Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kehra negadījums jeb Kāpēc smejas Eiropa

Kehra negadījums jeb Kāpēc smejas Eiropa
"Tā ir politika un aizkulišu cīņas," domīgi secina Ojārs Kehris...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Izskatās, ka Ojārs Kehris tomēr nebūs jaunais "FIBA Europa" prezidents. Un nebūs pat kandidāts. Ne tāpēc, ka nebūtu profesionāli spējīgs (to mēs nezinām), gaidāmo vēlēšanu priekšvakarā pietrūktu ietekmīgu atbalstītāju, vai pēkšņi būtu pārdomājis pats. Viss it kā bija. Klupiens sanāca visneparastākajā veidā, par kuru šobrīd klusi ķiķina visā Eiropā...

Par apņēmību priekšlaicīgi atstāt Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta krēslu, lai gaidāmajās vēlēšanās pretendētu uz tādu pašu amatu jau visā Eiropā, Kehris paziņoja marta beigās LBS gadskārtējā konferencē. Kehra ekonomista un kompromisu eksperta dotības novērtēja un viņa kandidatūrai gaidāmajās vēlēšanās atbalstu solīja tādi Eiropas basketbola smagsvari kā, piemēram, Krievija un Lietuva, un, sacensībā ar konkurentiem no Turcijas un Islandes, izredzes tapt ievēlētam patiesībā būtu daudz pieklājīgākas, nekā dažu notikumu kontekstā dažbrīd varbūt varam iztēloties šeit, dzīvojot Latvijas basketbola vidē.

Kā mēdz teikt, līdz maijam vēl jānodzīvo - basketbolā šobrīd pavisam citas aktualitātes, nekādus oficiālus vai neoficiālus paziņojumus prezidenta vēlēšanu sakarā FIBA Europe nav izplatījusi (SA+ lūgumam konkretizēt situāciju organizācija šodien saņemtajā atbildē laipni atteica - "līdz administratīvā procesa beigām" tas neesot iespējams...), taču - viņnedēļ telekanāla NTV+ iknedēļas raidījumā "Vairogs un bumba" par šo tēmu bija dzirdams izsakāmies Krievijas Basketbola federācijas prezidents Sergejs Černovs. Proti, viņu virzītais kandidāts Ojārs Kehris vēlēšanās, diemžēl, acīmredzot nepiedalīsies, jo pats sev pielicis priekšā kāju - kļūdījies ar pieteikuma nosūtīšanu un tādējādi nokavējis termiņu.

Izrādās, šis stāsts pa Eiropas basketbola aizkulisēm klīst jau vismaz dažas nedēļas. Skaļi par to neviens nerunā, jo neļauj labais tonis, taču klusībā... Nu, jā, ko tur slēpt - klusībā smejas. Jo tik oriģinālā veidā nogalināt savu prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu līdz šim neesot izdevies nevienam. Proti, ja varam ticēt nevalodām - LBS vadītājs (šajā gadījumā gan nevis viņš pats, bet Basketbola savienība) savu pieteikumu gluži vienkārši nosūtījis uz... veco FIBA Europe adresi. Kad fakts atklājies, bijis par vēlu... Ņemot vērā visnotaļ kuriozo situāciju, FIBA vadībā pat sasaukta īpaša sanāksme, lai spriestu par izņēmuma gadījuma pieļaušanu, tomēr lēmums bijis Latvijas kandidātam nelabvēlīgs.

"Dokumentus noformēju un parakstīju laicīgi. Pats zirga mugurā gan tos uz FIBA biroju nevedu, gadījās pārpratums, taču personiski uzskatu, ka viss bija laicīgi un pareizi. Tomēr FIBA ir diezgan birokrātiska organizācija. Cīņas notiek ne tikai basketbola laukumos, tur ir arī politika, aizkulišu cīņas. Es FIBA Europe Valdē nekad neesmu bijis, bet abi pārējie kandidāti tur atrodas jau ilgstoši," situāciju komentē pats Ojārs Kehris, diezgan nepārprotami liekot saprast - patiešām gadījusies kļūme ar pastu, ko pārējie pretendenti labprāt izmanto. "Protams, tas man nepalīdz, jo kampaņa ir ierobežota. Abi pārējie kandidāti ir Valdē. Domāju, ka viņi abi ir džentelmeņi - tā noteikti ir -, taču, protams, ka nav ieinteresēti [vēl kādā konkurentā], ja paši kandidē."

Prezidenta vēlēšanas notiks FIBA Ģenerālajā asamblejā, ko maija vidū uzņems Minhene. Kehris nenoliedz - izvērst kampaņu, aicinot balsot par kandidātu, kas, ļoti iespējams, pat nepiedalīsies, nav īsti nopietni. "Kaut gan sākotnējās pozīcijas ir ļoti labas, pie tām būtu jāstrādā. Daudzās valstīs viedoklis tiek formulēts jau šobrīd - nebūs tā, ka aizbrauks viens pārstāvis un nobalsos, kā tobrīd uzskatīs par pareizu. It kā lēmums ir negatīvs, taču to apstiprināt un izskaidrot neviens nevar. Esam pieprasījuši no FIBA skaidru lēmumu, taču tāda joprojām nav. Sanāksme notika jau pirms 2-3 nedēļām, bet vēlēšanas tuvojas. Tāpēc arī uzsvērām - mums vajag skaidru lēmumu, lai varētu runāt skaidru valodu tālāk. Vai nu mēs esam [starp kandidātiem], vai, ja neesam - kāpēc? FIBA valde svārstās - vai šis ir juridisks, vai politisks lēmums. Visiem skaidrs, ka pēc būtības politisks, jo valdē sēž abi pārējie pretendenti. Ja tomēr juridisks, gribas tomēr redzēt pamatojumu," LBS prezidents cerību pavisam nav atmetis, tomēr saprot, kādi ir valdošie vēji. "Protams, es jūtu, kāda ir situācija. Un kļūt par prezidentu nekad nav bijis mans pašmērķis. Mērķis ir nostiprināt un nepazaudēt Latvijas iespaidu uz procesiem, kas līdz šim nav bijis nemaz tik mazs."

Tāds, lūk, skaudrs stāsts - pāris nepareizas rindiņas uz aploksnes, un tu vairs neesi jaunais Eiropas basketbola prezidents. Sīkumu nav.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-19 19:37, pirms 14 gadiem
hahah nekām pat vietējo tirgu savest kaartibaa ka grib jau Eiropu... tāds pusmuļķis

     [+] [-]

, 2010-04-19 20:18, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: hahah nekām pat vietējo tirgu savest kaartibaa ka grib jau Eiropu... tāds pusmuļķis
Piekrītu ar piebildi,ka vietējo basketbolu krietni laidis uz grunti.

  +6 [+] [-]

, 2010-04-19 20:23, pirms 14 gadiem
Nezin priekšniecības adresi?
Tāda, lūk, ir mūsu attieksme pret visu...

Ceru, ka savu mājas adresi tak atceras, ka nesanāk vēl lielāka šmuce...

Iedomājos kā pa ausīm norāvās LBS sekretāre....

  +1 [+] [-]

, 2010-04-19 21:17, pirms 14 gadiem
Ja FIBA kārtība, būs tāda, kā te - LBS, tad būs ideāli!
Kehri par prezidentu!

  +6 [+] [-]

, 2010-04-19 21:17, pirms 14 gadiem
BASKETBOLĀ NAV SĪKUMU! -TĀ VIENMĒR SAKA GUNDARS VĒTRA UN VIŅAM IR TAISNĪBA

P.S. BET VISPĀR JAU SMIEKLĪGI , KA TIEŠI KEHRIM TĀ IR GADĪJIES

  -3 [+] [-]

, 2010-04-19 21:29, pirms 14 gadiem
Nav jau par ko priecaaties. Kehra ieveeleeshana Latvijas basketbolam buutu liels +. Un principaa vinsh ir normaals vecis. Labaakais no LBS prezidentiem.

     [+] [-]

, 2010-04-19 21:46, pirms 14 gadiem
Muļķis,ne muļķis.Bet gandrīz visi Latvijas iedzīvotāji,pateicoties viņam un viņa 1994.gada(laikam) parakstītajam līgumam(vai citam papīram) regulāri maksā šausmīgas summas par Lattelekom neadekvātiem tarifiem un abonēšanām jau no 90to gadu vidus.

     [+] [-]

, 2010-04-19 21:49, pirms 14 gadiem
ekonomists ple, Ekonomistu apvienība 2010. merkakji ar rokasgranatam tik bistami nav

  +1 [+] [-]

, 2010-04-19 22:17, pirms 14 gadiem
Patīkama ziņa,vismaz Eiropā basketbolu nenogremdēs....

     [+] [-]

, 2010-04-19 23:59, pirms 14 gadiem
Kas tā par ārprātā neprofesionālu sekretāri/lietvedi?? Nevar internetā adresi pārbaudīt, LOL. Droši vien kā jau pie mums - vājš un mazspējīgs, toties radinieks vai vajadzīga cilvēka atvase. Diezgan spēcīga ilustrācija, kur visa šitā pazīšanās sistēma mūs visus pamazām noved. Vispār slikti, ka tā notika, bet labi, ka Kehrim. Viņš ir pie šitās sistēmas šūpuļa stāvējis, tagad grib, redz, uz Eiropu notīties.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-20 00:09, pirms 14 gadiem
Īstenībā kauns un ļoti smieklīgi reizē. Nedabūja vienu no prestižākajiem un iekārojamākiem amtiem, jo LBS kontaktu listē nebija nomainīta adrese

  -2 [+] [-]

, 2010-04-20 09:38, pirms 14 gadiem
nesaprotu,kapēc šis raksts bija jātaisa ar negatīvu ironiju par Kehri. Tik pat labi Kehrim ir pilnīga taisnība par birokrātiju un politiskajām intresēm FIBA. Tad drīzāk varētu izmeklēt, kurš tad LBS kļūdījās.

mūsējais ir tuvu, lai ieņemtu lielu pozīciju eiropas basketā- par to ir jāpriecājas nevis visgudri jānoliek

  +2 [+] [-]

, 2010-04-20 13:43, pirms 14 gadiem
un kapēc jūtams tāds kā ļauns prieciņš no žurnālista puses?