Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dāvis gatavs likt NBA pagaidīt

Dāvis gatavs likt NBA pagaidīt
Dāvis Bertāns šobrīd skaidri zina ko grib
Foto: fibaeurope.com

Bertāns pieteicies draftam. Bertānu NBA eksperti redz pirmās kārtas kandidātu vidū. Bertāns brauks uz atrādīšanos Amerikā un pievienosies U-19 izlasei vien dažas dienas pirms čempionātā. Nē, tomēr būs klāt jau ap Jāņiem!.. Ziņu pēdējo nedēļu laikā bijusi vesela gūzma. "Visiem aģentiem esmu skaidri esmu pateicis savu nostāju," strikti noteic Dāvis, kad pavaicāju viņam pašam - kas notiek patiesībā?

Situācija ap Dāvi šogad attīstās strauji. Vēl janvārī - vienkārši 18 gadus vecs puika no "Barona", kas nevar spēlēt basketbolu brīvlaišanas trūkuma dēļ, nepilna pusgada laikā kļuvis par NBA drafta pirmās kārtas kandidātu, kura dēļ klubu pārstāvji gatavi braukt uz Eiropu un rīkot individuālus treniņus. Kad divas nedēļas pēc veiksmīgās atrādīšanās "Nike Hoop Summit" uzbrucējs pieteicās NBA draftam, pavaicāju viņam - ar cik nopietniem nolūkiem? Pieteicāmies, jo tas uzreiz nodrošina lielāku skautu interesi, toreiz atrakstīja Dāvis, uzsverot - līdz 13. jūnijam vēl var atteikties. Atsaucīgs bija arī viņa aģents Marks Fleišers - pazīstamās aģentūras "Entersport" prezidents, kam bijusi milzīga loma daudzu spožāko Eiropas zvaigžņu atvešanā uz NBA, personiski uzņēmies šefību pār Dāvja karjeras bruģēšanu pasaules labākajā līgā. "Tuvāko nedēļu laikā man būs skaidrāka sajūta par to, cik augstu draftā komandas redz Dāvja vietu, un kāda būs kopējā interese par viņu. Sagaidu, ka tā būs diezgan liela," cita starpā atzina Fleišers. "Apgrūtinošais faktors - Dāvja pieejamība, lai atrādītos klubiem, un tas, vai viņš varēs atbraukt uz ASV pirms izstāšanās [no drafta] pēdējā termiņa."

Tāpēc nebija pārsteigums, ieraugot ziņas, ka Bertāns U-19 izlasei varētu pievienoties vien dažas dienas pirms pasaules čempionāta - 27. vai 28. jūnijā. "Tātad lieta kļuvusi nopietna - pielauzuši..." nodomāju - labi zinot, ka pašam Dāvim šās vasaras izlašu turnīrs ir teju dzīves svarīgākais notikums, kā vārdā spēlētājs bija gatavs upurēt jebkādas aktivitātes, kas būtu aktuālas personiskās karjeras kontekstā. To, ka komandas snaiperis pievienosies ar nokavēšanos, vēl sestdien SA izteicās arī Ziedonis Jansons, tiesa - jau ar pozitīvākiem datumiem. "Šobrīd lietas kārtojas tā, ka viņš varēs izbraukāt jau pirms tam, visu nokārtot, un pievienoties mums ja ne pirms Jāņiem, tad uzreiz pēc. Tātad - nedēļu varēs gatavoties kopā ar visiem. Taču esmu gatavs, ka situācija vēl var mainīties. Lai vai kā, likšu Dāvi sastāvā pat tad, ja viņš man ieskries zālē piecas minūtes pirms pirmā mača sākuma... Ar galvu šim puisim viss ir kārtībā, tāpat - arī ar attieksmi."

Vai brauks, kad brauks un kur brauks - uz šiem jautājumiem atbildes gan īsti neizdevās atrast, tāpēc šodien jau atkal ķēru rokā pašu notikumu vaininieku. "Savā ziņā laikam tā var teikt," klausules otrā galā it kā apliecina Dāvis, kad jautāju - vai tiesa, ka NBA drafts nu vairs nav tikai tāds skautu uzmanības pievēršanas pasākums. Tomēr uzreiz turpina. "Taču visiem aģentiem esmu skaidri pateicis savu nostāju - pēc sezonas es pēc iespējas drīzāk gribu atgriezties Latvijā un netaisos braukt ne uz kādām NBA pirmsdrafta nometnēm. Amerika - tas uzreiz nozīmē aklimatizāciju, kas ļoti var izsist no ritma." Lai vilks būtu paēdis un kaza dzīva, šobrīd akceptēts kompromisa variants - pēc sezonas beigām 11. un 12. jūnijā spēlētājs dosies uz Trevizo, kur notiks ikgadējais "adidas Euro Camp", un tajā būs gatavs atrādīties potenciālajiem interesentiem no NBA. "Tie būs individuālie treniņi - nespēlēšu kopā ar pārējiem. Cik saprotu, zālē būšu viens pats, acīmredzot tiks doti kādi uzdevumi, un tad šo laiku, minūtes 45, varēs novērtēt - kā kustos, kā izpildu prasīto utt. Ja kāds klubs gribēs mani redzēt - brauks un skatīsies."

Tas nozīmē, ka atgriezties Rīgā un pievienoties U-19 komandas biedriem Dāvis plāno jau 15. vai 16. jūnijā, divas nedēļas pirms pasaules čempionāta. Katru dienu sazvanās ar citu no komandas līderiem Kasparu Vecvagaru un pastāvīgi tur roku "uz pulsa" - pilnīgi skaidrs, ka prioritātes šovasar nav mainījušās. "Domāju par to, cik nopietni sagatavošos čempionātam, ja pēdējās nedēļās kaut kur braukšu apkārt. Tev tomēr jābūt kopā ar pārējo komandu - kopā jātrenējas un kopā jādzīvo, lai noķertu to kopējo sajūtu tāpat kā pagājušajā gadā. Tikai tad kaut kas var sanākt. Psiholoģiskās nianses, mikroklimats, savstarpējā sapratne un uzticēšanās - tās ir lietas, kas vislielākajā mērā izšķir uzvaras un zaudējumus. Nevaru vienkārši ierasties pēdējā brīdī un pateikt - te nu es esmu, tagad spēlēsim..." pārliecināts Bertāns.

Un ja nu tomēr. Pienāk Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris pie Dāvja Trevīzo un saka: tu mums patīc, mēs tevi ņemam, bet - atbrauc vēl pirms drafta uz Ameriku... Ko tad?! "Protams, dzīvē nevar izslēgt nekādas situācijas, taču - šādai iespējai šobrīd dodu ļoti, ļoti maz procentu. Tie, kas patiešām būs ieinteresēti, atbrauks uz Trevīzo," nelokāms paliek 18 gadus vecais spēlētājs. "Ja atradīsies kāda komanda, kas gatava mani draftēt pirmajā kārtā, tad uz to būs jāiet, taču nav jau tā, ka man obligāti jāierodas Amerikā un jāpiedalās ceremonijā. Pat ja kāds mani izvēlēsies draftēt - tāpat palikšu Latvijā un gatavošos čempionātam."

Nez kāpēc, bet ir pārliecība, ka U-19 pasaules čempionātā mums šogad būs lieliska komanda. Un Dāvis spēlēs NBA. Kādu dienu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +29 [+] [-]

, 2011-05-17 20:39, pirms 13 gadiem
vot tas ir patriots

 +30 [+] [-]

, 2011-05-17 20:46, pirms 13 gadiem
Vismaz ar attieksmi čalim viss ir kārtībā, cerams, ka viņa vecākais kolēģis kurš jau spēlē NBA ņems piemēru.

 +19 [+] [-]

, 2011-05-17 20:46, pirms 13 gadiem
Tiešām izskatās, ka mūsu jaunajiem basketbolistiem ar galvu viss kārtībā!

 +13 [+] [-]

, 2011-05-17 20:55, pirms 13 gadiem
respect,tieshaam,to es saprotu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-05-17 21:17, pirms 13 gadiem
njaaa, izskataas, ka tas NBA nemaz tik taalu nav. jaacer, ka atieksme nemainiisies un kkaadas debiilas traumas ( tfu tfu tfu ) neizsitiis no ritma. bagijam starpcitu arii vajadzeetu daavi notesteet!

 +20 [+] [-]

, 2011-05-17 21:17, pirms 13 gadiem
lasiju un domaju; bitit matos super puika zina sev cenu, zina savu atbildiibas pakaapi vienkaarshi superiigi!!!!!!!!!!!!!!!!!

 +12 [+] [-]

, 2011-05-17 21:34, pirms 13 gadiem
Zinot teevu par to nav jaabriinaas, ka puikam taada attieksme! LAi veicas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-05-17 22:44, pirms 13 gadiem
1000% būs mums 3 bāleliņš NBA
Slēpts komentārs: Meric

  -4 [+] [-]

, 2011-05-17 22:46, pirms 13 gadiem
2011 Mock Draftā Dāvis izlikts pirmajā kārtā ar 28 nr. Izvēlas Bulls, kuri pirmās kārtas izvēles tiesības ieguvuši no Miami. Komandas labas. Bet tas ir Mock drafts (skat. vārdnīcu, kas nesaprot angliski)

     [+] [-]

, 2011-05-17 22:55, pirms 13 gadiem
Nākamgad un NBA tā ir utopija, bet pēc 2-3 gadiem noteikti! Lai veicās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-18 11:17, pirms 13 gadiem
basketbolam kopumaa ir vajadziigs Davis NBA,Kuksiks Eiroligā un veel paaris gaisi un talantiigi praati...lai veicaaaaaaaasssss

  +2 [+] [-]

, 2011-05-18 16:57, pirms 13 gadiem
iversons rakstīja: basketbolam kopumaa ir vajadziigs Davis NBA,Kuksiks Eiroligā un veel paaris gaisi un talantiigi praati...lai veicaaaaaaaasssss
Nauda var sabojāt pat visgaišāko prātu!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-19 20:04, pirms 13 gadiem
reāli domājošs!Lielākā daļa Top klubu skauti būs LV PČ-19 laikā.