Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cits Rudņevs? Cita komanda. Cita spēle.

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Cits Rudņevs? Cita komanda. Cita spēle.
Artjoms Rudņevs lieliski sācis jauno sezonu Poznaņas "Lech" rindās. Kaut viņš tā varētu spēlēt arī Latvijas izlasē...
Foto: sportowefakty.pl

Poļu futbola statistiķiem šajās dienās ir jāpārcilā savi arhīvi, jānopūš putekļi no sen un tālu noliktām mapītēm, lai sameklētu, kad iepriekšējo reizi Polijas futbola virslīgā kāds jau pirmajās trijās spēlēs būtu guvis divus hat trick. Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs jauno sezonu Poznaņas "Lech" rindās ir sācis tā, kā vēl nekad nav sācis nevienu sezonu nevienā komandā. Nesen Rudņevu redzējām klātienē Latvijas izlasē. Cits Rudņevs? Ne jau viņš ir cits...

Saprotams, ka ar saviem partneriem klubā trenējies katru dienu, daudz spēlē kopā un saproties labāk. Tā ir būtiska atšķirība no izlases, kur Artjoms Rudņevs tomēr vēl ir jaunpienācējs - viņa rēķinā ir tikai desmit spēles, turklāt tās gandrīz visas notikušas izlasē notiekošo pārmaiņu laikā, kas vēl vairāk apgrūtina saprašanos ar partneriem. Taču tas nav galvenais iemesls, kāpēc "Lech" rindās ir viens, bet Latvijas izlasē - cits Rudņevs.

Poznaņas "Lech" vidējā līnijā spēlē pieredzējušais poļu pussargs Muravskis, viņa tautieši Vilks, Kaminskis, Kielbs un jaunais talants Moždžeņs, kuri arī jau ir spēlējuši Polijas izlasē, kā arī Baltkrievijas izlases futbolists Krivecs, Bosnijas un Hercegovimas izlases spēlētājs Štiličs, bulgārs Toņevs un pieredzējušais serbs Injacs. "Lech" vidējā līnija ne tikai uz papīra, bet arī laukumā izskatās iespaidīgāk par Latvijas izlases vidējo līniju, tā ir gluži vienkārši pārāka un tieši pussargi taču ļoti lielā mērā arī nosaka komandas spēli kopumā. Taču arī tas nav galvenais iemesls, kāpēc redzam divus dažādus Rudņevus. Tas ir pamats iemeslam.

Kopš šīs sezonas Polijas Ekstraklasa jeb virslīgas čempionāta spēles var redzēt arī "Eurosport 2" kanālā (kas tikai lieku reizi liecina par šā turnīra līmeni) un arī iepriekšējais "Lech" mačs Belhatovā, kur Rudņevs guva trīs vārtus 11 minūtēs, tika rādīts. Poznaņas "Lech" spēlē uzbrukuma futbolu, šī komanda visos Polijas virslīgas mačos ir ja ne favorīte, tad vismaz līdzvērtīga pretiniece konkurentei, arī pagājušajā sezonā pret "Juventus" vai "Manchester City" šī komanda nebija iespiesta savā laukuma pusē un nespēlēja izteiktu aizsardzības futbolu. Latvijas izlase... Pēdējais mačs pret Somiju šajā ziņā bija diezgan uzskatāms. Kā gan uzbrucējs var izcelties, ja komanda vismaz divas trešadaļas no spēles laika pavada nevis uzbrukumā, bet gan mēģina atņemt pretiniekam bumbu? Varētu domāt, ka minētajā mačā pret Somiju kaut viena iespēja gūt vārtus bija Verpakovskim, Gauračam vai Kozlovam. Vai vēl kādam citam. Tā ka ne jau pašā spēlētāja vai viņa attieksmē ir galvenais iemesls. Izskatās, ka Latvijas izlasē Rudņevs izskatās apjucis un īsti nezina, ko viņa darīt. Ko darīt? Bruņoties ar pacietību un cerēt, ka Latvijas izlase arī vairāk spēlēs uzbrukumā, ka jau nākamajā spēlē sastāvā būs arī tie centra pussargi, kuri labāk vai sliktāk, bet tomēr nodarbojas ar komandas spēles veidošanu un ka beidzot Rudņevs (un ne tikai viņš) tiks "barots" ar piespēlēm. Kā viņš prot atbrīvities no sedzēja bumbas saņemšanai un kā prot izmantot iespējas - tas ir pierādīts gan ar diviem hat trick šosezon Polijas virslīgā, gan visā pagājušajā sezonā un arī UEFA Eiropas līgas spēlēs, kaut gan jāpiekrīt, ka Rudņevs nav tas spēlētājs, kurš vienatnē, ieguvis bumbu, var regulāri izšķirt spēļu likteni. Bet tāpēc jau laukumā ir komanda. Rudņevs ir viens un tas pats. Apstākļi ir krasi atšķirīgi.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-17 09:59, pirms 13 gadiem
Ekstraklasa pa Eurosport, lūk tā jau ir augstākās raudzes klase...

  +3 [+] [-]

, 2011-08-17 10:08, pirms 13 gadiem
Pagaidām Lech ir spēlējis pret turnīra pastarītēm, redzēsim kā Rudņevam un viņa komandai veiksies pret stiprākām Polijas komandām.

 +10 [+] [-]

, 2011-08-17 10:11, pirms 13 gadiem
Tieši tā, Ananatolij, kā naglai pa pieri, domājošu ar tehnisko arsenālu apbruņotu un fiziski spēcīgu pussargu problēma, ir izkaidojums kāpēc mūsu spēle ir tāda kāda ir - no plikas aizsardzības, ar cerību, ka moš tur Māris, Artjoms vai vēl kāds aizmizos, apspēlēs trīs vai četrus spēlētājus un vēl iesitīs vārtus! Sviests!
Te arī ir izskaidrojums, kāpēc pie mums reti kurš iet skatīties klātienē vietējo čempi un nu jau arī izlasi! Un proti, tas ko spēlē Latvijā drīzāk ir ātrs šahs nevis futbols. Rodas iespaids, ka gandrīz visiem ir froblēmas ar tehniku, ātrumu un domāšanu, bet ja to vēl visu vajag apvienot, tad ir tūdi lieli. Te arī ir izskaidrojums, kāpēc MŪSU futbolā nav ko redzēt!

  -2 [+] [-]

, 2011-08-17 11:03, pirms 13 gadiem
vitamins69 rakstīja: Tieši tā, Ananatolij, kā naglai pa pieri, domājošu ar tehnisko arsenālu apbruņotu un fiziski spēcīgu pussargu problēma, ir izkaidojums kāpēc mūsu spēle ir tāda kāda ir - no plikas aizsardzības, ar cerību, ka moš tur Māris, Artjoms vai vēl kāds aizmizos, apspēlēs trīs vai četrus spēlētājus un vēl iesitīs vārtus! Sviests!
Te arī ir izskaidrojums, kāpēc pie mums reti kurš iet skatīties klātienē vietējo čempi un nu jau arī izlasi! Un proti, tas ko spēlē Latvijā drīzāk ir ātrs šahs nevis futbols. Rodas iespaids, ka gandrīz visiem ir froblēmas ar tehniku, ātrumu un domāšanu, bet ja to vēl visu vajag apvienot, tad ir tūdi lieli. Te arī ir izskaidrojums, kāpēc MŪSU futbolā nav ko redzēt!
Par pussargiem var piekrist, bet par apmeklējumu...
Bija tikko pārbaudes spēle, apmeklējums 5500. Reāli varbūt nedaudz mazāk. Uz oficiālajām ap 7000 nāk. Nav liela starpība atšķirībā no Dinamo/izlases un basketbolistu spēļu apmeklējuma.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-17 11:13, pirms 13 gadiem
Latvijas izlasē nav viņam tāda līmeņa partneru un tieši vidējā līnijā.... ne pavelti gudri futbola ļaudis saka "parādiet man jūsu vidējo līniju un es pateikšu, kas tā ir par komandu".... a pussargi ir tieši komandas "mugurkauls" un komandas saspēles organizētāji! LV izlasē vienīgais kaut cik normālais pussargs ir Cauņa, kuram pagaidām viņa klubā arī nav diez ko liela spēļu prakse..... bet arī tikai viens pats Cauņa nevar veidot visu komandas saspēli....

  +3 [+] [-]

, 2011-08-17 11:35, pirms 13 gadiem
Ne jau par runa ir par apmeklējuma daudzumu, tas gan tomēr no futbolistu puses ir gana svarīgs, bet gan no gūtā baudijuma! Ja hoķī es redzu, ka čaļi grauž ledu, lien uz vārtiem, cīnās, sitās utt., tad mūsu futenē es redzu šaha figuru bīdīšanu labākajā gadijumā, bet citkārt izskatās, ka ar mūsējiem pretinieks vienkārši spēlējas kā kaķis ar peli, dzenājot bumbu četrstūrī vai vēl lielākā daudzstūrī! Skumji ir tas, ka mūsu futbolisti izskatās bezzobaini, bez tā saucamā sportiskā niknuma, vienvārdsakot jēli. Es jau vinreiz pienminēju tādu varbūt nekorektu salīdzinājumu futbola sakarā, bet nu tomēr atkārtošos - ir tāds sporta veids kā stājhokejs. Nu lūk, tad pēc spēles Latvija - Somija es sapratu, ka ir arī stājfutbols, kur atšķirība ir tāda, ka pirmo spēlē sportisti ar invaliditāti, bet otro...?....!!!

kegums rakstīja: Par pussargiem var piekrist, bet par apmeklējumu...
Bija tikko pārbaudes spēle, apmeklējums 5500. Reāli varbūt nedaudz mazāk. Uz oficiālajām ap 7000 nāk. Nav liela starpība atšķirībā no Dinamo/izlases un basketbolistu spēļu apmeklējuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-17 14:00, pirms 13 gadiem
vitamins69 rakstīja: Ne jau par runa ir par apmeklējuma daudzumu, tas gan tomēr no futbolistu puses ir gana svarīgs, bet gan no gūtā baudijuma! Ja hoķī es redzu, ka čaļi grauž ledu, lien uz vārtiem, cīnās, sitās utt., tad mūsu futenē es redzu šaha figuru bīdīšanu labākajā gadijumā, bet citkārt izskatās, ka ar mūsējiem pretinieks vienkārši spēlējas kā kaķis ar peli, dzenājot bumbu četrstūrī vai vēl lielākā daudzstūrī! Skumji ir tas, ka mūsu futbolisti izskatās bezzobaini, bez tā saucamā sportiskā niknuma, vienvārdsakot jēli. Es jau vinreiz pienminēju tādu varbūt nekorektu salīdzinājumu futbola sakarā, bet nu tomēr atkārtošos - ir tāds sporta veids kā stājhokejs. Nu lūk, tad pēc spēles Latvija - Somija es sapratu, ka ir arī stājfutbols, kur atšķirība ir tāda, ka pirmo spēlē sportisti ar invaliditāti, bet otro...?....!!!
Hokejā viegli gūt baudījumu, 10 sekundēs jau visa komanda var būt otrā laukuma pusē. Esam tādi nepacietīgi, vajag lai notikumi tagad un tūlīt.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 18:34, pirms 13 gadiem
Nu un kas tad ir liela perspektiva mums pusargu linija? Viens pats Cauna! Tas pats neko nav progresejis pedeja laika...bedigs skats uz dzivi.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 19:10, pirms 13 gadiem
Ka tik nesadeg - vienalga - ka tik nesadeg. Ja attieksme būs pareiza viss būs OK.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-17 21:21, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: ja tagad LV izlases shema ir 1-5-4-1,vai ari 1-6-3-1 kas manuprat ir NOZELOJAMI,tad vecaja labaja Jania Skredelia trenetaja RIGAS DAUGAVA(kuras kapteinis bija neviens cits ka Aleksandrs Starkovs) bija 1-3-4-3,dazreiz pat 1-3-3-4!!! futbols bija skatams,atrs ,aizraujoss,ne vienmer veiksmigs,ta4u nekadas runas par speli no aizsardzibas pat pret krietni specigakiem preiniekiem nebija pielaujamas! kaut gan Daugava ta ari netika pie spelesanas PSRS augstakaja liga(tam bija gan objektivi gan subjektivi iemesli,maksligi raditi skersli) ta4u PSRS kausa izcinias ne vienu vien reizi augstakas ligas komandas tika izsistas ara pateicoties atram,uzbrukosam agresivam futbolam.NEKAD NE PRET VIENU PRETINIEKU neesmu redzejis sos spelejot no aizsardzibas pat izbraukuma speles pret SPARTAK un DINAMO Maskava!
Atceros 80to beigas mazs vēl biju, daugavas stadionā kausa spēle pret spartaku, pilnas tribīnes, kas par futbolu!! Daugava toreiz zaudēja 1/16 bet ja nemaldos tad mājas spēlē rezultāts bija 2:3...