Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nesaprotamā spēle

Nesaprotamā spēle
Jauniešu un junioru līmenis paliek arvien pliekanāks...

Foto: jelgavasvestnesis.lv

Stāsts nebūs par spēli starp VEF un U18. Tāpat nerunāsim par abu komandu sastāviem un, kādam vajadzēja būt rezultātam. Ko darītu es, ja būtu Butauta vietā?

Es uzliktu laukumā stiprāko sastāvu un dotu vairākus konkrētus uzdevumus. Pirmais - komandas kapteinim jāsamet 100 punktu, tam blakus - lai mēģina iemest 20 trīspunktniekus, bet komanda kopumā, lai cenšas labot kādu no LBL rekordiem. Kāpēc? Lai VEF līderi parāda, ko viņi var, lai otrā pusē to pašu nodemonstrē mūsu jaunā maiņa. Jā, apzinos, ka līmeņi ir dažādi. Jā, varu saderēt, ka pēc tādas spēles sāktos lielais tirgus - vieni bļautu, cik vāja ir mūsu jaunā maiņa, citi - kritizētu VEF, kas atļāvies paņirgāties. Atceros, ka pirms divpadsmit gadiem, U18 izlasei - toreiz viņus sauca par Latvijas junioru izlasi - arī tika dota iespēja uzspēlēt LBL pret lielajiem grandiem un tad abi lielie klubi knapi pamanījās vinnēt. Kas mainījies pa šiem gadiem? Kā redzams, ļoti daudz. Mans draugs Guntis Šēnhofs galvaspilsētā kļuvis par monopolistu jauno basketbolistu audzināšanā. Bet interesanti, ka jauno talantu paliek arvien mazāk un mazāk. Viņš saka - drīz būs jauna kārtība, kā šo visu uzlabot. Ideja, saprotams, netiek izpausta, jo tas ir valsts mēroga noslēpums. Gaidiet. Tajā pašā laikā ir bēdīgi skatīties uz mūsu jauno maiņu. Tā bija serbu speciālista ideja, izveidot dažāda vecuma izlases, kas spēlētu starp piegušajiem - tam bija jāizskatās, ka LBS domā par nākotni. Diemžēl, par vēlu. Ar lielu cītību var šo situāciju mēģināt labot, bet - nezinu, vai izdosies.  Spēlē starp VEF un U18, izskatījās, ka federācija un klubs ar kaut ko mērās - tur nejuta rūpes par mūsu jauno basketbolistu maiņu, tikai savas intereses. 

  +4 [+] [-]

, 2011-12-11 13:58, pirms 13 gadiem
Vienā ziņā var piekrist. Ja VEF pieietu spēlei nopietni, ne jau VEF būtu tas, kas paņirgātos par šo komandu, bet tie, kas šādu komandu šāda līmeņa turnīrā iemeta.
Slēpts komentārs: guntarb
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja