Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Deniss Rakels krustcelēs Polijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Deniss Rakels krustcelēs Polijā
Deniss Rakels ar lielām cerībām devās no "Liepājas metalurga" uz Poliju, taču pagaidām viņam nav izdevies tur sevi apliecināt. Pacietību un vēlreiz pacietību...

Poļu masu mediji diezgan skeptiski vērtē jaunā latviešu futbolista Denisa Rakela izredzes jaunajā sezonā spēlēt Ļubinas "Zaglebie" komandā Ekstraklasa (virslīgas) čempionātā. Polijā jēkabpilietis ieradās 18 gadu vecumā no "Liepājas metalurga" kā liels talants, bet tagad var tikt izīrēts kādam citam klubam - lai tiek pie spēļu prakses. Varbūt Deniss tomēr par ātru aizbrauca no Latvijas?

Uz ārzemju komandu vajag aizbraukt ne par ātru un ne par vēlu. Abos gadījumos var nekas labs nesanākt. Par Denisu Rakelu šajā sakarā vēl secinājumus neizdarīsim tikai tāpēc, ka viņš vēl ir ļoti jauns un pirmais variants - aizbraukt par ātru - tomēr retāk noved pie neveiksmīga atrisinājuma nekā otrais. Daudzi pērn viņam ieteica vēl palikt Liepājas komandā un vēl vismaz vienu sezonu nospēlēt (nobriest) Latvijas virslīgas čempionātā, jo labākā vārtu guvēja tituls 18 gadu vecumā vēl tomēr neliecina par gatavību spēlēt krietni augstāka līmeņa turnīrā. Kārdinājums aizbraukt (atgādināšu, ka Rakels vispirms nokļuva vienā no spēcīgākajām Krievijas komandām Kazaņas "Rubin", bet tikai tad nonāca Ļubinā) bija pārāk liels un padomi netika sadzirdēti. Tagad galvenais ir neapjukt jaunajās krustcelēs, bruņoties ar pacietību un turpināt cītīgi strādāt. Nenolaist rokas. Viegli tas nebūs.

2009. gada sezonā Rakels debitēja "Liepājas metalurga" rindās un uzreiz pievērsa sev uzmanību, 14 spēlēs gūdams 9 vārtus. Nākamajā sezonā viņš jau kļuva par Latvijas virslīgas čempionāta labāko vārtu guvēju (18) - jaunāko virslīgas vēsturē. Prātīgi tika izlemts, ka Kazaņas "Rubin" un Krievijas Premjerlīga tomēr vēl ir pārāk augsts plauktiņš un vispirms vajadzētu nospēlēt vismaz pāris sezonas kādā zemākā līgā. Piemēram - Polijas Ekstraklasa. "Zaglebie" esot samaksājis "metalurgiem" par Rakelu 400 tūkstošus eiro (pēc poļu interneta portālu ziņām), Rakels ātri vien tika nosaukts par Ekstraklasa jauno uzlēcošo zvaigzni, arī Ļubinas kluba fani redzēja jaunajā futbolistā jauno zvaigzni. Treneris Mareks Bajors mēģināja visus piezemēt, teikdams, ka Rakels vēl nav gatavs spēlēt Ekstraklasa līmenī, ka būs vēl jāpaciešas gan viņam pašam, gan faniem. Pavasarī laukumā viņš izgāja tikai četrās spēlēs un ne ar ko īpašu neizcēlās. Savukārt Jans Urbans uzsvēra, ka vasarā galvenais ir iespēlēt uzbrucēju jaunā pozīcijā, jo tajā sistēmā, ko lieto "Zaglebie" (ar vienu izteiktu uzbrucēju) viņam vietas pagaidām nav, jo viņš vienkārši nevar izkonkurēt Muhamadu Traori, Darvidu Šernu un arī Arkadiušu Vožņaku. Rakels ir tikai ceturtais uzbrucējs kluba rangā. Tieši tāpēc pašreiz ir runa par Rakela izīrēšanu kādai citai komandai, kurā viņam būtu izredzes regulāri spēlēt (tā ka "norakstījis" Rakelu neviens nav). Jaunatnes virslīgā (Mloda Ekstraklasa) Rakelam spēlēt nebūtu lietderīgi, treneri tādu iespēju nemaz neizskata, jo Rakelam jākrāj pieredze un tur viņš to nesakrās.

Pašreiz vēl nav zināms, kurā komandā Rakels sāks jauno sezonu. Iespējams, ka tā būs Bidgoščas komanda "Zawisza" 1. līgā, kurai Ļubinas klubs jau ir aizdevis trīs spēlētājus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-07-19 11:18, pirms 13 gadiem
Es domāju ka jācenšas.Vnk lēciens līgu līmeņa ziņā bija diezgan,Es domāju ka tas pats Žuniors nevarētu uzreiz iejusties Polijas līgā.Viss vēl priekšā,trenera vārdi ar izklausās daudzsološi.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-19 13:01, pirms 13 gadiem
Rakels tiešām šķiet neslikts variants malēja insaida pozīcijā. Ja tā viņu iecerējis izmantot treneris, būs interesanti viņu apskatīties citādā ampluā.