Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Variantu vairāk nekā Kirovam miljonu

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Variantu vairāk nekā Kirovam miljonu
Edgar! Tev šovakar jābūt zirgā!
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pirms pasaules hokeja čempionāta Minskā bija dzirdamas runas, ka šis jau būšot tāds nepilnvērtīgs turnīrs, jo pēc Sočiem visiem lielajiem meistariem būšot zudusi apetīte skriet pakaļ ripai. Ne vella! Minskā iet karstāk nekā somu pirtī un pavisam godīgi - pēc sagrieztajām intrigām šis ir viens no labākajiem pēdējās desmitgades pasaules čempionātiem. Sava daļa pozitīvo un vispār emociju pienākas arī mūsu puikām, kuriem pirms turnīra dažs labs prognozēja ļoti smagu izdzīvošanas ceļu.

Vēl jau hokeja dieva rokās ir visvisādas iespējas. Divas spēles pirms pirmā posma beigām Latvija vibrē ļoti plašā iespēju jūrā - no 2. vietas savā grupā līdz 6. vietai jeb 11./12. vietai visā čempionātā. Aprēķini ir vienkāršāki nekā zāļu receptes Kirova Lipmana "Grindeksā" - uzvaram Baltkrieviju un Šveici, un sveika, Amerika - Latvija ar 15 punktiem ir 2. vietā grupā. Sliktākais no labajiem variantiem - paņemam vismaz divus punktus no Šveices, kura gandrīz jau zaudējusi iespēju spēlēt 1/4 finālā, un esam 1/4 finālā. Arī tad, ja šovakar zaudējam Baltkrievijai. Somija teorētiski vairāk par 11 punktiem vairs dabūt nevar, bet savstarpējā spēlē mums ir 3:2 uzvara.

B jeb Minsk grupā skaidrs ir uzvarētājs - Krievija (šobrīd 18 punktu) un atlikusi spēle ar Baltkrieviju.
Kazahstāna ar 2 punktiem un spēli šodien pret Somiju ir 8. vietā. Vairāk nav iespējams pat teorētiski.
Vācijai 5 punkti un spēle ar ASV, teorētiski ne augstāk par 5. vietu grupā, praktiski 7. vieta.
Šveice ar saviem 7 punktiem ir gandrīz brīva kā Kuba, bet var cerēt tikai uz nelielu brīnumu: lai šodien Somija vispirms zaudē kazahiem... Ja tad Šveice rīt uzvar Latviju, bet mēs šodien zaudējam Baltkrievijai, tad variants ir arī Šveicei...
Somijai ir 8 punkti un šodien spēle ar Kazahstānu, laikam jāraksta 11.

Tātad kāda kopējā aina.
Somija (8) un šodien 16.45 mačs ar Kazahstānu.
Latvija un Baltkrievija (pa 9) un šodien 20.45 savstarpējā spēle. Baltkrieviem triju punktu uzvara nodrošina 1/4 finālu, mums to dod arī divpunktu uzvara.
ASV (11) un rīt dienas pirmā spēle ar Vāciju. Lai amīši paši rēķina. Man viņiem iznāk 1/4 fināls.
20. maija otrā spēle Latvija un Šveice. Šveicei tā visticamāk būs tikai prestiža spēle, Latvijai vajag divus punktus (ja pirms tam tie nav paņemti no baltkrieviem). Šāda pat situācija gan bija 2008. gadā Halifaksā, kad Vācijai uzvara neko vairs nedeva, bet viņi draņķi ņēma un uzvarēja Latviju.
20. maija vakara spēle: Baltkrievija un Krievija. Tā uzliks punktus uz i. Var būt variants, ka baltkrievu delegācijai jāiet pie Znaroka lūgties 3 punktus... Kuri Oļegam nafig vajadzīgi... Tas gan vairāk stāsts no sazvērestības teoriju klāsta.

Ja vienāds punktu skaits ir Somijai, Latvijai un Baltkrievijai, tad jārēķina vārtu starpība savstarpējās spēlēs, bet Somija iet tālāk (4-3).
Ja vienāds punktu skaits ir Somijai un Latvijai, tad priekšā esam mēs. Ja Latvijai un Baltkrievijai, tad tas, kurš šodien dabū divus punktus.

Pozitīvais šajos aprēķinos ir tas, ka mēs spēlējam pēc Somijas un Kazahstānas, ka mums ir Minsk grupas priekšpēdējā spēle.
Negatīvais - starp baltkrievu un šveiciešu spēli mums būs nepilna diennakts laika, Šveicei - divas brīvas dienas... Pēc divām brīvdienām šeit Minskā viņi gan zaudēja somiem.

Čižovkas grupā putras ir pat vairāk.
1/4 finālu jau 19. maijā no rīta nodrošinājuši kanādieši un zviedri (pa 15).
Visticamāk, ka Kanāda nezaudēs Norvēģijai (7), kura saglabā teorētiskas izredzes uz 4. vietu.
Zviedrijai šovakar vēlā spēle ar Itāliju, jābūt trim punktiem.
Čehijai (10) un rītdien mačs ar Franciju.
Ļoti reāla pretendente uz 4. vietu Čižovkas grupā ir Francija (7). Šodien pirmajā mačā (16.45) triju punktu spēlē uzvarot Dāniju (5), Francija ir 1/4 finālā neatkarīgi no rītdienas spēles ar Čehiju.
Slovākiju (7) 1/4 finālā var iecelt 1) vispirms Francijas bezpunktu zaudējums Dānijai; 2) Francijas zaudējums Čehijai un slovāku pašu uzvara pret Dāniju, kas būs rītdienas priekšpēdējā spēle Čižovkā.
Norvēģija (7) jāspēlē ar Kanādu - rīt dienas pirmā spēle. Tad jau būs zināms Francijas - Dānijas, Zviedrijas - Itālijas spēļu rezultāti, bet Čehija ar Franciju vēl spēlēs.

Dānijai (5) un vēl divas spēles, šodien ar Franciju un rīt ar Čehiju. Teorētiski iespējami 11 punkti, bet kur tad paliek čehi?

Ir variants un ļoti reāls, ka ārpus 1/4 fināla paliek Somija, (tad Latvija un Baltkrievija 1/4 finālā), bet tur tiek Francija... Ui, interesantas dieniņas mums priekšā!

P. S. Eh! Var jau būt, ka rīta agrumā kaut ko esmu palaidis garām. Rēķiniet arī paši.Un pēc katras šodien un rīt nospēlētās spēles.

     [+] [-]

, 2014-05-19 10:37, pirms 10 gadiem
Tieši spēlē ar Šveici būs viskarstākais abu komandu raksturu parādīšanas moments. Pat ja Šveice vairs nepretendēs uz iekļūšanu 1/4. finālā, tad tai tomēr ir svaigā atmiņā ļoti sāpīgā neveiksme Sočos.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-19 11:56, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tieši spēlē ar Šveici būs viskarstākais abu komandu raksturu parādīšanas moments. Pat ja Šveice vairs nepretendēs uz iekļūšanu 1/4. finālā, tad tai tomēr ir svaigā atmiņā ļoti sāpīgā neveiksme Sočos.
Tikai tad,ja šovakar zaudējam Baltkrievijai pamatlaikā ( ja Jāņa aprēķini ir pareizi ).Citos gadījumos jau vairs nebūs ''būt vai nebūt ''.

     [+] [-]

, 2014-05-19 12:31, pirms 10 gadiem
ja spriež pēc statistikas, tad neuzvarēsim
gandrīz visas ailītes vēsta mums par sliktu...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-19 12:46, pirms 10 gadiem
baigi labi būtu 2. vietu dabūt, jo Zviedriju vai Kanādu pretīm negribas.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-19 12:51, pirms 10 gadiem
Šodien patiešām būs liela uzvaras vērtība. Tad rītdienas mačs pret Šveici gandrīz "par neko" abām komandām! Taču divi zaudējumi ļoti nepatīkami sabojātu emocijas pēc Somijas un ASV uzvarām.

     [+] [-]

, 2014-05-19 17:38, pirms 10 gadiem
Teoreetiski mums der 2 zaagji pagarinaajumos, bet tad jaacer uz ASV zaagji pamatlaikaa pret Vaaciju vai to, ka BLR dabuus punktus pret Krieviju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja