Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Šindels nebūs... Urrā?

Šindels nebūs... Urrā?
Jakubs Šindels, pašam negribot, ir kļuvis par līdzjutēju ātro uzkodu...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas Dinamo pēc ilgāka pārtraukuma ir atgriezusies savās mājās un mēģinās vēlreiz pārskaitīt Gagarina kausa čempionu zobu rindu – daži tur trūkst jau no abu komandu pirmās cīņas, taču – Ufa šovakar Rīgu grib ne tikai pārmācīt. Viņiem gluži vienkārši tabulā vajag punktus.

Šodienas pretinieks ir problēmu un iekšējo kaislību nomākts – treneru maiņas un nomaiņas, komandas līderus ambīcijas, kas vēlas daudzos gadījumos izšķirt spēles gaitu vienatnē, sastāva komplektācijas caurumi un ielāpi, līdz visbeidzot – neprognozējama finanšu plūsma. Pēdējais gan ir pārejošs, taču – Ufas reģiona politiskā konjunktūra un varas pārdale, šobrīd ir tiešā tēmējumā situsi pa hokeja kluba budžeta degungalu. Runā, ka komandai vēl neesot līdz galam izmaksātas prēmijas par pavasara godiem, tajā pašā laikā – jau tiek atbrīvoti pirmie miljonāri...
Ko mēs? Šovakar nespēlēs Šindels, kas ir apslimis (temperatūra). Daudziem līdzjutējiem tā ir kā trešās adventes svecīte uz palodzes, lai gan – tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka mums pēkšņi ar šo sastāva izmaiņu būs lielāki ieguvumi. Šindels vienkārši kalpo par normālu matraci, uz kuru izgāzt dusmas, ja spēle dinamiešiem nesokas. Tādam ir jābūt katrā komandā, jo – pretējā gadījumā, nebūs ko vainot...Tagad paveras iespēja kādam no rezervistiem uzreiz sevi apliecināt un izskatās, ka starp šiem varētu būt Ankipāns. Rīta treniņā Ģirtu iespēlēja pie Ņiživija un Luseniusa. Tas nozīmē, ka pie ceturtajiem visticamāk skries Cipulis – vēl viens, kas atrodas līdzjutēju fast food ēdienkartē. Tā kā trešdien Podziņš brauc uz Krievijas junioru izlases nometni, gaidāmās spēles atnesīs vēl dažus spilgtus akcentus Dinamo tjūningā.
Holtam jauna ķivere – nekā īpaša, ja neskaita to, ka viņš šo krāsojumu gaidīja pusotru gadu. Latvijas krāsas dominē, karogs arī saskatāms, tāpat kā Dinamo logo. Esot sākumā domājis likt uz pieres fragmentu no Brīvības pieminekļa – bet, tas tikai sākumā, kad bija iekarsis. Vai ķivere viņam palīdzēs labāk sargāt vārtus – apšaubāmi māņi. Starp citu, ja runā par palīdzēšanu, tad pēdējā izbraukumā kopā ar komandu devās arī daudz aprunātais psihologs. Viņš šodien vēroja treniņu tikai pāris minūtes, pagūstot šo rindu autoram izmest – sak, vispār es domāju, ka no izbraukuma atvedīsim visas uzvaras. No kurienes cilvēkam tāda pārliecība? „Sajūtas... Hokejists jau tāds pats vien cilvēks ir... Man liekas, ka viss ar šo komandu būs kārtībā.” Vairāk viņš neļaujas sevi izvaicāt, bet nodomāju – labāk, lai runā vai palīdz večiem, kam tas vajadzīgs, nevis mums – mazajiem intrigantiem... Šodien nespēlēs arī Arvīds Reķis, kam ripa vienā no spēlēm ir ielauzusi pāris ribas. Aizsargs esot pat spļāvis asinis – tik spēcīgu metienu bloķējis ar nepiesegtu muguras daļu. Savukārt, Andris Džeriņš ir noņēmis no rokas locītavu fiksatorus un tagad pacietīgi sevi pakļauj kaulu iestīvēšanai. Sāpot dikti, taču – jāpierod. Uzbrucējs neprognozē savu atgriešanos laukumā, bet – ātrāk par Valentīndienu februārī tas nebūs.

P.S. Lai ļaudīm dzīve būtu krāsaināka, pametīšu vēl vienu filejas gabalu, tiesa, tas gan neattieksies uz šī vakara spēli. Krievijas domes vēlēšanas esot satraukti gaidījuši Maskavas Dinamo kolektīvs, kam arī esot problēmas ar naudiņām. Vēlēšanu rezultāti ejot roku rokā ar politiķu labo gribu, ja runājam par hokeja finansēšanu un KHL.

Slēpts komentārs: sochee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-05 14:49, pirms 13 gadiem
Tad sanāk, ka par uzvarām ir atbildīgs psihologs nevis Peka? Bet tas ir labi, ka šīm specialistam ir tāda pārliecība, jo ja tas iestrādāsies arī spēlētāju galvās, tad par zaudētāju psiholoģiju varam aizmirst.

Prieks dzirdēt, ka Džeriņa atveseļošanas process virzās uz priekšu. Tomēr nebiju pamanījis, kad Reķis guvis traumu, bēdīgi un gan jau sāpīgi, bet tomēr nešaubos, ka kad izveseļosies, tad uzreiz būs gatavs mesties zem ripam, tomēr īsts vecis!

  +7 [+] [-]

, 2011-12-05 15:22, pirms 13 gadiem
Tad jau sanāk, ka pie veiksmīgā izbraukuma diezgan daudz savu roku bija pielicis Paste. Paldies viņam! Ja letiņiem galvās viss ir kārtībā, tad uz panākumiem vienmēr var cerēt!
Cipulis tomēr spēlē manāmi labāk par Šindelu un tā viena ripa, ko Šindels ir iemetis jau nav nekāds mega sasniegums, tāpēc skatīties tikai uz to, ka Cipulis nav iemetis, ir muļķīgi. Protmas, kļūdās visi, bet jāskatās uz kopējo parādīto spēli.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-05 16:02, pirms 13 gadiem
prataveders rakstīja: Tad jau sanāk, ka pie veiksmīgā izbraukuma diezgan daudz savu roku bija pielicis Paste. Paldies viņam! Ja letiņiem galvās viss ir kārtībā, tad uz panākumiem vienmēr var cerēt!
Cipulis tomēr spēlē manāmi labāk par Šindelu un tā viena ripa, ko Šindels ir iemetis jau nav nekāds mega sasniegums, tāpēc skatīties tikai uz to, ka Cipulis nav iemetis, ir muļķīgi. Protmas, kļūdās visi, bet jāskatās uz kopējo parādīto spēli.
Cipulis spēlē labi, met tik sūdīgi. Un vispār Šindels spēlēja centrā.

Kāds te sakars ar pasti? Esmu ko garām palaidis?

  +3 [+] [-]

, 2011-12-05 16:31, pirms 13 gadiem
Šinderu vispār labāk būtu pasūtīt trīs mājas tālāk, taču Sējējs ir izcēlies ar īpašu gudrību parakstot ar to superdupersnaiperi divu gadu (!!!) līgumu. Tā ka drošie vien liela kompensācija būs jāmaksā.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-05 16:39, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Manuprāt bez abiem somiem un Šindela mierīgi RD varētu iztikt... no otras puses, ja vadībai ir ilūzija, ka ar Rautakallio mēs varbūt spēsim sasniegt KHL zvaigznes... tomēr nu mūsējie ir labi, bet ne tik labi kā pieredzejušie Šindeli

bet es būtu daudz priecīgāks, ja letiņu čaļi spēlētu vairāk...
varbūt, tavuprāt RD vēl labāk iztiktu bez visiem trijiem somiem (Peku ieskaitot)?
kāda jēga, ka RD spēlē letiņš Cipulis?! varbūt viņam tikai RD neiet, jo Amūrā pg sezonā viņš guva diezgan daudz vārtus? Tātad jāmaina klubs. Manuprāt jo vairāk labos klubos spēcīgās līgās spēlē letiņi, jo labāk izlasei, jo tajā būs spēlētāji ar dažādu pieredzi. Nevajag visus labākos Latvijas hokejistus savākt Dinamo, savādāk izlasei klāsies vēl sliktāk kā pg PČ.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-05 17:04, pirms 13 gadiem
rpcb rakstīja: Cipulis spēlē labi, met tik sūdīgi. Un vispār Šindels spēlēja centrā.

Kāds te sakars ar pasti? Esmu ko garām palaidis?
Viņš arī ir tas komandas psihologs, par ko šeit raksta Puče!

     [+] [-]

, 2011-12-05 18:06, pirms 13 gadiem
Ruuchons rakstīja: varbūt, tavuprāt RD vēl labāk iztiktu bez visiem trijiem somiem (Peku ieskaitot)?
kāda jēga, ka RD spēlē letiņš Cipulis?! varbūt viņam tikai RD neiet, jo Amūrā pg sezonā viņš guva diezgan daudz vārtus? Tātad jāmaina klubs. Manuprāt jo vairāk labos klubos spēcīgās līgās spēlē letiņi, jo labāk izlasei, jo tajā būs spēlētāji ar dažādu pieredzi. Nevajag visus labākos Latvijas hokejistus savākt Dinamo, savādāk izlasei klāsies vēl sliktāk kā pg PČ.
piekrītu, tādiem kā cipa, pujacs, masaļskis, daugava, ir jāspēlē citās komandās. ir jau labi, ka izlase visu gadu spēlē kopā, bet kāds tur labums, ja viss izlases sastāvs ir nospēlējis vienādi garu un smagu sezonu? visi noguruši, emociju vairs nav, sievas dusmīgas utt.
a no otras puse, žēl, ka tādas naudas un tādas izaugsmes iespējas dinamo dod kaut kādiem leģionāriem, viduvējībām kā šindels, melins un citi interesanti āfrikas snaiperi. tad jau tiešām, lai labāk dod sisties tādiem vilkoitiem, džerām, meijām...

  +3 [+] [-]

, 2011-12-05 18:30, pirms 13 gadiem
Galvenais lai Reķim veiksmīga atlabšana! Tas nav nekāds hokeja simulators... īstas lauztas ribas, īstas asinis plaušās... neciešamas sāpes.. īsti cilvēki, kas savu dzīvi un veselību velta tam, lai mēs iegūtu pozitīvas emocijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-06 22:40, pirms 13 gadiem
Drīz Dinamo būs pazīstami kā arodvidusskola - Šindels kā psihologs, Arnasons - pavārs, u.c.