Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Valters

Paldies itāļiem un leišiem

Paldies itāļiem un leišiem
LBS ierēdņiem darba mazāk nepaliks, jo izlases latiņa atkal ir pacelta...

Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Vai kāds atceras, ka Latvijas basketbolam tieši šīm divām valstīm ir jāpateicas par spēlēšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Ja godīgi – vieta jau nebija pašu nopelnīta.

Lēmums par 24 komandu iespēlēšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā, faktiski izglāba Latvijas basketbolu. Galvenās šī projekta vai paplašināšanas iniciatores bija Itālija un Lietuva. Leiši domāja, ka viņi ar latviešu naudu kaut kādu naudiņu sataisīs, bet smagi aplauzās – Šauļu zāle bija apmeklēta, taču naudu ap basketbolu neviens daudz netērēja. Pirms gada domāju, ka šis lēmums par 24 komandām finālturnīrā ir galīgi garām, apšaubāms, tomēr tagad atzīstu, ka virzība ir izdevusies veiksmīgi. Tagad daudzām komandām turnīra gaitā ir iespēja paņemt savu iespēju, kā to šajā reizē izdarīja Somija, Gruzija, Maķedonija, atstājot gribot tādas basketbola lielvalstis kā Itālija un Horvātija. Nākošajā 2013. gada čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalīsies visas Eiropas valstis, kas ir solis uz priekšu. Līdzīga kārtība ir futbolā un es neteiktu, ka viņiem klājas švaki... Protams, daudz kas būs atkarīgs no izlozes, kādā grupā Latvija iekļūs. Jo var gadīties, ka pretiniekos dabūjam Čehiju vai Ungāriju un tad arī viena neveiksmīga spēle var pārvilkt svītru nākamajai kārtai. Tad Slovēnijas čempionātu (tur notiks nākamais finālturnīrs), mums neredzēt kā savas ausis... Atļaujos apgalvot, ka Latvijas tunelī gaisma redzama arvien vairāk, vajadzētu šo gadu līdz nākamajām kvalifikācijas spēlēm izmantot pēc iespējas lietderīgāk.

Kurš jūsuprāt būtu labākais LBS ģenerālsekretārs?

  • 12

  • 123

  • 5

  • 105



, 2011-09-06 13:08, pirms 13 gadiem
Citēju:" Atļaujos apgalvot, ka Latvijas tunelī gaisma redzama arvien vairāk, vajadzētu šo gadu līdz nākamajām kvalifikācijas spēlēm izmantot pēc iespējas lietderīgāk."

Priekšlikumi, plāns?
Slēpts komentārs: Valdis Valters
, 2011-09-06 13:39, pirms 13 gadiem
Media_Alliance rakstīja: Citēju:" Atļaujos apgalvot, ka Latvijas tunelī gaisma redzama arvien vairāk, vajadzētu šo gadu līdz nākamajām kvalifikācijas spēlēm izmantot pēc iespējas lietderīgāk."

Priekšlikumi, plāns?
Valda iedomu piramīda
Bet ja godīgi, vnk jāsekmē izlases spēlētāju atrašanās labos klubos/sistēmās.
, 2011-09-06 13:41, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Priekšlikumu man būtu daudz,bet es diemžēl tur nestrādāju,un naudu par to nesaņemu
Tikai tie priekšlikumi nēkādi nestrādā Latvijā. Esi taču mēģinājis, kaut kā nav sanācis.
, 2011-09-06 13:41, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Priekšlikumu man būtu daudz,bet es diemžēl tur nestrādāju,un naudu par to nesaņemu
Pareiz attieksme
, 2011-09-06 13:43, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Tikai tie priekšlikumi nēkādi nestrādā Latvijā. Esi taču mēģinājis, kaut kā nav sanācis.
Vai tad talantu laboratorija neaug griezdamās?
, 2011-09-06 13:51, pirms 13 gadiem
Slovēnija ir skaista zeme, esmu bijis, varētu tur ieplānot atkal brīvdienas! Tikai 3 spēles dienā (8 stundu darba diena) reiz vismaz 5 dienas, plus alus... Nav viegli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-06 13:58, pirms 13 gadiem
[quote raitcha]
Tikai tie priekšlikumi nēkādi nestrādā Latvijā. Esi taču mēģinājis, kaut kā nav sanācis.
[/quote
Es nezinu cik Tev gadu,bet visa basketbola sistēma ir izveidota pēc mana plāna,gan jaunatnes līga un jaunatnes izlašu sistēma izveidojot metodisko centru,arī LBL,vi tad tas nav pietiekami?
, 2011-09-06 13:59, pirms 13 gadiem
Valdi, tieši šodien domāju, kad tad beidzot VEF parakstīs līgumu ar kādu centru, lai sastāvs būtu pilnvērtīgi nokomplektēts, bet tomēr redz kā:http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/57771/kiniesi-nocel-vefinam-bijuso-lakers-centru
Ko vēl VEF varētu atļauties paņemt tieši centra pozīcijā. Vai apdrošinot AB līgumu būtu reāli viņu ieraudzīt VEF rindās???
, 2011-09-06 14:03, pirms 13 gadiem
lipton rakstīja: Valdi, tieši šodien domāju, kad tad beidzot VEF parakstīs līgumu ar kādu centru, lai sastāvs būtu pilnvērtīgi nokomplektēts, bet tomēr redz kā:http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/57771/kiniesi-nocel-vefinam-bijuso-lakers-centru
Ko vēl VEF varētu atļauties paņemt tieši centra pozīcijā. Vai apdrošinot AB līgumu būtu reāli viņu ieraudzīt VEF rindās???
tuvākās dienās taps raksts par VEF,tā kā pacieties
, 2011-09-06 14:08, pirms 13 gadiem
Vai zināma izspēles kārtība, ja "viena neveiksmīga spēle var pārvilkt svītru nākamajai kārtai"? Vai spēles norit pēc vienmīnusa sistēmas?( gribas atgādināt, ka futbolā izspēle tomēr ir citāda)
, 2011-09-06 14:34, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: [quote raitcha]
Tikai tie priekšlikumi nēkādi nestrādā Latvijā. Esi taču mēģinājis, kaut kā nav sanācis.
[/quote
Es nezinu cik Tev gadu,bet visa basketbola sistēma ir izveidota pēc mana plāna,gan jaunatnes līga un jaunatnes izlašu sistēma izveidojot metodisko centru,arī LBL,vi tad tas nav pietiekami?
27. ja tas ko izsaka.
Es valdi zinu, kā darbojās Tava, Krištopāna un vēl mazākas basketbola skolas, bet tas citss stāsts.
Bez jebkādiem personīgiem apvainojumiem, cienot tavu galvu, idejas un darbu....
Tendence ir tāda, ka Tu projektu iesāc, bet tad vienā brīdī no viņa pakāpnies malā (basketbolskola biki cits stāsts, tur bija arī citi motivatori), tas brīdis parasti ir pirms šādām tādām problēmām. Diezin vai kāds zin, kā ir īstenībā, Tu jūti problēmas un laicīgi notinies, vai bez Tevis sistēmas vienkārši nedarbojas, bet fakts kā tāds, tās sistēmas latvijas apstākļos nav dzīvotspējīgas ilgtermiņā.
, 2011-09-06 14:35, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: tuvākās dienās taps raksts par VEF,tā kā pacieties
Vai ideja ar video par taviem septiņiem fināliem tiks realizēta? Tur nav nekas nojucis, nevar sagaidīt
, 2011-09-06 14:42, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Vai ideja ar video par taviem septiņiem fināliem tiks realizēta? Tur nav nekas nojucis, nevar sagaidīt
Nejauc līgas ar skolu,pats es to skolu nevarēju uzturēt un bija jāslēdz ciet
Neesmu cilvēks kas ilgi sēdēs vienā vietā-patīk pārmaiņas un jauni izaicinājumi
Par manām spēlēm-sāksim tos rādīt pēc Eiropas čempināta
, 2011-09-06 16:53, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Priekšlikumu man būtu daudz,bet es diemžēl tur nestrādāju,un naudu par to nesaņemu
Ja jau diemzheel, tad tas nozime, ka labprat stradatu nakotnee?
, 2011-09-06 17:30, pirms 13 gadiem
Kas mani pārsteidz , tad tā ir Somija!!!! nekad nebiju dzirdējis , ka somiem būtu baigā komanda. Jā, 90 gadu beigās par Motolu rakstīja, kā potenciālo NBA spēlētāju, bet nekas nesanāca.
Valdi, kā bija 80gados? Somi spēlēja? Kautko zinājāt par somu basketbolu?
, 2011-09-06 17:54, pirms 13 gadiem
Izklāstīšu mazliet savas pārdomas par basketbolu Latvijā...Dotajā brīdī es redzu, ka talantīgu spēlētāju un potenciālu no jauniešu talantiem netrūkst, tobiš, to ir, un ne viens vai divi - to ir vairāki! Tātad...līdz ~18g. vecumam mēs(Latvija) protam atrast un izaudzēt sākumproduktu, kas var pārtapt par laba vai pat augsta līmeņa spēlētājiem!!! Kas notiek pēc skolas....?? Varianti ir daž ne dažādi...ASV koledža, kur eiropietim ir jābūt stipri pārākam par savu oponentu, tuvās ārzemes(Itālija, Slovēnija, Grieķija utt.), kur mūsējos cenšas neaudzināt par saviem konkurentiem, visbeidzot - studentu līga, kur nokļūst talantīgie un 99% tur arī pazūd, jo izvēlās dzīvē stabilitāti, izglītību un darbu!! Te arī secinājums...LBS "galva" ir jāmaina, noteikti...uz ko, neesmu kompetents atbildēt(ja jautātu man...minētu V.V., Muižnieku, Štelmaheru vai G.Vētru)! Nākošais solis aiz jaunatnes līgām ir LBL...tas, kas tagad notiek ir pilnīgs haoss...VEF lien komerciālos pasākumos, kur nepieciešami ir spēcgi profi un vēlams ārzemnieki un Ventiņš, kas arī centīsies iekarot Eiropas zāles!! Tad manuprāt, ir jāizveido spēcīga LBL līga...nevis BBL vai VBL un tamlīdzīgas...JĀ, mēs zaudēsim aukstāka līmeņa kvalitātes ziņā spēles...bet vai ir vērts stutēt tikai 2 komandas mūsu nākotnes vārdā...kā tagad atceros laikus, kad par'LBL Č titulu cīnijās Bonus, Lainers, Brocēni, Metrapole, Dumle utt.. Man personīgi nav interese Rīgā redzēt baigos grandus, ja pašmājas čempis var teikt, kā suga neeksistē!!

p.s.paldies Valdim V. par ieguldīto darbu, par visu ko viņš ir darījis un vēl izdarīs Latvijas basketbolā...bet pārmaiņas prasās pamatīgas un šobrīd bez viņa tās nav iespējamas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-06 19:40, pirms 13 gadiem
to OlegsZnaroks...būtu zinātājs basketbolā, tad saprastu, kas Bagatskis ir kā basketbola treneris!! Par V.V., piekrītu, ir mazliet lielummānijas, pārspīlēts uzskats par savu ieguldījumu...bet tāds vismaz ir! Ko nevar teikt par Šnepu un tamlīdzīgiem funkcionāriem, kas šobrīd ir virsotnē!! Lai nu kā...mums ir kopīgs mērķis - par labu Latvijas basketbolā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-06 20:46, pirms 13 gadiem
Bagatska mērķis? To nu nezinu gan!! Drošvien, kā jebkuram vadītājam...nepalikt par "ēzeli"!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-06 21:48, pirms 13 gadiem
Ja spētu ko pats izdomāt un uzrakstīt, neslēptos zem "Oļega Znaroka"!! Varonis zeķubiksēs!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-07 09:46, pirms 13 gadiem
millakalns rakstīja: to OlegsZnaroks...būtu zinātājs basketbolā, tad saprastu, kas Bagatskis ir kā basketbola treneris!! Par V.V., piekrītu, ir mazliet lielummānijas, pārspīlēts uzskats par savu ieguldījumu...bet tāds vismaz ir! Ko nevar teikt par Šnepu un tamlīdzīgiem funkcionāriem, kas šobrīd ir virsotnē!! Lai nu kā...mums ir kopīgs mērķis - par labu Latvijas basketbolā!!
A ko Šneps ir izdarījis? Ko viņš sliktu dara? Kā viņš traucē attīstībai? Izņemot to, ka Valdis ar Buļu skaļi ir nobārstījuši viņu apvainojumiem un pasludinājuši par nederīgu, vai ir vēl kāda informācija?
Nesaku, ka viņš ir baigais aroda patriots un funkcionārs, bet vienīgo negāciju pret viņu rada Valdis. Un tā ietekmē viņu tgd necieš bariņš komentētāju.
, 2011-09-07 09:53, pirms 13 gadiem
Tā intereses pēc, kāds atceras tos, nebaidos šī vārda, pazemojošos video, ko Buļs ar Valdi sarūpēja pirms čempionāta, mazliet norakstot treneri (Buļs vēl Valdi gribēja ielikt viņa vietā, jau pirms čempja) un liekot atzīmes mūsus sastāvam? Nu ņirgājās puiši, ņirgājās, vismaz manā uztverē... Saslavēja NBA zvaizgnes tā itkā nekad enbūtu redzējuši, kā NBA puišis spēlē šados turnīros, cik nesatbili un neprognozējami viņi ir (lielākā daļa ar dažiem izņēmumiem).
Būtu vismaz kāds no viņiem publiski pateicis, ka ir kļūdījies, bet neviens savas kļūdas nav atzinis.
, 2011-09-07 11:51, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Tā intereses pēc, kāds atceras tos, nebaidos šī vārda, pazemojošos video, ko Buļs ar Valdi sarūpēja pirms čempionāta, mazliet norakstot treneri (Buļs vēl Valdi gribēja ielikt viņa vietā, jau pirms čempja) un liekot atzīmes mūsus sastāvam? Nu ņirgājās puiši, ņirgājās, vismaz manā uztverē... Saslavēja NBA zvaizgnes tā itkā nekad enbūtu redzējuši, kā NBA puišis spēlē šados turnīros, cik nesatbili un neprognozējami viņi ir (lielākā daļa ar dažiem izņēmumiem).
Būtu vismaz kāds no viņiem publiski pateicis, ka ir kļūdījies, bet neviens savas kļūdas nav atzinis.
Toreiz viņi Stāstīja kā ir!!! tas ka LV izlase progresēja to viņi arī atzina un ka čempionātā labais sniegums pārsteidz arī abi atzina. Un par Šnepu runājo man kaut kā gribētos lai cilvēks kurš no manas nodokļu naudas saņem 3000Ls mēnesī dara kaut ko izlases labā pirms ir zināms rezultāts, nevis pēc zaudējums Lietuvas studentiem runā ka treneri ir jāpadzen, bet pēc saturīgā snieguma čempī sagaidījis ekspertu un fanu pozitīvās vēsmas ceļ spalvas gaisā tagad un slavina savu labo darbu
, 2011-09-07 12:35, pirms 13 gadiem
Media_Alliance rakstīja: Citēju:" Atļaujos apgalvot, ka Latvijas tunelī gaisma redzama arvien vairāk, vajadzētu šo gadu līdz nākamajām kvalifikācijas spēlēm izmantot pēc iespējas lietderīgāk."

Priekšlikumi, plāns?
plāns ir cerība, ka citās valstīs interes par basketboklu kritīsies un tad jau mēs kaut kā izlīdīsim, respektīvi - cerība, ka konkurence basketbolā īpaši nepieaugs, jo visās lielājās Eiropas valstīs lielā nauda aiziet futbolam.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...