Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase palīdzēs atdzimt spīdvejam Rīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas izlase palīdzēs atdzimt spīdvejam Rīgā
BKSB spīdveja treks bija viens no labākajiem bijušajā PSRS un reiz tajā ciemojās arī Zviedrijas otrā izlase.

Latvijas spīdveja izlases panākumi Pasaules kausa izcīņā ne tikai pievērsa šim dinamiskajam sporta veidam vēl lielāku uzmanību ārpus Daugavpils (Latvijas izlasi tik pat labi var saukt par Daugavpils izlasi) un lika skanēt Latvijas spīdveja vārdam visās spīdveja lielvalstīs, bet arī var sekmēt spīdveja atdzimšanu Rīgā. Kustība, lai spīdvejs atkal būtu galvaspilsētā, jau ir sākusies un jau nākamgad Rīgā pat var notikt Latvijas "Grand Prix" izcīņa, bet Latvijas izlases panākumi tagad var tikai to visu sekmēt.

Dānijas GP izcīņas laikā Kopenhāgenā seriāla rīkotāji no BSI jau iedeva Latvijas GP organizācijai vēstuli, kurā apstiprina, ka viņi pilnībā atbalsta Latvijas GP sarīkošanu 2014. gadā Rīgā. Patiesībā tieši BSI arī bija ierosme kādu no pasaules čempionāta posmiem sarīkot Rīgā - skaista pilsēta, valsts galvaspilsēta, ir moderna lidosta un osta, ir laba iespēja ierasties daudziem līdzjutējiem no visām spīdveja lielvalstīm un turklāt - kas nav mazsvarīgi - tas varētu sekmēt spīdveja atdzimšanu Rīgā, plus arī lielāka vietējo līdzjutēju rocība u.tt..
Skaidrs, ka pagaidām visas ieceres par GP sarīkošanu Biķerniekos vēl ir uz papīra, taču jau septembrī Biķernieku kompleksajā sporta bažē paredzēts sāks pirmos darbus spīdveja stadiona rekonstruēšanā. Ar vairākām pagaidu būvēm un tajā skaitā ar mototreka pagaidu nožogujumu ir iespējams sarīkot GP posmu jau nākamgad, taču tam vēl nepieciešamas dažas finansiālas garantijas (par finansiālajiem noteikumiem vienošanās arī jau ir panākta). Ledus ir sakustējies...

Lai iespējamā GP posma sarīkošana Rīgā (ja ne GP, tad Eurosport kausa izcīņa pāriem, kur arī piedalās gandrīz visa pasaules spīdveja elite) nekļūtu par vienreizēju pasākumu un vienīgo spīdveja pasākumu gadā (turklāt ir doma Latvijas Lielās balvas izcīņu rīkot pārmaiņus Rīgā un Daugavpilī), jau ir izveidots spīdveja klubs "Rīga" un tuvākajā laikā varētu tikt izveidota bērnu un jaunatnes spīdveja sporta skola. Pagaidām tas ir tikai "uz papīra", taču - ja viss noritēs tā, kā iecerēts - jau oktobra otrajā pusē vai nedaudz vēlāk Biķerniekos varētu sarīkot "Rīgas spīdveja atdzimšanas sacensības", kurās varētu piedalīties visi pašreiz Latvijā esošie astoņi spīdvejisti un daži ārzemju viesi.
Daugavpils "Lokomotīves" līdzjutēji var gulēt mierīgi - uz Rīgu viņu komandu neviens negrasās pārvest. Daugavpils bija, ir un paliks Latvijas spīdveja centrs, taču vēl viena talantu kalve, bet pēc dažiem gadiem varbūt arī komanda, kas regulāri piedalās sacensībās, taču noderētu - vai ne? Latvijas izlases panākumi Pasaules kausa izcīņā ir unikāli ar to, ka mums vienīgajiem pasaules spīdveja elitē ir tikai viena komanda, viens mototreks un tikai 8 braucēji (no tiem puse - juniori). Vēl vairāk - vismaz sākumā talantīgākie Rīgas spīdveja audzēkņi iesaistītos "Lokomotīves" rindās, bet tālāk... Neskriesim vilcienam pa priekšu. Spīdveja ģeogrāfijas un līdz ar to vietējās konkurences palielināšanās taču nāktu tikai par labu Latvijas izlasei, lai mēs regulāri varētu tikt Pasaules kausa pusfinālā un varbūt pat augstāk.

Spīdveja atdzimšana Rīgā turklāt nekļūs par "velosipēda izgudrošanu". Tieši rīdzinieki Egīls Jansons un Elmārs Krūze bija pirmo spīdveja sacensību dalībnieki bijušajā PSRS 1959. gada jūlijā Lužņiku stadionā Maskavā, taču tas nekļuva par ieganstu spīdveja ienākšanai Latvijā. Tas ienāca 1963. gada rudenī Daugavpilī un tā nav daugavpiliešu vaina, ka Rīgā spīdveja nebija vēl 13 gadus, bet 90. gadu pirmajā pusē tas no Rīgas pazuda...
1976. gadā Biķerniekos ap motobola laukumu tika izveidots spīdveja treks, bet 1979. gadā Rīgas komanda "Rīgatrans" debitēja PSRS čempionāta 1. līgā. Komanda drīz pārtapa par "Ceļinieku", bet spīdvejs ieguva lielu atsaucību - tolaik metāla konstrukcijas tribīnes bieži bija pilnas (apmēram 2,5 tūkstoši vietu), bet trolejbusa vadītāji spīdveja sacensību vakaros nosauca ne tikai pieturu "Eizenšteina iela", bet vēl arī piebilda - spīdvejs. Biķernieku mototreks bija viens no labākajiem PSRS, tajā notika starptautiskas sacensības un PSRS junioru čempionāta fināli, savukārt Rīgas komandā izauga vairāki atzīstami meistari - Arvīds Vītols, Guntis Birzaks, Aivars Boris, Aivars Zemžāns, Normunds Dobums, Jānis Dišlers, Antonijs Kušels, Andris Matisāns... Birzaks pat kļuva par vienu no retajiem 1. līgas spīdvejistiem, kurš iekļuva PSRS individuālā čempionāta finālā. Rīgas komanda kļuva par iespēju turpinās karjeru vairākiem Daugavpils spīdvejistiem, iuri netika "Loko" sastāvā. tagad vismaz sākumā tāds process arī būtu abpusēji noderīgs. Tā ka Rīgas spīdvejam ir interesanta vēsture, tikai pagaidām tajā ir daudzpunkts...
Kāpēc lai neatšķirt jaunu lappusi un nesākt rakstīt tālāk?

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 12:42, pirms 11 gadiem
Es nekad tā nebiju sekojis līdzi spīdvejam, taču, svētdien sekojot līdzi mačiem... uzzinot kas ir Jocker..un kāda ir punktu skaitīšanas sistēma utt.... ļoti interesanti !!! Es labprāt Rīgā vērotu spīdveju, jo uz Daugavpili ir nedaudz patālu ko braukt...

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 13:00, pirms 11 gadiem
eh, ja vēl brāļi Lagutas būtu pieņēmuši Latvijas pilsonību...
starp citu, kāpēc tas nojuka?

  +3 [+] [-]

, 2013-07-16 13:39, pirms 11 gadiem
Grafīts rakstīja: eh, ja vēl brāļi Lagutas būtu pieņēmuši Latvijas pilsonību...
starp citu, kāpēc tas nojuka?
Valdība atteica tobrīd, jo Lagutas latviešu valodas zināšanas, maigi izsakoties, bija ļoti vājas. Vēlāk viņa paša vēlme noplaka, sasniedzot augstākos līmeņus.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-19 13:25, pirms 11 gadiem
Jā, es arī svētdien ieslēdzu uz dullo VSB, kuru es pa vasaru atslēdzu, jo hoķa nav, un man par pārsteigumu kanālu rāda un rāda spīdveju! Štrunts, ka atkārtojums, štrunts, ka es zināju iznākumu, vienkārši sadzirdot Anatolija balsi, sāku ieklausīties, un tas notika, mani paķēra, reāli bija ļoti intersanti, it seviķi ar Anatolija komentāriem! Paldies Anatolijam, kurš izstāstija visas spīdveja nianses, līdz ar ko skatīšanās bija jau citā līmenī, es beidzot sapratu, kā tur viss notiek!
Vakar es jau translāciju gaidiju ar nepacietību, un jāsaka kā ir, tas bija labais, es bļaustijos pa māju tā, it kā skatītos hoķi! Nu, tā bija tāda spriedze, kaut kas vienreizējs, pie tam vēl tiešraide! Kā jau komentējot teica Anatolijs, tādu situāciju viņš neatcerējās, ka vēl pirms pēdējā brauciena uzvarēt var jebkurš, super!
Ja Rīgā uzbūvēs stadionu, es domāju, ka skatītāji ies, jo atškirībā no citām moto un auto sacensībām, spīdvejā visu distanci braucējus var redzēt kā uz delnas, tas nav tikai viens pagrieziens vai taisne! Nav brīnums, ka amerikā ir tik populāras Nascar un Indycar sacensības! Tur taču tas pats, nu gandrīz tas pats, tikai ar autiņiem un uz asfalta.
p.s. paldies spīdvejistiem par labo sniegumu un intrigu līdz pašām beigām, paldies Anatolijam par labo kementēšanu, un paldies tam, kurš man pieslēdza, droši, ka netīšām, VSB !!!