Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

10 zaudējuma iemesli

10 zaudējuma iemesli
Vārtsargu rotācija izgāzās un arī ceturtajai maiņai nebija atbilstošas kapacitātes.

Foto: SA+, F64

Emocijas, vārtsargi un standartsituācijas – ar to pietika, lai Rīgas Dinamo atzītu uz laukuma acīmredzamo. Lokomotiv uzvarēja pelnīti un Dinamo tieši tik pat pelnīti zaudēja.

1. Emocionāli bijām iztukšoti.

Uzvara pirmajā kārtā pār Maskavas Dinamo prasīja gan fizisko, gan emocionālo atdevi. Kā izrādījās vēlāk – tieši emocionāli savākt sevi laukumā mūsu hokejistiem izrādījās visgrūtāk. Savukārt, pretiniekam sērija pret Rietumu konferences nosacīti vājāko komandu deva nopietnu vielu pārdomām, lai viņi koncentrētos katrai spēles epizodei jau no pirmā iemetiena.

2. Taktiskajā ziņā Vujteks ar Šupleru spēlē dažādās līgās.

Pretinieku komandas treneris nodemonstrēja izcila stratēģa redzējumu un savā darbībā spēja izkļūt no sarežģītām situācijām. Uzbrūkošais Lokomotiv variēja starp pretuzbrukumu un aizsargu otrā viļņa ofensīvu, tam pieskaitot tālmetienus. Rīga savu plānu daļēji prata īstenot otrajā un piektajā mačā. Pat mainot vārtsargus spēles gaitā, abas komandas saņēma dažādus turpinājumus. Mēs Kočņmeva dublieri piektajā mačā pasaudzējām, bet pretinieks pēc Telkvista (trešā spēle), pārrulēja pāri arī Holtam.

3. Vārtsargu rotācija tomēr izgāzās.

Doma, ka esam atklājuši pirmajā kārtā jaunu Ameriku un tagad patentēsim divu vārtsargu koncepciju, pret Lokomotiv izgāzās kā veca sēta. Izrādījās, ka vareni spējam būt tikai tad, ja abi vārtsargi stāv uz galvas. Bet, ja abi noplīst – tad atbilžu tālākai darbībai nav. Eksperiments interesants, bet galarezultātā sačakarēti tika abi mūsu lielie pirmās sērijas varoņi. Zīmīgi, ka prognoze par Lokomotiv vārtsarga Kočņeva ne visai pārliecinošu gatavību – apstiprinājās.

4. Lokomotiv ceturtā maiņa ir labāka par mūsu ceturtajiem.

Play off sērijā ceturtajām maiņām laukumā ir liela nozīme. Nonākot aci pret aci ar Jaroslavļas ceturtajiem, mūsējie apjuka, jo izrādījās, ka bez enerģijas, viņi vēl izstaro meistarību. Turklāt, salīdzinoši augstā līmenī. Mēs pretī likām tikai enerģiju, tās fiziskajā nozīmē. Emocijas kā visiem citiem bija noplakušas.

5. Iemetienu katastrofālā statistika.

Lokomotiv kontrolēja ripu un līdz ar to arī spēles gaitu. Zaudētie iemetieni lielā mērā sniedza atbildi, kāpēc mēs nespējam turēt līdzi šim pretiniekam. Acīmredzot, šīs standartsituācijas mūs apgrūtināja, kas neļāva diktēt spēles tempu. Jo bez ripas vari tikai skraidīt pakaļ savam pretiniekam.

6. Lokomotiv aizsargu rezultativitāte.

Jau sezonas laikā bija izteikti, ka Jaroslavļas labākie aizsargi veiksmīgi pieslēdzas uzbrukumam (10 ripas Rīgas vārtos!). Turklāt, šī pieslēgšanās spēj būt vienlīdz efektīva kā ar tālmetieniem, tā vaktējot atlecošās vai atmestās ripas. Černkvista atgriešanās pēc savainojuma izārstēšanās šo sadaļu tikai pastiprināja. Tajā pašā laikā aizsardzībā abu komandu aizsargi kļūdījās vienlīdz bērnišķīgi.

7. Pretinieku vadošā triecienmaiņa

Demitras saspēle un Vasīčeka tornis vārtu priekšā – tas bija sāpīgi. Mūsu uzbrukums bija radošāks un skaistāks, bet, ja paraugāmies no spēka pozīcijām, tad Lokomotiv labākie izgāja laukumā un uzreiz pagrieza ratus, uz kuru pusi gribējām. Mēs tik izteikti ar saviem snaiperiem nespējām ietekmēt spēles gaitu.

8. Neizmantojām savas laukuma priekšrocības.

Sērijas gaitā bijām atņēmuši pretiniekam laukuma priekšrocības. Pat vairāk – uzvarot otro spēli viesos, uz trešo vakaru varējām iziet psiholoģiski daudz drošāk, turklāt, tas notika savu skatītāju priekšā. Centība beidzās ar pārcenšanos un pretinieks savas iespējas sagaidīja uz mūsu pārgalvības rēķina. Mājās dabūjām divas sagrāves, kas faktiski pielika punktu izredzēm.

9. Pretinieks spēlēja pacietīgāk visas sērijas garumā.

Iespējams, ka tas viņiem nāca mantojumā pēc uzvaras pār Minsku, jo septiņu spēļu sērija, kurā tomēr izdevās svinēt panākumu, kalpoja par modinātāju. Ja ar minskiešiem Lokomotiv būtu izrēķinājušies uz vienas slidas, iespējams, viņi nenovērtētu arī Rīgu. Bet tagad – viss ar noskaņošanos bija kārtībā, jo svaigā atmiņā bija palikuši iepriekšējās sērijas plāksteri.

10. Nepratām racionāli izmantot savu fizisko gatavību.

Fiziski mēs ne tikai bijām līdzvērtīgi Jaroslavļas hokejistiem, bet spēles beigu daļās kājas kustinājām ātrāk. Cita lieta, ka ar to vien ir par maz, lai gūtu sekmes. Galva palika pussolīti aiz muguras, kas liek atgriezties pie pirmā punktu – emocionāli bijām mazāk uzvilkti, nekā fiziski. Pēc Znaroka gaļas mašīnas, ko izturējām cienījami, pat spējot atbildēt, nesekoja mūsu agresivitātes turpinājums pret Lokomotiv. Pretiniekam šāds miermīlīgums bija pa prātam.

 +14 [+] [-]

, 2011-03-18 08:16, pirms 13 gadiem
Nu bija viņi labāki par mums, bija...

  +9 [+] [-]

, 2011-03-18 08:41, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: Nu bija viņi labāki par mums, bija...
Nja, lai kaa ari negribetos to atdzit, bet ta tomer ir taisniba, nu bija vinji specigaki....

  +4 [+] [-]

, 2011-03-18 08:42, pirms 13 gadiem
Par fizisko gatavību tiešām šajā sezonā pārmest nevar,bet pilnībā piekrītu par vārtsargiem,nezinu tādu klubu NHL un laikam arī KHL ,kurš jau pirms play off neizvēlās pirmo vārtsagu uz kura gulsies visa slodze un nomaiņu veic tikai jau zaudētā spēlē,lai nebojātu viņa nervu sistēmu. Arī par Vuiteka un Loko leģionāru pārsvaru pār mūsējiem nav ko piebilst.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-18 08:46, pirms 13 gadiem
Pagājušajā gadā paņēmām SKA, bet pret MVD, lai arī viņi bija ņemami, pakāsām. Šogad paņemām Maskavu, bet otrajā kārtā zaudejām Jaroslavļai. OK, Loko ir spēcīgaks un nopietnāks pretinieks, bet tik un tā - tā ir kā tada sistēma - pirmajā kārtā izbliezt 110 % tā, ka nakamjai vairs nav pruhas. Psiholoģiju diemžēļ spēlētajiem vairs neizmainīsi, bet aplūkot šādu atkārtošanos, var no fiziskās sagatvotības viedokļa.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 09:03, pirms 13 gadiem
archa000 rakstīja: Pagājušajā gadā paņēmām SKA, bet pret MVD, lai arī viņi bija ņemami, pakāsām. Šogad paņemām Maskavu, bet otrajā kārtā zaudejām Jaroslavļai. OK, Loko ir spēcīgaks un nopietnāks pretinieks, bet tik un tā - tā ir kā tada sistēma - pirmajā kārtā izbliezt 110 % tā, ka nakamjai vairs nav pruhas. Psiholoģiju diemžēļ spēlētajiem vairs neizmainīsi, bet aplūkot šādu atkārtošanos, var no fiziskās sagatvotības viedokļa.
Labāk vinnēta pirmā kārta, nekā labākā forma atvaļinājuma laikā, vai ne?

  +4 [+] [-]

, 2011-03-18 09:17, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Labāk vinnēta pirmā kārta, nekā labākā forma atvaļinājuma laikā, vai ne?
Protams! Kurš tad saka savādāk? Vienkārši ir jāspēj izveidot secinājumi, ja jau 2. gadu no vietas otrajai kārtai nepietiek pruhas, tad kāds tam varētu būt iemesls.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-18 09:50, pirms 13 gadiem
Nevar vinnēt tāda ranga komandu kā Loko, ja mūsējie aizsargi nespēj apdraudēt pretinieka vārtus. Salīdzinot viņu aizsargus ar mūsējiem, tas ir vēl trakāk nekā diena pret nakti. Jebkurš viņu aizsargs, saņemot ripu mūsu aizsardzības zonā pie zilās līnijas, meta, šķīla un šāva pa Dinamo vārtiem. Mūsu "aizsardziņi" no zilās līnijas nemeta, pat spēlējot vairākumā. Jā, viņi ir forši čaļi, un pareizās pases ir bikšukrūšu kabatiņās, bet TOMĒR... Nemetot pa vārtiem, hokejā uzvarēt nav iespējams. Vai tiešām visi tādi nīkuļi, ka spēciņa nav nemaz un trāpīt vārtos nespēj (un tāpēc baidās)? NU tad vajag ēst daudz speķa putras un dūšīgi trenēties! Ja nespēj pat trenēties, tad lai iet kabatas biljardu spēlēt!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 10:21, pirms 13 gadiem
Manuprāt fiziskā sagatavotība iet lielā kopsolī ar psiholoģisko.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-18 11:12, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Nevar vinnēt tāda ranga komandu kā Loko, ja mūsējie aizsargi nespēj apdraudēt pretinieka vārtus. Salīdzinot viņu aizsargus ar mūsējiem, tas ir vēl trakāk nekā diena pret nakti. Jebkurš viņu aizsargs, saņemot ripu mūsu aizsardzības zonā pie zilās līnijas, meta, šķīla un šāva pa Dinamo vārtiem. Mūsu "aizsardziņi" no zilās līnijas nemeta, pat spēlējot vairākumā. Jā, viņi ir forši čaļi, un pareizās pases ir bikšukrūšu kabatiņās, bet TOMĒR... Nemetot pa vārtiem, hokejā uzvarēt nav iespējams. Vai tiešām visi tādi nīkuļi, ka spēciņa nav nemaz un trāpīt vārtos nespēj (un tāpēc baidās)? NU tad vajag ēst daudz speķa putras un dūšīgi trenēties! Ja nespēj pat trenēties, tad lai iet kabatas biljardu spēlēt!
Mūsu komanda nav tik meistarīga - viss notiek ar sekundes nobīdi. Ripa pretinieku zonā nekustās tik ātri, kā piemēram, starp Loko spēlētājiem. Līdz ar to brīdī, kad aizsargs saņem ripu, tās ceļu uz vārtiem jau nobloķējis pretinieks. Bija daudz gadījumu, kad pēc šādiem aizsargu metieniem pa pretinieku, pretinieks aizskrēja ātrajos. Otra lieta ir ripas apstrāde, kas mūsējiem nav stiprā puse. Nu nav mums tādu meistaru, kas perfekti mācētu no pirmā pieskāriena precīzi šķilt. Mums tomēr vajag apstādināt ripu, ieturēt pauzi, nomērķēt un tad ar dievpalīgu

  +3 [+] [-]

, 2011-03-18 12:14, pirms 13 gadiem
Zoverags rakstīja: Otra lieta ir ripas apstrāde, kas mūsējiem nav stiprā puse. Nu nav mums tādu meistaru, kas perfekti mācētu no pirmā pieskāriena precīzi šķilt. Mums tomēr vajag apstādināt ripu, ieturēt pauzi, nomērķēt un tad ar dievpalīgu
Precīzi. Principā tā arī ir lielākā sāpe runājot par aizsargiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-18 12:16, pirms 13 gadiem
11. Pretinieks vienkārši bija meistarīgāks un stiprāks.

     [+] [-]

, 2011-03-18 14:06, pirms 13 gadiem
Ceturtā maiņa ir Šuplera taktiskā problēma - nekad nav tai uzticējies un nav pratis to ne nokomplektēt , ne izmantot !

     [+] [-]

, 2011-03-18 18:26, pirms 13 gadiem
Smalka analīze.Armandam piemīt lieliska īpašība pieregulēt savu viedokli atkarībā no spēles iznākuma.RD bijuši emocionāli iztukšoti.Kā tad tā ,Jūlis tak esot lielisks psihologs?Par taktiku.Lai realizētu to, ir jābūt atbilstošam materiālam.Vuitekam tas viennozīmīgi bija labāks.Par vārtsargiem : Posļe draki kulakami ņe mašut,jeb sērijas gaitā tas likās ideāls risinājums.Par aizsargiem:skatīt Zoveragu.Triecienmaiņas: Mūsu uzbrukums esot bijis radošāks un skaistāks!Bez komentāriem.Pret tālāko man nav īpašu iebildumu.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 19:31, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Precīzi. Principā tā arī ir lielākā sāpe runājot par aizsargiem.
kurus trad bērnībā liek aizsardzībā? tos, kuriem ir problēmas ar ripas kontroli šeit arī rezultāts... (protams, ir arī izņēmumi, bet reti)

  +3 [+] [-]

, 2011-03-21 02:20, pirms 13 gadiem
Kopumā baigi blāvā analīze iznākusi...tāda savas nepatikas izlikšana vairāk un murgojuma piedeva...

Ja ne Holta 3 kļūdas pēdējā spēlē, tad tīri taktika, fizuhā u.c. mēs loko apspēlējām ar vujteku priekšgalā, tā ka kkas nelīmējās kopā