Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sprukts... zīmē 5:3 vairākumu

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Sprukts... zīmē 5:3 vairākumu
Jānis Sprukts mačā pret Čehiju ne tikai iemeta svarīgu ripu, bet arī zīmēja, kā jāspēlē 5:3 vairākums.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase Sočos zaudēja arī otro spēli. 2:4 pret Čehiju ir normāls rezultāts. Lai cerētu uz kaut ko vairāk, tad blakus bija jāstāv Laimes mātei, bet ar Solvitu vien nepietika. Spēlēt pret Čehiju bija vieglāk nekā pret Šveici, kas 60 minūtes tikai dragā un met. Čehi ir meistarīgāki un spēlē tehniskāku, bet lēnāku hokeju.

2:4 Latvijai nekādus medus raušus gan nedod, taču, domājot par priekšdienām, nav arī tik slikti. Grūti teikt, kurā vietā Sočos 14. februāra pēcpusdienā atrodas Latvijas izlase. Skaidrs, ka savā grupā esam ceturtie (pēdējie), jo pārējiem trim - Zviedrijai, Šveicei un Čehijai ir pa trim punktiem. Pārējās grupās ir aizvadīts tikai pa vienai spēlei. Kaut kas skaidrāks kļūs vakarpusē, kad būs beigušies otrie mači B grupā: Kanāda - Austrija, Somija - Norvēģija. Katrā ziņā izejas pozīcijas pirms kvalifikācijas spēles mums ir normālas.

Kuri šajā 2:4 bija svarīgākie momenti? Panākt pret čehiem 1:1 un 2:2 - nav slikti. Mazliet dīvaini likās, ka šie NHL un vispār pasaules labākie tiesneši vispirms nesaskatīja Sprukta golu. Tiesāšanas ābece māca, ka vienam no viņiem ir jābūt vārtu tuvumā, vēlams uz tās līnijas, kur ripa. Nu vajadzēja pārdemit sekunžu un videotiesneša iejaukšanos. Varbūt arī mūsu puikām pašiem gols jāsvin ar iedvesmu. Kā kanādiešiem, kuriem rokas vienmēr gaisā - ir gols vai nav. Vasiļjeva gols un Pujaca piespēle parādīja veidu, kā var iedabūt kaučuka pankūku jebkuros vārtos - ar vārtsargam negaidītu metienu, no jebkuras pozīcijas.

Masaļskis? Normāli, bet ne ideāli, kā bija pret Šveici. 0:1 - metēja meistarība, 1:2 - Jāgrs!, metienu Edža neredz, 2:3 - Vorāčeks, un nav būtiski, vai tas bija rikošets vai uzbrucēja apzināta kustība ar nūju, man liekas, ka otrais variants. Par 2:4 Masala mēgināja pārliecināt soģus, ka viņš traucēts vārtsarga laukumā. 50:50. Šoreiz par labu čeham. Tiesneši visā visumā normāli, taču ne dievi. Kad čehs uzgrūda Karsumu virsū savam vārtsargam - varēja arī iedot noraidījumu. Toties noraidījums pret Daugaviņu spēles beigās TV ekrānā nebūt neizskatījās simtprocentīgs.

Tos skatītājus, kas regulāri skatās, cik intensīvi "Dinamo" mačos Ābols pamāca komandu, droši vien pārsteidza epizode, kad spēles beigās noraidījumu dabūja Židlickis, un Latvijai bija laime 57 sekundes spēlēt 5:3. Kas notika uz Latvijas soliņa? Nolans raudzījās kaut kur tālumā it kā meklētu ugunskura atblāzmu vai aizklīdušo zirgu, bet vairākuma izspēli koriģēja Sprukts! Kas tā par pašdarbību! Ābols, Tihonovs un lielākā daļa citu treneru darītu to paši. Taču Nolans Sočos ieradies vēlu un vairākuma apmācība jau tad bija pusceļā. Ar Karsumu kā kreisās malas aizsargu. Mārča arī divas reizes uzmeta pa vārtiem. Iemestu, visi kaifotu, kā Maskavas "Dinamo" shēma strādā Latvijas izlasē. Bet Spruktam vairākuma zīmēšana nav nekas jauns. Arī pērnpvasar, gatavojoties PČ Helsinkos, Janka bijis zīmētājs. Bet tas nav nekas ļoti nosodāms. Arī pie Šuplera "Dinamo" pirmajās trijās sezonās spēlētāji paši sarunāja, kā izspēlēs vairākumu. Acīmredzot arī Nolanam vairākums nav mīļākais zirdziņš...

Pēc šādiem zaudējumiem nekad nevajag meklēt vienu, divus vai trīs grēkāžus. Zinu, ka daudziem SA+ lasītājiem uzmetas zosāda, kad piesaucu veco, vecā Tihonova laiku "Dinamo". Nu, lūk! Pēc tāda noraidījuma (četras minūtes!) kā pirmās trešdaļas beigās čehu aizsardzības zonā nopelnīja Miķelis Rēdlihs, Tihonovs šādu aktīvistu uz garāku laiciņu noliktu rezervistos. Bet komandas biedri iedotu pa aci! Ko tu dari! Ņem nost mums prēmiju! Diemžēl Miķelim jau pēdējā ''Dinamo" sezonā bija pārāk daudz šādu aktīvu pseidocīņu pretinieka zonā. Kuras ne vienmēr KHL tiesneši pamanīja un pienācīgi sodīja. Šoreiz pamanīja, un iznāca gols ģērbtuvē un vēl divas minūtes otrās trešdaļas sākumā.

Bet kopumā hokejs nebija slikts. Vairāk pozitīvā nekā negatīvā. 15. februārī jāsit zviedri...

  +8 [+] [-]

, 2014-02-14 14:25, pirms 10 gadiem
visos NHL klubos 30min. pārtraukumos trenera asistents koriģē izspēles,tā ka nav ko brīnīties par Nolanu,kas skatās kautkur apkārt ,treneris jau ģērbtuvē pasaka visu sakāmo...

  +3 [+] [-]

, 2014-02-14 14:26, pirms 10 gadiem
Jācenšas nezaudēt zviedriem ar lielu rēķinu, tad ir izredzes priekšsacīkstēs kopvērtējumā tikt 10. vietā, kas kvalifikācijā pretī dod 7. komandu, bet tie vairs nebūs no lielā sešinieka, un tātad lielākas cerības tikt ceturtdaļfinālā!

  +8 [+] [-]

, 2014-02-14 14:31, pirms 10 gadiem
M.Rēdliham vispār pa kupri vajag,lai tak sāk spēlēt un nepelna stulbus noraidījumus.....

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 14:40, pirms 10 gadiem
sjamba rakstīja: Jācenšas nezaudēt zviedriem ar lielu rēķinu, tad ir izredzes priekšsacīkstēs kopvērtējumā tikt 10. vietā, kas kvalifikācijā pretī dod 7. komandu, bet tie vairs nebūs no lielā sešinieka, un tātad lielākas cerības tikt ceturtdaļfinālā!
Tas gan, bet pret otrās vietas esošām komandām apakšgrupā arī ir iespējas, jo galvenā tieši būs ceturtā spēlē, kurā nav ko zaudēt. Ar tādu domu Vankūverā izdevās gandrīz pārsteigt čehus.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 15:02, pirms 10 gadiem
Mūsējie spēlē kvalitatīvi, un tas ir labi. Ja nenopelnām noraidījumus un realizējam momentus, tad var arī zviedrus aizķert.

  +6 [+] [-]

, 2014-02-14 15:08, pirms 10 gadiem
Vispār jau Kūlens zīmēja... un tas nav nekāds unikums, nereti dažādās komandās minūtes pārtraukumos norādījumus dod asistenti, nevis galvenais treneris.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-14 16:08, pirms 10 gadiem
iggy12 rakstīja: visos NHL klubos 30min. pārtraukumos trenera asistents koriģē izspēles,tā ka nav ko brīnīties par Nolanu,kas skatās kautkur apkārt ,treneris jau ģērbtuvē pasaka visu sakāmo...
NHL tagad ir 30minūšu partraukumi?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 23:26, pirms 10 gadiem
Mr.Smart rakstīja: Vispār jau Kūlens zīmēja... un tas nav nekāds unikums, nereti dažādās komandās minūtes pārtraukumos norādījumus dod asistenti, nevis galvenais treneris.
sorry 30 sek.