Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nolanu atlaist nedrīkst paturēt

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Nolanu atlaist nedrīkst paturēt
Teds Nolans. Vai viengadnieks Latvijas hokejā?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase ar 10. vietu beigusi 2012. gada pasaules čempionātu. Pa ceļam IIHF rangā apsteidzot Dāniju un Baltkrieviju, pie viena nopelnot arī tiesības 2013. gada februārī Rīgā rīkot Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Pērn Znaroka brigāde Košicē dabūja tikai 13. vietu. Tātad progress visā frontes līnijā.

Taču preses konferencē LHF prezidents Kirovs Lipmans izteicās tik divdomīgi, ka gribējās aicināt palīgā kādu mājienu valodas speciālistu. "Mums ir jābūt principāliem. Izlase uzdevumu - tikt 1/4 fināla neizpildīja. Pērn par uzdevuma neizpildīšanu atlaidām visus izlasē strādājošos." Tas principā nozīmē, ka brīva ir arī Nolana brigāde. Taču tas nenozīmē, ka augustā Nolans atkal nekļūst par Latvijas izlases galveno treneri. Formāli netikšanu 1/4 fināla var izmantot, lai Nolanu saglabātu, bet atbrīvotos no kāda "Dinamo" nometnes trenera.

Spriežot pēc Kirova pustoņiem, viņš nav apmierināts ar Ābola un Ignatjeva "spēli". Abi taču tika aicināti, lai uzliktu iemauktus dinamiešiem. Principā no tā viss iecerētais neiznāca. Tāpat kā pērn neiznāca pilnībā izspēlēt GM Ozoliņa trumpja dūzi. Arī tagad kārtis ir Kirova rokās (principā tās viņš no savām rokām reti kad izlaiž). Uzdevums nav izpildīts, un viss. Turklāt Nolanam esot piedāvājums no diviem NHL/KHL klubiem, bet Latvijas hokeja attīstības filozofija pieprasa, lai izlasei būtu t.s. atbrīvotais treneris. Tas nekas, ka Teds pats par abiem piedāvājumiem neko nebija dzirdējis...

Ja man būtu jālemj, es Tedi paturētu. Jo labāk ir pērta vārna nekā nepērta. Nolans bija iedomājies, ka Latvijā strādā Kanādas un NHL likumi. Tā, bračiņ, tas nav! Latvijā likumu nav... Kāds var pirms atbildīgākās spēles sākt draudzību ar kapteini Morganu, kāds, kurš jau tā nevelk kājas, zviedru galdu var izmantot, lai uzaudzētu liekus kilogramus, bet cits var brīvo laiku izmantot ne tā, kā hokejam der. Teds to visu nebija ņēmis vērā... Arī uzbrucēju maiņu jaukšana un kopā stutēšana kanādietim diez ko neveicas un tikai pēc zaudējuma Dānijai nāca apskaidrība, kas ir kas Kirova karaļvalstī.

P. S. Manevra iespējas Kirovam ir plašas.

1 2 39 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2012-05-16 16:24, pirms 12 gadiem
Piedāvāju savu virsraksta variantu - Nolanu atlaist nedrīkst, paturēt.

  +8 [+] [-]

, 2012-05-16 16:26, pirms 12 gadiem
Nu tad beidzot vismaz ir skaidrs, kuri ir atbildīgie par neveiksmi - Ābols ar Ignatjevu.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-16 16:31, pirms 12 gadiem
Nekādus dižos iemauktus jau RD treneri nevarēja uzlikt - abi uzbrukuma līderi no pirmās maiņas jau vairs nav saistīti ar RD, bet tieši par tiem abiem jau ir vislielākais troksnis.

 +31 [+] [-]

, 2012-05-16 16:32, pirms 12 gadiem
Dzirdējāt, ko Nolans intervijā teica? Ka apbrīno, kā no pilnīgas bezsistēmas jauno hokejistu audzināšanā Latvijā tomēr rodas spēlētāji, kas jau kuro gadu notur komandu elitē. Pēc tāda uzbrauciena Kirova dārziņam es nebrīnīšos ne mirkli, ja Tedis lidos.

  +4 [+] [-]

, 2012-05-16 16:35, pirms 12 gadiem
Nolans jāatstāj, citādi jau izskatīsies pēc cirka! Un kurš tad nāks nākamais, ja Kira mētās pa labi, pa kreisi katru, kurš ar izlasi pabijis 30 dienas... Piekrītu par Dinamo treneriem. Labāk par palīgiem paņemt , piemēram, Beļavski un Tambijevu (arī Dinamo sistēma, bet pazīst jaunos, uz tiem ir jaorientējas nākotnē).

 +11 [+] [-]

, 2012-05-16 16:35, pirms 12 gadiem
drīzāk Nolanam jādod papildus pienākumi - sakārtot jaunatnes un VISPĀR hokeja saimniecību!

 +10 [+] [-]

, 2012-05-16 16:37, pirms 12 gadiem
Pampa rakstīja: Dzirdējāt, ko Nolans intervijā teica? Ka apbrīno, kā no pilnīgas bezsistēmas jauno hokejistu audzināšanā Latvijā tomēr rodas spēlētāji, kas jau kuro gadu notur komandu elitē. Pēc tāda uzbrauciena Kirova dārziņam es nebrīnīšos ne mirkli, ja Tedis lidos.
Latvija jau vispar ir fenomenala valsts, valsts kura bez nacionala cempionata un ar apmeram 60-70 profesionaliem hokejistiem jau 15 gadus turas elite.
Isti par ko Kirovam parmest Tedam nebutu.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-16 16:42, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: drīzāk Nolanam jādod papildus pienākumi - sakārtot jaunatnes un VISPĀR hokeja saimniecību!
Viens Nolans to nevar izdarit. Tur ir jasak ar pasa Kirova gasanu un jauna LHF prezidenta ievelesanu. Velams zolidu cilveku no hokeja ieksienes ka Ozo vai Irbe, ko Latvija cilveki uztver ka loti cienijamu personu.
Kads varbut teiks, ka Kirovs no grindex naudas dod lielu ieguldijumu un aizejot vinam aizies ari grindex nauda, bet nepiekritu, uzskatu, ka ja pilniba nomainitu LHF vadibu, ieceltu prezidenta amata tiesam solidu cilveku, tad ari uznemumu velme atbalstit hokeju ieverojami palielinatos.
Paprasiet pasi sev, vai jus veletos iesaistities darijumos ar Kirovu Lipmanu? Ticet vina goda vardam un uzticet vinam savu uznemuma naudu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-16 17:03, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Viens Nolans to nevar izdarit. Tur ir jasak ar pasa Kirova gasanu un jauna LHF prezidenta ievelesanu. Velams zolidu cilveku no hokeja ieksienes ka Ozo vai Irbe, ko Latvija cilveki uztver ka loti cienijamu personu.
Kads varbut teiks, ka Kirovs no grindex naudas dod lielu ieguldijumu un aizejot vinam aizies ari grindex nauda, bet nepiekritu, uzskatu, ka ja pilniba nomainitu LHF vadibu, ieceltu prezidenta amata tiesam solidu cilveku, tad ari uznemumu velme atbalstit hokeju ieverojami palielinatos.
Paprasiet pasi sev, vai jus veletos iesaistities darijumos ar Kirovu Lipmanu? Ticet vina goda vardam un uzticet vinam savu uznemuma naudu?
Absolūti 100%, jau labu laiku domāju ka vajag Irbi par LHF prezidentu (ja pats vēlās), visus pārējos nafig prom, pat ja tas nozīmē, ka nada saruks, tāpat ietaupīs uz melnās naudas rēķiniem.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-16 17:19, pirms 12 gadiem
Jāļauj Nolanam strādāt vēl 1 gadu - nākošreiz vajadzētu nelielu solīti uz priekšu. Gudrs vecis, gan jau ņemtu vērā arī savas kļūdas. Labi jau būtu, ja varētu iesaistīties arī kādas U izlases darbā, lai uz lielo izlasi jau ierastos kaut nedaudz gatavi, nevis tad pēkšņi jāmaina spēles stils...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-05-16 17:23, pirms 12 gadiem
Nolanam vajadzētu strādāt ar U-20 un pieaugušo izlasi, tiem PČ nekad nepārklājās, un ir pietiekami daudz laika, lai iepazītu perspektīvos spēlētājus. Nolanu nedrīkst atlaist pirms Olimpiskajām spēlēm, nav loģiski tur pat piedalīties bez treneriem kas mūsējos labi pazīst.

     [+] [-]

, 2012-05-16 17:32, pirms 12 gadiem
IZCILS VIRSRAKSTS! labākais kādu visā sportacentrs vēsturē esmu redzējis!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 17:53, pirms 12 gadiem
csmanrules rakstīja: Absolūti 100%, jau labu laiku domāju ka vajag Irbi par LHF prezidentu (ja pats vēlās), visus pārējos nafig prom, pat ja tas nozīmē, ka nada saruks, tāpat ietaupīs uz melnās naudas rēķiniem.
Tik problema taja, ka prezidentu ievel valde(vismaz man skiet, ka valde) un taja lielaka dala ir Lipmana pakalpini. Irbem butu arkartigi gruti iegut balsu vairakumu. Tur butu jaiet cina ar aizkulisu cinu panemieniem, bet Arca nav intrigu verpejs.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-16 18:04, pirms 12 gadiem
Idejiski jau ir labi, ka tik plašas diskusijas izraisa LV izlases sniegums PČ. Ja nebūtu viedokļu tika daudz, tad jau arī nebūtu nekāda hokeja lielvalsts. Tieksiet, ka neesam hokeja lielvalsts? Kas būtu apmeklētāks - saeimas vēlēšanas vai hokejā spēle LV izlasei par 3. vietu? Divu domu nav. Varam droši tēmēt arī uz 5to vietu. Hokejs mums ir iedzimts. Un īstie fani arī raksta šeit savas domas, pārmetumus, tas ir daudz labāk nekā iet parciņā sēdēt un dzert alu. Mēs latvieši esam tik ļoti pieradināti pie hokeja, uzvarām, emocijām, ka mēs vienkrārši nevaram palaist garām nevienu sāpīgu momentu. Tas ir labi.
Nākošajā PČ atkal turēsim īkšķus un pa nakti sapņosim/murgosim par LV hokeju.

  +5 [+] [-]

, 2012-05-16 19:00, pirms 12 gadiem
Man no visas sirds ir žēl Nolana. Latvijai pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē ir tik izcils treneris, bet spēlētāji (pārsvarā lielie dinamo stāri) par viņu vienkārši paņirgājas..

  +4 [+] [-]

, 2012-05-16 20:01, pirms 12 gadiem
Atbrīvoties vajadzētu no abiem (visiem) Dinamo nometnes treneriem! Lai Nolans nāk ar saviem kadriem-asistentiem kas arī tad te (pa Eiropu) un ne tikai te (arī ZA) varētu "ganīties" un vērot mūsu spēlētājus ne tikai ģinamkā! Ar ģinamku Latvijas hokejs ne sākas, ne beidzas! Šogad vislabāk spēlēja tie, kas nebija no ģinamkas (Indašis, Bārtulis, Ķēniņš, Pujacs- savā līmenī, arī Edža) vai arī nebij daudz spēlējuši ģinamkā (4.maiņa - Štāls -Saulietis, Koba, kuri savu darbu kopumā paveica labāk nekā pārējās)...

     [+] [-]

, 2012-05-16 20:19, pirms 12 gadiem
MN2S rakstīja: IZCILS VIRSRAKSTS! labākais kādu visā sportacentrs vēsturē esmu redzējis!
manuprāt, speciāli nesaprotams virsraksts, var teikt divdomīgs. Komatu ieliec vai nu pēc 2. vai pēc 3. vārda un tad sanāks viens vai otrs viedoklis. Skaidrs, ka vienbalsības te nav, pats raksta autors arī nav simtprocentīgi par vienu variantu.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 20:27, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Nolans jāatstāj, citādi jau izskatīsies pēc cirka! Un kurš tad nāks nākamais, ja Kira mētās pa labi, pa kreisi katru, kurš ar izlasi pabijis 30 dienas... Piekrītu par Dinamo treneriem. Labāk par palīgiem paņemt , piemēram, Beļavski un Tambijevu (arī Dinamo sistēma, bet pazīst jaunos, uz tiem ir jaorientējas nākotnē).
Tambijevu vajadzētu turēt no lATVUJAS HOKEJA ŠĀVIENA ATTĀLUMĀ,jo viņš vienkārši ir lATVIJAS HOKEJA SABOTIERIS

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 20:53, pirms 12 gadiem
Šo virsrakstu ir jāattiecina uz Lipmanu, ne uz Nolanu - tādas manas domas pēc Lipmana sacītā. Jo ar muti ir jāvirina gudri, tāds Nolans no hokeja saprot daudz vairāk kā visi Latvijas Lipmaņi kopā.

     [+] [-]

, 2012-05-16 20:57, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Viens Nolans to nevar izdarit. Tur ir jasak ar pasa Kirova gasanu un jauna LHF prezidenta ievelesanu. Velams zolidu cilveku no hokeja ieksienes ka Ozo vai Irbe, ko Latvija cilveki uztver ka loti cienijamu personu.
Kads varbut teiks, ka Kirovs no grindex naudas dod lielu ieguldijumu un aizejot vinam aizies ari grindex nauda, bet nepiekritu, uzskatu, ka ja pilniba nomainitu LHF vadibu, ieceltu prezidenta amata tiesam solidu cilveku, tad ari uznemumu velme atbalstit hokeju ieverojami palielinatos.
Paprasiet pasi sev, vai jus veletos iesaistities darijumos ar Kirovu Lipmanu? Ticet vina goda vardam un uzticet vinam savu uznemuma naudu?
Godīgs cilvēks federācijas vadībā - tas būtu skaisti.Bet cik tālu ar godīgumu var tikt LV ?Lai kaut ko vadītu Latvijā, ir mazliet jābūt ,,žīdam'' ,gan labā ,gan sliktā nozīmē.Tevis pieminētie droši vien ir goda vīri,bet šajā valstī.......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 21:43, pirms 12 gadiem
Tedis varētu būt labākais, kas pēdējos gados Latvijas hokeja izlases sakarā ir noticis. Kaut Kiram pietiktu prāta viņu paturēt Latvijas hokejā.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-16 22:49, pirms 12 gadiem
Raksta saturs apmierina, bet forma gan nē.....tik īss, ka līdz "ūdenim" divas dzīves

P.S. Sporta avīzē sajūtos kā suns, kuram ik pa brīdim tiek pamests pa kādam kaulam

     [+] [-]

, 2012-05-16 22:52, pirms 12 gadiem
Ak, jā! Atcerējos! Bija jāabonē žurnāls, bet ja tajā arī tikai pusnaratīvi

Būtu labi, ja varētu iegūt izmēģinājuma tiesības uz vienu žurnāla eksemplāru

     [+] [-]

, 2012-05-16 23:13, pirms 12 gadiem
''Atlaist paturēt Nolanu nedrīkst''

     [+] [-]

, 2012-05-17 00:39, pirms 12 gadiem
"Nolanu atlaist, nedrīkst paturēt" , vai "Nolanu atlaist nedrīkst, paturēt "
Skaidri tekstā saprotams,ka domāts otrais variants. Es arī "par ".

     [+] [-]

, 2012-05-17 02:55, pirms 12 gadiem
Paus rakstīja: manuprāt, speciāli nesaprotams virsraksts, var teikt divdomīgs. Komatu ieliec vai nu pēc 2. vai pēc 3. vārda un tad sanāks viens vai otrs viedoklis. Skaidrs, ka vienbalsības te nav, pats raksta autors arī nav simtprocentīgi par vienu variantu.
tas nav sarkasms vai vēl kas, piekrītu ka tāds nesaprotams un divdomīgs un tieši tāpēc ģeniāls. mani uzrunāja

     [+] [-]

, 2012-05-17 02:56, pirms 12 gadiem
Nu ja godigi man shie uzdzivotaji sak atgadinat Basketbola izlasi,ka nu tur par viniem teica,nodzerta paaudze,hokejistiem shie tikai pirmie ziedini,bet vienalga nepatikami!! Ka var uz brivo treninu ierasties 8 cilveku sastava un vakara spele vairakuma neiemest nevienu golu,visiem spicajiem speletajiem bija jatrene vairakums,kamer ta ripa ir vartos!! Lai pamacas no zviedriem,3 goli no 4 bija vairakuma,a ko musejie,pat zona tolkam nostaties nejedz,un tad saspelejas ka stativi,nekadas izdomas,tur jebkura komanda vinus var atkost!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-17 10:26, pirms 12 gadiem
SKALS rakstīja: ...
Un vispār, man un liekas arī daudziem šeit ir tuvāks mūsu vecais, labais hokejs ar izspēlēm, kombinācijām, nevis Nolana bīdītais.
Un kuri būs tad tie izpildītāji! Beļavskis un Semjonovs jau sen kā nespēlē

     [+] [-]

, 2012-05-17 10:36, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Viens Nolans to nevar izdarit. Tur ir jasak ar pasa Kirova gasanu un jauna LHF prezidenta ievelesanu. Velams zolidu cilveku no hokeja ieksienes ka Ozo vai Irbe, ko Latvija cilveki uztver ka loti cienijamu personu.
Kads varbut teiks, ka Kirovs no grindex naudas dod lielu ieguldijumu un aizejot vinam aizies ari grindex nauda, bet nepiekritu, uzskatu, ka ja pilniba nomainitu LHF vadibu, ieceltu prezidenta amata tiesam solidu cilveku, tad ari uznemumu velme atbalstit hokeju ieverojami palielinatos.
Paprasiet pasi sev, vai jus veletos iesaistities darijumos ar Kirovu Lipmanu? Ticet vina goda vardam un uzticet vinam savu uznemuma naudu?
ak, svētā nevainība
Kurš ir teicis, ka Ozo vai Irbe ir labs vadītājs? Ar Balderi (gan trenera lomā) jau reiz tika mēģināts - un kas sanāca?

...uzskatu, ka ja pilniba nomainitu LHF vadibu, ieceltu prezidenta amata tiesam solidu cilveku, tad ari uznemumu velme atbalstit hokeju ieverojami palielinatos.
Kur tik naivi cilvēki rodas! Ar sponsoriem ir jāstrādā - nekas no gaisa parasti nekrīt (OK, vienreiz pat nokrita hokeja lauciņā - Samsung; bet tā bija īpaša apstākļu sagadīšanās)... Pats redzi, ka pat pie RD durvīm nestāv rinda ar sponsoriem!

Paprasiet pasi sev, vai jus veletos iesaistities darijumos ar Kirovu Lipmanu? Ticet vina goda vardam un uzticet vinam savu uznemuma naudu? - vārdi, vārdi... Cik uzņēmumus/sponsorus Kirovs ir piečakarējis? Ja jau tā būtu, LMT un Aldaris no LHF turētos pa gabalu šāviena attālumā. Sponsorēšanas darījumus neviens "uz goda vārdu" neslēdz, tiek slēgti nopietni līgumi. Un šeit ir svarīgs piedāvājums nevis Kirova personība.

Cita lieta, ka Kirova kantoris visai kūtri strādā ar sponsoriem (vai arī vienkārši nav īsto speciālistu, kas to mācētu darīt; pieņemu, ka Kirovs nav pārāk dāsns darba devējs...)

     [+] [-]

, 2012-05-17 12:03, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Un kuri būs tad tie izpildītāji! Beļavskis un Semjonovs jau sen kā nespēlē
Cilvēks acīmredzot dzīvo pagātnē! Un nav pamanijis, ka hoķis kopumā ir kardināli mainijies, ja runājam par pasauli kopumā un mūsu līmeņa izlasēm - visas spēlē spēka, "forčekinga" hokeju pie kam gana labā līmenī un mums nav vairs (vēl) tādu izpildītāju izlasē, kas varētu turpināt to krievu kombinacionālo hokeju spēlēt un visus "apslidot" , "satamborēt"! Un ja paskatās uz pašiem krieviem, tad arī viņi jau vairs nespēlē savu tradicionālo "kombinacionālo hokeju"! Arī pašiem krieviem jau tagad vairāk ir kaut kāds hibrīds starp viņu kombinacionālo hokeju un forčekingu! Kā redzējām arī mūsu izlasē vislabākie bija tie kas spēlēja spēka, forčheking hokeju - Ķēniņš, 4. maiņa, Bārtulis, arī Daugaviņš kopumā nebija slikts kaut tieši, domāju, trauma pēdējas divās spēlēs iespējams atstāja iespaidu uz viņa spēli....

  +1 [+] [-]

, 2012-05-17 12:09, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Atbrīvoties vajadzētu no abiem (visiem) Dinamo nometnes treneriem! Lai Nolans nāk ar saviem kadriem-asistentiem kas arī tad te (pa Eiropu) un ne tikai te (arī ZA) varētu "ganīties" un vērot mūsu spēlētājus ne tikai ģinamkā! Ar ģinamku Latvijas hokejs ne sākas, ne beidzas! Šogad vislabāk spēlēja tie, kas nebija no ģinamkas (Indašis, Bārtulis, Ķēniņš, Pujacs- savā līmenī, arī Edža) vai arī nebij daudz spēlējuši ģinamkā (4.maiņa - Štāls -Saulietis, Koba, kuri savu darbu kopumā paveica labāk nekā pārējās)...
Piekrītu pilnīgi ! Ābols ar savu pelēcīgo un aizspriedumaino Dimano stilu, kas veidots uz savējo čomu vilkšanu aiz ausīm līdz(Laviņš) un auklēšanos ar Dinamo pirmās maiņas stāriem( Rēdlihs, Sprukts), neder ne valsts izlases, ne Nolana līmenim ! Priecēja Dimano nenovērtētie hokejisti - Andersons, Štāls, Indrašis.
1 2 39 komentāri