Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mežonīgs piemērs

Mežonīgs piemērs
Mārtiņam Karsumam ir jābūt komandas līderim - pēc visiem dotumiem un meistarības.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Karsuma pamošanās nav nedz sensācija, nedz lapkritis vasaras vidū – Mežonis vienmēr ir bijis labs. Mačā pret Popradas lauvām mēs ieraudzījām tādu Mārtiņu, kādam viņam ir jābūt.

Izvēlējos fragmentu ar trešajiem gūtajiem vārtiem – tas bija brīdis, ka slidenais 2:1 tomēr lielāku psiholoģisko komfortu deva mūsu pretiniekam. Slovāki spēlē fiziski atlētisku un agresīvu hokeju un, ja tādos brīžos mēs neesam gatavi tam neko likt pretī, tad nav ko cerēt uz panākumu. Pirms divām nedēļām – stāvējām, šoreiz – spēlējām, sitāmies, stūmām, līmējām un grūdām. Lev zināja, ka mēs to darīsim, taču, iespējams, ka nenovērtēja mērogu – kā to paveiksim. Galvenā maiņa uzbrukumā bija galvenā ne tikai pie un ap vārtiem, bet arī cīņā pie apmalēm un vārtu priekšā – tur, kur slovāki pirms tam jutās daudz stiprāki, pārliecinātāki, drošāki. Trešie gūtie vārti bija lūzums spēles noskaņā – pirmkārt, mēs kompakti noturējām viduszonu, bet tālāk - kā vesternā. Iztēlojieties to spēka un darba apjomu, ko paveica Karsums, lai dabūtu ripu garām diviem pretiniekiem, turklāt, abiem diviem praktiski liekot sajusties kā zem greidera ar paliela izmēra šķipeli. Turklāt šī manevra laikā Mārtiņš vēl pamanās nūju pārlikt no vienas rokas otrā, to izdarot sev aiz muguras – jo tā acīmredzot, tajā konkrētajā brīdī bija visparocīgāk. Karsuma ienešanās Lev zonā atstāja graujošu iespaidu uz pretinieku. Jā, viņi visi bija atpakaļ aizsardzībā un savā ziņā – pa vietām. Vien tālākā mūsu izspēle bija ātrāka, nekā pretinieks gaidīja. Karsums varēja ar ripu vēl mazliet papauzēt, varēja to vilkt stūri, lauzties gar vārtiem – bija taču uzņēmis tādu kursu, taču viņš nolika pa bremzēm un atspēlēja uz zilās līnijas aizsargam. Tur arī neviens negulēja – šķīliens! Garām vārtiem, taču zonas pretējais gals ir nosegts – Sprukts, ne bez fiziska spēka un mērķtiecības, iegrūž ripu atpakaļ stūrī, kur pie tās pirmais nonāk aizsargs Štrbaks (1,91m bez slidām un 100 kg bez formas). Viņš nebija gatavs, ka Miķelis nevis vienkārši viņam slidos atņemt ripu, bet gan gāzīsies virsū (1,79m bez slidām, 78 kg bez formas). Tas nepilnais metrs līdz apmalei bija šīs epizodes mezgls – raženais aizsargs nenoturējās uz kājām, pazaudēja pēc sadursmes līdzsvaru – neveiksmīgi nokrita... Spēka paņēmiens, kas pēc sekām bija uz noteikumu pārkāpuma robežas, bet, ja Štrbaks būtu vienkārši atsities pret aizsargstiklu, viņš mierīgi turpinātu spēlēt – uz sekundes desmitdaļu atkal paralizēja pretinieka koncentrāciju. Miķelis tiesneša svilpi negaidīja, viņš pirmais bija klāt pie atmestās ripas un iedeva Karsumam izcilu piespēli – viņš gaitā iešķīla...

Mācība:
a) uz laukuma un spēlē nav nenozīmīgu vietu;
b) domā ātri, pieņem lēmumus ātri;
c) ja domā izpildīt spēka paņēmienu, tad pabeidz to līdz galam.

1 2 50 komentāri
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2011-10-14 10:44, pirms 13 gadiem
Eh kā Mārtiņš gribēja iemest trešos, stāvēja uz laukuma tā lai treneris nepamana un nedzen nost

     [+] [-]

, 2011-10-14 10:45, pirms 13 gadiem
Paldies par analīzi! Tiešām tikai palēninājumā varējā redzēt Karsuma triku! Pārējais jau mūs čaļu meitarība!

 +13 [+] [-]

, 2011-10-14 10:47, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 ej pensijā! Apnicis esi ar savu pesimismu! Brauc uz Iriju tur visi latviešu pesimisti dzīvo, varēsi piebiedroties!
Slēpts komentārs: Calvin

  -3 [+] [-]

, 2011-10-14 11:04, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: nu tad vajadzēja iemest bullīti! Tik netalantīgu izpildījumu nebiju vēl savā dzīvē redzējis.
Spruksta bullīti neredzēji?

  +2 [+] [-]

, 2011-10-14 11:11, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: nu tad vajadzēja iemest bullīti! Tik netalantīgu izpildījumu nebiju vēl savā dzīvē redzējis.
neteiktu ka netalantiigs izpildijums bija ,man liekas ka vinjs megjinaja nomaniit un pats sev neatstaja iespeju ko mainiit un tapeec vinjam bija japabeidz shis bulitis tieshi taa kaa ljava vartsargs. otrkaart es biezhi domaju kapeec musejiem nav tadu riktiigi meistariigu meteju,vieniigais ko es izstukoju ir tas ka muuseejiem nav kur sliipeet to meistariibu,ja taa padomaa mums nav savas hales kur hokejists vareetu nodarboties ar sevis slipeshanu.visas hales mums ir komercuznjemumi kur kameer nenotiek komandas treninji tu vari stradaat ar komandu ,bet ja gribeetu palikt ilgaak un paslipeet meistariibu vienkarshi nav kur

  +3 [+] [-]

, 2011-10-14 11:12, pirms 13 gadiem
Situācija kā uz naža asmens: pārcenšanās, saņemot divu, četru vai piecu minūšu sodu pretinieku zonā un mazākumā ielaižot 2:2, bija gana tuvu. Uzvarētājus nesoda, Karsuma brigādes degsme, drosme un varēšana tika atalgotas.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +7 [+] [-]

, 2011-10-14 11:14, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man patīk,ka Armands, lai pārliecinātu publiku , ir iemācijies izraut fragmentus no spēles konteksta. Tas ir ļoti pārliecinošs arguments.
Atceros, ka savā laikā Gundars Vētra ļoti labi pateica par šādu fragmentu izmantošanu, un doma bija šāda- ja LBL čempionāta fragmentus salīmētu vienā rullītī, tad nezinātājam liktos ka LBL nav sliktāks par NBA.
vecais var tev uzdot privatu jautajumu? ko tu gribi sasniegt ar saviem postiem. luudzu atbildet peec iespejas vienkarshi un godiigi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-10-14 11:18, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: vecais var tev uzdot privatu jautajumu? ko tu gribi sasniegt ar saviem postiem. luudzu atbildet peec iespejas vienkarshi un godiigi.
Man nepatīk, ka man karina makaronus uz ausīm.

  -2 [+] [-]

, 2011-10-14 11:20, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Loģiski, tad piemēram vari uztaisīt video, un publiski palaist kā LM hokejisti katru spēles sekundi kļūdās? Tu būtu tajā ieinteresēts?
Arī to var vienā mierā.
Mūsdienās ar mūsu tehniskām iespējām visu var.
Tas kurš ko tādu vēlētos, diez vai ar mani konsultētos vai man tas patīk vai nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-10-14 11:38, pirms 13 gadiem
Uzliku Namejam ignore kādu laiciņu atpakaļ - gaisotne SC komentāros ir kļuvusi daudz patīkamāka.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-14 11:45, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Nu jā, viss skaidrs. Tik viena lieta, kur esi Tu un kur ir AP?
Saproti atšķirību? Kamēr viņu ciena un respektē - tikmēr tevi uzskata par cilvēku - parodiju! Ne tevi respektē ne ciena. Jā tu teiksi, ka tas tev nav vajadzīgs utt, bet tomēr, ja gribi, lai tevī ieklausās, tad kādreiz pasaki arī kautko pozitīvu.
Savādāk, cik vienmēr lasu, Tu cel gaismā LM, bet noliec RD. Kautgan var taču arī otrādāk!
Pirmkārt, es ļoti labi saprotu kur un kas ir AP, bet kā izskatās Tu to tiešām nesaproti, ja mēģini vispār cilāt šādu jautājumu.
Otrkārt jebkura cilvēka cieņa ir stiepjams jēdziens. Ja Tu cieni,tad tas nenozīmē,ka visi ar Tevi šīs domas dala.
Treškārt,ļoti slikti lasi manas atsauksmes par LM, jo pretējā gadijumā Tu izlasītu arī gana daudz kritikas šīs komandas virzienā.

  +4 [+] [-]

, 2011-10-14 11:55, pirms 13 gadiem
Ko ta nu ņemās. Lev komandas treneri šo epizodi rāda, kā neveiksmīgu aizsardzību, rāda kļūdu viduszonā, rāda kļūdu pēc spēka paņēmiena utt. Ar vienu ripu divas komandas nevar sadalīt nekļudoties. Tā jau ir filozofija, piespiest kļūdīties, vai gaidīt kļūdas utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-10-14 12:46, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man nepatīk, ka man karina makaronus uz ausīm.
Ar ko Tavi makaroni ir labāki par viņējiem?

  +2 [+] [-]

, 2011-10-14 12:58, pirms 13 gadiem
Karsumam tiešām ir jāspēlē šādi, jo viņš ir viens no retajiem latviešu spēlētājiem, kas var uzšaut un precīzi trāpīt ripai tā saukto "one-timer"(starp citu, otrs ir Cipulis, kas savu spēli tradicionāli atvērs tikai ap jauno gadu), līdzīgi kā agrāk to mīlēja darīt Hossa. Viņš ir arī visfiziskākais spēlētājs komandā. Lielisks slidojums. Nogrūst viņu malā no ripas nebija iespējams pat NHL. Jā, rokas nekad nav bijušas tik ātras, bet ja viņš būtu lielisks tehniķis, viņš spēlētu aiz okeāna.

Šajā spēlē Mežonis tiešām izskatijās pēc veča, kurš ir spēlējis NHL. Ja tā turpinātos atlikušo sezonu...

  -4 [+] [-]

, 2011-10-14 13:09, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Ar ko Tavi makaroni ir labāki par viņējiem?
Es neesmu publiska persona (zināma autoritāte kādā jomā), kas jebkādi var iespaidot sabiedrisko viedokli.
Jūti atšķirību?

  +5 [+] [-]

, 2011-10-14 13:26, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es neesmu publiska persona (zināma autoritāte kādā jomā), kas jebkādi var iespaidot sabiedrisko viedokli.
Jūti atšķirību?
Tu esi LM spēļu komentētājs, arī publiska persona

     [+] [-]

, 2011-10-14 13:29, pirms 13 gadiem
Štrbaks tiešām pats vainīgs vien bija, tādam pieredzējušam aizsargam jau nu vajadzēja būt gatavam uz spēka paņēmienu un savākties.
Kārtējais labais raksts, prieks lasīt!

  -2 [+] [-]

, 2011-10-14 13:39, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Tu esi LM spēļu komentētājs, arī publiska persona
Nu, beidz.
Es neesmu autoritāte ne jautājumos par LM, ne arī par LV hokeju kopumā.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-14 13:51, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu, beidz.
Es neesmu autoritāte ne jautājumos par LM, ne arī par LV hokeju kopumā.
Tad autoritātes nedrīkst karināt makaronus, bet pārējie drīkst. Izskatās ka Tu spēlējies pēc paša izdomātiem noteikumiem

  -1 [+] [-]

, 2011-10-14 14:14, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Tad autoritātes nedrīkst karināt makaronus, bet pārējie drīkst. Izskatās ka Tu spēlējies pēc paša izdomātiem noteikumiem
Tie nav mani noteikumi.
Šādi spēles noteikumi radās brīdī, kad i-netā lietotājiem radās iespēja anonīmi izteikt savu viedokli, par kuru tiem (ja atbilst likuma prasībām) nav janes nekādu atbildību.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-14 14:28, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tie nav mani noteikumi.
Šādi spēles noteikumi radās brīdī, kad i-netā lietotājiem radās iespēja anonīmi izteikt savu viedokli, par kuru tiem (ja atbilst likuma prasībām) nav janes nekādu atbildību.
Kā noteikumi tad tie ir?

     [+] [-]

, 2011-10-14 14:37, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Kā noteikumi tad tie ir?
1991. gada augustā Tims Bērnerss-Lī publicēja Globālā tīmekļa projektu.
Šo džeku varētu daļēji vainot. Tomēr pieļauju,ka viņš neizdomāja interneta linku komentāru sadaļas. To izdarija kāds cits, kuram arī pieder virtuālās anonimitātes spēles noteikumu autortiesības.

     [+] [-]

, 2011-10-14 15:03, pirms 13 gadiem
Gan jau ka saproti ka neatbildēji pēc būtības, bet pieņemu ka Tu tā drīksti darīt

  +1 [+] [-]

, 2011-10-14 15:17, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: 1991. gada augustā Tims Bērnerss-Lī publicēja Globālā tīmekļa projektu.
Šo džeku varētu daļēji vainot. Tomēr pieļauju,ka viņš neizdomāja interneta linku komentāru sadaļas. To izdarija kāds cits, kuram arī pieder virtuālās anonimitātes spēles noteikumu autortiesības.
Nu un??? Tu arī vari publicēt visādus projektus un kas no tā! Tu vēl saki ka esi jurists, tagad skaidrs kapēc par tādu nestrādā.

Vari jau atslābt un nekarināt šeit par jebkuru tēmu.
Visa pasaule nezin kā tikt galā ar šito bardaku un nekādi likumi Tevi neaizsargā, ir tikai viena problēma, reti kurš grib ar šitiem troļļiem sapīties, tas ir pārāk sarežģīti. Vajag atļuju lai viņus izsekotu, atšifrētu, tas ir čakaris bet gan jau pats esi dzirdējis ka reizēm tas tiek darīts un pat cilvēki tiek saukti pie atbildības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-14 16:13, pirms 13 gadiem
Agris 77 rakstīja: Nu un??? Tu arī vari publicēt visādus projektus un kas no tā! Tu vēl saki ka esi jurists, tagad skaidrs kapēc par tādu nestrādā.

Vari jau atslābt un nekarināt šeit par jebkuru tēmu.
Visa pasaule nezin kā tikt galā ar šito bardaku un nekādi likumi Tevi neaizsargā, ir tikai viena problēma, reti kurš grib ar šitiem troļļiem sapīties, tas ir pārāk sarežģīti. Vajag atļuju lai viņus izsekotu, atšifrētu, tas ir čakaris bet gan jau pats esi dzirdējis ka reizēm tas tiek darīts un pat cilvēki tiek saukti pie atbildības.
Parādi kaut vienu manu komentāru,kurā es esmu pārkāpis kaut vienu no LV likumiem.
Tas ka man nepatīk RD un es to neslavinu nenozīmē,ka es esmu pārkāpis kādam likumam.

     [+] [-]

, 2011-10-14 16:19, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Gan jau ka saproti ka neatbildēji pēc būtības, bet pieņemu ka Tu tā drīksti darīt
Es atbildēju pilnībā pēc būtības, jo kad es šeit piereģistrējos, tad šeit i-neta spēles noteikumi gāja jau pilnā spēkā. Salīdzini komentāru sadaļu kad RD uzvar, un kad šī pati komanda zaudē.
Nemaz nerunājot par basketbola un futbola sadaļām, kurās es īpaši necenšos ielīst, jo tur šie spēles noteikumi ir vel skaudrāki.
Es vel daudz maz cenšos ievērot kaut kādas ētikas normas. ne vienmēr sanāk dažādu iemeslu dēļ, bet man vismaz ir vēlme to darīt.
Es saprotu,ka mēs uz dzīvi skatāmies no dažādiem skata leņķiem, bet tāpēc jau dzīves būtība nemainās.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-14 16:26, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es atbildēju pilnībā pēc būtības, jo kad es šeit piereģistrējos, tad šeit i-neta spēles noteikumi gāja jau pilnā spēkā. Salīdzini komentāru sadaļu kad RD uzvar, un kad šī pati komanda zaudē.
Nemaz nerunājot par basketbola un futbola sadaļām, kurās es īpaši necenšos ielīst, jo tur šie spēles noteikumi ir vel skaudrāki.
Es vel daudz maz cenšos ievērot kaut kādas ētikas normas. ne vienmēr sanāk dažādu iemeslu dēļ, bet man vismaz ir vēlme to darīt.
Es saprotu,ka mēs uz dzīvi skatāmies no dažādiem skata leņķiem, bet tāpēc jau dzīves būtība nemainās.
Būtība ir tajā ka es nesaprotu par kādiem noteikumiem Tu runā. Tu vislaik uz tiem atsaucies, bet konkretizēt neesi spējīgs. Kur viņi ir publicēti?

  +1 [+] [-]

, 2011-10-14 16:37, pirms 13 gadiem
Nu jau te padaudz liels gods tiek izrādīts vienam ierindas komentētājam ,kurš to tik vien dara ,ka sēd pie kompja un caurām dienām kaut ko pārgudru klikškina! Labāk papriecāsimies par Armanda jaunievedumu - izanalizēt spilgtākos spēles momentus ar palēninājumiem un zīmējuma shēmām uz ekrāna.Kaut ko tādu pagājušo sezon veica arī atraktīvais Kaspars Astašenko -tas bija interesanti, ir vērts to profesionāli atsākt!
1 2 50 komentāri