Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Lipmans - mazākuma spēles speciālists

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Lipmans - mazākuma spēles speciālists
Kāpec gan Latvijas izlasi šobrīd nevarētu trenēt Artis Ābols?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kirovs Lipmans visu šo nedēļu ir spēlējis mazākumā... Jo Balašihas MVD vadība uz Rīgu nav atlaidusi ne Hariju Vītoliņu, ne Oļegu Znaroku. Un Latvijas hokeja izlase gatavošanos pasaules čempionātam sākusi bez diviem treneriem. Bet laikam jau tas bija idiota sapnis - cerēt, ka klubs sev tik svarīgajā laikā atlaidīs treneri. Tas būtu tas pats, kā 1996. gadā apelēt pie Kolorādo ''Avalanche'' bosu sirdsapziņas - dodiet mums Ozoliņu! Mums ļoti svarīgas spēles par tikšanu A grupā!

To, ka Kirovs nav muļķis, zinu skaidri, taču man nav saprotams, kāpēc viņš savos skaidrojumos un izteicienos ir tik netālredzīgs, it kā visu laiku pārbaudītu, kā uz viņa izteikumiem reaģēs sabiedrība un tie, par kuriem viņš izteicies. Skaidrs, ka nav labi, ja izlase sāk gatavoties bez galvenā trenera un nākotnē jāapdomā varianti, kā no tā izbēgt, taču ne jau Kirovs viens Latvijas hokejā pasūta mūziku. Divas sezonas ir arī ''Dinamo''. Ideālais variants, kā Latvijas izlasei vislabāk gatavoties turnīriem, - viens no ''Dinamo'', vai pat vēl labāk - galvenais treneris ir arī izlases treneris.

Un tas var būt gan Šuplers, gan Znaroks, taču nespēju iedomāties situāciju, kad viņi abi airē vienā laivā. Labi. Ja Raunas ielas kantorim Šupis jau iedevis mazo kurvīti pirms Vankūveras, tad vēl taču ir arī Ābols. Kurš izlases kandidātus no ''Dinamo'' zina labāk nekā Kirovs ''Grindex'' ražoto zāļu receptes. Ja nu svētdien MVD uzvar ''Lokomotiv'', kāpēc gan uz ledus nevarētu iziet Artis? Ar noteikumu, ka viņš ir kopā ar Latviju arī Manheimā. Kā treneris un nevis TV3 komentētājs!

Kas notiks, ja MVD rītvakar uzvarēs? Tad viņi spēlēs finālā par Gagarina kausu un pats ātrākais, kad abi MVD treneri var būt brīvi, ir 23. aprīlis, bet, ja sērija ievelkas līdz septiņām spēlēm, no kurām pēdējā paredzēta 27. aprīlī, tad Znaroks un Vītoliņš Rīgā ieradīsies tikai uz pārbaudes mačiem ar Baltkrieviju (29., 30.).

Vai no tā būtu jātaisa Šekspīra mērogu traģēdija? Manuprāt, nē. Jo izlase Znaroka un Vītoliņa vadībā nestrādā pirmo dienu. Aiz muguras ir Maskava '07, Halifaksa '08, Berne '09, Vankūvera '10 un olimpiskais kvalifikācijas turnīrs. Visas shēmas un iestrādnes visiem pamatsastāva spēlētājiem zināmas. Un diezin vai divu mēnešu laikā kopš Vankūveras kardināli mainīsies arī izlases sastāvs.

Šaubos, vai Znaroks mainīs pirmos trīs uzbrucēju trijniekus: Ankipāns - Sprukts - Karsums, Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs, M. Rēdlihs - Bērziņš - Dārziņš. Tāpat kopā tiks paturēti Pujacs un Reķis. Ja nu izdodas pierunāt Sorokinu, tad viņš būtu jāiespēlē pie Krišjāņa Rēdliha. Tāpat ir skaidrs, ka sastāvā jābūt Sotniekam, Galviņam, droši vien arī Jēkabam Rēdliham. Grēks būtu tikai ceturtajā trijniekā marinēt Daugaviņu, un ir vēl šādas tādas nianses.

Kuri būs tie divi vārtsargi, kas vajadzības gadījumā var nomainīt Masaļski? Lai vārtsargu treneris Mihails Vasiļonoks tagad ar viņiem darbojas forsētā režīmā! Lai ar savu pieredzējušo aci liek Raitumam, Lūsiņam un Enkuzenam krustiņus un mīnusus.

Negribētos novēlēt, lai Lipmanam mazākumā jāspēlē līdz 27. aprīlim, taču noteikti nenovēlu Znarokam arī zaudējumu septītajā spēlē ar ''Lokomotiv''. Būs interesanti.

 +13 [+] [-]

, 2010-04-10 12:40, pirms 14 gadiem
Šajā rakstā pilnīgi jāpiekrīt Matulim.

 +13 [+] [-]

, 2010-04-10 13:06, pirms 14 gadiem
Es arī nenovēlu zaudējumu Znarokam! MVD šķiet ļoti simpātiska komada, kura bez superzvaigznēm un milzīga budžeta, ir tikusi ļoti tālu!!
Tā kā RD neizdevās Gagarina kausu atvest uz Rīgu, tad lai tas izdodas Latvijas izlases galvenajam trenerim ar savu komadu! Lai veicas MVD!
Slēpts komentārs: jakijs

  +4 [+] [-]

, 2010-04-10 13:38, pirms 14 gadiem
jakijs rakstīja: Ziniet ko ...vislaik viens uz tas pats ...nu kas par murgu ka tā nebūtu traģēdija ja Znaroks un Vitoliņš tiktu finālā un uz Rīgu varētu atbraukt tikai 27.04.10.g. ...kaut kāds sviests it kā trennēties mierīgi var bez galvenajiem trenneriem .... man jau sāk likties ka Puče no sporta kā es no baleta .... varbūt tad nolīgstam Boumenu vai Hičkoku tikai uz finalturnīru ,bet gatavosimies pēc viņu plāniem, tur jau neko daudz pat nebūs jamaksā ...kas tad tas ir nieka divas nedēļas .....!!! Trennerim jabūt klāt visu sagatavošanas ciklu nerunājot jau par pārbaudes spēlēm ..... tapēc tās jau domātas lai trenners sajustu ko kurš var!!!!
Tu vispār apskaties, kas ir autors?

     [+] [-]

, 2010-04-10 13:43, pirms 14 gadiem
o sory. ..man jau likās ka atkal Puče ,tas jau būtu viņa stilā .... Nu soru pučem visus mēslus uzveļu Matulim!!!

     [+] [-]

, 2010-04-10 13:50, pirms 14 gadiem
Par Kirovu piekriitu, bet Abols tomeer labaak lai komentee, jo nav ko taisiit tagad putru deel 2 nedeelaam. Lai puishi paraada, ka ir profesionaali. Atkaape no ierastaas sisteemas varbuut var naakt par labu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2010-04-10 14:17, pirms 14 gadiem
tagad tacu ir 21 gadsimts, lai Znaroks ar Vitolinu trene dzekus no Balasinas caur skype pa webcameru

  -1 [+] [-]

, 2010-04-10 14:27, pirms 14 gadiem
nja piekriitu!!

  -3 [+] [-]

, 2010-04-10 15:16, pirms 14 gadiem
J.L.#15 rakstīja: Tu vispār apskaties, kas ir autors?
Man gribējās viņam jautāt to pašu/Ne jau Matulim,bet komenta autoram/.

  +3 [+] [-]

, 2010-04-10 18:12, pirms 14 gadiem
Nedomāju, ka būtu labi, ja izlasi un Dinamo trenētu viens treneris. Vismaz ne galvenais. Intereses varētu pārklāties, sēžot divos krēslos. Nebūtu nopietni, ja Dinamo sāktu iespēlēt maiņas, vairākumu, spēlētējus, utt. izlases interesēs vai otrādi. Manuprāt, labākais variants būtu, ja kāds no Dinamo treneriem būtu izlases asistents, bet piekrītu, ka Šuplers/Znaroks kopā nestrādās.

No otras puses, arī nav normāli, ja izlases treneris un palīgs nav pieejams izlasei tad, kad vajag. Vēl jau nav zināms, ar kādām emocijām ieradīsies abi treneri. Jau pirms OS parādījās, ka treneri tomēr stipri aizņemti MVD, lai pilnvērtīgi sekotu līdzi kandidātiem. Tas, ka maiņas un spēlētāji zināmi, nav arguments.

Lai MVD izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-10 20:15, pirms 14 gadiem
Bērziņš varētu arī nespēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-10 22:43, pirms 14 gadiem
Andris S rakstīja: Bērziņš varētu arī nespēlēt.
tu varētu arī nekomentēt.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-11 01:03, pirms 14 gadiem
Nepiekrītu, aizsargu rindās ir problēmas, jo vecie, pieredzējušie tādu vai savādāku iemeslu dēļ izlases rindās neredzēsim. Tā kā PČ spēlē ar 4iem pārim, tad ir jābūt klāt, lai izvērtētu tad kurš ar kuru labāk sapas. Dinamo iestrādnes šoreiz nepalīdzēs.

Nešaubos, ka vārtsargu treneris ir kompetents savos jautājumos, bet nešaubos, ka reāli vārtsargus izvēlēsies provējot viņu spējas kaujas apstākļos. Bet ja Rokijs nav uz pārbaudes spēlēm, tad kā viņš pilnvērtīgi varēs vērtēt viņu spēli. Pa TV vārtsargu visu laiku nerāda.

Es uzskatu, ka komandai tieši šogad vajag Hariju un Oļegu uz vietas. Šogad var tikt izlemts nākotnes LV izlases 1ā vārtsarga vārds.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-11 10:02, pirms 14 gadiem
sweet.caramel rakstīja: ...

... Šogad var tikt izlemts nākotnes LV izlases 1ā vārtsarga vārds.
absurds apgalvojums.
Šajā jomā nekas neizšķiras - pirmais ir Masaļskis, savukārt pārējie var sacensties savā starpā.
Es jau sapratu, ka Tu tēmē uz Enkuzenu, taču, Masaļskis vēl šobrīd nav tik vecs, lai strauji meklētu aizstājēju - tik pat labi tam "nākotnes 1am vārtsargam" šobrīd varētu būt vēl, piemēram, 16 gadi... Kā būs īstenībā - to mēs redzēsim pēc gadiem, teiksim 5, vai varbūt 7...