Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Par bombām un bombongām...

Par bombām un bombongām...
Arī tā var vērtēt Dinamo sezonu...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Nedēļas nogalē pasta somā iebira jautājumi par hokeju. Ļaudīm nav vienalga, kas notiks ar viņu mīļo komandu – tas nozīmē, ka mums kaislības garantētas, neatkarīgi no treneriem un menedžeriem. Lai gan – arī viņu dēļ mēs sezonas laikā grillējamies.

angelz, Un es tieši gribēju paprasīt, lai tu pastāsti kādā sakarā federācijām ir teikšana vai klubi spēlēs kādā līgā. Nu piemēram par to, ka Lipmans atļaujot Dinamo spēlēt KHL, bet slovāki Lev neatļāva. Es vienkārši to sistēmu īsti nesapratu, jo ja naudīgi kungi uztaisa savu komandu, grib spēlēt KHL, kāds tur Lipmanam vai kādam citam sakars? Es sapratstu ja būtu runa par Latvijas čempi. Man jau lieksa, ka NHL klubi neprasa ASV vai Kanādas federācijām vai viņi drīkst NHL spēlēt.

Tāds ir KHL nolikums, turklāt šī organizācija vēlas respektēt Starptautiskās hokeja federācijas noteikto kārtību – par hokeju valstī atbild nacionālā federācija. Ja nesaņemsi federācijas atļauju, KHL spēlēt nevarēsi. Krievi negrib šajā situācijā konfliktēt ar IIHF, jo tā atbild par hokeja attīstību pasaulē – tieši IIHF rīkos olimpisko hokeja turnīru, kurš, piemēram, notiks pēc trīs gadiem Sočos. To nerīkos krievi, lai arī viņi ir olimpiādes saimnieki. Tāpat – arī NHL ir līgums ar IIHF, kas paredz noteiktu kārtību jauno spēlētāju kompensāciju jautājumā attiecīgajām nacionālo valstu federācijām. Neaimirsti, ka KHL reizē ir arī Krievijas čempionāts hokejā, tā kā nav nemaz tik vienkārši šo pasākumu nosaukt par biznesa projektu un uzspļaut IIHF.

gypons, Fetisovs intervija saka sadas lietas :
Fāzelam patika ideja, kuru es viņam pastāstīju KHL Zvaigžnu spēles laikā - par Klusā okeāna divīzijas izveidošanu ar Japānas, Korejas un Ķīnas piesaistīšanu. Es šo ideju pārrunāju ar Putinu, un arī viņš to atbalstīja. Tā mēs apgūsim jaunu tirgu, varēsim attīstīt šo spēli neierobežoti.
Ko tu par to doma ?

Krievu lielummānijai nav robežu. Lai viņi vispirms nostabilizē KHL ratus, savādāk – līgai vēl nav piena zobi, bet – jau grib grauzt kaulus...

andris75, Vai Lipmans gadījumā nav nodīlojis kaut ko ar Jaunupa kungu, ja ir saņēmis Dombrovska galvojumu ķīlas naudai par pasaules čempionāta rīkošanu?

Nedomāju gan – paskaties, cik nodokļos samaksā Grindex? Kirovam šobrīd kā Latvijas uzņēmējam ir stipra kārts rokās, jo teorētiski – var taču farmācijas ražošanu izvest ārpus Latvijas. Dombrovskis jau ar neko neriskē – vēstule ir nieks, bet ķīlas naudu viņi dabūs atpakaļ. Valstij (Rīgas domei) vajadzēs tikt skaidrībā par zemi, bet tur būs varianti kā uz paplātes – nav šaubu.

kazino, izlasiju Delfos,ka Lipmans tomer trenera amatu,lai ari asistenta, ir piedavajis Shupleram,laikam Kira tev bus nedaudz samelojies!vai varbut tu ne ar Kiru biji runajis pa telefonu!

Redz, vienā intervijā lasu, ka Lipmans nav piedāvājis, otrā viņš saka – ka ir, bet tikai otrā trenera vietu, trešā – ka tas bijis tikai tā, starp citu... Šuplers vienā intervijā saka, ka viņam piedāvāts vadīt izlasi, citā – kā nemaz nav bijusi nopietna saruna, trešajā – ka viņš ar Znaroku tāpat kopā nevarētu vadīt... Šajos gados, ko esmu pavadījis žurnālistikā, tādus lipmaņus un šuplerus ar mutvārdu caureju esmu saskatījies pilnus krūmus – viņi ik pa brīdim pamostas un kaut ko nomurmina. Vēl jau šajā sakarā būs daudz jaunumu, bet – žurnālistiem no tā sliktāk nepaliek.

valcha, Sveiks, Armand! Vēlējos jautāt, vai ir reāli apvienot divus amatus vienlaicīgi, runa, protams, par Ozoliņu. Vai viņš var būt GM un spēlētājs vienlaikus?

Var būt, ja izveidos sistēmu. Šī brīža kārtība ir ugunsdzēsēju depo, ar viena pavasara pārdzīvošanu. Kaut kas līdzīgs kūlas dedzināšanai. Ja Ozoliņš gribēs, gan pratīs šo kārtību mainīt un iedibināt civilizētu izklājumu – jo nekas jau nav jāizgudro, Jānokopē labākie piemēri.

tapirs19, Izlasīju Tavus 10 zaudējuma iemeslus Loko.Gandrīz visam varētu vairāk-mazāk piekrist, izņemot 3. un ....protams 10.p-tus...Par tām v-sargu rotācijām - es tā sapratu, ka Tu ''spied'' uz vispārpieņemto standartu, ka play-offos noslogo pārsvarā tikai vienu v-sargu, otro tikai izņēmuma gadījumos(vai nu 1-ajam trauma, vai nu 1-ais pa 10min. paspējis salaist 4-5 ripas).Var jau būt, ka tā dara normālās komandās, taču DR (aizsardzības) spēles stils ir tāds, ka piespiedu kārtā jāizmanto abi v-sargi. Pirmkārt jau pārlieku lielās fiziskās un nenormālas psihiskās slodzes dēļ. Otrkārt gan Telkvists gan Holts ir līdzvērtīgi pēc meistarības, un saliekot šos abus faktorus kopā - nevaru pārmest Jūlim par ....kā Tu izteicies - ''v-sargu raustīšanu'' ...vienīgais par ko var piesieties, ka Shupis nav uzminējis kurā spēlē kuru likt, taču šoreiz Loko bija taaaads zvērs, ka neglābtu pat abi stāvot vienlaicīgi...un 10.p. - mana mīļākā tēma - fizika....saki, ka pēdējā spēlē mūsējie sāka ātrāk kustināt kājas ? .....jautājums tikai par ko ātrāk ? ātrāk par Loko vai ātrāk kā parasti? man gan likās, ka overtaimā beidzot DR sāka spēlēt tā ka bija bauda skatīties...neskatoties uz to ka experti saka ka ielaisties ar Loko atklātā hokejā ir pašnāvība....nu kustināja jau tās kājas ātrāk, bet kas viņiem cits atlika - tā bija drīzāk agonija nevis kkādas spēka rezerves, gāja uz visu banku ...arī tam ka kājas pa priekšu galvai - piekrītu, bet nu jau bija par vēlu - domāt vajadzēja, kad bija vēl 4:2..bet sezonas rezumē ir uz pozitīvas nots - pārvarēta 1. kārta un ar to ir pateikts viss...pēc 10 ballu sistēmas sezonu novērtēju uz 8 ar lielu plusu...

Par vārtsargiem ir daudz pateikts. Atkāpei atgādināšu astoņdesmit astoto gadu – pēc šī loģikas (ka abi ir labi un abiem vajag uzticēties vai – uzminēt, kam šodien lielā diena) mums tāda vārtsarga Artūra Irbes nemaz nebūtu. Jo vārtos viņš tika tāpēc, ka Samoilovam bija jādodas uz olimpiādi, pēc tam Vitālijam bija neliels savainojums un... Jurzinovs paliek uzticīgs vienam – Irbem. Kāpēc viņš to darīja? Muļķis? Paskaties, cik KHL komandām bija divi vārtsargi play off turnīrā, kas vienlīdz sargāja vārtus – mums un Minskai (daļēji – Jugrai). Kur šīs komandas palika? Kāpēc citi (tai skaitā gan bagātie, gan nabagie) – izlēma, ka jādod vilkt vezumu tikai vienam? Vai viņi nav sapratuši RD piemēru, mājienu, veiksmes formulu? Mums bija divi labi, bet – kurš bija galvenais? Kuram bija misija vinnēt sēriju? Ne vienam, ne otram. Jo mēs gribējām uzminēt. Bet ar vārtsargiem tā nenotiek, lai kā te viens otrs to vēl nav sapratis.

Magnats, Atgriežoties pie viena vecāka temata - kur tad palicis Sējēja sezonas beigu pārsteigums? Vai nav nekas vairāk zināms tagad par šo lietu?

Varbūt šis pārsteigums jau ir izgaisis – bija plāni, Normunds bija sacerējies, bet – tie neīstenojās. Ļoti ticams, ka tas bija saistībā ar Lauri Dārziņu, ko AKBars esot gribējis janvārī pie sevis. Ap to laiku Normunds arī sāka stāstīt par bombām... Bet, iespējams, ka viņam pašam piesolīja – nevis bombu, bet bombongu un – sapriecājies, Sējējs pateica pirmo, kas bija uz mēles.

armyman, Atkal ir pavasaris un atkal uzvirmo runas par to, ka KHL no nākamās sezonas var pievienoties vesela čupa dažādu komandu: runā apr Vācijas, Itālijas, Slovākijas, Somijas, Korejas, Japānas, Ķīnas klubiem. Putins esot atbalstījis Klusā okeāna divīzijas izveidi.... Kas tas ir: mārketinga triks, tukša muldēšana, sevis cenas uzsišana? Loģiski domājot nevar iztēloties, kā vienā līgā var spēlēt klubi no MIlānas un Harbinas vai Habarovskas. Kaut kāds OStapa Bendera "starpgalaktiskā šaha līga" sanāk....Vai šīm runām var būt reāls pamats?

Krievi ir nelabojami – jau teicu. Ostaps Benders nav radies tukšā vietā – tā viņi domā. Tik piesoli viņiem starpgalaktiku zvaigžņu karus un viss notiksies. Ja kāds te šajā līgā pievienosies no Rietumiem, tad tas notiks tikai un vienīgi ar krievu naudas palīdzību. Turklāt, viņi samaksās par šo pievienošanos paši, jo tādā veidā kārtos citas – jau politikai un ekonomikai pakārtotas lietas.

girtssss, 1.Ir kadi jaunumi par Shupleru? Liekas, ka Normunds ir izludzies akcionariem laiku un izmisigi mekle kadu variantu, tapec ari ir ietureta pauze?! Velu veiksmi vinjam!
2.Ko tenko, kuri no legjionariem paliek?
3.Cerams, ka visi apzinas, cik svarigi ir vasara atrast 1.vartusargu!

Kluba vadība viņam piedāvā līgumu. Neticu, ka Sējējam ir dots uzdevums meklēt trenera kandidātu. Man tīri labi patīk, kā viņi abi sastrādājas, jo viens no viņiem vienmēr patur iespēju mest ar akmeni...otram.
No leģionāriem līgumi ir Troteram un Holtam. Vēl aģents ļoti grib Hartiganu, taču – tas būs vēlā pavasara variants. Tagad Sējējs meklē variantus un vēlas to visu izdarīt pēc iespējas klusāk, lai viņam nenoceļ no deguna priekšas. Pērn tā notika. Zinu vienu pretendentu no AHL, kuru viņš ir noskatījis – interesants kadrs. Acīmredzot, Trotera iedvesmots, Normunds vēl kādu brīdi meklēsies pa Ameriku – turklāt, ekonomiski tas ir daudz pamatotāk, ja vien tiec pie īstā.
Holts parādīja, ka viņš ir pirmais numurs. Atliek viņam uzticēties. Ja RD atkal izspēlēs divu vārtsargu koncepciju, tad tā būs laba raža sezonai, bet play off – vajadzēs tomēr pieņemt lēmumu, kurš būs īstais? Šis gads parādīja, ka domājot, ka šaus abi divi, galarezultātā – abi divi ir ar slapju pulveri.

Calvin, Armand, ko saka vecais čoms Ozo, nākamgad vēl būs uz ledus, vai jau iepatiksies ģ/menedžera vieta un nomainīs Sējēju? kāda interese Ignatjevam, Ābolam un Ciprusam spēlēt LČ , pie tam, neviennozīmīgi vērtētajā Ozolnieku komandā pie Šlesera drauga Daiņa Liepiņa? Ne rezultāta, ne JEBKĀDAS intrigas - tikai liekas baumas.

Sējējs savu darbu dara labi, priekš kam viņu mainīt? Kad RD piedāvās arī Ozo līgumu, tad spriedīsim tālāk. Kā redzams, kluba vadība nesteidzas ar tādiem reveransiem un tas nozīmē, ka viņiem ir plāns.
Ignatjevs, Cipruss, Ābols – puikas taču ir hokejisti, viņi grib izskrieties. Kāda starpība, pie kāda Šlesera drauga viņi spēlē. Tas, ka nebija intriga un rezultāts – tas noliek ne jau hokejistus, bet gan attēlo mūsu hokeja saimniecības lielumu.

pipars2323, Spriežot pēc pēdējām ziņām no sc.com ,Šuplers paliek!Saki,lūdzu,vai Tu saskati nākošgad iespēju(Es personīgi nē),ka RD varētu tikt tālāk par otro PO kārtu,ja paliks visi šīs sezonas principi(sastāva komplektācija un šīs sezonas kodola saglabāšana,treneru un paša Šuplera darbs,spēles izpratne un filozofija)???Nu cerēt protams var jau uz labāko,bet tas tiešām būs brīnums,ja mūsējie tiks tālāk ,kā šogad,jo cerēt uz to ,ka cilvēks,kas sasniedzis zināmu vecumu,pēkšņi kaut ko mainīs savā hokeja filozofijā(pēkšņi sāks nemīlēt visus savus Slovākijas "radus-hokejistus" utt.) un ka spēs aizvest RD tālāk par otro PO kārtu ir diezgan bravūrīgi lai neteiktu vairāk! Paldies

Šuplers neko nemainīs savā trenera filozofijā, viņam tas arī nav jādara, jo pretējā gadījumā – viņš nebūtu Šuplers. Vai viņš var šo sastāvu aizvest tālāk par otro kārtu? Viņš var to aizvest līdz play off – par to nešaubos, lai gan parasti tas notiek ar lieliem puņķiem un asarām. Tālāk? Mums paveicās, ka nesamērojām šogad spēkus ar Atlant – tagad vismaz varam teikt, ka zaudējām „laikam nākamajiem Gagarina kausa ieguvējiem”. Ja būtu otrajā kārtā zaudējuši Atlant – ko tad runātu? Man liekas, ka RD ir Šuplera sakarā jāpieņem divi nopietni lēmumi: jāvienojas ar treneri par jaunu līgumu un, komandā jāpatur Ozoliņu. Ja otrs variants nenotiek, tad mazliet mainās uzsvari, runājot par līdera lomu laukumā. Nopirkt līderi ar dvēseli kā leģionāru – tas pagaidām ir nereāli. No savējiem Sprukts velk uz to pusi, bet arī viņam nav līgums uz nākamo sezonu. Citi ir tikai forši hokejisti, bet vēl nav personības, kas spēj savākt komandu. Ozoliņš jau arī par tādu kļuva, tikai nonākot Dinamo – pirms tam viņš spēlēja komandās, kur citiem bija šādas lomas. Man jau šķiet, ka RD akcionāri nemaz vairāk par play off līmeni nedomā – iekļūs, ko noteikti vajadzētu, un tad redzēs, kā nāks kārtis... Apmēram tā tagad izskatās.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-21 20:36, pirms 13 gadiem
manuprāt Dinamo "augšas" baidās mainīt Šupleru, jo izslēgšanas spēlēs, lai cik grūti, bet tiekam, un pirmo kārtu arī esam pārvarējuši ... respektīvi, baidās mainīt treneri, ja nu uzskrien lācim ...
un hokejistiem ir jāmaina domāšana uz nevis mērķis play off, bet mērķis pirmās divas kārtas, savādāk tiek play off, rodas padarīta darba sajūta ...

  +1 [+] [-]

, 2011-03-21 21:03, pirms 13 gadiem
mekto rakstīja: un hokejistiem ir jāmaina domāšana uz nevis mērķis play off, bet mērķis pirmās divas kārtas, savādāk tiek play off, rodas padarīta darba sajūta ...
Nu sezonas laikā jau jādomā par PO, jo mūsējie ja domās 2 soļus uz priekšu- nekas labs nesanāks. Šosezon spēlējam pēc grafika y=sinX , nav jau arī tāda piķa, lai dabūtu sastāvu ar kuru var domāt par to kā komanda Po spēlēs. P.s.- reku SKA savāca komandu, kur viesiem nereālas NHL/Krievijas pč u.c. playoff pieredzes- motors beidzās, Atlants vnk apslidoja. Mums vismaz bija diezgan sabalancēta komanda ar dažada vecuma/pieredzes maiņā. Ja nevelk viens- tad citi nomaina.... Labi ja kodols paliktu tas pats- tikai kāds labs spēlētājs svaigumam un cīņas sparam.

  +4 [+] [-]

, 2011-03-21 21:14, pirms 13 gadiem
P.s. par 2 vārtusargu jautājumu ir smieklīgs fakts- daudzi cilvēki visu sezonu gaidija pāris spēles, lai pateiktu, ka tāda taktika ir slikta- jo nu tā taču NEVAR būt laba taktika. Nu tad pēdējās 3 spēles tiem paveicās. Apsveicu!

  +5 [+] [-]

, 2011-03-21 22:18, pirms 13 gadiem
Man gan liekas, ka 2vu vārtsargu taktika nemaz nav zemē metama... Cerams, ka mūsu "mūru" tandēms paliks nemainīgs arī nākamsezon!

  +5 [+] [-]

, 2011-03-21 23:09, pirms 13 gadiem
2 v-sargu taktika laba nevar būt tikai normālās komandās.DR ir īpaša komanda ar īpašu aizsardzību.Mūsējo aizsardzības stilu - varu derēt - nesaprot ne šogad Telkvists, ne pag.g. Pruseks.Šādi spiežoties pie vārtiem tiek ignorēts v-sargs,jo uz metienu no 5m attāluma vairs nevar noreaģēt, pie tam(v-sarga) redzamība ir aizsegta pilnīgi vai daļēji cerībā, ka ripa pēc aizsarga metiena iesprūdīs kājās vai nu - ja tiks līdz vārtiem, tad trāpīs pa v-sargu.Ar šādu aizsardzības sistēmu par Gagarina kausu varam nesapņot(jeb pareizāk - tikai sapņot), jo tas ir izteikti vājais posms...es negribētu ''braukt augumā'' katram aizsargam konkrēti, bet man nepatīk tas neradošais piegājiens spēlei - brīžiem liekas ka tie ir kiborgi no datorspēles - tik mehāniska ir aizsardzība....nav dinamiskas saiknes starp aizsargiem un uzbrucējiem - iespaids tāds, ka aizsargiem savs uzdevums, uzbrucējiem - savs, nav vienotas komandas ....pret Šuplera 2 vārtsargu teoriju es neiebilstu(nevarētu teikt, ka atbalstu par visiem 100%, taču viņu saprotu)kaut vai tāpēc, ka piem. Holts nostāvot 60min. ir izdzīvojis 3 dzīves(spēles)nevis vienu....
...par 1988.g. runājot DR toreiz bija labi sabalansēts sastāvs - nebija vājā ķēdes posma un galvenais - bija jauni un ambiciozi džeki....pat bijušie maskavieši(Froļikovs Šašovs Varjanovs Prirodins)gribēja par katru cenu pierādīt, ka viņiem vēl ir iekšā - un viena no galvenajām atšķirībām no tagadējā Dinamo - bija teicama fiziskā kondīcija !!!Nu fakts, ka toreiz vārtos bija jāliek Irbe, jo ar savu spēli viņš akcentēja - ''ES ESMU LABĀKAIS!!!''Toreiz Arča stāvēja tik pārliecinoši, ka nekādi jautājumi vispār nevarēja būt...viss play-off aizgāja vienā elpas vilcienā - Jurzinovs baidījās pakustēties, lai neizjauktu ritmu un Samoilovs ar Vasiļonoku tikai noskatījās vaļējām mutēm kādus bŗīmumus-varoņdarbus taisa viņu jaunais kolēģis...

     [+] [-]

, 2011-03-22 22:15, pirms 13 gadiem
Gan jau OZO paturēs. Savickis tač nav tik.... cerams