Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Čeļabinskas „Traktor”

4+ pret Čeļabinskas „Traktor”
Dinamiešu vārtsargam ir jāpavelk komanda.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien Rīgas „Dinamo” pēdējā mājas spēļu sērijas spēlē tiekas ar vienu no Austrumu konferences līderiem – Čeļabinskas „Traktor”. Rīdziniekiem iespēja pieradīt, pirmkārt, jau pašiem sev, ka var uzvarēt ne tikai turnīra tabulas lejas daļas komandas.

Šīsdienas Rīgas „Dinamo” spēle ir kārtīgs komandas spēju tests gan atgūties pēc iepriekšējā sāpīgā zaudējuma un izdarīt pareizos secinājumus, gan spēt ne tikai cienīgi spēlēt, bet arī uzvarēt komandu no turnīra tabulas augšdaļas. Uz papīra „Traktor” ir nospiedošs pārsvars praktiski visos būtiskajos hokeja elementos, bet kā zināms, spēli neizspēlē uz papīra, bet gan laukumā, kur tiekas dzīvi cilvēki un spēle sākas ar rezultātu 0:0. Dinamiešiem laiks pierādīt, ko viņi ir vērti. Līdzšinējā savstarpējo spēļu vēsture ir par labu pretiniekam, jo pretinieks ir uzvarējis četrās no sešām spēlēm, tomēr savā laukumā rīdzinieki ir uzvarējuši divas no trim spēlēm un abas uzvaras bijušas iespaidīgas – 5:0 un 6:2. Kas jāizdara, lai arī šoreiz savs laukums izrādītos laimīgs?

1. Taktika
Rīgas „Dinamo” tiekas ar pretinieku, kuram ir labi nokomplektēts sastāvs un nostādīta spēle. Treneru uzdevums ir atrast variantus kā apstādināt šo labi ieeļļoto mehānismu. Pret zāles, visticamāk, varētu būt cieša, aktīva un agresīva spēle vidus zonā, cenšoties veidot tā saucamos slazdus. Pagaidām gan dinamiešiem ar to nav pārāk labi veicies, tomēr mēģināt skrieties ar pretinieku vai nospiest to savā zonā, laikam nebūtu ļoti prātīgi, jo pretiniekam labu, tehnisku izpildītāju netrūkst un tādā spēlē visticamāk viņi iegūs pārsvaru, it sevišķi zinot rīdzinieku problēmas ar momentu realizēšanu. Jāpiespiež pretinieks laukumā strādāt un mocīties, tad ir cerība, ka rīdzinieku pacietības mērs būs lielāks nekā pretiniekam un izdosies izmantot savas iespējas.

2. Vārtsargs
Ļoti daudz kas varētu būt atkarīgs no vārtsarga snieguma. Kriss Holts pēdējās spēlēs vienmēr ir devis iespēju komandai uzvarēt, vienīgā salīdzinoši neveiksmīgā spēle, šķiet, bijusi pret „Spartak”. Arī šajā spēlē Holtam (vai Jučeram, ja treneri būs tik drosmīgi, kaut tas ir maz ticams) būs jāpavelk komanda noķerot ne tikai visu, kas jānoķer, bet arī izglābjot un labojot partneru kļūdas.

3. Disciplīna
Lai neļautu pretiniekam iespēlēties un liktu viņam laukumā smagi strādāt, gaidot, ka viņam nepietiks pacietības un sāks nodarboties ar improvizācijām un avantūrām, nekādā gadījumā nedrīkst lieki noraidīties. Pretiniekam ir labs vairākuma realizēšanas procents un viņš noteikti izmantos iespēju tieši skaitliskajā vairākumā ievirzīt spēli vēlamajā gultnē.

4. Spēle nevienādos sastāvos
Bez noraidījumiem, protams, neiztiks ne viena, ne otra komanda. Rīgas „Dinamo” jau vairākas spēles nav izdevies gūt vārtus vairākumā. Lai uzvarētu šajā spēlē, laiks atgādināt par to, ka arī rīdzinieku sastāvā ir labi izpildītāji. Savukārt, skaitliskajā mazākumā, jādarbojas atbildīgi un aktīvi, neļaujot pretiniekam izspēlēt lieko spēlētāju un varbūt ir laiks arī beidzot gūt kādus vārtus esot mazākumā.

+ Vārtu gūšanas iespēju izmantošana
Nekam no augstāk minētā nebūs jēgas, ja dinamieši turpinās izniekot pašu radītās vārtu gūšanas iespējas. Lai šajā spēlē uzvarētu, iespējas ir jāizmanto ar lielu procentu, jo pretinieks pārāk daudz vaļības nepieļaus. Ļoti svarīgi ir pirmajiem gut vārtus.

Ciparu duelis

Rīgas „Dinamo”Čeļabinskas ”Traktor”
Punkti1428
Uzvaras (pam.-pag.-psm.)4-0-08-0-2
Gūto un ielaisto vārtu attiecība-9 (29-38)+13 (41-28)
Vidēji spēle gūtie vārti2.232.93
Metienu realizācijas %7.21%10.43%
Vidēji spēlē ielaistie vārti2.922.00
Skaitliskā vairākumā realizācijas %18.5%21.8%
Vairākumā ielaistie vārti40
Mazākuma neitralizēšanas %81.8%83.1%
Mazākumā gūtie vārti01
Soda minūtes vidēji spēlē11:4112:08
Rezultatīvākais aizsargsOzoliņš 7 (4+3)Rjazancevs 8 (1+7)
Rezultatīvākais uzbrucējsM.Rēdlihs 16 (3+13)Panovs 11 (6+5)
Labākais vārtu guvējsKarsums 5Jakuceņa un Kuzņecovs pa 7

Ciparu verdikts: Rīgas „Dinamo” vienīgā iespēja ir spēlēt pacietīgi un disciplinēti, ar augstu procentu realizējot skaitlisko vairākumu.

Kurai no komandām būs vairāk soda minūtes?

  • 41

  • 25

  • 6


     [+] [-]

, 2011-10-18 07:37, pirms 13 gadiem
būs ļoti grūti.. trenera spēle

     [+] [-]

, 2011-10-18 09:03, pirms 13 gadiem
ar Mūsējiem viss iespējams, var pakāst Vitjaz, bet uzveikt Kazaņu.... par Lielu Dinamo! Ticam !

  +1 [+] [-]

, 2011-10-18 09:31, pirms 13 gadiem
Aizmugure rakstīja: ar Mūsējiem viss iespējams, var pakāst Vitjaz, bet uzveikt Kazaņu.... par Lielu Dinamo! Ticam !
Tas bija agrāk. Tagad punktus ņemam pret Čehovu un Jekaterinburgu. Lielajiem, redzi, nekādi iemest nevaram.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-18 09:49, pirms 13 gadiem
1+ pret jebkuru komandu: Lai uzvarētu spēli uz tablo tavai komandai ir jābūt lielākam ciparam nekā pretinieku, tas ir panākams divos veidos: Vai nu iesitot vairāk vārtu kā pretinieks, vai nu ielaižot mazāk vārtu kā pretinieks.

     [+] [-]

, 2011-10-18 11:22, pirms 13 gadiem
pēc skaitļiem -nav variantu. Bet Latvijas komandām parasti veicas pret stiprajiem, un ir bezcers pret vājajiem. Gaidam kārtējo pārsteigumu

  +1 [+] [-]

, 2011-10-18 11:40, pirms 13 gadiem
Tas Traktors, ko izdevās 2x uzvarēt ar tādiem rezultātiem, bija pilnīgi cita opera...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja