Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kapteinis vai vecis?

Kapteinis vai vecis?
Kaspars Daugaviņš (pa labi) - kā izlases kapteinis? Tikai versija pārdomām...

Foto: Otavas Senators/NHL

Kapteiņa loma visās komandās ir liela – tieši šis cilvēks parasti nosaka gaisotni ģērbtuvē, tieši viņš ir pirmais, kas ar piemēru iedvesmo citus laukumā. Kam vajadzētu būt Latvijas hokeja izlases kapteinim šī gada pasaules čempionātā?

Kārlis Skarstiņš izlasei šogad nevarēs palīdzēt, tātad – meklējam kapteini. Ņiživijs, Reķis, Sprukts... No šīs trijotnes visi ir labi cilvēki, taču – vai labie vienmēr der par kapteiņiem? Par līderiem gan – nav šaubu, šī īpašība piemīt katram no nosauktajiem, gan vairāk liekot uzsvaru uz hokejistu meistarības izpausmēm laukumā. Ja līderis ar piemēru laukumā ir atdarināšanas vērts – tad viņš jau ir pussolīti tuvāk kapteiņa uzplečiem. Otru pussolīti jāmeklē viņa raksturā. Tam jābūt stingram, pārliecinātam, nešaubīgam. Viņam ir jāprot iedvesmot pārējos – gan ar darbiem, gan ar muti. Hmmm, no tiem trim tad drīzāk varētu būt Sprukts, kas arī pēc karjeras līkločiem var nolikt uz galda savu izēsto sāls bļodu, vai sliktākajā gadījumā – izvilkt no kabatas maizes cietās garoziņas, kas ir viņa zobu robotas... Starp citu, tad Ankipāns gandrīz vai ir tuvāk šādiem godiem, jo Ģirts kaut kā laukumā pārliecinošāk demonstrē tās īpašības, kuras sauc vienā vārdā – vecis. Kā būtu ar iedvesmošanu? Jā, nezinu, nezinu...

Bet, ko jūs teiktu par tādu variantu – Kaspars Daugaviņš? Nu, beidz! – dzirdu korus „Kamēr”, „Ave Sol” un vēl desmit tūkstošus hokeja fanu... Pag, pag – padomāsim mazliet. Izlasē šobrīd sāk dominēt paaudze, kas ir Kaspara gadagājums. Nekur nav teikts, ka kapteinim ir noteikti jābūt vecākajam no visa bara. Daugaviņam šobrīd ir divdesmit divi, taču viņš pieaugušo izlasē ir kopš 2006. gada. Uz laukuma – cīnītājs. Šogad tika dota iespēja debitēt NHL un šis iznāciens nudien netika izgāzts. Pieredze – solīda. Ja vajag – iedos kādam pa rīkli, ja vajadzēs – arī savējiem. Vai nav prātā palicis Rīgas čempionāts, kurā Kaspars vienā no treniņiem izkāvās ar veterānu Semjonovu? Tas gan nav labākais, kas viņa karjerā noticis, taču zīmīgi gan – jaunais prata par sevi pastāvēt un neļāva vecajiem uzkāpt sev uz galvas. Starp citu, Semjonovs togad bija izlases kapteinis... Uz gadiem nav vērts skatīties, jo pasaulē tagad ir modē likt komandās jaunus kapteiņus un, kas pats interesantākais – tas strādā! Tiesa, tas gan vairāk attiecas uz klubu hokeju, taču – ar ko sliktāka izlase? Daugaviņš nebūs labs piemērs citiem? Šķiet, ka bērnišķīgā izrādīšanās slimība viņam aiz muguras. Citi viņam netic? Diez vai tā būs, jo reti kāds no pašreizējiem Dinamo favorītiem var lepoties ar ierakstu pie NHL sliekšņa. Reputācija? Jā, tur varētu vēl pakasīt aiz auss, bet – vai savulaik Znarokam bija labā puiša reputācija? Bet tieši viņš izgāja un iegrūda tos varenos vārtus, kas pēc tam radīja lielos hokeja viļņus... Labie zēni tajā dienā arī spēlēja uz ledus Latvijas izlases kreklos, bet tieši viens krievu mužiks aizgāja un lietas sakārtoja. Vai Kaspars Daugaviņš ir mužiks, šī vārda latviskajā izpratnē? Vecis viņš noteikti ir, jo četrus gadus pacietīgi dauzīties pa zemāko līgu sistēmām, lai tomēr beigu galā Otavas Senators viņu izliktu laukumā un pamēģinātu – bez rakstura stingrības to nav iespējams panākt. Daudzi tā arī pa junioriem vai fārmiem nospēlējas un – nekā... Nav jau teikts, ka Daugaviņam tagad kaut kas iekritīs klēpī un viņu te vasarā medīs NHL klubu skauti, bet hokejists viņā ir no visiem galiem. Meistarība ar pietiek, lai gan viņa vecumā tās nekad nebūs par daudz... Mute vietā – pēc vārdiem pa ķešu negrābstās. Pārliecība – milzīga! Znaroks arī Kasparam uzticas. Saprotams, ka šīs rindas ir tikai pārdomas ar nelielu provokācijas piedevu, bet – kāpēc tā nevarētu būt? Vienīgais, kas attur iet līdz galam - tā ir minētā pretendenta dzīves pieredze. Tam ir svars. Bet citādi - man Daugaviņš kā kapteinis liktos iedvesmojoši.
Lieciet galdā jūsu versijas – pa pirkstiem jau nevienam nesit...

1 2 62 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2010-04-09 09:43, pirms 14 gadiem
Esmu 2 gadus vecāks par Daugaviņu, bet dzīves pieredzes kā melns aiz naga, weekendos dzerstos, meklēju meitenes un augstskolā lekcijas bastoju. Ā, tiesības nolikt arī nevaru saņemties. Tāpēc arī morāli nevaru pieņemt, ka Daugaviņš varētu būt izlases kapteinis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-04-09 09:51, pirms 14 gadiem
Te nav runa par vecajiem vai jaunajiem. Ir jābūt kaut kam tādam, kas uzvelks visu komandu. Kaut kas tāds šozezon redzams bija Ozo un RD gadījumā....

Daugava vai Miķelis - abi ir ar ļoti kareivīgu cīņassparu !

 +12 [+] [-]

, 2010-04-09 09:52, pirms 14 gadiem
Un, komentēt mēs te varam dienām, taču visu izlems komanda pati

  +2 [+] [-]

, 2010-04-09 09:57, pirms 14 gadiem
---Vai nav prātā palicis Rīgas čempionāts, kurā Kaspars vienā no treniņiem izkāvās ar veterānu Semjonovu?---

Tas, ka Daugaviņš māk pastāvēt pa sevi, tas ir skaidrs. Pie tam pretiniekus neškirojot...Pat ja tas ir vienaudzis Kulda
youtube.com: YouTube
- Daugavins vs Kulda

 +11 [+] [-]

, 2010-04-09 10:00, pirms 14 gadiem
Viennozīmīgi Sprukts. Kapā laukumā, dara to pietiekami labi, nav no klusētājiem un, ja nepieciešams, iestājas par komandas vajadzībām arī izlases vadības priekšā. Katrā ziņā viņam šī līdera būšana sanāk pietiekami dabiski un gana pie kājas, ko citi par viņu domā.

  +5 [+] [-]

, 2010-04-09 10:01, pirms 14 gadiem
Zips rakstīja: ---Vai nav prātā palicis Rīgas čempionāts, kurā Kaspars vienā no treniņiem izkāvās ar veterānu Semjonovu?---

Tas, ka Daugaviņš māk pastāvēt pa sevi, tas ir skaidrs. Pie tam pretiniekus neškirojot...Pat ja tas ir vienaudzis Kulda
http://www.youtube.com/watch?v=6cAfoZkFDkw&feature=related
Tas tak bija sarunāts!

  -3 [+] [-]

, 2010-04-09 10:03, pirms 14 gadiem
Duucis rakstīja: Tas tak bija sarunāts!
Nestrīdos , bet abu asiņainie deguni gan liecna, ka lidz galam tomēr džeki visu sarunājuši nebija...

 +10 [+] [-]

, 2010-04-09 10:05, pirms 14 gadiem
Šogad droši vien kapteinis būs Vasiļjevs. Bet kaut kad tuvākajā nākotnē tāds varētu būt arī Daugaviņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: fire

  -2 [+] [-]

, 2010-04-09 10:18, pirms 14 gadiem
Nu es tad labāk par Lauri vai Miķeli, kam Latvijas hokejā lielāka ietekme un kas visu sezonu turējušies kopā ar lielāko daļu izlases!

  +9 [+] [-]

, 2010-04-09 10:21, pirms 14 gadiem
Varbūt kapteini tomēr derētu ievēlēt pašiem čaļiem?Bet,ja nu dikti gribas to izdarīt kādam citam,tad viennozīmīgi vēlos ieteikt Spruktu.

 +10 [+] [-]

, 2010-04-09 10:22, pirms 14 gadiem
fire rakstīja: Sorru bet nekā sevišķa tajos znaroka vārtos neredzu, nebūtu viņš, būtu kāds cits iemetis.
Protams. Tur ie vārtiem bija gara rinda ar iemest gribētajiem un galvenais ari varētājiem

 +11 [+] [-]

, 2010-04-09 10:23, pirms 14 gadiem
brachka rakstīja: Varbūt kapteini tomēr derētu ievēlēt pašiem čaļiem?Bet,ja nu dikti gribas to izdarīt kādam citam,tad viennozīmīgi vēlos ieteikt Spruktu.
Runā ka šosezon kapteini iecelšot Saeima. Sprukts ir viens no kandidatiem, viņu virza zaļie zemnieki.

  +6 [+] [-]

, 2010-04-09 10:30, pirms 14 gadiem
Nu bet neskatoties uz izkaušanos, Daugaviņš iedeva Semjonovam rezultatīvu piespēli pēdējā spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-09 10:40, pirms 14 gadiem
Sprukts varētu būtu laba kandidatūra.

Toties atceros tai pašā Sporta Avīzē lasīto interviju ar Kvēpu, kurš skaidrā tekstā pateica, ka Daugaviņš pēc Helifaksas čempja dabūjis pa seju no savas komandas. Nekas sīkāk nav pateikts (es pieņemu, ka tas bija krogā pēc tam), bet gan jau varēja būt lecīgums pie vainas. Tiesa, gadi ir pagājuši kopš tā laika. Bet man tā intervija joprojām ir atmiņā. Nav jau mums tik daudz to augstas klases hokejistu (un Daugaviņš tāds ir), un ja vēl savā starpā jānonāk līdz villošanās...

OK, ir dzirdēts, ka arī Masala ir līdzīgā veidā "cietis", bet acīmredzot izdarījis pareizos secinājumus.

  +5 [+] [-]

, 2010-04-09 10:54, pirms 14 gadiem
man patik ankipana varijants nekad nenotrices kajeles skriet savejiem paligā domaju labāka kandidāta nav

     [+] [-]

, 2010-04-09 11:04, pirms 14 gadiem
Starpcitu, tāds nepopulārs lēmums būtu.
Bet kapēc nepamēģināt? Es reāli par to!

 +10 [+] [-]

, 2010-04-09 11:16, pirms 14 gadiem
Es viennozīmīgi uzskatu, ka izlases kapteinim pēc Laviņa un Skrastiņa ateikšanās jābūt Spruktam.
Pirmkārt, no šī PČ modeļa salīdzinoši viens no visaugstāk tikušiem. Tomēr padzīvojies pa NHL viens no savulaik SM-līgas top spēlētājiem un šosezon lieliski spēlēja Dinamo kreklā.
Otrkārt izlase ir patriotisks pasākiums. Hokejisti par to nepelna lielos dolārus, viņi spēlē par karogu. Jānis viennozīmīgi ir patriotiskākais LV hokejists. Kā kapteinis iemācīs arī pārējiem himnu dziedāt!
Treškārt viņš spēj savaldīt pat trakojošus fanu tūkstošus (PČ06 Rīga Latvija-Kanāda, lidojošā kurpe u.c)
Vel varbut Herberts varētu būt, bet vairāk plusiņu ir Jānim! Spruktu par kapteini!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-09 11:25, pirms 14 gadiem
Par Daugavu peikrītu, viņš varētu būt kapteinis! Spilgts piemērs kā jācīnās par katru cm un labs cīņā saucējs - karavadonis, kas ar savu piemēru var parādīt kā ir jācīnas un jāspēlē!!
Pārējie kandidāti ir labi hokejisti, bet viņi ir vairāk intraverti, kā tādas latviešu viensētas. Viņi ir labi cīnītāji un hokeja meistari(cepuri nost), bet ne karavadoņi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-04-09 12:02, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Starp citu, ja par versijām - kāpēc mūsu kapteinis nevarētu būt vārtsargs?
Tāpēc, ka to neļauj IIHF noteikumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: fire

     [+] [-]

, 2010-04-09 12:26, pirms 14 gadiem
interesants raksts!

     [+] [-]

, 2010-04-09 12:40, pirms 14 gadiem
Es par Edžu, ja vajag tad laukumā var ar "mīļiem" vārdiem pamudināt kustēties, kā arī ģērbtuvi ar nūju "sakārto"

  +4 [+] [-]

, 2010-04-09 12:56, pirms 14 gadiem
Herbim arī nav ne vainas, man domāt.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-09 13:00, pirms 14 gadiem
C - Herberts
A - Janka
A - Kaspars

Nu bišku par agru Daugaviņam par kapteini , lai kļūst vispirms laukumā par līderi , kā Herberts vai Janka ,un pēc gadiem diviem vai trim , tad lai mēģina , varbūt būs nobriedušāks .Patreiz viņš daudziem asociējas ar lielu mutes brūķēšanu .

  +1 [+] [-]

, 2010-04-09 13:01, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: C'mon, tie tak ir hokejisti. Viņiem asiņains deguns ir tas pats kas tev izkritusi skropsta no acs.
Ha, kosmetologi ari interesejas par hokeju?

Tev daudz nācies dzirdēt ka hokejisti sarunā, eu vecit, davai izsit man šodien spēle zobu, bet es tev degunu starp acīm izmērēšu??

  +3 [+] [-]

, 2010-04-09 13:03, pirms 14 gadiem
fire rakstīja: Neiemestu taja turnīrā iemestu nākošajā. Tikai tāpēc ka uz bobeni iestuma ripu nevajag to urlu celt gaismiņā!
zin, tev ir unikāla speja jebko ko atbalsti padarīt par ūbernozīmīgu un pretēji. trīs gadus mocījas kamer tika. Pieņem un cieni. Tava kliegšana faktus nemaina, vnk maina viedokli par tevi pašu .

     [+] [-]

, 2010-04-09 13:03, pirms 14 gadiem
Sprukts ir labs spēlētājs un pat ļoti labs, bet ne kapteinis.. kapteinim ir jabūt tādam kā Ozolinskis.. un viss.. tur nemaz nevar būt bazars..
1 2 62 komentāri