Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai mums ir vajadzīgs Džonsons?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vai mums ir vajadzīgs Džonsons?
Džeimijs Džonsons pavisam drīz atkal vilks mugurā Rīgas "Dinamo" formu.
Foto: dinamoriga.eu

Dumjš jautājums. Skaidrs, ka vajadzīgs. Ja jau Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs viņu ņem. Taču šai monētai, tāpat kā jaunajiem latvju eiro, ir arī otra puse.

Džonsons aizņems vietu, kur varētu spēlēt kāds pašmāju uzbrucējs. Un tas nebūt nav labi. Džonsona paņemšana ir arī kā signāls Andrim Džeriņam, Mārim Bičevskim, Artūram Kuzmenkovam un pārējiem centra uzbrucējiem - ar jums "Dinamo" neviens nerēķinās kā divu pirmo maiņu centriem. Tur spēlēs Kails Vilsons, Pols Ščehura un Džeimijs Džonsons! Tāda ir dzīves skarbā realitāte un ar to jāaprod. Ka Latvijā uz vietas nav konkurētspējīgu centra uzbrucēju. Un, ka centra uzbrucēju kā tādu mums pamaz un ne tās augstākās kvalitātes. Neba no labas dzīves Teds Nolans izlasē ka centrus mēģināja Miku Indraši, Juri Štālu un vēl vienu otru, kas savā ikdienas darbā nemaz nav centri.

Labākais latvju centrs Jānis Sprukts joprojām ir savainots, Zemgu Girgensonu Nolans Bufalo gribēja pārtaisīt par centru, taču pagaidām eksperimenti beigušies. Tad nāk Džeriņš un Armands Bērziņš, vai arī pretējā secībā. "Dinamo" kā centrs, bet varbūt tomēr vairāk kā labās malas uzbrucējs tiek izmantots Vitālijs Pavlovs. Pasaules čempionātā Helsinkos centra pozīcijā tika mēģināti Sprukts, Indrašis, Štāls, Girgensons, Bērziņš, Džeriņš, bet Aleksejs Širokovs centra pozīcijā spēlē nelabprāt. Centrā spēlējis arī Daugaviņš.

Džonsona uzaicināšana būtībā vēlreiz parāda, ka centra uzbrucēju pozīcija ir Latvijas hokeja vājā vieta. Te kājās varētu arī piecelties Kirovs Lipmans: "Ar kuru vietu tie "Dinamo" cilvēki domā? Jau vārtus atdevuši ārzemmniekiem! Pašu puikām vairs nav vietas. Mums jābrauc uz olimpiādi, bet pirmais vārstargs ir bez spēļu prakses... Tagad arī centra uzbrucējiem vairs nebūs vietas?" Un būtībā Kirovam būtu taisnība. "Dinamo" 2008. gadā tācu tika veidots kā tāds Latvijas izlases analogs un, ja piecu gadu laikā (!) treneri nespēj no pašmāju kadriem izaudzināt kaut vienu centru...

Vai Džonsons mums ir vajadzīgs? Atkarība, ko saprotam ar vārdu "mums". Ja "Dinamo", tad vajadzīgs. Ščehura jau vairākus mačus aizvada ar lauztu pirkstu. Džeriņš, bet it sevišķi jaunie centri, otrai maiņai nevelk. Džonsons ir pārbaudīta vērtība, turklāt labs centrs. Pērn sezonas sākums kopā ar Karsumu un Indraši - vienkārši fantastisks! Mazais kanādietis spēlēja tā, it kā būtu audzis t.s. padomju un nevis kanādiešu hokejā. Labi pārredz laukumu, spēj savlaicīgi, bet sāncenšiem negaidīti piespēlēt ripu, satur maiņu kopā, arī pats spēj dabūt ripu pāri vārtu līnijai. Pērnās sezonas pirmajā pusē droši vien labākais ārzemnieks "Dinamo" rindās. Jā, ap Ziemsvētkiem Džeimijs kaut kur aizpeldēja, sezonu pabeidzot brīvā stilā - no 16 pēdējiem mikromačiem uzvarot tikai vienu, bet desmit zaudējot. Uzbrukumā viņš savās labākajās spēlēs nebija slikts, taču aizsardzībā bija mači, kad viņam atlika tikai noplātīt rokas.

52 spēlēs Džonsons savāca 22 (8+14) punktus, kas bija ceturtā statistika komandā. Viņam esot laukumā, tika gūti 35 vārti (piektais rādītājs), zaudēti - 45 (otrs sliktākais aiz Galviņa 50).

  +4 [+] [-]

, 2013-12-17 11:46, pirms 10 gadiem
Nav centru? I ko tagad darīt?
Faktiski jau ir tā, ka mākslīgi neviens centrs netiks izaudzināts, kā arī ieliekot nevelkošu centru labākā maiņā, labāks šams nez vai paliks.

Acīmredzot, šī problēma ir lielāka un līdz PRO līmenim nonākot jaunie censoņi pārāk maz tiek gatavoti spēlēšanai centrā. Tas arī viss. PRO līmenī vai nu viņi ir vai nav spēlētāji... . Ja nav, tad jāņem Džonsoni.

     [+] [-]

, 2013-12-17 11:47, pirms 10 gadiem
Ignore.

     [+] [-]

, 2013-12-17 13:55, pirms 10 gadiem
Jāatgriežas pie jautājuma, kas sponsorē un kas vada komandu. Sponsoriem i vadībai interesē īstermiņa risinājumi, lai sasniegtu rezultātu ieguldot ekonomiski pamatotu naudas daudzumu.

Naivi būtu cerēt, ka citas valsts sponsorētam klubam, kurš piedalās citas valsts rīkotā turnīra un nepiedalās Latvijas čempionātā, interesēs pašmāju sporta un sportistu attīstīšana un audzināšana.

     [+] [-]

, 2013-12-17 14:24, pirms 10 gadiem
Vai gadījumā tā vispār nav mazliet plašāka hokeja (ne tikai Latvijas) problēma - labu centra uzbrucēju trūkums? Spriežot pēc tā, ka pieprasītākā prece hokeja tirgū ir centra uzbrucēji un aizsargi ar labo nūjas tvērienu.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-17 14:52, pirms 10 gadiem
No tā, ka Džeriņu mākslīgi turēs otrajā maiņā, viņš labāks nepaliks. Tagadējais ir viņa līmenis - trešā, ceturtā maiņa. Viņam ir jau 25 gadi.

Dinamo risina savas šī brīža aktuālās problēmas tā, kā viņi to var - vienkārši nopērkot labāku. Savukārt izlases kontekstā šī ir problēma, kuru tā uzreiz atrisināt nemaz nevar, saknes tam visam ir jau jauniešu hokejā.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-17 16:00, pirms 10 gadiem
Ceru uz Pavlovu - pagaidām izskatās lietaskoks un par labu centru izaudzināms. Bičevskis ir tāds Džonsona tipa, bet viņam derētu pāris gadus uzspēlēt kādā Eiropas līgā, lai iegūtu pārliecību. Līdzīga pieredze noderētu vēl dažiem jaunajiem..

     [+] [-]

, 2013-12-18 19:08, pirms 10 gadiem
Tā jau ir treneru kvalitāte, ka nav kvalitatīvu centru.
Vispār man nav saprotams šis līgums ar Džonsonu, jo nevelk viņš KHL. Kur nu vēl pirmajās maiņās.