Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Dinamo vārtos tomēr redzēsim...Edgaru?

Vai Dinamo vārtos tomēr redzēsim...Edgaru?
Vai tiešām vārtsargi nāk un iet, bet... Edgari šajā komandā paliek?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze.

Viņdien apstaigāju hokeja ļaudis, saklausījos visādas lietas, mēģināju izlobīt ticamākās versijas no stāstiem. Te, dažas par Rīgas Dinamo... Piemēram, kas notiek ar komandas vārtsargu līniju?

Vārtsargu jautājums vienubrīd dinamiešu sakarā kļuva par traģikomisku notikumu virkni, kur varēja atrast visus dramatiskā teātra elementus, pirms vēl darbojošās personas kāpa uz skatuves. Te bija gan jāstāv garā rindā pie teātra bufetes, gan notika priekšskara nelaimīga krišana vēl pirms izrādes sākuma un vēl bija galvenā lomu tēlotāja neatnākšana uz pirmizrādi – protams, tas viss pārnestā nozīmē... Tēlus piemeklējiet paši, cik nu katram atļauj fantāzija. Kas notiek tagad vārtsargu līnijā? Amerikānis Holts esot kabatā un Rīgā ieradīsies jaunnedēļ – vismaz golfa spēli ar vienu no saviem labākajiem draugiem Kasparu Daugaviņu viņš esot jau aizrunājis. Vēl esot viens drošais variants Kanādā – tam mūspusē jāparādās pirms treniņu nometnes 23. jūlijā. Tostarp pēdējo dienu aktivitātes rāda, ka menedžeris Sējējs tomēr ir vairāk pie zemes, nekā sākumā varēja domāt. Viņš domā pie vārtu stabiem pārbaudīt arī vismaz divus savējos. Kas mums te apkārt ganās? Lavijas izlases šī pavasara debitants Edgars Lūsiņš (attēlā) velk uz pretendentu. Sējējs gan saka, ka te vīzijas viņam esot visādas, taču, ja esam reālisti, tad Lūsiņa variants ir visai skaidrs. Nav jau mums to vārtsargu nemaz tik daudz un šis nav sliktākais no risinājumiem. Atminiet, jau pirms pāris mēnešiem rakstīju, ka Edgars varētu mierīgi būt kā labs un stabils komandas otrais numurus. Tobrīd gan cerēju, ka Dinamo vienosies ar Masaļski, iedos viņam labu līgumu vismaz uz pāris gadiem un, otrajam vārtsargam atstās cienījamu mazumiņu. Lūsiņš šādā shēmā ierakstītos. Taču ar Masaļski sarunas aprāvās un tagad RD menedžerim ir jāskatās uz savu vārtu drošību no citas puses. Starp citu, Sējējs esot manīts runājam ar Lūsiņu vēl pasaules čempionāta laikā Vācijā un tie, kas gājuši garām, nebūt nesaka, ka abi čatojuši par alu un meitenēm. Tur it kā esot likti pirmie pamati šim kopdarbam. Normunds gan mīklaini saka, ka treņinnometnē varot būt situācija, ka izmēģināti tiekot pat četri vārtsargi – divi ārzemnieki, divi savējie. Kurš varētu būt otrs no savējiem, tas pagaidām noslēpums. Raitums? Visticamāk, nē, jo Dinamo nav pārliecināti par viņa veselības stiprumu un garu. Enkuzens? Tagad brauc uz Ameriku, taču var tur arī nepalikt. Dzīvē visādi notiek. Kas vēl? Muštukovs ir Anglijā. Un... ar to arī pieaugušo vārtsargu aka ir izsmelta. Atliek pārskaitīt pēdējo gadu juniorus...

Lai gan vēl vēlā pavasarī, vaicāts par astoņpadsmit gadus vecā Kriļja Sovetov uzbrucēja Aināra Podziņa izredzēm iekļūt Dinamo sastāvā, Sējējs atbildēja diezgan strupi – sak, neko nezinu, neesmu redzējis, nesaprotu – tagad šī attieksmes toņkārta ir mainījusies. Cik var nojauts, Podziņa personā komanda saskata tā saukto obligāto junioru vismaz uz turpmākajiem diviem gadiem. Pases dati tā atļauj domāt. Tiesa, pagaidām gan jātiek skaidrībā ar šī 1992. gadā dzimušā jaunieša līdzšinējo komandu. KHL ietvarā Podziņa tiesības pieder Rīgai, taču hokejistam ar augstāk minēto Maskavas klubu ir līgums uz vēl vienu sezonu. Atliek vienoties. Krievi to saprot vienkārši – jūs dodiet naudu, mēs Podziņu. Taču Dinamo no laba prāta nekad nav gribējuši no naudas šķirties, kur nu vēl, lai samaksātu par jaunu gurķi. Savukārt, neoficiāla informācija liecina, ka Kriļja Sovetov šajās dienās pārdzīvo nopietnas likviditātes problēmas, kas tulkojumā nozīmē – viņiem draud bankrots. Tad sanāk, ka abas puses Podziņa gadījumu saredz ļoti skaidri – maskavieši cer, ka Dinamo tomēr samaksās, savukārt rīdzinieki domā, ka varbūt sagaidīs šīs komandas izputēšanu... Ja Maskavā tiks atrasta nauda šī kluba atbalstam, tad visticamāk, ka Rīga mēģinās startēt nevis ar naudu, bet gan ar graudu. Proti, par Podziņu iedot pretī kādu no saviem vecākajiem sistēmas hokejistiem. Te Sējējs nosauca deviņdesmitā gadā dzimušos, starp kuriem varētu meklēts maiņas materiāls. „Mēs vēlamies Podziņu iespēlēt kā jauno, kas pēc diviem gadiem mums kļūst par stabilu pamatsastāva hokejistu. Fiziskie parametri viņam labi, ar pašatdevi laukumā arī neesot treneriem problēmas”, Sējējs neslēpj nodomus.

Vairākkārt ļaudis ir brīnījušies – vai tiešām Dinamo pietiek ar diviem treneriem? Kā zināms, šobrīd salīgtie ir Šuplers kā galvenais un Ābols kā otrais. Tad vēl ir Naumovs pie vārtsargiem. Pavasarī pavīdēja baumas, ka trešais uz trenera soliņa varētu būt pats Sējējs – vismaz tāds esot bijis viens no scenārijiem. Taču šobrīd Normunds par šādu tālāko risinājumu, atgaiņājas kā lācis pie bišu stropa. „Uz to gan neceriet, taču jaunumi būs... Jau pirmdien šajā sakarā mēs iepazīstināsim ar interesantu risinājumu.” Tālāk Sējējs neturpina un mums atliek vien paciesties līdz solītajai dienai. Tostarp droši, ka pirmdien nebūs nekādi jaunumi Mārtiņa Karsuma sakarā – pagaidām abas puses pie šaha galda nokļuvušas pata stāvoklī – ne uz priekšu, ne atpakaļ. Hokejista aģents neesot slēpis savu vilšanos, runājot par Dinamo sarunu taktiku, tostarp Dinamo menedžeris lietišķi konstatē faktus: „Pirmais komplektācijas vilnis ir prom – tagad tirgū atkal parādās hokejisti... Tie, kas prasīja lielus ciparus, bet nedabūja. Tagad viņi ir gatavi sevi piedāvāt par mazāku atalgojumu. Jo vietu skaits komandās jau pārsvarā ir aizpildīts. Ceru, ka arī Dinamo šajā situācijā iegūs meklēto.” Ko viņi vēl meklē? Vēl dažus centra uzbrucējus – noteikti.

Pilnīgs bezsakars notiek KHL augšējos stāvos. Runa ir par sezonas kalendāru, kas, protams, vēl nav publiskots. Melnā versija esot gatava, taču... Šobrīd tiekot gaidīta atbilde no slovāku kluba Popradā. Tur grozās tie paši cilvēki, kas pirms kāda laika ambiciozi vēlējas iespēlēt KHL vienu čehu komandu. Čehijas hokeja federācija uzlika veto šai domai, bailēs neizčakarēt savu vietējo čempionātu. Slovākijas hokeja druvā valda piezemētākas noskaņas – tur šāda atļauja no federācijas tika saņemta bez piepūles. Tas nozīmējot, ka slovāki patiešām varētu šogad spēlēt KHL turnīrā. Starp citu, viņi tiktu Rīgas Dinamo grupā, tā kā galīgi vienaldzīgiem mums šajā skarā nevajadzētu būt. Izbrīna līgas atbildīgo personu darbības, kā viņi ir gatavi uz savas krāsns aicināt pasildīt pakaļas arī citus – pagaidām šajā sakarā loģikas visai maz... Taču, kā jau esmu secinājis agrāk – skaidrā prātā krievus neizprast. Tā kā esmu skaidrā, tad nesaprotu, kāpēc dažas nedēļas pirms KHL oficiālā pirmssezonas nometņu sākuma, pa Austrumeiropu vēl jāmeklē komandas. Citādi – viss notiek! Jā, starp citu, vakar saskrējos ar Dinamo komandas ārstu, kas nule kā bija ticis skaidrībā par vairāku komandas hokejistu veselības un fizisko stāvokli – ir viņiem tādas speciālas pārbaudes, testi. Tad, lūk, Ozoliņa sakarā viņš teica, ka nespējot vien brīnīties, „kur tam cilvēkam tāda iekša – sākot ar aknām un beidzot ar muskuļiem!” Viss kārtībā! Bet Laviņš, dokaprāt, esot vismaz uz pusi labāks, kā rādot viņa pērnās vasaras pieraksti... Tātad – puikas nopietni gatavojas. Par to prieks!

 +12 [+] [-]

, 2010-07-08 09:36, pirms 14 gadiem
Viltīgs nosaukums...
Slēpts komentārs: belluschi

 +17 [+] [-]

, 2010-07-08 09:41, pirms 14 gadiem
Interesantais risinājums - Ozoliņš kā spēlējošais treneris?

  +6 [+] [-]

, 2010-07-08 09:55, pirms 14 gadiem
Nedomāju, ka Puče cepjās par Masalu...vienkārši labs virsraksts, lai katrs attaisītu un izlasītu, kas tad nu ir ar to Edgaru

  +5 [+] [-]

, 2010-07-08 10:03, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Interesantais risinājums - Ozoliņš kā spēlējošais treneris?
Tā varētu būt. Ozo jau sen tiek piesaukts kā Dinamo treneris. Ir pat dzirdētas baumas, ka pēc Sanda spēlētāja karjeras beigām būs duets Ozoliņš - Vītoliņš, interesanti kuru liktu kā galveno?

  -2 [+] [-]

, 2010-07-08 10:05, pirms 14 gadiem
Kārtējais tukšais Pučes raksts. Itkā daudz kas uzrakstīts,bet nekas konkrēts.
Paslēpju spēlēšana Latvijas hokejā ir varen labi atstrādāta.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-08 10:07, pirms 14 gadiem
Laviņš būs zveeeeers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-07-08 11:03, pirms 14 gadiem
Neko konkrētu neuzzināju!
Bet naudu iztērēju!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-08 11:39, pirms 14 gadiem
belluschi rakstīja: tieši tādēļ nav svarīgi, kas nosargā vārtus sausājā vai iemet izšķirošo banku - Ivanovs, Sidorovs, Kankunens, Trahtenbergs vai Krūmiņš.
Vienalga šķiet ir tikai tev. Tici man - tas ļoti daudziem ir no svara.

Par to treneri, man atnāca atmiņā, pirms pāris mēnešiem, līdzīgi kā par pašu Sējēju bija noklīdusi neliela bauma arī par Frankišeku Hossu. Manuprāt šis arī varētu būt diezgan interesants risinājums.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-08 12:12, pirms 14 gadiem
Jā! Ozo šogad būs zvērs, pagāšgad pēc pārtraukauma varēja just, ka fiziskais pietrūkst, bet tagad vēl izies nometni, un mēs redzēsim brīnumu uz ledus!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-08 12:22, pirms 14 gadiem
kannna rakstīja: Jā! Ozo šogad būs zvērs, pagāšgad pēc pārtraukauma varēja just, ka fiziskais pietrūkst, bet tagad vēl izies nometni, un mēs redzēsim brīnumu uz ledus!!!
Kā Tu to visu zini jeb paredzi???
Pērn arī Ozo bija RD pirmsezonas treniņnometnē jau no tās paša sākuma, un kā viņš pats pirms tam apgalvoja, tad esot visu laiku uzturējis labu fizisko formu.
Takā kaut ko apgalvot Ozo sakarā ir stipri pāragri. Vel jo vairāk tāpēc,ka viņam problēmas bija ar roku, un nevis ar aknām.

     [+] [-]

, 2010-07-08 12:59, pirms 14 gadiem
Paredzu!! Katrs nometnēs strādā cik var, domāju, pērn viņš noteikti necēla tik daudz, cik pacels šogad!!! Tas ir fakts!!!

  -4 [+] [-]

, 2010-07-08 13:26, pirms 14 gadiem
Ja fiziskais vien visu izshkirtu Bergmanis butu labakais KHL vartu guveejs Vajag pariti normalu centru... tas pats Fosters 2/3 mainjai bija ljoti ok.

     [+] [-]

, 2010-07-08 13:56, pirms 14 gadiem
Kāds Bergmanis... meistarība jau nezūd, tāpēc jau daudzi var tik ilgi spēlēt, bet vēl daudzāki nevelk, viss atkarīgs no fiziskās kondīcijas!!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-08 14:36, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Interesantais risinājums - Ozoliņš kā spēlējošais treneris?
Kāpēc ne. Ozo iegūst finansiāli - lielāks atalgojums,nekā esot (juridiski)tikai
spēlētājam , bet Dinamo ietaupa kādu daļu līdzekļu ,jo "piemaksāt" pie algas, kādu biškuci, par papildus pienākumiem ,nekā apmaksāt pilnu "štata" vienību ir lētāk

  +4 [+] [-]

, 2010-07-08 17:11, pirms 14 gadiem
Noteikti nepiekrītu autoram, ka jāņem Lūsiņš kā otrais vārtsargs! Kā #2 jau ir paņemts Holts, un vai tad šo viduvējo vārtsargu liks par pirmo? Drīzāk jau pirmais kīpers būs tas "drošais Kanādas variants". Katrā ziņā, nenovēlu Lūsiņam arī deldēt solu kā trešajam numuram, tad jau labāk iet uz zemākas līgas klubu ar labu spēles laiku. Taču kā trešo vārtsargu var paņemt kādu jauno LV kīperi, lai treniņos kačā skilu. Varbūt trešais būs Enkuzens, tomēr Naurim novēlu iegūt stabilu spēles laiku ECHL.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-08 21:26, pirms 14 gadiem
Manuprāt, Dinamo sistēmā vnk ir kāds kurš negrib redzēt tajā Raitumu.
Jo jau no Dinamo veidošanas sākuma, lai gan reāla pienāktos vieta Raitumam (kas tajā laikā spēlēja Rīga2000), viņam tā netika dota. Kā aizbildināšanās bija, ka Fārmklubs būšot uz "jauniņiem".
Kāpēc gan, lai viņam tagad nedotu otrā vārtsarga vietu, ja izlasē tā tika dota? Var jau to saukt par neticību, tie, kas gribē meklēt iemeslus kāpēc, lai viņs nespēlētu Dinamo, tie tos vienmēr atradīs!!!
Bet, manuprāt, čalis ir sev un citiem pierādījis, ka viņš spēj netikai augt, bet arī celties pēc krituma! Kas, manuprāt, ir visspilgtākais rādītājs ne tikai par spēlētāju, bet par cilvēku! Lai veicas Mārtiņam!
Un, la ir cilvēki, kas tic TEV un atbalsta Tevi!