Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Gars vai prāts? Cena un karogs.

Gars vai prāts? Cena un karogs.
Dižas komandas nerodas vienā un divās sezonās...

Foto: sportacentrs.com

Rīgas Dinamo hokejisti visas sezonas garumā ir vilkuši smagu vezumu – tur iekšā ir uzvaras, zaudējumi, savainojumi, varonība, vājums, spēks, intrigas, meli, prieks un bēdas. Tagad tam klāt nāk vēl cena.

Laikam jau būtu dīvaini, ja šajā situācijā Edgars Masaļskis visā noskatītos no malas. Viņš to nespētu, jo tas nepiestāv Rīgas Dinamo hokejistam. Ar gara stiprumu vispirms un – pēc tam ar pašaizliedzību un meistarību – esam jau nocēluši vienu medni no koka... Ko gribam tagad? Nocirst šo koku. Pēc tam? Izrakt sakni un apēst. Pēc tam? Iespļaut izraktajā bedrē... Play off spēlēs uzvar komanda, kurai ir visaugstākais sāpju slieksnis. Mēs šajā ziņā neesam sevi žēlojuši, tāpēc jau ir tā kā tagad ir – SKA hokejisti domā, kāpēc viņi vairs nespēlē, bet atbilde uz šo jautājumu ir atrodama pie mūsu komandas ārstiem. Viņi tagad skaita un lāpa kritušos, kas, dīvainā kārtā ir uzvarētāji... Oficiāli mums tādi robi ir tikai divi – Ankipāna lauztā roka un Pruseka sirdsvājums. Nu, jā – vēl Iguldens, taču arī viņš otrdien būšot atpakaļ ierindā. Taču, ja nopietni – esam apskādēti daudz skarbāk. Hokejisti nav nekādi mīkstie, viņi neņaud par zilumiem vai sasitumiem – ja vajadzēs, spēlēs ar lauztu pirkstu, vai elkoni, kur šuves tiek spēles laikā aizlāpītas ar izolācijas lentu... Tāpēc patiesību, kāda bija uzvaras cena, mēs nekad neuzzināsim. Šajā ziņā spēlētāji pelna ne tikai cieņu, bet arī bijību. Normāli cilvēki tādas pārpūles un slodzes parasti neiztur. Bet – vai uzvarēt varenos SKA varēja parasti mirstīgie? Protams, ka nē.

Visā šajā varonības eposā ir tikai viens liels – BET. Ja mūsu komanda no paša sākuma būtu veidota kā vienība, kas cīnīsies par līgas galveno trofeju, tad paslēpes un aklās vistiņas ar savu veselību šie gladiatori varētu spēlēt līdz nemaņai. Taču mēs jau kopš sezonas sākuma zinājām, ka sastāva komplektācija ir ar skaidru mērķi un uzdevumu – iekļūt play off izcīņā un tad, ja paveiksies – paņemt vismaz pirmos pretiniekus. Neko citu mēs līdz šim neplānojām. Tas nozīmē, ka mēs savu Gagarina kausu jau esam izcīnījuši, bet viss tālākais ir laimīgu apstākļu sakritība. Diemžēl apstākļi ar katru nākamo spēļu kārtu izskatās arvien prognozējamāki, par ko pašiem spēlētājiem nav ko pārmest. Katrai degvielas bākai ir savs tilpums... Zinu, ka izklausos nesportisks, taču – mēs šogad patiešām uz neko dižāku vairs nespējam atvēzēties, jo esam jau kā izspiests citrons. Nav labi tā runāt, bet varbūt dažos gadījumos nav labi izlikties, vai to slēpt. Edgars grib palīdzēt un raujas laukumā kā izsalcis un satrakojies vilks. Taču, ja man būtu akcionāru teikšana, tad šodien pēc treniņa es Masaļski pasauktu malā un iedotu labu līgumu vēl uz diviem gadiem, bet nekādā gadījumā neļautu savam labākajam vārtsargam sabeigt sevi līdz galam – tieši tagad un tieši šajā sērijā. Tā es rīkotos, ja vien turpat blakus nebūtu...vēl viens BET.

Vērojot šodien komandas treniņu, neviļus pieķēru sevi pie domas: laukumā nav vienkārši hokejisti, bet gan cilvēki, kas simbolizē šī kluba kaujas garu. Tas ir šīs komandas spēks – negriezt ceļu nevienam, neatkarīgi no kontraktu lielumiem, pretinieku lauriem un vadības uzplečiem! Jā, Znaroka veči ir labāki, viņi mūs apslido, viņiem ir vairāk izturības, taču – mēs nevienam tāpat vien vārtu atslēgu uz spēles nākamo līmeni nedāvināsim. Ja viņi grib iekļūt pusfinālā, tad šai veiksmei vai panākumam būs cena. Ja viņi to vēl nezina, tad mēs to varam nosaukt, bet tikai uz laukuma. Nebūs tā, ka Rīgas Dinamo nesitīsies līdz galam. Varbūt šajās dienās mēs nepiedzīvosim uzvaras (lai piedod man komandas līdzjutēji par šo vaidēšanu), taču pilnīgi droši, ka mēs redzēsim, kā top Dinamo lielais veiksmes stāsts. Dižas komandas netop vienā vai divās sezonās. Šajā ziņā Masaļskis nevis vienkārši izies laukumā, bet – pacels karogu. Un – tas nebūs baltā krāsā... Vai atceraties, ko pēc pirmajiem diviem zaudējumiem vakar pateica kapteinis Ozoliņš? „Jūs gribat no manis dzirdēt teikumu, ka pēc diviem zaudējumiem, mēs braucam uz Rīgu ar nolemtības sajūtu un bez cerībām atgriezties Balašihas arēnā? Nesagaidīsiet!” Ko citu pēc šādiem vārdiem darīt Edgaram Masaļskim? Viņš uzvilka slidas...

 +18 [+] [-]

, 2010-03-21 18:49, pirms 14 gadiem
Ja man būtu teikšana es arī Masaļskim ieteiktu nespēlēt, jo tā var iedzīvoties vēl nopietnākā savainojumā atstājot arī izlasi bez pamatvārtsarga. Taču ko viņam darīt? Šis ir play - off laiks un kamēr tu elpo, tikmēr tu vari iet laukumā un cīnīties par savu, komandas un līdzjutēju godu! Lai Edžam un visam pārējam Rīgas Dinamo izdodas.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-21 18:58, pirms 14 gadiem
Viss šis tikai uzvilks Rīgas "Dinamo" uz labo pusi. Puiši, novēlu jums veiksmi un uzvaras turpmākajā sērijāā....

 +16 [+] [-]

, 2010-03-21 18:58, pirms 14 gadiem
Raksts vienkārši fantastisks! Bauda lasīt tavus darbus Armand!

  +6 [+] [-]

, 2010-03-21 19:06, pirms 14 gadiem
Lieliski Armand. Dinamo staasts nav tikai sporta staasts, tas ir kaut kas daudz, daudz vairaak. Tas, ko vini dara iedvesmo ne tikai fanus un mums ir gods redzeet legendas rashanos.

  +5 [+] [-]

, 2010-03-21 19:07, pirms 14 gadiem
manupraat riit visa komanda izies kaa izsalkushi vilki un grauziis milichus kameer tur paari nekas nepaliks

nebriiniishos ja buus kautinji un iespaidiigi speeka panjeemieni, peedeejaas speeles beigas bij neliels ieskats naakamajaas speelees

  +2 [+] [-]

, 2010-03-21 19:20, pirms 14 gadiem
Ticam !!!!

  -3 [+] [-]

, 2010-03-21 19:22, pirms 14 gadiem
Pēc raksta palika iespaids, ka tikai RD ceļas un krīt, ka tikai RD spēlētāji spēlē ar savainojumiem. Tā tas gluži nav. Tā noteikti ir arī citās komandās.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-21 19:31, pirms 14 gadiem
Nedomāju, ka gadījumā ja Masaļski pasauktu malā un teiktu, še Tev puisi līgumu uz nākamajiem diviem gadiem un rimsties...viņš nodomātu - labi, nav ko sevi mocīt, palikšu malā. Šajā situācijā, neatkarīgi no tā vai Masaļskim kāja ir savainota un to vajadzētu pasaudzēt, Ozo - ar traumēto elkoni vajadzētu teikt Ardievas sezonai, nemaz nerunājot par mikrotraumām, kas parastam līdzjutējam iespējams būtu slimnīcas vai ilgu nedēļu slimības lapas vērtas, ticu un redzu, ka lielam vairumam, ja ne visiem RD spēlētājiem šī sezona, iekļūšana play-off, uzvara pret SKA un (vēl) iespēja uzvarēt MVD ir vairāk nekā tikai noslēgts vai nenoslēgts līgums uz nākamo gadu. Tas ir kaut kas vairāk! Tāpēc jau tagad visu cieņu šī gada VISAI RD komandai par sasniegto caur traumām un sāpēm, pat ja tas ir viņu darbs par ko saņem atalgojumu!

     [+] [-]

, 2010-03-21 19:36, pirms 14 gadiem
Ozoliņam tad iedeva vai neiedeva diskvalifikāciju uz spēli? kāds nezina?
cerams, ka viņš un Edgars rīt spēlēs.

     [+] [-]

, 2010-03-21 19:41, pirms 14 gadiem
Spožs un reāls raksts. Patiesi.
Slēpts komentārs: heh

  +4 [+] [-]

, 2010-03-21 20:19, pirms 14 gadiem
heh rakstīja: rīt un parīt redzēsim vai mūsu komanda ir veči vai arī ...

pučītis padumšs ja tiešām tā domā par dinamo, masalu un akcionāriem, HOKEJISTU līmeni parāda PO, ne velti saka ka PO nespēlē tikai mirušie, masala ir ļoti veselīgs salīzinot ar mironi ;p

ja runājam par izlasi tad vrbūt labāk lai izārstējas, bet ja runājam par dinamo tad te bez variantiem, vai nu mēs vrtos liekam laviņu(citādi tolka maz no viņa) vai arī masala kā īsts vecis caur sāpēm ies un DINAMO CELSIES SPĀRNOS UN UZVARĒS nākamās 4as spēles un tad vēl 4as un vēl 4as..
No,kura Latvijas gala tādi id*oti nāk???

  +3 [+] [-]

, 2010-03-21 20:21, pirms 14 gadiem
Bet – vai uzvarēt varenos SKA varēja parasti mirstīgie? Protams, ka nē.

  +6 [+] [-]

, 2010-03-21 20:29, pirms 14 gadiem
Dilemma jau liela - spēlēt, palīdzēt komandai un riskēt satraumēties vēl vairāk vai arī nespēlēt, bet tad pamest savu jaunāko un KHL mazpieredzējušo komandas biedru - kolēgu vārtos zem "mentu bobika"..... katrā ziņā Edžas (arī Ozo un vispār arī RD lielākas spēlētāju daļas) attieksme pret spēli, komandu un līdzjutējiem ir pelnijusi cieņu! Katrs pats savas laimes kalējs! Katrs zin un domā ko viņš var ko nevar atļauties.... gan jau arī pats Edža apzinās, ka var tagad sev vēl vairāk to kāju sačakarēt, bet pēc naparņika Pruseka likstām ar sirdi viņš tomēr laikam ir sapratis, ka nevar tagad atstāt savu komandu bez nopietna atbalsta vārtos un tagad ir gatavs stāties vārtos kaut uz špricēm! Vot tāda attieksme izraisa tikai un vienīgi cieņu.... un ne mums vāvuļiem viņam tagad pārmest "sačakartēsi to vai sačakarēsi vēl sev šito, vai nevarēsi spēlēt PČ".... domāju Edža pats apzinās risku uz kuru viņš tagad iet un tas ir VIŅA lēmums un viņš vismazāk tagad domā par kaut kādu PČ!
p.s. Runājot par PČ.... līdz PČ vēl gana tālu (pusotrs mēnesis) un, domāju, par PČ Edža tagad vispār vēl nedomā un visas domas viņam ir tikai par PO un kā palīdzēt RD.... kad beigsies PO un sezona klubā, tad arī sāks domā par PČ....

     [+] [-]

, 2010-03-21 20:50, pirms 14 gadiem
Sandis Ozoliņš spēles pēdējā minūtē kā nomērīts nolika abus savus vaigus pa ceļam MVD aizsarga Štrbaka kulakam un tas bijām gaužām simbolisks paskats – mūsu kapteinis tika nokautēts... Vai komanda arī dabūja pa muti?

šādi vārdi tika teikti no A.Pučes puses vakar! Bet šodien jau skan-

laukumā nav vienkārši hokejisti, bet gan cilvēki, kas simbolizē šī kluba kaujas garu. Tas ir šīs komandas spēks – negriezt ceļu nevienam, neatkarīgi no kontraktu lielumiem, pretinieku lauriem un vadības uzplečiem! Jā, Znaroka veči ir labāki, viņi mūs apslido, viņiem ir vairāk izturības, taču – mēs nevienam tāpat vien vārtu atslēgu uz spēles nākamo līmeni nedāvināsim. Ja viņi grib iekļūt pusfinālā, tad šai veiksmei vai panākumam būs cena. Ja viņi to vēl nezina, tad mēs to varam nosaukt, bet tikai uz laukuma.

kur ir loģika, A.Pučes kung???????

 +14 [+] [-]

, 2010-03-21 20:56, pirms 14 gadiem
Man jau liekas, ka Ozo un Štrbakas gadījumā ir viena cita, simboliska iezīme- jā, Ozo dabūja kārtīgu tiešo. Jā, Ozo bija uz ledus. Bet Ozo piecēlās un turpināja cīņu, turklāt nevis vienkārši turpināja, bet iedzina Štrbaku ledū..

  -1 [+] [-]

, 2010-03-21 21:36, pirms 14 gadiem
piilaadzis rakstīja: Raksts vienkārši fantastisks! Bauda lasīt tavus darbus Armand!
aga, un tads kads nejausi nokludisies un nakamais raksts bus notirsiens, automatiski, bez domasanas... un, tad izradas,kads atkal gandriz pedalus atmetis, tomer turpinajis, sekos- VARONI ! konsekvence, ibio. es nez, jau kuro reizi Puče pec zaudejuma notirs visus ko var, tad uzzinot, kas un ka, te sitadus bimbugabalus laiz augsa... es nez, piedodams tas butu lidzjutejam vulgaris, kurs pecspeles emocijas...

  +5 [+] [-]

, 2010-03-21 21:50, pirms 14 gadiem
Ljoti ceru ka shii seerija beigsies gluzhi taa pat kaa Ozo ciininsh ar Shtrbaku. Proti,pirmais bija mazs nokdauns (un taadu RD jau ir saneemusi pirmajaas divaas speelees no MVD) un tad Ozo ceelaas un paraadiijaa gan savu speeku,gan raksturu un chehs tika nolikts pie vietas un domaaju,ka taa arii buus ar visu MVD,ka Riigaa Dinamo celsies un MVD tiks dots atbildes sitiens un tad vini varees gluzhi kaa Shtrbaks tikai tureet rokas priekshaa sejai lai netiek paaraak stipri!!

  -1 [+] [-]

, 2010-03-21 22:23, pirms 14 gadiem
Pastāstu par koka nociršanu un iespļaušanu bedrē tiešām nesapratu. Kas tas ir - patoss vai ņirgāšanās?

     [+] [-]

, 2010-03-22 00:21, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Dilemma jau liela - spēlēt, palīdzēt komandai un riskēt satraumēties vēl vairāk vai arī nespēlēt, bet tad pamest savu jaunāko un KHL mazpieredzējušo komandas biedru - kolēgu vārtos zem "mentu bobika".....
vai nu mest zem bobika, vai arī dot iespēju - no kuras puses skatās

     [+] [-]

, 2010-03-22 09:09, pirms 14 gadiem
Runājot par traumām, ir viens labs kāda hokejista stāsts (laikam Mesjē), kad viņi zaudēja Stenlija finālsērijā. Protams, pretinieki laukumā riktīgi priecājās, bet, kad viņam sanāca kādu 1 h vēlāk iet gar viņu ģērbtuvēm, tad tur bija riktīga lazarete, jo faktiski nebija neviens, kuram nebija sasitumi, sastiepumi, ielauztas ribas utt. Citiem vārdiem, play-off nespēlē, ja tiešām sirds neklausa vai ģipsis traucē spēlēt.