Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Š kvadrātā. Bez A

Š kvadrātā. Bez A
Rudenī esošais LBS prezidents Ojārs Kehris gatavs savu krēslu atdot citam...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau ilgāku laiku tiek runāts par to, ka Latvijas basketbolam būs jauns priekšnieks. Proti - vēl joprojām LBS prezidenta amatā esošais Ojārs Kehris gatavs mest mieru šim sabiedriskajam amatam un atbrīvot krēslu... Kam? Ar LBS prezidenta amatu nav tā kā ar Valsts prezidentu, kad kandidatūras atklāti tiek vētītas, pētītas, pārbaudītas uz melu detektora u.t.t., tāpēc divus mēnešus pirms paredzētās prezidenta maiņas iespējamās kandidatūras vēl īsti nav uzpeldējušas, taču tas nenozīmē, ka tādu nav.

Visticamāk, ka jaunais prezidents tiks meklēts savējo lokā, kuri laika gaitā vienā vai otrā veidā pielikuši savu plecu Ojāra Kehra pēdējos gados nestabilajam krēslam. Maz ticams, ka kādam izdosies kaut pietuvoties pāris gadus seniem notikumiem, kad bija pirmais (ne)nopietnais mēģinājums uzmest Kehri. Toreiz pēdējā brīdī izveidotā opozīcija par Kehra pēcteci dienas gaisām izstūma Ingrīdu Ūdri, kuras politiskais reitings jau tad bija zem ūdens. Basketbola aprindu apvērsums, kuru īstenot mēģināja viens otrs nemiernieks, beidzās ar Kehra cilvēku "gājienu ar zirdziņu". Guntis Šēnhofs paspēja sakārtot lietas tā, ka pēdējā brīdī savienībai uzradās jauni biedri. Kā nojaušams, tad visi jauniņie balsoja pēc partijas disciplīnas labākajiem paraugiem - par Kehri.

Šķiet, ka pat hokeja sabiedrībā, kurā Kirovs Lipmans visu ir sashēmojis tik smalki, ka nekādi īssavienojumi viņu neizmetīs no prezidenta krēsla, nespētu piecu minūšu laikā noorganizēt tik daudz vajadzīgo balsu "par", ka opozīcijas pēdējais žests būtu gaisā paceltas rokas - padodamies. Nezinu, vai Kehris atcerēsies šo Šēnhofa pamesto glābšanas riņķi, nezinu, vai balsotājiem šis Šēnhofa šahs ir palicis atmiņā un pieņemams cīņas par varu paņēmiens, tieši Šēnhofs ir viens no visbiežāk piesauktajiem kandidātiem uz LBS prezidenta amatu. Ar lielākām vai mazākām izredzēm par konkurentu, nav īsti saprotams. Bet, kurš šobrīd ir Šēnhofa konkurents? Vēl viens Š - LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, kuram piemīt apbrīnojama meistarība taisīt karjeru un patrāpīties amatos, kur algā tiek izmaksātas summas ar kādām pietiktu vienas jauniešu izlases sagatavošanai Eiropas čempionātam. Kamēr nav parādījusies trešā (ceturtā) kandidatūra, praktiski nereāli izvērtēt, kuram no abiem plusu vai mīnusu ir vairāk. Gan attiecībā uz savstarpējām attiecībām, gan attiecībā uz spējām vadīt visu basketbola saimniecību. Abiem kandidātiem līdzi velkas arī politiskās astes. Šēnhofs paspējis iekārtoties teju visās partijās, kurās saskatīta iespēja pasmelt naudu jaunatnes basketbolam. Savukārt Šnepam tiek piesieta draudzība ar "Jauno laiku". Gaidāmajās Saeimas vēlēšanās vienas partijas sarakstos ir atrodams arī Šēnhofs, kamēr Šneps oficiālajai politikai met līkumu. Nekur nav dzirdēts, ka abiem aiz muguras atrastos kāds pabiezāks maks, no kura kāds latiņš tiktu arī basketbolam. Abiem nav arī sava biznesa, kā tas ir Lipmanam hokejā vai Indriksonam futbolā...

Katram var izveidoties savs priekšstats par abām kandidatūrām, taču visbiežāk dzirdētais neoficiālais viedoklis ir - tad jau labāk lai paliek Kehris! Līdz oktobrim, kad plānota prezidenta maiņa, vēl ir laiks uzrasties kādam trešajam, par kura atbilstību LBS prezidenta amatam nebūtu šaubu nevienam.

  -3 [+] [-]

, 2010-08-17 17:29, pirms 14 gadiem
Zonnes kanditūra netiek apskatīta? Vēl mums ir arī Lauva.

  -3 [+] [-]

, 2010-08-17 17:32, pirms 14 gadiem
es par Valdi Valteru!

  -2 [+] [-]

, 2010-08-17 18:01, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Zonnes kanditūra netiek apskatīta? Vēl mums ir arī Lauva.
Tu tagad ironizē?Ja jāizvēlas starp šiem diviem, tad noteikti Šēnhofs. Jā, ir bijis visās partijās un pats nekad nav slēpis, ka dara to, lai dabūtu cauri savus personīgos projektus. Tiesa, visi šie projekti ir saistīti ar jaunatnes basketbolu, kurš viņam, ticiet man, patiešām rūp! Ja mums katrā sporta skolā, katrā pilsētā sēdētu tāds Šēnhofs, tad Latvija patiešām būtu basketbola lielvalsts, ne tikai vārdos, bet arī darbos!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-18 10:51, pirms 14 gadiem
Šnepa bizness ir norakstīts uz sievu??

  -1 [+] [-]

, 2010-08-18 11:34, pirms 14 gadiem
Šenhofs-lielākais liekulis un labuma meklētājs, pie tam -100% funkcionārs (lai arī dara to zemā līmenī). Tad jau nesalīdzināmi labāks ir Šneps, vismaz basketbola cilvēks. Šnepu pazīst arī ārpus Latvijas, tas nav mazsvarīgi.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-18 11:39, pirms 14 gadiem
Nu cilvēku, kas teorētiski varētu vadīt LBS ir daudz - Lauva, Pleinics, Ģirts Kalniņš, Zonne + jau rakstā nosauktie. Bet domājams, ka ir taisnība rakstā izteiktajai domai, ka Kehris parūpēsies, lai tiktu iecelts viņa cilvēks un tad jau loks sašaurinās.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-18 11:40, pirms 14 gadiem
100% ka tas būs glūņa Šneps...

     [+] [-]

, 2010-08-19 09:17, pirms 14 gadiem
Cvaņķis