15:41, pirms 14 gadiem
Izlasot šo rakstu liekas, ka viņš tiešām ir kaut kas īpašs. Pirmkārt, jau pēc attieksmes! Kaut nu izdotos, kaut nu nenoskaustu un kaut nu viņam nesakāptu galvā. Lai veicas! Jācer, ka laukumā viņš būs tikpat gudrs un spējīgs, kā runājot.
, 2010-07-21 16:13, pirms 14 gadiem
To, ka viņš ir ar vajadzīgo rakturu es sapratu jau pasen, kad viņu draftēja, palasīju viņa blogus, kā viņš atbildēja, saviem aplicējiem, argumentēti un korekti, bez jebkādas cepšanās...Raksturs un mērķtiecība tiešām ir līmenī, atliek tik strādāt pie pārējā!!!
, 2010-07-21 17:11, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Es arī darītu visu iespējamo. Arī es tikai tāpēc esmu pelnījis vietu RD?
Bet atšķirība tā ka viņš jau ir izdarījis ļoti lielu darbu līdz šim, lai tiktu tik tāl, tev būs mazliet jāsarauj, lai tiktu līdzi.
, 2010-07-21 21:03, pirms 14 gadiem
Veiksmi un izdošanos Aināram!

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...