Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cipulis tagad būs leģionārs

Cipulis tagad būs leģionārs
Latvijas izlases pirmās maiņas uzbrucējs Mārtiņš Cipulis nolēmis savu karjeru turpināt aiz trejdeviņiem kalniem un jūrām - Habarovskā...
Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ko var prasīt hokeja komandai uzbrucējs, kurš 56 spēlēs guvis 8 vārtus un izdarījis 7 rezultatīvas piespēles? Droši vien – neko daudz. Mārtiņš Cipulis neliekuļo un negaužas – jā, sarunas par jauno līgumu ar Dinamo praktiski nebija, bet – nevarēja arī būt...

Viens no Latvijas labākajiem savas paaudzes hokejistiem cēsnieks Mārtiņš Cipulis nav no mutīgajiem, bet, ja saka – tad tieši acīs un bez aplinkiem. Gluži kā uz ledus – iemetis vārtus, viņš uzskata, ka darbs ir izdarīts un nekādai prieka fiestai neļaujas. Cits šauj rokas gaisā, metas kolēģus apkampienos, atdod godu skatītāju zālei – bet Cipulis gandrīz vai kā nokaunējies par šādu uzmanību, labākajā gadījumā no sevis izspiež smaidu un arī tad tie iezīmēti lūpu kaktiņos, nevis pa visu muti. Centībā un pašatdevē Cipulis ir spilgts meistars, pēc fiziskajiem rādītājiem un izturības – tur viņu varētu apskaust vēl vairāk.

„Sezona noteikti varēja būt labāka, jo kopā punktu pretī manai statistikai nav daudz... Sapratu, ka neko daudz Dinamo nevaru prasīt. Katrā ziņā – manā pusē būtu maz argumentu. Kad pāris reizes tikos ar Normundu Sējēju, sapratu, ka komandā varu palikt, taču finansiālie noteikumi būs pieticīgi... Lai kādam algā pieliktu, kādam citam ir jānogriež. Viss loģiski.” Spriež Mārtiņš Cipulis, kurš vēlas tomēr pasvītrot. „Tikai nevajag domāt, ka manā gadījumā visu izšķīra nauda. Uzskatīju, ka man vajag pamainīt arī vidi, pamēģināt uzspēlēt citur. Nav nekādu pretenziju pret Rīgas Dinamo, vienkārši – kaut kas uz ledus pašam nelīmējās, ripas nekrita vārtos.” Uzbrucēja nodomu, doties laimi un spēli pameklēt citur, nosvēris arī treneris Šuplers. „Viņš ir normāls cilvēks, taču sezonas laikā es tā arī netiku gudrs – kur bija mana problēma, ka pēkšņi, pēc vienas spēles Šuplers mani pārcēla uz ceturto maiņu. Arī attieksme no trenera puses pamainījās – tā, it kā es būtu kaut ko noziedzies. Tas man bija pārsteigums. Nogrieza kā ar nazi – tas bija dīvaini.”

Bet pasaule griežas un izskatās, ka tā Mārtiņu Cipuli jaunajā sezonā aizvedīs uz pašu malu – tālo Habarovsku. „Vēlējos palikt KHL – jo te ir labs līmenis. Piedāvājumu un runas bija, bet tādas konkrētas palika tikai ar Novokuzņecku un Habarovsku. Izvēlējos Amur... Lai gan līgums noteikti ir lielāks par to, kas man bija un ko, labvēlīgu apstākļu gadījumā, būtu varējis izspiest no Rīgas nākamgad, es tomēr uz Krievijas otru galu nebraucu tikai naudas dēļ. Jau teicu – pamainīšu vidi, paskatīšos, ko protu ar citiem kolēģiem un pie citiem treneriem.” Par riskiem Cipulis runā kā par pašsaprotamu parādību, kas viņu tagad pavadīs. „Protams, ka riski pastāv... Amur ir specifiska komanda jau tās ģeogrāfiskās atrašanās dēļ, taču pārlidojumi mani nebaida. Drīzāk vajadzēs sevi izzināt daudzajos aklimatizācijas posmos. Nule kā komandai nomainījās arī puse no vadības – treneris, kurš it kā mani esot nolūkojis, pie ruļļiem paliek, taču menedžmentā tagad jau ir citi. Kas var notikt ar pašu komandu – redzēsim. Man tomēr šajā komandā ir leģionāra statuss, tā kā visādi pagriezieni gaidāmi.”

Savā ziņā Cipulis riskē visai maz, jo KHL oficiālajā līgumu reģistrā Amur jau viņa vārdu un līguma piedāvājumu ir ierakstījis. Ja komanda tagad kaut kādu iemeslu dēļ vēlas atkāpties no solījumiem, tad tikai par līgumā apsolīto tiesu, kas, protams, būtu lieka greznība un neattaisnojami izdevumi. Bet ar krieviem jau visādi var būt. „Tieši tāpēc esmu piesardzīgs. Nekādu aizdomu vai neticības Habarovskai nav, vienkārši – esmu pie zemes... Cilvēki mēdz būt dažādi, arī viņu lēmumi. Piemēram, Aleksejam Širokovam šajā pilsētā un komandā ļoti patīk – aprunājos ar viņu un dzirdēju tikai labus vārdus. Redzēs, kā man tur būs... Nolēmu braukt kopā ar ģimeni, jo klubs sadzīvē nodrošina labus apstākļus.” Līdzīgi kā Rīgai, arī Habarovskai nākamās sezonas mērķis ir izcīnīt vietu play off izcīņā. Atšķirībā no Rīgas, nevienā no iepriekšējiem diviem KHL gadiem, amūriešiem tas nav izdevies. „No tāda viedokļa varētu būt pat vieglāk – nebūs tik liels psiholoģiskais spiediens... Cik sapratu, Amur trenerim bija paticis mans sniegums Gagarina kausa izcīņā . Pirms pieņemt lēmumu, pārdomas bija, taču – ja neiešu šo ceļu, tad neuzzināšu, ko vēl hokejā varu izdarīt. Tajā pašā laikā par Rīgā aizvadīto laiku varu būt tikai apmierināts – nav neviena slikta vārda. Par to viņiem – paldies!”
Starp citu, Habarovskas Amur pirmsezonas treniņnometnes atbildīgāko cēlienu šovasar aizvadīs... Ventspilī. Tur būs arī Mārtiņš Cipulis, kas mēģinās savā karjerā izpildīt vēl vienu kūleni. Ar pilsētas un komandas izvēli viņam tas jau ir izdevies, tagad atliek sevi pašūpot uz ledus. Lai viņam veicas!

  +9 [+] [-]

, 2010-06-14 08:21, pirms 14 gadiem
Lai veicas! Beidzot taču ir jāsāk mest goli!

     [+] [-]

, 2010-06-14 08:23, pirms 14 gadiem
Nu nav jau tā, kā Cipulis būtu pārcelts uz ceturto maiņu pēkšņi. Ja spēlētājam neiet ilgāku laiku, tad treneriem kaut kas ir jādara. Turklāt Cipulis tiešām spēlēja slikti. Kāpēc viņš pats to nesaprot?
Varbūt, ka Habarovskā ies labāk.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-14 08:32, pirms 14 gadiem
Viņš spēlēja ļoti labi, līdz brīdim kad vajadzēja iemest. Nu bet uzbrucējam tomēr ir jāgūst vārti, tāpēc arī tā notika.

  +9 [+] [-]

, 2010-06-14 08:36, pirms 14 gadiem
gan jau Amūrā atvērsies.. nebūs variantu..tur jau īpaši neauklēsies..

  +2 [+] [-]

, 2010-06-14 09:07, pirms 14 gadiem
Cipa vienkarsi neiederas Suplera komanda. nevar but ta, ka pie Znaroka Cipulis i pirmas mainjas uzbrucejs, viens no lideriem, regulars metejs, bet var teikt taja pasa komanda, tikai pie suplera vins vairs neko nevar. tapat ar Socu, pie Znaroka Soca ir viens no aizsardzibas lideriem, bet pie suplera tikai caurumu lapitajs kuram isti neuzticas

  +3 [+] [-]

, 2010-06-14 09:29, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: Cipa vienkarsi neiederas Suplera komanda. nevar but ta, ka pie Znaroka Cipulis i pirmas mainjas uzbrucejs, viens no lideriem, regulars metejs, bet var teikt taja pasa komanda, tikai pie suplera vins vairs neko nevar. tapat ar Socu, pie Znaroka Soca ir viens no aizsardzibas lideriem, bet pie suplera tikai caurumu lapitajs kuram isti neuzticas
Nu ja nevar trāpīt tukšos vārtos... sezonas sākumā saskaitīju epizodes trīs četras, tad neveiksmes norakstīt uz treneri arī ir stulbi. Pie tam atcerēsimies cik lieliskas izdevības izgājienos Cipa neizmantoja? Nu ja nevari iemest nav brīnums, ka tevi reizēm pārceļ uz 4. maiņu.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-14 09:44, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Cipulis var būt stipri rezultatīvāks. Pietrūks Dinamo sastāvā. Neskatoties uz statistiku nebija nemaz tik slikts.

Tomēr, ne jau Šuplers vainīgs. Ja paskatās no citas puses, tad spēlētājam ar šādu statistiku bija ļoti piklājīgs spēles laiks divu sezonu garumā. Cipulis/Niživijs divas sezonas ir līderos ar negatīvu lietderību. Loģiski, ka treneris agri vai vēlu veiks izmaiņas. Kāpēc Cipulis 4.maiņā? Kuram tad no malējiem tur bija jābūt - Hosam, Ankipānam, Rēdliham, Dārziņam, Ņiživijam, Karsumam? Arī Iguldens spēlēja 4tajā, kaut statistika labāka. Konkurence!

Veiksmi Amur rindās! Ripām jāsāk lidot vārtos.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-14 10:04, pirms 14 gadiem
Ceru, ka pieliks pie meistarības un palīdzēs LV uz nākamo čempi!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-14 10:30, pirms 14 gadiem
laikam Armands,Cipuli ir paaicinājis uz lielo sarunu!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-14 10:50, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: Cipa vienkarsi neiederas Suplera komanda. nevar but ta, ka pie Znaroka Cipulis i pirmas mainjas uzbrucejs, viens no lideriem, regulars metejs, bet var teikt taja pasa komanda, tikai pie suplera vins vairs neko nevar. tapat ar Socu, pie Znaroka Soca ir viens no aizsardzibas lideriem, bet pie suplera tikai caurumu lapitajs kuram isti neuzticas
Šuplers to un Šuplers šito nemāk.. tikai viņš sasniedz normālu rezultātu.. bet Značoks ar visu Soču un Cipuļa mešanu nekur netiek..
un nav viņš tāds zvaigzne lai treneris speciāli ap viņu būvētu komandu un uz viņu vislaik spēlētu...
katram spēlētājam ir sevi japierāda, un viņam nu nebūtu par ko raudāt ka nemāk viņu izmantot.. tik lielā spēles laikā kāds viņam tika dots, tev jebkurā pozīcijā un pie vislielākās trenera nemākulības ir kautko jaspēj izdarīt.. /ko tad lai saka jaunie spēlētāji kuri spēlē tikai dažas minūtes mačā.. tad jau viņiem vispār nav variantu..

     [+] [-]

, 2010-06-14 10:56, pirms 14 gadiem
nedaudz ne pa tēmu, taču varbūt kāds, kurš uz ģeogrāfiju ir uz TU, varētu pastāstīt kādi apstākļi(klimatiskie, sadzīviskie utml.) tajā Habarovskā vispār ir. man un, domājams, vēl daudziem lasītājiem, šī vieta ir kā tumša bilde. paldies!

p.s. un veiksmi Mārtiņam! lai gan, jāpiekrīt, ka pagājusī sezona viņam bija švaka...

     [+] [-]

, 2010-06-14 10:57, pirms 14 gadiem
Vajadzēja leģionārus uzaicināt uz lielo sarunu, kad šie bija vēl Latvijā =)..
Bet tas tā.. ieteikums nākošajai starpsezonai/sezonai =)
Slēpts komentārs: Ontario

     [+] [-]

, 2010-06-14 11:13, pirms 14 gadiem
nu jāsaka, ka vēl par ilgu Cipulis sabija pirmajā maiņā. ar tādu statistiku augstāk par 3 maiņu nevienā citā komandā viņš nespēlētu. Lielākais mīnuss- nespēj trāpīt garām vārtsargam. 99.9% metienu vārtsargam vēderā. Ieteiktu patrennēties vārtos noliekot krēslu vai ko citu palielāku, un mēģināt aizmest garām.
Lai veicas , Cipuļ !

     [+] [-]

, 2010-06-14 11:34, pirms 14 gadiem
Kidd rakstīja: Šuplers to un Šuplers šito nemāk.. tikai viņš sasniedz normālu rezultātu.. bet Značoks ar visu Soču un Cipuļa mešanu nekur netiek..
un nav viņš tāds zvaigzne lai treneris speciāli ap viņu būvētu komandu un uz viņu vislaik spēlētu...
katram spēlētājam ir sevi japierāda, un viņam nu nebūtu par ko raudāt ka nemāk viņu izmantot.. tik lielā spēles laikā kāds viņam tika dots, tev jebkurā pozīcijā un pie vislielākās trenera nemākulības ir kautko jaspēj izdarīt.. /ko tad lai saka jaunie spēlētāji kuri spēlē tikai dažas minūtes mačā.. tad jau viņiem vispār nav variantu..
Ir tāda lieta, ka trenerim ir jāmāk izmantot katra noteikta spēlētāja plusus un jāspēj neitralizēt (minimizēt) viņa mīnusus... Znars acīmredzot šos abus kadrus (Cipu, Soču) mācēja bišķi pareizāk izmantot nekā Jūlis, jo šie abi kadri pie Znara spēlēja labāk un komandai produktīvāk.... protams arī daudz kas ir atkarīgs no paša spēlētāja, bet pieļauju, ka ja spēlētājs redz, ka viņam uzticās (kā tas ir šo abu gadijumā pie Znara), tad viņš arī spēlē labāk, aktīvāk viņam viss labāk sanāk nekā, ja spēlētājs redz, ka treneris viņam lāga neuzticās.... tad tieši pārlieku cenšoties (un pārcenšoties) pierādīt, ka viņš var labāk viss var sanākt beigās sliktāk nekā ir gribēts.....

     [+] [-]

, 2010-06-14 12:08, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Ir tāda lieta, ka trenerim ir jāmāk izmantot katra noteikta spēlētāja plusus un jāspēj neitralizēt (minimizēt) viņa mīnusus... Znars acīmredzot šos abus kadrus (Cipu, Soču) mācēja bišķi pareizāk izmantot nekā Jūlis, jo šie abi kadri pie Znara spēlēja labāk un komandai produktīvāk.... protams arī daudz kas ir atkarīgs no paša spēlētāja, bet pieļauju, ka ja spēlētājs redz, ka viņam uzticās (kā tas ir šo abu gadijumā pie Znara), tad viņš arī spēlē labāk, aktīvāk viņam viss labāk sanāk nekā, ja spēlētājs redz, ka treneris viņam lāga neuzticās.... tad tieši pārlieku cenšoties (un pārcenšoties) pierādīt, ka viņš var labāk viss var sanākt beigās sliktāk nekā ir gribēts.....
pie Šuplera tieši Cipulim pārāk daudz uzticējās.. acīmredzami breksis nevilka, bet viņu spītīgi turēja pirmajā maiņā dodot iespēju un sakot ka gan jau viņam aizies metiens.... arī uzticība nevar būt bezgalīga.. protams ka viņš tagad vaino Dinamo, ka nemācēja izmantot, bet pats sevī jau negrib meklēt vainu....
un trenerim galvenais ir uzvara, nevis lai Cipulis iemet..
a Znaroka gadījumā Cipulis meta, bet komanda pārsvarā zaudēja... un ja Znaroks tur redzētu tik ļoti labu spēlētāju, tad sauktu viņu pie sevis, nevis Ņiživiju vai kādu citu...

Cipulim pašam ir jaizdara secinājumi.. nevis jačīkst ka treneris nemāk izmantot.. tieši tapēc arī viņam vajadzēja pamainīt vidi..
protams viņš ir labs spēlētājs.. bet nejau trenerī tur tā vaina.. drīzāk jau psiholoģijā.. mošk būtu pamainījis kautko, un izrādījis emocijas par saviem goliem, bet ja pašam viss ir pajāt, tad arī goli varbūt negrib nākt..

  +2 [+] [-]

, 2010-06-14 12:14, pirms 14 gadiem
Cipulis jau savulaik spēlēja kopā ar A. Širokovu - Žlobinā, BAČ, un tā viņiem abiem bija veiksmīga sezona.

Varbūt tiešām Dinamo vienkārši nebija viņa komanda. Tā dažkārt mēdz notikt.

Lai veicas Habarovskā!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-14 12:31, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: Cipa vienkarsi neiederas Suplera komanda. nevar but ta, ka pie Znaroka Cipulis i pirmas mainjas uzbrucejs, viens no lideriem, regulars metejs, bet var teikt taja pasa komanda, tikai pie suplera vins vairs neko nevar. tapat ar Socu, pie Znaroka Soca ir viens no aizsardzibas lideriem, bet pie suplera tikai caurumu lapitajs kuram isti neuzticas
Aizpērnā sezonā Cipulis bija otrs rezultatīvākais spēlētājs aiz Ņiživija no LV izlases spēlētājiem.
Takā runāt par to,ka viņš neiederās Šuplera komandā nav nekāda pamataCits stāsts ir,ka Mārtiņam pagājušā sezona bija neizdevusies pilnībā ne tikai RD,bet arī izlasē,jo 2009. gada PČ viņš bija pats labākais golu metējs LV izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-14 13:49, pirms 14 gadiem
Kidd rakstīja: Cipulim pašam ir jaizdara secinājumi.. nevis jačīkst ka treneris nemāk izmantot.. tieši tapēc arī viņam vajadzēja pamainīt vidi..
protams viņš ir labs spēlētājs.. bet nejau trenerī tur tā vaina.. drīzāk jau psiholoģijā.. mošk būtu pamainījis kautko, un izrādījis emocijas par saviem goliem, bet ja pašam viss ir pajāt, tad arī goli varbūt negrib nākt..
Nu tagad Cipa arī to vidi pamanīs un diezgan bieži tas ir tieši tas ko spēlētājam vajag.... + vēl atjaunos vecās saites ar Ļohu no BAČ laikiem, kad šie Žlobinā veidoja triecienmaiņu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-06-14 15:42, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Nu tagad Cipa arī to vidi pamanīs un diezgan bieži tas ir tieši tas ko spēlētājam vajag.... + vēl atjaunos vecās saites ar Ļohu no BAČ laikiem, kad šie Žlobinā veidoja triecienmaiņu....
nu jacer ka tā arī būs... cita komanda, citas izjūtas..
te Dinamo viņš jau bezmaz vai ar nolemtības sajūtu spēlēja.. met un pats drošvien netic ka iemetīs..

     [+] [-]

, 2010-06-15 12:24, pirms 14 gadiem
lai met pret visām parējam tikai ne pret karlssonu

  +1 [+] [-]

, 2010-06-15 21:24, pirms 14 gadiem
Cerams, ka pieredzēsim , kā citā komandā viņš no pabērna, jeb, kā saka Klinšovs- mudaka, kļūs par zvaigzni ! potenciāls ir !