Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai "Warriors" Jāņi kļūs par Biedriņa jurģiem?

Vai "Warriors" Jāņi kļūs par Biedriņa jurģiem?
Biedriņš domīgs - viena neizteiksmīga sezona, un no spekulācijām ne atkauties...

Latvijas izlasē Andris Biedriņš šovasar drīzāk nespēlēs, nekā spēlēs, šodien līdzjutējiem pastāstīja treneris Bagatskis. Vai Biedriņš nākamsezon spēlēs Goldensteitas "Warriors"? Drošas atbildes šobrīd nav arī uz šo jautājumu. Tuvojoties gadskārtējam Jāņu dienas NBA draftam, klubs īpaši interesējas par centriem. Un ne tikai tas.

Latviešu centra uzvārds dažādās spēlētāju maiņu spekulācijās nu jau pāris gadus figurējis regulāri - sākumā kā strauji progresējošs spēlētājs, ko no "Warriors" gribētu ne viens vien nopietnāks klubs (bet nedod!), pagājušās sezonas gaitā - jau kā pamatīgs līguma slogs, no kā labprāt atbrīvotos pati Goldensteita (bet neviens neņem...). Protams, spēlētājiem šādas runas sirdsmieru nevairo, taču, ja reiz esi šajā biznesā, jāpierod - tāpat skaidrs, ka aģenti, žurnālisti un paši klubi šajā sfērā dūmus nereti izplata bez jebkādas reālas uguns apakšā, tāpēc visu ņemt galvā nav vērts. Turklāt, kad tā diena patiešām pienāks, tāpat neizbēgsi... Lai vai kā, līdz šim Biedriņš palicis, kur bijis.

Taču šajās nedēļās Oklendā valda pamatīga rosība - klubs nopietni gatavojas 24. jūnijam, kad Ņujorkas "Madison Square Garden" teātra zālē notiks ikgadējā jauno talantu sadale jeb NBA drafts. Loterija lēma, ka Goldensteita varēs izvēlēties ar sesto kārtas numuru, ko uzskata par lielu neveiksmi - pēc tik briesmīgas sezonas kā pagājusī, klubam bija labas izredzes iegūt kādu no pirmajām četrām izvēlēm, taču tās nepiepildījās. Varētu pavīpsnāt, sak - liela muiža, ceturtie vai sestie, taču - šoreiz tā muiža patiešām ir liela. Jauno talantu drafta sarakstos ir daudz, taču tādu, kas gatavi nākt un uzreiz spēlēt būtisku lomu - knapi uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Kamēr "Warriors" tiks pie pīrāga dalīšanas, labākie kumosi jau būs sakošļāti un norīti.

Daudzajās drafta prognozēs jau kādu laiku saglabājas stabils favorītu trijnieks - Džons Vols, Evans Tērners un Deriks Feivors. Ceturtā vieta svārstīgāka - daļa to atdod Veslijam Džonsonam, daļa - 211 cm garajam un 132 kg smagajam Kentuki universitātes centram Demarkusam Kazinsam. Līča reģiona mediji vēsta - tieši Kazinss ir Goldensteitas mērķis Nr.1, un klubs gatavs darīt jebko, lai iegūtu lielo vīru pie sevis. "Jebko" ietver arī maiņas darījumu ar Minesotas "Timberwolves", par ko raksta arī Amerikas ietekmīgākie sporta mediji, proti - karotāji gatavi iemainīt ceturtās izvēles tiesības, dodot pretī ne tikai savu sesto numuru, bet arī Entoniju Rendolfu. Iemesls - lai būtu droši, ka dabūs Kazinsu. Tikmēr Minesota darījumā varētu būt gatava piemest kādu diviem no saviem garajiem - Alu Džefersonu vai Kevinu Lavu.

"Warriors" ģenerālmenedžeris Lerijs Reilijs medijos atteicies komentēt darījuma iespēju, taču Kazinss un Džordžtaunas centrs Gregs Monro ir vīri, kas šobrīd atrodas Oklendā uz atrādīšanos. No tiem, kas bijuši ieradušies agrāk, reālāko novērtējumu izpelnījās Hasans Vaitsaids un Ekpajs Judo - 213 cm garais Maršalas universitātes centrs un 208 cm garais Beiloras spēka uzbrucējs. Citiem vārdiem - izskatās, ka "Warriors" plāno izmaiņas garajā galā. Vai tās varētu skart Andri Biedriņu? Ja vien pavērsīsies reāls variants - nav izslēgts. Pietiekami nopietni avoti zina stāstīt, ka "Warriors" organizācija šobrīd nebūt nav laimīga par tik dārgām ilgtermiņa attiecībām ar mērķtiecību nedaudz pazaudējušo latviešu centru (viena versija - tas pat bijis galvenais iemesls, kāpēc darbs tika uzteikts Krisam Mulinam) un pagājušas sezonas laikā piedāvāja spēlētāju tirgū. Uzrunāto klubu bijis vairāk nekā desmit, intereses - nekādas...

Varam ticēt, varam neticēt. Tikmēr Biedriņa uzvārds turpina atrasties "uz letes", kur vien parādās domu apmaiņa vai jau reālākas versijas par iespējamām izmaiņām Goldensteitas sastāvā. "Biedriņš ir populārākais karotājs pēcsezonas darījumu baumās," secina, piemēram, "USA Today", atzīmējot pagaidām svaigāko versiju - latvietis uz Toronto pret Hedo Turkoglu. Citur apskatīta iespējamā trīsvirzienu maiņa starp "Warriors", "76`ers" un Memfisas "Grizzlies", kuras rezultātā Andris (arī Magete, Turiafs) nonāktu Filadelfijā. "Biedriņš ir ierobežots uzbrukumā, taču "Sixers" ir punktu guvējs zem groza (Spaitss), kā pietrūka "Warriors". Viņam ir tikai 24 un iespējas progresēt jauna un vairāk disciplinēta trenera virsvadībā," tiek lēsts. Savas versijas atrodamas arī fanu forumos, starp tām interesanta - ja "Warriors" iegādāsies uzņēmēju grupa no Ķīnas (šobrīd atlasītas četras kandidatūras, ko pārbauda līga un kas piedalīsies pēdējā pārdošanas raundā), tā noteikti būs ieinteresēta uzpumpēt mārketinga rādītājus ar Jao Mina piesaistīšanu, kam tieši nākamgad būs pienākusi iespēja atteikties no līguma ar Hjūstonu. Un tur jau aiziet gan Biedriņš, gan Eliss...

Starp citu, kluba īpašnieka maiņa - vēl viens nopietns faktors, kas var ietekmēt Biedriņa tāpat kā jebkura cita komandas dalībnieka pozīcijas. Darījumu plānots īstenot jau nākamā mēneša sākumā un, kamēr nav skaidrs jauno īpašnieku vārds un ieceres par komandas tālāko attīstības virzienu (tajā skaitā - kadru jautājumā), jebkādas prognozes izdarīt būtu pārdroši. Pagaidīsim Jāņu dienas drafta ceremoniju, pagaidīsim arī kluba jauno īpašnieku domas un 1. jūliju, kad atvērsies līgas vēsturē vētrainākais brīvo aģentu tirgus, kas šogad var ievirzīt jaunā gultnē ļoti daudzu labu spēlētāju likteņus. Bet pagaidām atliek vien cerēt, ka Biedriņam šī vasara būs tik produktīva, lai apkārtējos atkal spētu pārliecināt ar savas spēles kvalitāti, nevis līguma cipariem. Lai arī kur tas beigu beigās būtu - Oklendā vai kur citur.

Kāds scenārijs būtu labākais Andra Biedriņa karjerā?

  • 11

  • 232

  • 23


     [+] [-]

, 2010-06-08 21:30, pirms 14 gadiem
Ļoti interesanti.. Kurš klubs Andrim vairāk derētu? Kā jūs domājat?

  +3 [+] [-]

, 2010-06-08 21:31, pirms 14 gadiem
Kāda būs attieksme, tādā klubā un līgā arī spēlēs

  +1 [+] [-]

, 2010-06-08 21:32, pirms 14 gadiem
jureks rakstīja: Ļoti interesanti.. Kurš klubs Andrim vairāk derētu? Kā jūs domājat?
PHX.. ja jau reiz pie Run`n`Gun ir pieradis, tad pie labākiem izpildītājiem nevajadzētu būt problēmēm.. Ja vien izturētu konkurenci!

  +9 [+] [-]

, 2010-06-08 21:35, pirms 14 gadiem
jureks rakstīja: Ļoti interesanti.. Kurš klubs Andrim vairāk derētu? Kā jūs domājat?
Tāds, kur ir nopietna konkurence par vietu sastāvā (ar pieredzējušākiem onkuļiem), taču nav izteiktu "stāru".
Tīri pāriešanai jaunā līmenī tas ir vajadzīgs. To, ka Biedriņš var spēlēt labi (NBA), viņš jau ir pierādījis. Tagad ir jāpanāk, lai "labi" ir standarts un "ļoti labi" - ikdienas mērķis.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-08 22:16, pirms 14 gadiem
Manuprāt, pareizi būtu Demarkus Kouzins (nevis Kazins)!
Par Andžu runājot, jau labu laiku prasās pamainīt vidi.

     [+] [-]

, 2010-06-08 22:23, pirms 14 gadiem
vai ir kas zināms par to vai Nelsons paliek- tas arī ir ļoti būtisks faktors!

     [+] [-]

, 2010-06-08 22:42, pirms 14 gadiem
Lai tik tusē pa LV.......un pēc tam ar Uvi.....Barona

  +1 [+] [-]

, 2010-06-08 23:00, pirms 14 gadiem
Potenciāls Andrim taču ir, neveiksmīga sezona, nekas... Tiks uz kājām. Vismaz es par to ļoti ceru. Kluba maiņa? Lai notiek... Noderēs izaugsmē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-08 23:20, pirms 14 gadiem
Biedriņam vajag Kidu komandā.. vai Nešu..
Iepriekš, kad bija Deiviss tad Biedriņš bija sekmīgāks arī uzbrukumā..
Viņš var spēlēt un drošvien arī grib spēlēt uzbrukumā. Bet Nelsons, kā treneris liek uzsvaru uz mazajiem spēlētājiem un garie ir aizsardzībai, līdz ar to nav ko gaidīt no biedriņa punktu guvēju lomu šādā kombinācijā.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-08 23:28, pirms 14 gadiem
Nav jau liela starpiiba, kuraa NBA klubaa uz beņķīša sēdēt... Ak jā, vienīgi treniņi kopā ar lielākām zvaigznēm varētu pacelt meistarību. Bet vispār, gribētos cerēt, ka Andris mainīs savu attieksmi. Patlaban tā ir tāda, itkā viņš visu jau dzīvē būtu sasniedzis. Diemžēl , atteikums spēlēt izlasē apliecina tieksmi pēc vieglākas un bezrūpīgākas dzīves. Tā strādājot varam uzskatīt, ka andra karjeras augstākais punkts jau ir pagātnē. Kas attiecas uz naudu, tad ar Andra vienas sezonas līgumu pietiek, lai pat barojoties no noguldījuma procentiem drošā Šveices bankā, par naudu vairs nebūtu jādomā

     [+] [-]

, 2010-06-08 23:30, pirms 14 gadiem
Gan jav soliņu sildīs kkur !!

  -1 [+] [-]

, 2010-06-09 00:47, pirms 14 gadiem
Janis_Zirnis rakstīja: Potenciāls Andrim taču ir, neveiksmīga sezona, nekas... Tiks uz kājām. Vismaz es par to ļoti ceru. Kluba maiņa? Lai notiek... Noderēs izaugsmē.
Pēc augstiem kāpumiem,vienmēr zemi kritieni,šinīgadījumā sezonas.. Tur es piekrītu,bez tā jau sportā nekur!! Jā un protams jācer,ka Andrim nākamā sezona būs Veiksmīga.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-09 00:51, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tāds, kur ir nopietna konkurence par vietu sastāvā (ar pieredzējušākiem onkuļiem), taču nav izteiktu "stāru".
Tīri pāriešanai jaunā līmenī tas ir vajadzīgs. To, ka Biedriņš var spēlēt labi (NBA), viņš jau ir pierādījis. Tagad ir jāpanāk, lai "labi" ir standarts un "ļoti labi" - ikdienas mērķis.
Pie Shaqa,lai uz konsultācijām aizstaigā,pieredzes gūšanai.
Bet jā,vajadzētu tādā komandā kur tie onkuļi pieredzējušie..

  -1 [+] [-]

, 2010-06-09 00:56, pirms 14 gadiem
beiziiters rakstīja: Nav jau liela starpiiba, kuraa NBA klubaa uz beņķīša sēdēt... Ak jā, vienīgi treniņi kopā ar lielākām zvaigznēm varētu pacelt meistarību. Bet vispār, gribētos cerēt, ka Andris mainīs savu attieksmi. Patlaban tā ir tāda, itkā viņš visu jau dzīvē būtu sasniedzis. Diemžēl , atteikums spēlēt izlasē apliecina tieksmi pēc vieglākas un bezrūpīgākas dzīves. Tā strādājot varam uzskatīt, ka andra karjeras augstākais punkts jau ir pagātnē. Kas attiecas uz naudu, tad ar Andra vienas sezonas līgumu pietiek, lai pat barojoties no noguldījuma procentiem drošā Šveices bankā, par naudu vairs nebūtu jādomā
Kā tu vari zināt,kapēc spēlē,kapēc nespēlē? Varbūt cilvēkam savi iemesli... Un vispār vel NAV teikts,ka viņš nespēlēs!!

  -1 [+] [-]

, 2010-06-09 00:59, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Biedriņam vajag Kidu komandā.. vai Nešu..
Iepriekš, kad bija Deiviss tad Biedriņš bija sekmīgāks arī uzbrukumā..
Viņš var spēlēt un drošvien arī grib spēlēt uzbrukumā. Bet Nelsons, kā treneris liek uzsvaru uz mazajiem spēlētājiem un garie ir aizsardzībai, līdz ar to nav ko gaidīt no biedriņa punktu guvēju lomu šādā kombinācijā.
Tieši tā,pats Nelsons jau arī teica, vienalga cik punktus viņš samet,ka viņam galvenais,lai Andris vāc bumbas,bloķē metienus.. u.tt

     [+] [-]

, 2010-06-09 01:35, pirms 14 gadiem
ļoti cerams ka Oklendā viņu vairs neredzēsim!

  +6 [+] [-]

, 2010-06-09 08:11, pirms 14 gadiem
Domāju, ka vēl svarīgāk par kluba maiņu ir tas, lai Biedža šovasar beidzot beidz laist muļķi un kost, bet gan sāk piestrādāt pie sava sodu metiena un spēles zem groza arī vasaras laikā...

     [+] [-]

, 2010-06-09 10:10, pirms 14 gadiem
jureks rakstīja: Ļoti interesanti.. Kurš klubs Andrim vairāk derētu? Kā jūs domājat?
varetu new york

  +1 [+] [-]

, 2010-06-09 13:02, pirms 14 gadiem
Ceru, ka uz thunder aizsuutiis viņu! Un ir arii variants, ka uz cavs, jo shakam ar zhidruunu ir liigumi cauri! 76 arii nebuutu slikts variants tikai vajag labaaku saspelnieku kaadu balto un kursh daudz piespelee neviis puļii pa grozu!

     [+] [-]

, 2010-06-09 13:19, pirms 14 gadiem
ari interesants ir maveriks variants- espn.go.com: Fantasy GM, Part V: Biedrins anyone? - Dallas...

     [+] [-]

, 2010-06-09 13:28, pirms 14 gadiem
jureks rakstīja: Ļoti interesanti.. Kurš klubs Andrim vairāk derētu? Kā jūs domājat?
CSKA:]

  -3 [+] [-]

, 2010-06-09 14:43, pirms 14 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2010-06-09 15:42, pirms 14 gadiem
b.o.l.d.r.i.k rakstīja: sports.espn.go.com: Andris Biedrins Career Statistics - Golden...
birthplace:riga,ussr
nu tavai zināšanai, 1986. gadā Latvija vēl atradās PSRS sastāvā, tā kā viss pareizi.

     [+] [-]

, 2010-06-09 19:35, pirms 14 gadiem
Man liekas idealais variants,lai AB noklust Hornetos.Tur vins tiesam varetu pakonkuret ar Okoforu,un sanemt lieliskas piespels no C.P

  +2 [+] [-]

, 2010-06-10 08:35, pirms 14 gadiem
beiziiters rakstīja: Patlaban tā ir tāda, itkā viņš visu jau dzīvē būtu sasniedzis. Diemžēl , atteikums spēlēt izlasē apliecina tieksmi pēc vieglākas un bezrūpīgākas dzīves. Tā strādājot varam uzskatīt, ka andra karjeras augstākais punkts jau ir pagātnē.
AB karjeras labaakie gadi saaksies peec naakamaas sezonas, kuras laikaa vinsh nostabilizees sniegumu un atguus paarlieciibu. Cilveeks 21 gada vecumaa nosleedz taaaadu liigumu, pirms tam nenormaali straadaajot, lai liidz tam tiktu, kameer vienaudzi izbauda tiinu priekus, un likumsakariigi iestaajas atslaabums. Praktiski no parastas Latvijas skolas ielec NBA, domaajat viegli, Rubio veel tagad neiet uz Ameriku , jo saprot cik tas nopietni. Ticu, ka shodien AB uz dziivi skataas reaalaak, kaa pirms gada, baltajam 24 taads peectiina vecums vien ir, lai tik apprecas ar kaadu no blondiineem, buus jauna motivaacija un miers.

     [+] [-]

, 2010-06-12 15:22, pirms 14 gadiem
marcijs rakstīja: Es domāju VEF ir viens no labākajiem variantiem..
mhm... visi sitie VEF'a faneli ir smadzenes kaut kur pazaudejushi!!!
Naj vinam to VEF'u, lai var visu gadu kost pa Rigas bariem. Kamer vins vel jauns, lai attistas un kaut ko sasniedz. Pirmaja chempikur vins speleja,vinam bija super attieksme pret spelem un vareja redzet, ka acis deg, tagad viss po, un degsmes ari nav.