Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Barons", Eirolīga un sapnis par "Dinamo"

"Barons", Eirolīga un sapnis par "Dinamo"
Eirolīgas vārdā - pasludinu jūs par...

Vakar vakarā "Barona" birojā pienāca oficiāls uzaicinājums piedalīties ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, un šodiena kluba prezidentam Ivo Zonnem jau pagāja aktīvās pārrunās ar sponsoriem, sak - varam, vai nevaram. Atbilde būs skaidra tikai pēc Jāņiem, taču vīzija par to, kā visam būtu jāizskatās, Zonnem jau ir. "Jāiet Rīgas "Dinamo" ceļš."

Vīzijas par superkluba izveidi Latvijas basketbolā nav nekas jauns - jau vismaz desmit gadus šī ideja te atgriežas kā paisums, te atkal atkāpjas okeānā kā bēgums. Pēdējos šādus uzplūdus pirms pāris gadiem izraisīja Rīgas "Dinamo" veiksmes stāsts, kas ar saviem gan sportiskajiem, gan mārketinga panākumiem krasi kontrastēja ar tikko kā krīzes skartā basketbola bēdu ieleju tribīnēs un pamazām - arī laukumā. "Ja basketbolā klubu līmenī vispār gribam ko sasniegt, tad jāiet pa līdzīgu ceļu kā "Dinamo"," toreiz kategorisks bija, piemēram, Ainars Bagatskis. "Ja šāds klubs būtu, un būtu panākumi, tad arī varbūt rastos iespējas tuvā nākotnē iekļūt Eirolīgā - tur tomēr laiku pa laikam kaut kas mainās, rodas iespējas. Ja mums būtu stabils klubs, kas vairāku gadu gaitā izcīna stabili labas vietas ULEB kausā - kāpēc ne?"

Pagājis laiks, un ULEB patiešām ļāvusies pārmaiņām, paverot līdz tam elitārās Eirolīgas durvīs spraudziņu "nabaga radiniekiem". Arī mums. Pirmais mēģinājums pagājušajā rudenī beidzās bez panākumiem - "Ventspils" (ar komandu, kas vēlāk izrādījās nederīga pat kausa izcīņas līmenim) zaudēja itāļiem. Tagad skaidrs, ka būs arī otrais mēģinājums - tas ielikts "Barona" rokās. Zonne saka, nav divu domu - ja būs nauda, iespēja jāizmanto! Pat vēl vairāk - būtu gatavs savā laimē padalīties, ja vien Rīga basketbolā izrādītos gatava sakoncentrēt sportiskos un finansiālos resursus. "Kāda jēga startēt ar astoņām komandām visvisādās līgās, ja izšķirošajās spēlēs beigu beigās tur tiek varbūt viena no visām? Īpaši šajos ekonomiskajos apstākļos. "Dinamo" jau uzskatāmi parādījis, kāds ir saprātīgākais variants. Rīgai šis ir nozīmīgs brīdis, pirmā iespēja reāli spēlēt Eirolīgā. Uzskatu, ka šādā turnīrā būtu jāstartē ar labākajiem spēkiem - visiem kopā ar vienu komandu," lēš Zonne, piebilstot - pēc tam Latvijas līgā jau var atkal katrs zem sava karoga.

Citiem vārdiem - ja vien VEF būtu atvērts, šī būtu Rīgas basketbola Lielā iespēja! Miera pīpe, suņa murgi, sensacionāls pavērsiens vai vienkārši rozā sapnītis? Jebkurā gadījumā, domu varam paturpināt, un te pirmais jautājums - vai kam tādam būtu gatavs VEF? Kaut vai teorētiski. Patlaban klubs izskatās nopietni sakoncentrējies nākamās sezonas mērķiem VTB līgā, un izsapņotais Eirolīgas sapnis - kaut ļoti iekārots un tāpēc jo sāpīgi pārdzīvots - tomēr tika atstāts un palika aiz Daugavas sporta nama durvīm pēc septītā finālmača. Kopējs projekts "idejas vārdā"? Skan intriģējoši, tomēr nepamet sajūta, ka "Barons" un VEF - šīs aprēķina laulības izvērstos par katastrofu jau brīdī, kad puses uzsāktu pirmās pārrunas par "laulību līgumu". Lasi, sadarbības nosacījumiem. Pārāk atšķirīga domāšana, pārāk lielas individuālās ambīcijas, pārāk svaigs aizvainojums (septītā mača biļetes...) un dažādu attiecību vēsture (piemēram, LMT, kas šobrīd dod naudu "Baronam", nekad to nedos jebkam, kur šāviena attālumā būs Valdis Valters - joprojām mīļas atmiņas no broču laikiem). Pīļu dīķa realitāte...

Ar vai bez spēku apvienošanas, Zonne pārliecināts, ka Eirolīga - tas ir zīmols, ko var un vajag izmantot lietderīgi un maksimāli racionāli. Piemēram, sastāva komplektācijas gaitā, liekot to galdā spēlētājiem kā nozīmīgu trumpi, ar ko kompensēt pieticīgākus finansiālos nosacījumus. "Iespēja uzspēlēt un atrādīties Eirolīgā - uz katra stūra tādas nemētājas. Ar šādu motivāciju var savākt pietiekami solīdu sastāvu - parakstīt līgumus kaut vai uz pāris mēnešiem. Ja izdodas, turpinām, ja nē, nav problēmu - ejiet, kur labāk. Tālāk var spēlēt arī ar jauniešiem. Brīnos, ka "Ventspils" pagājušogad vispār nemēģināja neko tamlīdzīgu - būtu savākuši labi labo komandu," pārliecināts Latvijas čempionu šefs. Kad iebilstu, ka neizdevusies Eirolīgas kvalifikācija nāk sakabē ar obligātu dalību ULEB Eiropas kausā, "Barona" prezidents paliek nesatricināms. "Un? Tur varam spēlēt ar jaunajiem un mērķus nestādīt..." Jautājums gan, vai pie šādas attieksmes tas nekļūtu par pēdējo uzaicinājumu, ko Latvijas basketbols saņem no ULEB.

Kamēr Latvijas čempions operatīvi mēģina tikt skaidrībā ar sponsoriem un filozofē par vienotības nepieciešamību galvaspilsētas basketbolā, vismaz vienu labu ziņu varam izkonspektēt jau šobrīd - ir vēl viens klubs, kas nākamajai sezonai vēlas virzīt nopietnus mērķus. Domājot par sakarīgu Latvijas čempionātu, tas jau ir daudz. Eirolīga? Par to konkrētāk parunāsim pēc kādas nedēļas.

Vai "Barona" un VEF apvienošanās Eirolīgas mērķa vārdā būtu atbalstāma?

  • 23

  • 113


  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 22:04, pirms 14 gadiem
Nogrims kā ASK!!!. labāk katrs par sevi...

  +5 [+] [-]

, 2010-06-17 22:19, pirms 14 gadiem
Viens ieteikums: mazāk fantazējiet

  +7 [+] [-]

, 2010-06-17 22:22, pirms 14 gadiem
Negribētu, ņemot vērā to, ka man ir diezgan lielas antipātijas pret Valdi Valteru un VEF, būtu viens klubs mazāk Latvijā, kuru atbalstīt. Un domāju, ka neesmu vienīgais ar šādiem uzskatiem.
Slēpts komentārs: belluschi

  +4 [+] [-]

, 2010-06-17 23:38, pirms 14 gadiem
belluschi rakstīja: Basketbols nekad nepiepildīs pilnas Arēnas trībīnes, kaut vai uz šejieni brauktu pireju Olympiakos vai Barcelona, jo uz basketbolu nāk pižoni un raspidzaji Latvieši zīmēties ar saviem kredītiem un draudzenēm ar silikona pupiem, toties hoķis vieno visus, gan LV, gan RUS, gan pēdējos plenčus, gan Haritonoviešu baņģugānus, kamēr basis var piesaistīt tikai Essential RnB auskarotos tīņus un narcisus Šnepus, Bondarus utt un nekam nelietderīgo prezidentu Kehri
Ja tev patīk viens sporta veids - nenoliec citus - tik pat labi varētu teikt, ka hokejs piesaista tikai nodzērušos tipāžus. Savulaika Barons un ASK varēja sapulcēt pilnas vai praktiski pilnas tribīnes, tikpat, cik hokejs. Būtu basketbolā mums tāds klubs, kā Žalgiris, interese iespējams būtu augstāka kā hokejam.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 23:53, pirms 14 gadiem
belluschi rakstīja: Basketbols nekad nepiepildīs pilnas Arēnas trībīnes, kaut vai uz šejieni brauktu pireju Olympiakos vai Barcelona, jo uz basketbolu nāk pižoni un raspidzaji Latvieši zīmēties ar saviem kredītiem un draudzenēm ar silikona pupiem, toties hoķis vieno visus, gan LV, gan RUS, gan pēdējos plenčus, gan Haritonoviešu baņģugānus, kamēr basis var piesaistīt tikai Essential RnB auskarotos tīņus un narcisus Šnepus, Bondarus utt un nekam nelietderīgo prezidentu Kehri
cik atceros Barons-Zalgiris skatitaaji arii palika aiz durviim.... tatad IESPEEJAS IR!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 00:38, pirms 14 gadiem
trakais v.4 rakstīja: Nu Vefs ar Baronu varētu apvienoties un mēģināt ielauzties Eirolīgā,bet tā rezultātā iekš LBL pazustu viena stipra komanda un kopējais līmenis kristos.
Pat ja arī tiktu Eirolīgā,sastāvā vajag kādus 4''labus'' leģionārus,nevis maizes pelnītājus,kas kustās,kad bļauj! Un jāmeklē kāds liels sponsors vai pat vairāki tādi Sapnis ir reāls,tik vajag laicīgi gatavoties!
VEF un BARONS apvienoties nevar ,jo ir tāds faktors VALDIS VALTERS.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-18 08:51, pirms 14 gadiem
jordan22 rakstīja: cik atceros Barons-Zalgiris skatitaaji arii palika aiz durviim.... tatad IESPEEJAS IR!
Cik atceros, tad uz šo spēli biļete maksāja laikam pa velti, Tu labāk padomā cik cilvēku paliktu aiz durvīm, ja uz Play-off pret SKA Dinamo visus laistu pa velti iekšā vai par 1Ls?

Nu nav b-bols mums konkurētspējīgs Eiropā

     [+] [-]

, 2010-06-18 12:13, pirms 14 gadiem
Nav jau svarīgi kas ar ko apvienojas, svarīga ir stratēģija un mērķi.

     [+] [-]

, 2010-06-18 12:45, pirms 14 gadiem
Apvienoties klubiem jau droši vien nav reāli, bet varbūt ir kaut kāda iespēja īrēt spēlētājus no citiem klubiem tieši uz šiem ULEB Eirolīgas mačiem?

     [+] [-]

, 2010-06-19 09:27, pirms 14 gadiem
Diez ko tas losis Zonne teiktu tad ja septītajā spēlē uzvarētu VEF?

     [+] [-]

, 2010-06-24 15:22, pirms 14 gadiem
Labāk tur būtu spēlejuši Vef vai Ventspils.