Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Meklējot hokeja paģiras...

Meklējot hokeja paģiras...
Ko somu veterāns paveiks Rīgā?

Foto: soumi.fi

Man tagad ir īstas hokeja paģiras. Ļoti gribēju atkal tikt uz ledus, kad to dabūju – izbaudīju katru epizodi. Nākamajā dienā – pamodos mazliet apmulsis par visu notikušo. Jā, tās noteikti bija hokeja paģiras.

Tā savus pirmos teikumus mūsu tikšanās laikā nober somu hokejists Ville Nieminens – cilvēks, kas atnāca, uzspēlēja un... neiemeta, bet – pēc tam iemeta. Tā viņam atgādinu soda metienu sēriju, kurā uzbrucējs mačā pret Magņitagorsku, palīdzēja savai jaunajai komandai, nopelnīt uzvaru. „Nevari iedomāties, cik slikti jutos, kad ripa noslīdēja no nūjas manā pirmajā mēģinājumā. Zināju, ka pagājušajā nedēļā Rīgas Dinamo bullīšos zaudēja divus mačus – tā vēsture bija prātā. Un te – atnāk viens un atkal visu sabojā. Cik tā bija stulba epizode – vispār neuzmest pa vārtiem. Līdzjutēji neko labu par šo cilvēku tajā brīdī nepadomāja un viņiem ir taisnība. Es patiešām to pirmo izdevību izniekoju. Idiots! Biju tik dusmīgs uz sevi! Otrajā gadījumā man nebija lielas izvēles – jāmet iekšā!” Neko daudz viņš par šo mēģinājumu vairāk nestāsta – treneris pateicis, ka jāiet un – spēlētājs gājis.

Pagaidām ap viņa parādīšanos valda eiforija – līdzīga, kāda tā bijusi pēc citu leģionāru atnākšanas. Nu, labi – meloju, Šindels nav šajā sarakstā. Nieminens – ir! Jo pirmajā spēlē uzreiz darīja darbu. „Šitais vecis ir ar baigo iekšu... Ja tās nebija tikai emocijas – tad vajadzētu būt labam turpinājumam”, nosaka Villes maiņas partneris Mārtiņš Cipulis. Pirms debijas soms aizvadīja tikai vienu treniņu Liepājā un jau nākamajā vakarā ķērās pie darba. Kā viņš pie mums nokļuva? „Ņeftehimiks mani atbrīvoja pirms kāda mēneša... Neko nevaru darīt – neiepatikos trenerim. Viņš tā arī pateica – piedod, man vajag citu. Droši vien tāpēc, ka mani šajā komandā paņēma viens treneris (Krikunovs), bet pēc viņa aiziešanas, jau cits kolēģis sastāvu veidoja pēc savas saprašanas. Tā hokejā notiek. Tajā pašā laikā – klubs bija ļoti solīds un pretimnākošs. Nokārtoja visas saistības un pat ļāva man palikt kādu brīdi pie komandas, kamēr meklēju jaunu darbu. Pat deva iespēju treniņiem... Kad pagājušajā nedēļā Rīga spēlēja pret Ņižņikamsku, satiku Dinamo cilvēkus. Noskaidrojām, ko mums katram vajag un vienojāmies – tas bija ātri, jo es gribēju spēlēt.” Pie Pekas Rautakalio mūsu jaunais ieguvums nekad iepriekš nav spēlējis, taču – kad pavaicāju – ko viņš zina par savu tautieti treneri – Ville gluži kā baznīcā piezemēti noloka. „Rautakalio Somijā tiek saukts par hokeja džentelmeni – viņš ir kā sinonīms vārdam hokejs.”

Nieminens nav pirmo reizi Rīgā – arī visas iepriekšējās bijušas saistītas ar hokeju. „Pēdējoreiz te biju augustā, kad notika Dzelzceļa kauss... Esmu bijis Rīgā arī kopā ar dēlu, kad Tamperes komanda piedalījās bērnu turnīrā. Zini, ko es ļoti spilgti atceros no savas bērnības? Tas varēja būt astoņdesmito gadu sākumā – kad PSRS izlase pirms pasaules čempionāta bija atbraukusi uz Tamperi nospēlēt kaut kādas pārbaudes spēles. Tēvs mani aizveda uz viņu treniņu un rādīja – paskaties, redzi, kur Balderis... Tas man palicis ļoti spilgti atmiņā. Un šis vārds – Balderis! Jā, es zinu, ka viņš ir no Rīgas, zinu, ka viņš ir latvietis. Bet toreiz tas bija kaut kas maģisks, kā pasakā.” Tagad viņam jāspēlē Baldera pilsētā. „Rīgas Dinamo pie mums Somijā ir zīmols. Ļoti daudz hokejistu būtu priecīgi te spēlēt, taču – jūs jau zināt, kāpēc tas nenotiek, ja viņiem jāizdara izvēle... Runa ir par KHL kopumā. Krievi vienkārši maksā vairāk un tas hokejistam nav mazsvarīgi, tā ir viņa maize un nākotne, ar to viņš nodrošina ģimenes. Citādi – Rīga ir labākā vieta, kur nokļūt.” Vai Ville Nieminens pie mums ieradies labā formā? „Man vēl nav pienācīga hokeja kondīcija, jo gandrīz mēnesi sēdēju bez darba... Tas gan nenozīmē, ka esmu atbraucis galīgi palaidies – ar svariem esmu strādājis visu šo laiku, fiziski esmu sevi pieskatījis. Taču – tas ir fitness, nevis hokejs. Lai būtu hokeja formā, tev jāspēlē hokejs un - to tagad darīšu.”

Vienošanās ar spēlētāju panākta uz šo sezonu, taču 15. decembrī abas puses apsēdīsies pie galda un sapratīs – ko viena otrai ir devušas. Kaut kas līdzīgs pārbaudes laikam, taču Ville Nieminens par to negaužas. „Man tagad nav daudz jāprāto, vienkārši – jādara savs darbs, jādara, ko prasa treneris. Smags darbs un – man izdosies. Darbs, darbs...” Viņš ļoti grib spēlēt hokeju – ja tā mēģinu atcerēties, neviens cits no viesstrādniekiem tik azartiski uz šo iespēju nav skatījies. Saprotams, ar pieklājības frāzēm visi ir atbraukuši, taču šajā gadījumā vēl komplektā ir nācis milzīgs entuziasms, azarts un... plats smaids. Somijā viņu savulaik salīdzināja ar Esu Tikanenu – spēlētāju, kas nepaguris joņoja pa laukumu, centās pats gūt vārtus vai palīdzēja partneriem, liekot pretspēlētājiem iespringt katrā ledus kvadrātmetrā. Ja vajadzēja – varēja iedot arī kādam pa muti. Savu debiju Liepājā Ville neizniekoja, bet – kas notiks tālāk – viņa paša rokās un kājās.

  +9 [+] [-]

, 2011-11-04 10:03, pirms 12 gadiem
Liekas, ka ar sho kaut kas vareetu izdoties... Noilgojies pec ledus!

  +8 [+] [-]

, 2011-11-04 10:14, pirms 12 gadiem
acis jau nu viņam baigi deg

 +24 [+] [-]

, 2011-11-04 10:17, pirms 12 gadiem
Pirmajā pēcspēles intervijā viņš izklausījās ļoti patiess un sirsnīgs cilvēks. Vismaz man ļoti iepatikās

Raksts izcils!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-11-04 10:29, pirms 12 gadiem
Jā, intervijā jams neviltoti smaidīja.... liekas,ka būs ļoti labi

 +11 [+] [-]

, 2011-11-04 10:30, pirms 12 gadiem
Patīk Ville!Pirmkārt,pozitīvs ļoti!Tāds kā viņš, mūsu pusē ļoti nepieciešms.Pamatā visam jau ir attieksme,vai ne?

 +14 [+] [-]

, 2011-11-04 10:33, pirms 12 gadiem
Nu cerams, ka Cipam izdosies atvērties spēlējot ar Ville.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-04 10:37, pirms 12 gadiem
man ir labas nojautas .... ka būs riktīgi labs un uz ilgāku laiku te paliks ...

 +13 [+] [-]

, 2011-11-04 10:37, pirms 12 gadiem
Labāku iespaidu par sevi nav iespējams radīt. Gan spēles kontekstā, gan cilvēciskajā.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-04 10:38, pirms 12 gadiem
es ljoti ceru ka no vinja energiju smelsies aru muusu balelinji un ne tikaj energiju bet speles gudriibas,vecis izskataas taads riktiigs kapaataajs ,ceresim ka parejiem buus kauns spelet ar vinju blakus ar pus speeku. vismaz es taa ceru)))

  +7 [+] [-]

, 2011-11-04 10:41, pirms 12 gadiem
Nieminens + Vargs + Lundmarks(kad būs vesels) varētu būt laba otrā maiņa, kas arī taisa rezultātu. Neredzu Cipuli augstāk par 3 maiņu, ja nu vienīgi pēkšņi nesāk mest iekšā un dalīt pa labi pa kreisi rezultatīvas piespēles, bet uz šiem brīnumiem vairs negaidu!

  +6 [+] [-]

, 2011-11-04 10:51, pirms 12 gadiem
Šitas Nieminens ir bingo, lielais laimests! Ja citi somi dabūs dzirdēt, ka pie Pekas ir labi, tad Peka te varbūt vēl ilgi strādās

  +3 [+] [-]

, 2011-11-04 10:55, pirms 12 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: Patīkams kungs tas Nieminens. Būs par ko mūsu "tīnītēm" sajūsmā spiegt, bet Cipam būs labs kolēģis.
sirsnīgs tipiņš, bet "tīnīšu" gaumei šis gan varētu neatbilst, priekš viņām mums Lundmarks noalgots!

cerams, ka Ville būs laukumā tikpat pamanāms kā iepriekšējā spēlē, tā pat Cipulis varētu pie kāda punkta tikt.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-04 10:57, pirms 12 gadiem
Jā,izskatās,ka Cipulim pēdējās iespējas šajās 2 spēlēs kaut ko iemest,jo turpmāk noteikti viņa vietā būs Lundmarks.Tikai nav pozitīva tendence,ka visi ārzemnieki,kā izrādās ierodas ne savā labākajā fiziskajā formā ,bet nu viņa intervija ļoti pozitīvu iespaidu atstāja kā par cilvēku-gribētos ,lai arī laukumā veicas,jo mums citādi nav normālas otrās vairākuma maiņas.

 +14 [+] [-]

, 2011-11-04 11:08, pirms 12 gadiem
Neberiet Cipulim sāli uz galvas! Puika cīnās, kapājās visās epizodēs kā pa diviem. Sakārtos galvu un būs arī goli.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-04 11:08, pirms 12 gadiem
Vajag būt labam,lai veicas viņam!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-04 11:11, pirms 12 gadiem
shumo rakstīja: Nieminens + Vargs + Lundmarks(kad būs vesels) varētu būt laba otrā maiņa, kas arī taisa rezultātu. Neredzu Cipuli augstāk par 3 maiņu, ja nu vienīgi pēkšņi nesāk mest iekšā un dalīt pa labi pa kreisi rezultatīvas piespēles, bet uz šiem brīnumiem vairs negaidu!
Jā, es arī tā vakar nodomāju.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-04 11:32, pirms 12 gadiem
Man atkal liekas, ka tieši Cipuli ar Nieminenu kopā jāliek, abi kapātāji + soma meistarīgās piespēles varētu atvērt Amur pagājušās sezonas vienu no rezultatīvākajiem uzbrucējiem. Klāt jāliek Varjs.

     [+] [-]

, 2011-11-04 11:34, pirms 12 gadiem
Teorētiski Nieminens varētu būt spēlējis kopā ar Ozoliņu 1999.-2000. sezonā, kad Ville aizvadīja vienu spēli Colorado rindās. Nez vai viņi to vēl atceras.

     [+] [-]

, 2011-11-04 11:52, pirms 12 gadiem
guntarsr rakstīja: Teorētiski Nieminens varētu būt spēlējis kopā ar Ozoliņu 1999.-2000. sezonā, kad Ville aizvadīja vienu spēli Colorado rindās. Nez vai viņi to vēl atceras.
Jā tā bija viņa pirmā spēle NHL,tad jau noteikti atcerās,tādas spēlēs neaizmirst.

  -4 [+] [-]

, 2011-11-04 12:09, pirms 12 gadiem
Nieminens - Vargs - Lundmarks, viennozīmīgi! Trīs čaļi, kuri var iemest, šai ir jābūt otrajai maiņai. Kad būs vesels Ņišviš, kopā ar Cipuļ un Bukartiņu var laist pa trešo. Tad jau var domāt par rezultātu. Man gan šķiet, ka ar tādu vārtsargu kā Holts, kalnus nenogāzt... Būtu kāds Gārnets, tad gan varētu lūkoties tālāk par pirmo play-off kārtu.

     [+] [-]

, 2011-11-04 13:12, pirms 12 gadiem
Pirmā spēle - labi. Bet atceramies, ka tas pats A.Puče visai izteiksmīgi lielīja arī Lundmarku pēc pirmās DR spēles. Tā ka bez kaifa, bet ar mierīgu pārliecību skatāmies tālāk!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-04 13:58, pirms 12 gadiem
Domāju eiforija vairāk par pirmo labo spēli nevis to kas būs .. visi zin kad bija labākie gadi un kā gāja Neftehimik.

DR līderis diezvai, bet cerams stabils vismaz 2ās maiņas spēlētājs.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-04 15:24, pirms 12 gadiem
Kārtīgs somu vecis!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-04 15:52, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: Domāju eiforija vairāk par pirmo labo spēli nevis to kas būs .. visi zin kad bija labākie gadi un kā gāja Neftehimik.

DR līderis diezvai, bet cerams stabils vismaz 2ās maiņas spēlētājs.
tas jau redzēs... ne Tu treneris, ne Ville

  +1 [+] [-]

, 2011-11-04 17:11, pirms 12 gadiem
Viens no daudzsoloshaakajiem legjionaariem kaads bijis RD rindaasCerams,ka shovakar labi nospeelees

  +1 [+] [-]

, 2011-11-06 16:17, pirms 12 gadiem
Es ceru ka Cipulis iemes kautko,čaļa jau žēl sāk palikt...

     [+] [-]

, 2011-11-06 23:31, pirms 12 gadiem
Re ka - atkal mums sovakar iek... dveseles RD - sitadu sniegumu un atdevi pret speli pretigi skatities - goda vards - es vadibas vieta par katru sadu bezzobainu zaudi nonemtu no algas visiem!!

Un Ville - where have you been those 2 games???