Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kamēr Gorkšs sēž...

Kamēr Gorkšs sēž...
"Manchester United" futbolisti pagaidām savu mundieri tur godā...

Foto: AP/Scanpix

Lai arī Anglijas premjerlīgas tabula, tuvojoties sezonas ekvatoram, vēl joprojām ir ļoti blīva, gan augšgalā, gan apakšgalā komandas sāk lēnām ieņemt tās pozīcijas, kurās, domājams, tās sagaidīs arī sezonas beigas. Tikmēr Kasparam Gorkšam vieta vairs neatrodas ne tikai pamatsastāvā, bet arī pieteikumā...

Mančestras klubi smeļ krējumu

Ilgi gaidītais Mančestras derbijs, kas bija arī sešu punktu spēle, domājot par uzvaru premjerlīgas kopvērtējumā, skatītājus nepievīla. Kad viesi, kas šoreiz bija „Manchester United”, izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru jau pašā spēles sākumā, bija skaidrs, ka savu pārsvaru viņi nenoturēs. Kāpēc tāda dīvaina pārliecība? Tāpēc ka šosezon sliktākais, kas var notikt ar šo klubu, ir ātra vadības iegūšana. Pieredze vēsta, ka viņi neprot spēlēt uz rezultāta noturēšanu, nu galīgi neprot! Un tomēr beigās viņi tāpat uzvar, tuvākos sekotājus nu apsteidzot par sešiem punktiem – ļoti solīdu pārsvaru.

„Manchester United” šosezon, ja tā var teikt, veicas. Te tiesneši piepalīdz, te vienkārši notikumu virtene sastājas labvēlīgi. Un tā visu sezonu, arī pret visiem tiešajiem konkurentiem. Sniegums laukumā nebūt nav tik spožs, cik spoža ir situācija turnīra tabulā. Ņemot vērā, ka progresam vietas ir daudz, Fergusona diriģētā komanda var sajusties gana ērti – jau tagad, sezonas pirmajā pusē, ir uzvarātes teju visas svarīgākās divkaujas, tāpēc šo jau tagad var saukt par veiksmīgu sezonu. Pasvītrošu – veiksmīgu...

„Manchester City” ir pirmais angļu klubs Čempionu līgas vēsturē, kam sezona šajā turnīrā beidzās bez uzvarām! Un tie ir pašreizējie premjerlīgas čempioni. Galvenā trenera Roberto Mančīni krēsla kājas sāk palikt ļodzīgas, tāpēc, ļoti iespējams, ka viņš aizies pa di Mateo nobradāto skuju taku. Redzot, kā angļu klubi spēlē Čempionu līgā, jau otro sezonu pēc kārtas neviļus nākas aizdomāties par to, kur ir angļu futbols Eiropas vareno sabiedrībā. Neizskatās labi...

Reizēm šķiet, ka „Manchester City” šosezon trūkst emociju. Nav vairs tās apetītes, kas iepriekšējās sezonās, kaut arī sastāvs kļūst tikai stiprāks, turklāt, laikam ritot, tam būtu jākļūst arī sabalansētākam. Tiesa, komanda šosezon spēlē ļoti stabili. Stabili, bet bez spožuma un niknākajiem konkurentiem klāt stāvošā sakritību un veiksmes faktora.

„Everton” un „West Bromwich Albion” – ciemiņi elitē?

Divas pendeles nosvēra svaru kausus par labu Londonas „Arsenal”, kad viņi savā laukumā uzņēma „West Brom” – komandu, kura šosezon pārsteidz visvairāk. Tā spītīgi turas līderu, grupā turklāt ir parādījuši zobus arī pret līdervienībām. Piemēram, Londonas „Chelsea” tika uzvarēts pārliecinoši un pelnīti, kaut arī paviršākiem futbola līdzjutējiem tikai retais „West Brom” spēlētājs kaut ko izteiks. Tā ir agresīva, labi fiziski un taktiski sagatavota komanda, kas nespēlē sevišķi skatāmi, taču ļoti efektīvi – noteikti. Mīnuss ir līdzvērtīgu spēlētāju trūkums, un var gadīties, ka sezonas otrajā pusē vienkārši beidzas munīcija – savainojumi un nogurums var paņemt savu tiesu.

Kādam taču Liverpūles futbola gods ir jāaizstāv, tāpēc to šosezon ļoti veiksmīgi dara „Everton”. Šis Liverpūles klubs vēl joprojām mīņājas ap Čempionu līgas ceļazīmi, kaut arī sezonas sākumā uzņemtais temps brīžiem šķiet par strauju. Spēlētāji nav roboti, rezervistu soliņš veiksmīgam sezonas turpinājumam arī var izrādīties par īsu. Un tomēr – ja vēlaties pamielot acis ar patiešām skaistu komandas spēli, tad rekomendēju tieši šo klubu. Neskatoties uz to, ka britu šajā komandā varētu būt arī vairāk, nācijas futbola putukrējums ar ķirsīti ir tieši „Everton” piekoptajā spēles stilā. Taču - ja Leitons Beinss un Kevins Mirallas kopā spēlē kreisajā malā, tad tur ir ko redzēt...

Daudz ko izšķirs janvāris. Par tādu brīnumdari kā Feleini interesējas bagātie, tāpat arī citi spēlētāji piesaista interesi. „Everton” mūžīgi šādus spēlētājus sev nenoturēs. Ja nu tomēr šosezon izdotos noturēt visus, kas ir, papildinot savas rindas ar kādu labās malas aizsargu un vēl kādu labu uzbrukumu noslēdzēju, tad šī komanda varētu pavisam nopietni iesaistīties cīņā par godalgotām vietām. Galu galā tikai divi zaudējumi 16 spēlēs, kas šobrīd dod 4. vietu.

Gorkšs ir atsēdināts...

Kaspars Gorkšs šosezon ir licis premjerlīgai pievērsties arī tiem, kas, iespējams, to iepriekš tikpat kā nav darījuši. Ja sezonas sākumā viņš spēlēja no „zvana līdz zvanam”, tad pēdējās spēlēs ir atsēdināts. Tā atsēdināts, ka netiek pat pieteikts spēlēm. 12 pēc kārtas nospēlēto spēļu sērija pārtrūka, tagad ir jauna – nespēlēto spēļu sērija. Tādas ir jau trīs. Vai būs vēl? Cerams, ka nebūs.

„Reading” vēl joprojām ir meklējami izkrišanas zonā, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka tiek meklēti risinājumi. Ja komanda zaudē tik daudz vārtus, tad, protams, ka ķeras pie centra aizsargiem. Futbolā tā notiek. Un Gorkša sniegumā utis šosezon var atrast gana daudz, kaut gan – neba jau centra aizsargi ir vienīgie, kam laukumā jāatbild par to, lai vārti paliktu neskarti. Visas „Reading” komandas kopējā spēle aizsardzībā šosezon ir ļoti nepārliecinoša. Gorkšs nebija pirmais, kuru atsēdināja – centra aizsargi rotēja jau pirms viņa un faktiski pat varam „palepoties” ar to, ka Gorkšs tika atsēdināts pēdējais. Par labu Gorkšam nerunā janvāra tuvums – ja līdz janvāra transfēru logam viņš tā arī paliks ārpus pamatsastāva vai, vēl sliktāk – pieteikuma, tad lielas cerības uz viņa turpmāko karjeru premjerlīgā es neliktu. 2012. gadā „Reading” ir palikušas piecas spēles premjerlīgā.

Gorkšs diemžēl tā arī šogad neuzspēlēja pret „Manchester United”, kaut arī iespēja vēl šosezon paviesoties „Old Trafford” ir – tā spēle notiks otrajā riņķī. Par nelaimi Gorkšam, viņš ir uzspēlējis pret Londonas „Arsenal”, kad leģendārajā „hokeja spēlē” „Reading” piekāpās ar 5:7. Noprotams, ka šī spēle, kas Kasparam nebija sevišķi veiksmīga, viņa akciju vērtību ievērojami devalvēja.

Atkārtošos, taču jāsaka, ka Kaspars Gorkšs pavisam noteikti ir premjerlīgas līmeņa spēlētājs. Viņš nekad nebūs premjerlīgas zvaigzne, droši vien, ka nekad nebūs arī Anglijas čempions, taču sava vērtība viņam ir, un tā ir gana augsta. Ļoti iespējams, ka drīz viņš atgriezīsies komandas pamatsastāvā, kad, rupji sakot, pašreizējie centra aizsargi būs sataisījuši gana daudz sūdu, lai tiktu uz brīdi atsēdināti. Un tā līdz bezgalībai, jo diezgan vārga izskatās „Reading” komanda, tāpēc vēl joprojām pieturēšos pie sezonas sākumā izteiktās prognozes, ka pēc sezonas „Reading” augstākā sabiedrība būs jāpamet. Vai Gorkšam arī? Redzēsim...

Divos vārdos un...teikumos

„West Ham”, panākumu apdullināti, ir kļuvuši tik lepni, ka vispirms publiskajā telpā ierunājas par iespējamo Deivida Bekhema piesaisti, bet pēc tam lepni nosaka – mums viņu nevajag ne kā spēlētāju, ne kā mārketinga ieroci. Pēdējā laikā gan laukumā varētu veikties arī labāk...

„Newcastle”, sapratuši, ka ar savu vienveidīgo un paredzamo, taču gana efektīvo spēli labāko kvartetu varētu arī nekad neaizsniegt, staprsezonā veica pārmaiņas spēles stilā, pielāgojoties vairāk modernā futbola tendencēm. Rezultāts – šobrīd 14. vieta, kamēr pērn ap šo pašu laiku mīcījās pa trijnieku.

Harijs Rednaps janvārī noteikti kārtīgi parušināsies pa tranfēru tirgu, lai QPR izvilktu ārā no pēdējās vietas premjerlīgā. 8 punkti šķir no „drošās zonas”...

„Manchester United” veterānu superduets Gigss un Skoulzs ir trāpījuši fiziskās formas bedrē. Novērojumi liecina, ka ziemas mēnešos viņu spēles laiku ievērojami samazina katru sezonu , kas ir tikai loģiski – viņu vecumā visu sezonu būt teicamā formā vienkārši nav iespējams.

Beļģu invāzijas jaudu premjerlīgā var tikai apbrīnot - sākot ar Feleini un beidzot ar Benteki. Kas notiks 2014. gada Pasaules kausā?!

Piecas atbildes

Cik sarkanās kartītes tiks parādītas „Manchester United” pretiniekiem?
Neviena.

Vai „West Bromwich Albion” vēl joprojām atradīsies pirmajā sešniekā?
Jā, viņi šobrīd ir tieši 6. vietā.

Cik jaunos rasisma skandālos iesaistīts būs Londonas „Chelsea” vārds, ņemot vērā to, ka kausa spēlē pret „United” bija vēl viens – pirmajās rindās esošs fans imitēja (?) mērkaķi, kad garām skrēja Velbeks?
Kādu laiku ir miers šajā frontē.

Vai Marks Klatenburgs tiesās kādu spēli?
Klatenburgs šajā laikā ir tiesājis divas spēles.

23. novembrī tiks uzstādīta sera Aleksa Fergusona statuja, bet nākamajā dienā svinīga spēle pret QPR, atzīmējot bosa 26. gadu pie kluba stūres. Vai „United” atkal pamanīsies zaudēt svētku reizē?
Šoreiz izdevās iztikt bez sāpīgām neveiksmēm – uzvara ar 3:1.

Pieci jautājumi nākamajām piecām kārtām

Vai Roberto Mančīni vēl aizvien būs „Manchester City” galvenais treneris?

Vai Kaspars Gorkšs aizvadīs kādu spēli?

Cik vārtus Benitesa vadībā gūt būs paspējis Fernando Toress?

Abas Liverpūles komandas vairs šķir tikai četri punkti. Kāda būs situācija pirms gadu mijas?

Vai QPR būs spējīgi tikt prom no pēdējās vietas turnīra tabulā?

  +2 [+] [-]

, 2012-12-10 12:59, pirms 12 gadiem
Par Kasparu nav ko bēdāt, jo, lai skan arī banāli, kamēr viņš sēž uz trenežieru zālē, tikmēr Reading zaudē visos iespejamos veidos. Tātad, ikviens saprot, ka bez Kaspara vispār ir bezcerīgi, un problēmas ir citos spēlētājos.

Lai veicas Kaspar!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-10 13:11, pirms 12 gadiem
es arī priecājos, ka bez Gorkšs Redinga ierij tāpat. Tas nozīmē, ka Kaspars nav grēkāzis. BET, visdīvainākais šķiet neiekļaušana pieteikumā. Un ja tas notiek 3 spēles pēc kārtas, tad nu vispār tur kkas nav tīrs.

     [+] [-]

, 2012-12-10 13:37, pirms 12 gadiem
Ja par pamatsastāvu skaidrs, tad interesantāk būtu precizēt kāpēc nav pat pieteikumā?

Ja ir pārliecība, ka derīgs PL. tad varbūt tiešām labāk, ja aizmaina/pārdod uz citu PL klubu (jo Reading reāli izkritīs). Kāda situācija citos lejasdaļas klubos ar centra aizsargiem?

  +1 [+] [-]

, 2012-12-10 15:32, pirms 12 gadiem
Nu nav jau tā , ka tiesneši tikai to vien kā dara, kā velk MU, lielākā tiesnešu kļūda bija Čičarito gūtie 3. vārti pret Chelsea, jā tam piekrītu, pārējās kartītes bija pamatotas, par Torresa vēl varētu diskutēt, bet viņš tur simulēja, jau dzeltenā viņam bija, tākā pats vainīgs. Savukārt tas kā tiesneši lažo pēdējās spēlēs ir ārprāts, piem. iespriekšējā MU spēlē ar Reading Van Pērsija 5. golu kas bija pēdu aiz līnijas neieskaitīja, savukārt vakardienas City mačā vispār ārprāts. Kā Janga 3. golu neieskaitīja tiešām nav ne jausmas tiesneši redz "tikai MU palīdz", ir taču starpība vai rez. kļūst 3:0, vai pēc minūtes jau 2:1, turklāt pie rez. 2:1 tiesnesis neiedeva tīru pendeli, kad Evra tika nogāzts soda laukumā. Paldies Dievam ka Van Pērsijs iesita uzvaras golu, jo tas būtu drausmīgi, ja tiesnešu dēļ būtu neizšķirts, jo ja viņi darītu savu darbu normāli, būtu vakar bijusi pārliecinoša uzvara, nevis pēdējo sekunžu glābiņš.

     [+] [-]

, 2012-12-11 10:43, pirms 12 gadiem
Gribētu vienīgi piebilst, ka "United" svētdien viennozīmīgi aizvadīja labāko spēli sezonā. Fērgusons taktiski "jaņos" atstāja Mančīnī. Man arī sākumā pēc 2:0 nebija nekādas pārliecības, ka "City" neatspēlēsies, bet līdz 60. minūtei viņiem vispār nebija variantu. Ja rezultāts būtu kļuvis 3:0, spēli jau tad varētu beigt. "United" šobrīd joprojām meklē savu jauno spēles modeli, kurā ir RvP, atjaunota vidējā līnija un joprojām nav skaidrības par stabilu centra aizsargu pāri. Tāpēc arī nav stabilitāte, bet iespējas progresam gan milzīgas. No 15 spēlēm kurās atradušies iedzinējos 10 uzvarētas, tā nevar būt vienkārši veiksme vai tiesnešu palīdzība. Patiesībā "United" tas jau daudzus gadus kļuvis par rakstura īpašību...