Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bertāns labāks par Novicki!

Bertāns labāks par Novicki!
Dāvis Portlendā varbūt neuzspīdēja spēlē, toties pārliecināja treniņos
Foto: oregonlive.com

Vismaz savā vecumā. Tā secina NBA klubu skauti, kas pagājušajā nedēļā rūpīgi vēroja 18 gadus veco uzbrucēju darbībā "Nike Hoop Summit" treniņos, un bija sajūsmā par latvieša slepkavniecisko metienu. "Es tiešām nezinu, kāds bija Novickis manā vecumā," atgriezies Ļubļanā, kautri nosmaida pats Dāvis, tomēr atzīst - NBA drafts tagad ir reāla opcija.

"Nike Hoop Summit", kas katru gadu pavasara sākumā Amerikā sapulcē ASV un Eiropas daudzsološākos jaunos talantus, nav tikai parasta basketbola paraugspēle. Tā ir skatuve veselu nedēļu ilgai izrādei, uz kuru biļetes pirmajās rindās vienmēr rezervē šīs sporta spēles varenie un ietekmīgie - NBA skauti, menedžeri, aģenti. Vīri, kas NBA klubu durvis virina, neklauvējot. Ja tevi pamanīs, tad neaizmirsīs! Pagājušajā nedēļā uz Portlendu devās Dāvis Bertāns - kā tikai otrais latvietis (2000. gadā uzaicinājumu izmantoja Māris Ļaksa) samita vēsturē. Pēc notikumiem bagātās un visnotaļ piņķerīgās sezonas 18 gadus vecais uzbrucējs tomēr saņēma Ļubļanas "Olimpija" kluba atļauju doties pāri okeānam, apaukstējies un īsti neaklimatizējies kāpa uz šīs bīstamās, taču ļoti svarīgās skatuves, un... lika par sevi runāt!

Šajās dienās atsauksmes par Dāvja sniegumu bija lasāmas arī pazīstamākajos Ziemeļamerikas sporta medijos - Sports Illustrated, ESPN. "Sākumā viņš tika uztverts kā tāda "starp citu" kandidatūra - tikai garāmejot. Taču, kas skautus padarīja trakus visas šīs nedēļas garumā - nāvējoša metiena un kustīguma kombinācija, kādu demonstrēja Bertāns. Saprotu, ka daudziem metas slikti jau izdzirdot kā kārtējais eiropietis, kas prot mest, tiek salīdzināts ar Dirku Novicki, taču šajā nedēļā no skautiem to dzirdēja atkal un atkal," raksta ESPN Insider apskatnieks Čads Fords. "Ja pieteiksies 2011. gada draftam, domāju, viņam būtu izredzes tikt pirmās kārtas beigās, taču, ja pagaidīs vēl gadu, viņš varētu pakāpties daudz augstāk."

Interesanti! Taču, ko par šādiem salīdzinājumiem ar Novicki domā pats Dāvis? "To jau pirmajā dienā pateica gan mans aģents, gan Šarlotes "Bobcats" skauts, kas visu laiku bija mums līdzās - mans metiens esot labāks nekā Novickim šajā vecumā. Man tas, protams, šķiet pārspīlēti, taču - varbūt viņi labāk zina... Es tiešām nezinu, kāds bija Novickis manā vecumā," plecus rausta spēlētājs, kuram patlaban nav laika sapņaini gremdēties fantāzijās par savu iespējamo nākotni. No Portlendas viņš atgriezās pirmdienas pirmspusdienā, bet pēc četrām miega stundām bija jābūt uz strīpas vakara treniņā - "Olimpijas" spēļu ritmā neviens tāpēc vien pauzes nav paredzējis (vakardienas mačā gan treneris Zdovčs iedeva latvietim atpūtu). Personiski uz savas ādas uzmanību Dāvis īpaši neizjuta, taču nešaubās, ka efekts ir pozitīvs. "Galvenais bija aizbraukt, un pēc tam jau par tevi neaizmirsīs. Mans aģents tur bija pirmās divas dienas un zinu, ka bija klubu skauti, kas tajās dienās bija gājuši pie viņa runāties par mani. Taču neko konkrētāk neesmu jautājis."

Kalt dzelzi kamēr tā karsta un mēģināt laimi NBA draftā jau šovasar, vai tomēr paļauties uz izaugsmes iespējām, ko dos palikšana Ļubļanā vēl uz gadu - gribot negribot, Amerikas brauciens Bertānu nolicis arī šādas izvēles priekšā. "99%, ka nākamo sezonu vēl spēlēšu šeit, Ļubļanā. Iespējams, vasarā būs jāaizbrauc uz Ameriku uz kādām nometnēm, taču šobrīd par to nav nekādas skaidrības. Ja finālu spēlēs līdz septītajam mačam, var sanākt, ka sezona Slovēnijā man beigsies tikai 9. jūnijā, pēc tam - pasaules čempionāts," spēlētājs koncentrējas tuvākajiem mērķiem. Tiesa, nav arī tā, ka nav aizdomājies par iespējām aiz okeāna. "Par draftu ir dažādi viedokļi. Piemēram, ["Nike Hoop Summit" spēles lielākā sensācija, triple double autors no Kongo Bismaks] Bijombo pieteiksies jau šogad, un arguments ir viens - gaidāmā lokauta dēļ liela daļa amerikāņu spēlētāju šovasar iepauzēs un gaidīs vēl gadu. Bijombo tas nozīmē lielisku iespēju tikt augstāk draftā šogad, nekā tas būs iespējams nākamgad. Arī mans aģents apsver šo faktoru, taču pagaidām vēl nekādus lēmumus neesam pieņēmuši. Vēl jau pastāv iespēja draftam pieteikties, novērtēt situāciju un, ja kas, atteikties."

Par vienu gan Dāvis drošs - pagājusī nedēļa Portlendā bija solis NBA virzienā. "Domāju - noteikti!"

Kāda šovasar būtu pareizākā izvēle Dāvim Bertānam?

  • 126

  • 264


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 13:07, pirms 13 gadiem
viss mainās tik strauji..... lai izdodas

  +5 [+] [-]

, 2011-04-14 13:09, pirms 13 gadiem
Kas ir Dāvja aģents?? Kalnītis???

  +4 [+] [-]

, 2011-04-14 13:19, pirms 13 gadiem
Ja es nekļūdos, tad Novickis diez gan ilgi spēlēja handbolu, tā kā tas nav brīnums, ka Bertāns šobrīd ir labāks par Novicki tajā vecumā.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 13:19, pirms 13 gadiem
Jā, es tieši to pašu gribēju jautāt vai viņa aģents ir tas Kalnītis?

  +2 [+] [-]

, 2011-04-14 13:30, pirms 13 gadiem
Lai dievs dod sanāktu viss , cerams, kad pēc vairākiem gadiem , neatteiksies ar ieganstu '' nogurums '' spēlēt LV izlasē ..

  +6 [+] [-]

, 2011-04-14 13:32, pirms 13 gadiem
Galvenais,ka nesakāpj galvā.. šāds variants bieži padara perspektīvos par mūžīgi perspektīvajiem...
Bet cerēsim,ka tas nenotiks Bertāna gadījumā
Slēpts komentārs: ..............

  +4 [+] [-]

, 2011-04-14 13:40, pirms 13 gadiem
ezers23 rakstīja: Kas ir Dāvja aģents?? Kalnītis???
BSA :: Baltic Sports Agency :: Basketbols
Mājas lapā viņš joprojām viņiem karājas, tiesa gan nereti spēlētājiem ir 2 aģenti viens eiropai otrs ziemeļamerikai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-14 14:29, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: Atceros Dairis nāca no rezervistiem spēļu izskaņās, kad viss jau bija izšķirts (konkrēti ASK rindās) un mēs ar džekiem slēdzām likmesvai viņš iemetīs kādu punktu vai nē.
laiks iet, nekas nestāv uz vietas un, redz,jau NBA sāk izvērtēt par opciju... Ļoti labi
Šis ir Dāvis, ja kas!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 14:31, pirms 13 gadiem
Pieteikties draftā... Domāju, ka vajag draftam pieteikties.. Lai nodraftē, pēc tam jāuztaisa spoža sezona Eiropā un gan jau Amerika pamanīs.
Amerika aiz vien mazāk sāk skatīties uz tiem drafta nummuriem kas ir ārpus pirmā piecinieka.
Spurs jaunieguvums Nīls (Gary Neal) man šķiet pat vispār nav draftēts, jo savu karjeru gandrīz iznīcināja koledžas gados. Bija spiest sevi apliecināt Eiropā, kur to perfekti izdarīja un tika Spurs sastāvā no vasaras nometnes. Šogad diezgan jūtams papildinājums komandai.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-14 14:35, pirms 13 gadiem
"Bertāns labāks par Novicki!Vismaz savā vecumā"- nu kas tās par muļķībām. Skauti runā tikai, ka metiens Dāvim ir labāks. Tajā pašā "Nike Hoop Summit" Novickis 1998.gadā nereāli plosījās- 30 min. , 33 punkti, 14 atl. bumbas. Bet, jebkurā gadījumā, lielākā daļa skautu uzskata, ka Bertānam ir vieta NBA un tas priecē.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-14 14:39, pirms 13 gadiem
1) pirmais latvietis Hoop summit bija Ļaksa.. kur viņš ir tagad, labāk neatgādināt, tādēļ galvenais laikam, kā jau te daži minēja, lai čalis turpina smagi strādāt, lai sevi attīstītu..
2) neredzu nekādus mīnusus pieteikties NBA draftam jau šogad, izvērtējot situāciju var arī atteikties, bet nav lielas starpības no spēlētāja attīstības viedokļa vai nodraftē kā 10. vai 25. (naudiņas gan laikam mainās, bet, ja progresēs, tad nopelnīt paspēs, arī ņemot vērā maiņas komandu, kas draftēs nav iespējams noteikt), it sevišķi, ja nākamo sezonu tāpat vēl kapās Olimpijā, kas arī būtu optimālākais variants..
Katrā ziņā lai veicas!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 14:47, pirms 13 gadiem
Par Dāvi NBA!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 15:22, pirms 13 gadiem
jau atrodams šodien apdeitotajā nbadraft.net

es domāju jāpiesakās draftam, lai jau paņem bet vismaz vēl vienu sezonu Eiropā jāspēlē, ja ne divas

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 15:38, pirms 13 gadiem
tiešām, draftnetā ir otrajā kārtā 38. pozīcijā pagaidām

  +3 [+] [-]

, 2011-04-14 16:02, pirms 13 gadiem
Neaizmirsīsim gan tādu kadru kā Raitis Grafs - jauniešu vecumā bija viens no labākajiem. Bet paskatāmies, kur viņš ir tagad? Un kur ir viņa vienaudzis Pau Gasol?

Tas tā, lai nav rozā brilles visiem uz acīm...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-14 17:48, pirms 13 gadiem
Dark_Side rakstīja: vo dajot! bet tomēr - no sākuma jānodraftējas - un tikai tad varēs spriest kas par materiālu...
Par materiālu spriež pirms drafta. NBA pirmās sezonās tiks ikalts kas vajadzīgs - vairogs, zobens utt. Pasties AB viņš varēja visu laukumā, NBA komandu viņu zutaisīja, kādu viņiem vajag.
Jānovēl Dāvim galvenasi veselību un saglabāt vēsu prātu un NBA nekur neaizmuks.

     [+] [-]

, 2011-04-14 17:49, pirms 13 gadiem
Laikam sēžot osc arēnā un skatoties ASK spēles tas būs bijis 3. Bertāns.
Par to ko user runā bija spēle pret Gulbeni vai Liepāju(drīzāk šis variants), kur Dāvis uznāca beigās un iemeta 2 trīņus

     [+] [-]

, 2011-04-14 17:50, pirms 13 gadiem
YouTube
- Davis Bertans U18 EC 2010


18 gadu vecumaa

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 17:56, pirms 13 gadiem
flipsider rakstīja: YouTube
- Davis Bertans U18 EC 2010


18 gadu vecumaa
To taisīja kaut kāds skauģis kurš ljbl norāvis -50 zāģi no Bertāna?

  +1 [+] [-]

, 2011-04-14 20:07, pirms 13 gadiem
Turēšu īkšķus par Dāvi, lai viņam veicas, lai ko viņš arī izvēlētos

     [+] [-]

, 2011-04-15 08:48, pirms 13 gadiem
user rakstīja: Šis ir Dāvis, ja kas!
āāā, cilvēks jau redz to, ko grib redzēt... mana kļūda. sorry... bet nu nekas (: