Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sievietes tagad modē

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Sievietes tagad modē
Inese Geca-Miljone cīņā pie apmales
Foto: LHF

Pirms kāda laika man ''SA+'' vaicāja, kas jauns Latvijas sieviešu hokejā. Jau tad bildu, ka IIHF turpmāk plaši jo plaši pavērsīs savu skatu uz sieviešu hokeju. Jo bija bažas, ka šo sporta veidu - sievietēm - var svītrot no olimpisko spēļu programmas.

Nu IIHF spērusi savu pirmo soli. Ja aizpērn notika tikai pasaules čempionāti elites un pirmajā divīzijā, tad 2011. gadā spēlēs pat 5. divīzija. Redz, cik hokejam būtiski atrasties zem olimpiskajiem apļiem! Aizpērn neatradās neviena valsts, kas grib organizēt pasaules čempionātu 2. divīzijā, bet nu atrasti organizētāji gan 2., gan 3., 4. un pat 5. divīzijai!
Latvija nu jau tradicionāli spēlē 1 divīzijā un čempionāts notiks no 11. līdz 16. aprīlim Rāvensburgā. Dalībnieki - Vācija, Japāna, Ķīna, Norvēģija, Austrija un Latvija. Nedrīkst palikt pēdējā vietā un tāds arī būs Ģirta Ūdra vadītās izlases mērķis. Uzvarēt un tikt uz eliti - tas laikam šobrīd nav iespējams. Lai gan sieviešu hokejs ir diezgan neprognozējams sports.
Virs Latvijas - elites grupā ir 8 komandas: A apakšgrupa - ASV, Zviedrija, Krievija un Slovākija; B apakšgrupa - Kanāda, Somija, Kazahstāna un Šveice. Čempionāts notiks no 16. līdz 25. aprīlim divās Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā.
2. divīzijas sekstets Čehija, Francija, KTDR, Lielbritānija, Itālija un Dānija spēlēs Briansonā un Kanā, bet aprīļa datumi vēl tiks precizēti.
3. divīzija - Nīderlande, Austrālija, Slovēnija, Horvātija, Beļgija un Ungārija no 1. līdz 6. februārim pulcēsies Ņūkastlā (Austrālija).
4. divīzija - Islande, Koreja, Jaunzēlande, Rumānija, Igaunija un DĀR n 29. marta līdz 4. aprīlim spēlēs Reikjavīkā.
5. divīzija - Turcija, Polija, Bulgārija, Spānija un Īrija savu turnīru no 14. līdz 20. martam aizvadīs Sofijā.
Tik daudz - 37 komandas - nekad vēl nav piedalījušās pasaules čempionātos. Ja IIHF prezidents Renē Fazels grib, tad izdarīt var daudz. Tas pats attiecas arī uz Latviju.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-13 14:08, pirms 14 gadiem
Tikai apsveicami!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-14 21:05, pirms 14 gadiem
Varētu vēl valstis pierakstīt,kurās notiek čempionāti. Bet vispār - varu piekrist 1.komentāram

     [+] [-]

, 2010-08-17 18:04, pirms 14 gadiem
Jaa ari Irija beidzot bus tikusi starptautiska aprite,tikai apsveicami....