Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mitčenkova metode ir universāla

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Mitčenkova metode ir universāla
Trenējoties četras - piecas stundas dienā, Zemgus Girgensons ir ieguvis NHL klubu ievērību un droši vien 2012. gadā kļūs par pirmo mūsu hokejistu, kur NHL draftē 1. kārtā.
Foto: Romāns...

Latvijā neviens nešaubās, ka Rautakalio hokeja filozofija ir pareiza. Mums neder čehu un slovāku pretuzbrukumu hokejs, tā taču ir hokeja pornogrāfija. Panākumus var gūt tikai ar agresīvu spēka hokeju, visam laukumā spēlējošajam piecniekam aktīvi slidojot, katru manevru pabeidzot ar spēka paņēmumu u.t.t. Spēlējot šādā manierē Somija kļuva par pasaules čempioni. Viss!

Tagad piemērs no grēcīgās latvju hokeja dzīves. Pirms U-18 pasaules čempionāta Latvijas izlases treneris kopā aicinājis U-18 izlases kandidātus. Trenera uzvārds un kandidāta uzvārds šoreiz nav būtiski. Svarīgāks ir fakts, ka Latvijas U-18 izlases kandidāts (!) nespēj nevienu reizi pievilkties pie stieņa...

Otrs piemērs, bet jau ar morāli. Kāds papucis prasa trenerim Aigaram Mitčenkovam, kas būtu darāms, lai viņa puika spēlētu labāk. Tiem, kas nezina, kas ir Mitčenkovs, atgādināšu: Sanda Ozoliņa vienaudzis un komandas biedrs "Dinamo", kuru 1992. gadā pie sevis gribēja dabūt Sanhosē "Sharks" - nu vismaz šurp atbraukušie "Sharks" emisāri tā runāja. Kāpēc no Mitčenkova neiznāca hokejists - tas ir cits stāsts. Nu, lūk. Ko atbild Miča papucim. "Iedosi 15 latus, pateikšu, kas jādara!" Vai tad tā ir nauda, ja treneris atklās hokeja lielo noslēpumu? OK! "Vairāk jāiet uz zāli trenēties" tāds bija Mičas noslēpums.

Kad šo pašu noslēpumu kādā no HK "Rīgas" priekšnieku sapulcēm atklāj bijušais Latvijas junioru treneris Māris Baldonieks, kurš šobrīd ir LHF ģenerālsekretārs, smagāki kungi ar vārdu... izraida Baldonieku no sapulces un vēl pasūdzas LHF prezidentam, ka šis uz apspriedi atsūtījis hokeja lietās nekompetentu cilvēku...

Lai spēlētu hokeju, bet vēl jo vairāk - lai spēlētu Rautakalio hokeju, visiem jauniešiem ir daudz daudz vairāk jātrenējas. Ja grib spēlēt profesionāli un par naudu. Latvijas čempionātam pietiks arī ar pusotru stundu ledus treniņiem sešas reizes nedēļā. Pārējā laikā trenējoties pie datora.

1 2 43 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2011-10-04 12:53, pirms 13 gadiem
Skaisti teikts!

  +8 [+] [-]

, 2011-10-04 12:55, pirms 13 gadiem
Kādā Latvijas pilsētā ar salīdzinoši labi izveidotu hokeja piramīdu atnāca opaps iekārtot mazdēlu hokejā. Un kad treneris viņam taujāja, kādā pozīcijā puika spēlēs, aizsarga vai uzbrucēja, opītis pilnā nopietnībā apvaicājās, kuras pozīcijās spēlētājiem NHL maksājot vairāk - tajā puika spēlēšot.
(moš nebija treneris, varbūt kāds no ap-komandas cilvēkiem vai no dabības)

 +28 [+] [-]

, 2011-10-04 12:58, pirms 13 gadiem
Skat, SA+ abonēšana sāk atmaksāties. Lasītāj, tu nupat esi ietaupījis 15 latus! Vai uz to nav jāierauj?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-10-04 14:10, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Es arī līdzīgi Mitčenkovam vienu lohu no bankas apkāsu! Vēl kad pats bankā IT departamentā strādāju.
Šis (jurists) man kādus 10 gadus atpakaļ prasa kaut kādu programmiņu, es saku, OK - izdarīšu. Aizeju uz savu kabinetu, pabrowsēju webu, atrodu kaut ko piemērotu freeware un iekopēju šim. Šis man prasa - cik jāmaksā, es saku, nu 50 latus iedod (toreiz 50 lati tā kā tagad ~100 lati).

Pēc tam šis no kaut kāda bambāļa uzzin, ka tā ir bezmaksas programmiņa, ko jebkurš lohs (arī viņš pats) varēja nokačāt nu un uzreiz viņu sakūdīja pravas kačāt.
Karoč izsauc mani visi tie juristi un davai lai atdodu naudu.
A es viņus pasūtu, vienkārši pasaku, ka ja es kaut vai ķieģeli uz ielas atradīšu un pārdošu, ja būs kāds pircējs.
Un viņi tur draudēja ar tiesām un nezin ko, bet es paliku stingrs kā klints un tikai smējos par tiem juristiem.

Līdzīgi arī tas Mitčenkovs apvedis to papiņu par 15 latiem, malacis.
====
Ko no tā var secināt - ļaudis, gaidiet savu iespēju, pasaule ir pilna ar lohiem, galvenais paņemt, noslaukt no viņiem naudiņu, visnegaidītākajā veidā var izdoties!
Vai es tālajā 2001.gadā no rīta ejot uz darbu zināju, ka būšu vakarā par 50 latiem bagātāks? Vai šis Mitčenkovs zināja, ka nahaļavu dabūs 15 latus? Nē! Tikai uzmanīgi jāskatās apkārt un jāņem nauda, kas turpat jau zemē mētājas, tā var teikt! Lohi ir pilna pasaule!
Un kāda te morāle hokeja sakarā?
Pofig treniņi, galvenais kādu lohu noķert???

     [+] [-]

, 2011-10-04 14:18, pirms 13 gadiem
Tikai tgd izlasīju to, kas zem bildes rakstīts, interesanti.. Treniņi četras-piecas stundas dienā... Jauns puika to var atļauties, skola, treniņš, gulta. Cilvēks ar ģimeni to īsti nevar atļauties, tāds pats Meija, kuru nereti vēl dēvē par jauno. Jauniem parasti nav ģimenes un ir vairāk laika treniņiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-04 14:27, pirms 13 gadiem
Labs, pēdējo rindkopu boldā.

  +6 [+] [-]

, 2011-10-04 14:30, pirms 13 gadiem
Par šo te sāka runāt Haralds Vasiļjevs jau pirms 3 gadiem, kad viņš bija U-18 izlases otrais treneris.
Nu ļoti švaki mums ir ar fizisko Irbe savulaik uz krūtīm spieda 140 kg, pēc tam atceros Semjonovs 90. gadu beigās ar saviem 110kg izlasē bija bez maz vai labākais.

Tādam mazam salīdzinājumam, Stamkos savos 22 gados taisa pietupienus ar 450 mārciņu ~ 200 Kg smagu stieni, neticu, ka īpaši daudz no mūsu jaunajiem hokejistiem tuvumā ir šiem rādītājiem, starp citu.

Tas pats Krosbijs ar savu samērā nelielo augumu spēj būt zvaigzne tikai apbrīnojamam plecu spēkam.

Būtu ļoti interesanti, ja šī raksta autors sagatavotu drusku plašāku rakstu par fiziskās sagatavotības līmeni mūsu jauniešiem un to ar kādiem svariem savulaik strādāja latviešu streļķi Jurzinova nometnēs Kandavā.

  +3 [+] [-]

, 2011-10-04 14:44, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Par šo te sāka runāt Haralds Vasiļjevs jau pirms 3 gadiem, kad viņš bija U-18 izlases otrais treneris.
Nu ļoti švaki mums ir ar fizisko Irbe savulaik uz krūtīm spieda 140 kg, pēc tam atceros Semjonovs 90. gadu beigās ar saviem 110kg izlasē bija bez maz vai labākais.

Tādam mazam salīdzinājumam, Stamkos savos 22 gados taisa pietupienus ar 450 mārciņu ~ 200 Kg smagu stieni, neticu, ka īpaši daudz no mūsu jaunajiem hokejistiem tuvumā ir šiem rādītājiem, starp citu.

Tas pats Krosbijs ar savu samērā nelielo augumu spēj būt zvaigzne tikai apbrīnojamam plecu spēkam.

Būtu ļoti interesanti, ja šī raksta autors sagatavotu drusku plašāku rakstu par fiziskās sagatavotības līmeni mūsu jauniešiem un to ar kādiem svariem savulaik strādāja latviešu streļķi Jurzinova nometnēs Kandavā.
Atceros gadus četrus piecus atpakaļ kaut kur lasīju, ka mūsdienu (tas tad varētu sanākt kāds - Dārziņš, Karsums, Daugaviņš nu tie vecumi)hokejistiem esot problēmas 20 reizes piepumpēties. Hokejists, kuram pleci un rokas ir kā maize un ūdens...
Tapēc jau var mūžīgi kladzināt par to fizisko, bet tas jau kurmim ir redzams, ka ar to ir problēmas.
Starpcitu, to pašu par fizisko mazspēju ir teicis arī viens jauniešu basketa teris Ventspils sistēmā... galvenais ir uzmest (pa grozu) un "draugos" feinu bildi ielikt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-04 15:28, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Tikai tgd izlasīju to, kas zem bildes rakstīts, interesanti.. Treniņi četras-piecas stundas dienā... Jauns puika to var atļauties, skola, treniņš, gulta. Cilvēks ar ģimeni to īsti nevar atļauties, tāds pats Meija, kuru nereti vēl dēvē par jauno. Jauniem parasti nav ģimenes un ir vairāk laika treniņiem.
Pag, pag, es, tāpat kā lielākā daļa strādājoši cilvēki, savam darbam veltu vismaz 8 stundas dienā!! Kāpēc tad Meija nevar savam darbam veltīt 4-5 stundas? Nemaz nerunājot cik viņam par to maksā.. Lai aizbrauc, piemēram, uz konservu rūpnīcu pastrādā mēnesi, tad redzēs cik grūti naudiņa nāk!! Varbūt tad savam maizes darbam veltīt 4-5 stundas dienā nemaz nebūs tik grūti!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-04 15:30, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bet tajā pašā laikā viņam tāpat kā citiem jauniešiem ir jāpagūst arī kāda sakarīga izglītība iegūt - vēl 4-5 stundas dienā, kā minimums.
Atkal auzās- iedomājies, es arī paralēli savam darbam studēju! neklātienē, pa sestdienām! Tavs pieminētais Meija to nevar?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-04 16:07, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu, es nezinu, ko viņš var un ko nevar, bet skaidrs, ka jaunietim, kuram vēl nav 100% skaidrs, vai kļūs par hokejistu, vai nekļūs, nav gluži prāta darbs pamest visu novārtā un trenēties 5 stundas dienā. Ne katrs ar tām 5 stundām kļūs par hokejistu, tas arī jāsaprot. Bet pazaudējis no savas dzīves, no jaunības būs ļoti daudz. Ļoti daudz.
Jebkuram jaunietim ir jāizvēlas, par ko viņš grib kļūt, arī hokejistam. Ja viņš nolemj kļūt par hokejistu, tad viņam sevi ir jāpilnveido šajā jomā- jātrenējas! Ja grib kļūt par agronomu, tad arī jāpilnveido- jāmācas. Bet ja jaunietis īsti nezin, kas viņš grib būt un mazliet uzspēlē hokeju un mazliet mācās par agronomu, tad viņš nebūs ne šis ne tas. Kā rakstā minēts, LČ būs gana, bet ja tēmē uz augstākiem mērķiem.. Tas nav pārmetums nevienam, jo katrs izvēlas ko vēlas- kādam, varbūt, mērķis ir ieraut un sūds, kas vēlāk! Bet tomēr, ja grib spēlēt hokeju, un spēlēt to, kā mums patīk domāt, pasaules otrajā spēcīgākajā līgā, tad tomēr ir jāpieiet profesionāli.
P.S. Man nav ne jausmas cik trenējas Meija, tāpēc man jāatvainojas konkrētajam hokejistam, ka viņš te tiek izmantots kā piemērs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-04 16:33, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu man gan vairāk liekas, ka bērnu, jauniešu sports ir domāts pamatā priekš tā, lai jaunieši izaugtu par labiem cilvēkiem, lai caur treniņiem iemācās dzīvi kolektīvā, un tamlīdzīgi.
Man tomēr ir uzskats tāds, ka nevar bērniem atņemt bērnību un jauniešiem jaunību. Otras bērnības un otras jaunības nebūs.

Nu nevar bērnam un jaunietim prasīt, lai viņš ntās stundas trenējas - tas tomēr ir noziedzīgi pret viņa dzīvi. Beigās var izaugt vienalga viduvējs hokejists, bet slikts, nelaimīgs, sabojāts cilvēks.

Visam jābūt ar mēru - gan treniņiem, gan laikam priekš mācībām, datora, vienaudžiem, galu galā arī laiks meitenēm.

Ir protams piemēri, ka kāds arī ziedojas, vispār neinteresējas par meitenēm, kapā visu laiku treniņos, bet tomēr tas nav tas pareizākais ceļš. Jāattīstas personībai harmoniski un dabiski, nevis kaut kādos internātos kā romiešu vergiem, bez iespējām savādāk pilnveidoties kā tikai par hokejistu. Jo daudzpusīgāks cilvēgs būs (kaut vai zaudējot savās hokejista, basketbolista kvalitātēs), jo vienkāršāk viņam būs dzīvot tālāk. Sportista mūžs ir īss, ļoti īss. Vai katrs grib un var ziedoties tam? Šaubos, ļoti.
Lielos vilcienos, es piekrītu. Bet te runa iet jau par profesionāliem hokejistiem (sk. Raichas komentāru). Runājot par bērniem un jauniešiem, skaidrs, ka nevajag sačakarēt bērnību un jaunību, lai gan cilvēks nomodā pavada 15-16 stundas, pat ja 4-5 trenējas, tad paliek vēl vismaz 10 stundas laika ko skuķus dzenāt un ar čomiem socializēties. Pie tam, kā jau teicu, ja cilvēks grib būt izcils kaut kādā jomā (un spēlēt hokeju pasaule 2. spēcīgākajā čempionātā ir izcili), tad kaut kas ir jāziedo. Par sportista mūžu- skaidrs, ka tas ir īss, tomēr neaizmirsti, ka hokejisti nereti mēdz saņemt vienā gadā tik, cik daudzi cilvēki visā dzīvē nenopelna..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-04 17:00, pirms 13 gadiem
M rakstīja: Skat, SA+ abonēšana sāk atmaksāties. Lasītāj, tu nupat esi ietaupījis 15 latus! Vai uz to nav jāierauj?
Un tu esi nopelnījis 15 plusus

  +1 [+] [-]

, 2011-10-04 17:17, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Aisberga redzamā daļa ir NHL un KHL un varbūt vēl kāda pro līga, bet apskatoties to lielo hokejistu masu, kas spēlē piemēram AHL, Krievijas zemākās līgās, tālāk kaut kur Somijas, Zviedrijas zemākās divīzijās - tur jau summas nav vairs astronomiskās, bet lielāko tiesu tomēr aptuveni tādas, kādas arī cilvēki ar labu izglītību pelna savās darba vietās.
Vai visi, kas spēlē šajās līgās, ir lohi, slinķi vai kaut kādi jefiņi? Noteikti ka nē! Bet viņiem nav pieticis veiksmes, spēka, izturības, apstākļu sakritības izsisties uz pašām augšām (tajā redzamajā 1-5% izredzēto hokejistu kastā, kas saņem "gadā tik, cik citi dzīvē nenopelna").

Profesija hokejists, tas visdrīzāk nozīmē, ka mēģināt maximāli realizēt savu potenciālu, bet ja nebūs visu laiku īstais treneris, apstākļi, veiksme, tad 95% paliek tajās zemajās līgās, ar ļoti nelielo algu, vai pat vispār bez tās. Ja vecāki mēģina savu bērnu uzkruķīt, izbīdīt par hokejistu, futbolistu, basketbolistu, tad nav jādomā, ka mans bērns spēlēs NHL, Real Madrid un Lakers. Bet jādomā piezemētāk, izstāstot to arī bērnam, vai gribi kļūt par sportistu, kas savā spēku pilnbriedā varētu spēlēt Vācijas 2.līgā hokeju, Norčepingas Delfīnos basketbolu vai kādā Azerbaidžānas komandā futbolu, saņemot visai pieticīgu atalgojumu, salīdzinot ar saviem vienaudžiem, kas būs juristi, biznesmeņi, finansisti un tamlīdzīgi?
Tieši jau par to iet runa- cik cilvēks ir gatavs ieguldīt darba, lai sasniegtu sava izvēlētā ceļa virsotnes! Ja 4-5 stundas darba dienā ir daudz, tad kur, Tavuprāt, to izglītību (tātad arī darbu, algu utt.) vinnē pieminētie cilvēki ar labu izglītību? Laimē loterijā? Viņi noteikti mācās un/vai strādā vairāk kā 4-5 stundas dienā! Sanāk, ka ja trenējas 4-5 stundas dienā, tad darba un veiksmes rezultātā var sanākt nopelnīt "gadā tik, cik citi dzīvē nenopelna", bet, ja nepaveicas, tad tikai tik, cik cilvēki ar labu izglītību? Nav absurdi? Protams, ja viņš cenšas kā traks bet viņš nespēj kļūt kaut par viduvēju hokejistu, tad acīmredzot, ir izdarīta neparieza izvēle! Bet no tā nav pasargāts neviens- ne katrs, kurš izmācās kļūst par veiksmīgu ārstu, juristu, utt.! Atgriežoties pie hokejistu īsās karjeras- parasti hokeju beidz spēlēt ap 35 gadiem, pat, ja nav vēlmes kļūt par treneri, menedžeri, utt., tad arī 35 gados augstskolu durvis ir atvērtas. Un vēlreiz- trenējoties 4-5 stundas dienā, nav nekādu problēmu iegūt paralēli izglītību. Pat labu! Un tad var veidot savu karjeru citā jomā.

     [+] [-]

, 2011-10-04 17:27, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Izšķiršanās parasti notiek katra spēlētāja galvā 16-18 gados - tad ir vērts padomāt, vai tās 5 stundas dienā tērēt uz treniņiem, vai tomēr iet garantēti stabilāko ceļu, iegūt izglītību, profesiju, draudzēties ar meiteni un tamlīdzīgi.
5 stundas treniņi=izglītība+profesija+meitene?

  +2 [+] [-]

, 2011-10-04 18:19, pirms 13 gadiem
Latvijā laikam visi ,kam nav 30 ir jaunie,kas Meija par jauno ,nobriedis hokejists,jaunie Dinamo ir tikai Podziņš un Buharts[šajā izbraukumā Indrašis] pārējos par jauniem saukt vairs nevar.

     [+] [-]

, 2011-10-04 18:46, pirms 13 gadiem
Absolūta taisnība. Tikai trenažieru zālēs treniņiem jānotiek pēc katram individuāli izstrādātas programmnas un pieredzējuša trenera uzraudzībā, it sevišķi, ja augošs organisms. Es arī varētu jau teikt, sen atpakaļ, tā trenējos - 4 dienas nedēļā pa 3 stundām - bet tagad staigāju ar sačakarētu muguru.

     [+] [-]

, 2011-10-04 18:50, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Par šo te sāka runāt Haralds Vasiļjevs jau pirms 3 gadiem, kad viņš bija U-18 izlases otrais treneris.
Nu ļoti švaki mums ir ar fizisko Irbe savulaik uz krūtīm spieda 140 kg, pēc tam atceros Semjonovs 90. gadu beigās ar saviem 110kg izlasē bija bez maz vai labākais.

Tādam mazam salīdzinājumam, Stamkos savos 22 gados taisa pietupienus ar 450 mārciņu ~ 200 Kg smagu stieni, neticu, ka īpaši daudz no mūsu jaunajiem hokejistiem tuvumā ir šiem rādītājiem, starp citu.

Tas pats Krosbijs ar savu samērā nelielo augumu spēj būt zvaigzne tikai apbrīnojamam plecu spēkam.

Būtu ļoti interesanti, ja šī raksta autors sagatavotu drusku plašāku rakstu par fiziskās sagatavotības līmeni mūsu jauniešiem un to ar kādiem svariem savulaik strādāja latviešu streļķi Jurzinova nometnēs Kandavā.
Šo lietu bija pamanījis arī lielās izlases jaunais treneris Nolans, vērojot u-20 kandidātus pirms Žoltoka kausa izcīņas.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-04 20:18, pirms 13 gadiem
agris_80 rakstīja: Tieši jau par to iet runa- cik cilvēks ir gatavs ieguldīt darba, lai sasniegtu sava izvēlētā ceļa virsotnes! Ja 4-5 stundas darba dienā ir daudz, tad kur, Tavuprāt, to izglītību (tātad arī darbu, algu utt.) vinnē pieminētie cilvēki ar labu izglītību? Laimē loterijā? Viņi noteikti mācās un/vai strādā vairāk kā 4-5 stundas dienā! Sanāk, ka ja trenējas 4-5 stundas dienā, tad darba un veiksmes rezultātā var sanākt nopelnīt "gadā tik, cik citi dzīvē nenopelna", bet, ja nepaveicas, tad tikai tik, cik cilvēki ar labu izglītību? Nav absurdi? Protams, ja viņš cenšas kā traks bet viņš nespēj kļūt kaut par viduvēju hokejistu, tad acīmredzot, ir izdarīta neparieza izvēle! Bet no tā nav pasargāts neviens- ne katrs, kurš izmācās kļūst par veiksmīgu ārstu, juristu, utt.! Atgriežoties pie hokejistu īsās karjeras- parasti hokeju beidz spēlēt ap 35 gadiem, pat, ja nav vēlmes kļūt par treneri, menedžeri, utt., tad arī 35 gados augstskolu durvis ir atvērtas. Un vēlreiz- trenējoties 4-5 stundas dienā, nav nekādu problēmu iegūt paralēli izglītību. Pat labu! Un tad var veidot savu karjeru citā jomā.
vari jau pēc 35 gadiem dabūt šo izglītību,bet vilciens pa lielam ir aizbraucis,jo izvēle bija izdarāma 17 gados,kad vajadzēja saprast,ka hokejā,lai pelnītu naudu man nav nepieciešamo parametru,talanta u.t.t.,rezultātā ir vesela kaudze jauniešu,kas sagatavota Anglijas vistu fabrikām,lokomotīvju vadītājiem u.t.t.,bet nekam vairāk.Rodas jautājums,ko darīs HKR šodienas audzēkņi,jo 90% no viņiem izskatās,ka nekas nevarētu spīdēt,kāda atbildība būs treneru korpusam,kuri būs devuši šiem puišiem nepamatotas cerības,liedzot viņiem iegūt pilnvērtīgu izglītību un reizē ar to iespējas dzīvē,ko viņi darīs-asinās slidas,spēlēs Francijas 3 līgā,strādās par krāvējiem,pat par izglītību būs jāmaksā un valsts nepalīdzēs,bet vai kā vajadzētu,ja vecāki par šiem censoņām ir nolikuši tūkstošiem latu.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-04 20:29, pirms 13 gadiem
mīļais Matuļa kungs-nu lūdzu pārej uz vīnu,Tavs Mitčenkovs Aigars aizbrauca uz ASV,piekodās,neaizgāja uz interviju un nākošajā dienā viņam tika parādītas durvis,šis cilvēks aizvedot jauniešu komandu uz Krieviju pārkodās un,ja sveši nepalīdzētu, būtu pazaudējis deviņgadīgo bērnu pases.Spēlē trenera pienākumus bija spiests uzņemties kāda bērna vecāks u.t.t.Jebkurā citā valstī viņam uz mūžu būtu atņemtas trenera tiesības,bet pie mums.....

  +1 [+] [-]

, 2011-10-04 22:45, pirms 13 gadiem
Hei, liek mierā Aigaru, labs treneris, domāju, ka palīdzējis daudziem kuri ir vēlējušies lai viņiem palīdz. Labāk lai kož, bet var puikiem ko parādīt, nekā atturībnieks, bet sēne. 9 gadīgus bērnus nevajag sūtīt uz Krieviju.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-04 23:10, pirms 13 gadiem
Pirmo reizi abonēju SA+, pēc virsraksta spriežot nodomāju ka būs interesants raksts, bet Matuļa kungs uzrakstījis neko par neko, turklāt neveiksmīgi izmantojis Mitčenkova vārdu. Vai visi raksti ir tik ūdeņaini?

  +1 [+] [-]

, 2011-10-04 23:12, pirms 13 gadiem
Ramstein rakstīja: Pirmo reizi abonēju SA+, pēc virsraksta spriežot nodomāju ka būs interesants raksts, bet Matuļa kungs uzrakstījis neko par neko, turklāt neveiksmīgi izmantojis Mitčenkova vārdu. Vai visi raksti ir tik ūdeņaini?
Raksts domāts lai tādi kā Tu varētu izgāzt žulti

     [+] [-]

, 2011-10-04 23:36, pirms 13 gadiem
Uzrakstīt, ka vnk ir jātrenējas, manuprāt, ir diez gan vienkārši. Tas, ka štatos jauniešiem jau no 16 gadu vecuma ir individuālas programmas zālei un nemaz nerunājot par spēka/izturības treniņiem, tas visiem vienalga.
Un runājot par Kandavām, vai jebkāddām citām padomju laika nometnēm - padomju laikā bija tūkstošiem jaunu (topošu)vsportisu, kurus droši PSRS treneri atļāvās nesaudzēt, forsēt, u.tml. Tas, ka šobrīd spēlējošie Krievu un Latvijas hokejisti ir baigie veči, tas nav nekāds sasniegums, jo 100, ja ne pat vairāk reizes vairāk cilvēkiem dzīve tika izčakarēta tikai tādēļ, ka Padomju Savienībai vajadzēja rezultātu.
Paralēles navar izvilkt? Manuprāt, var! Protams, mēs visi zinām, ka ir jāiet uz zāli, jāceļ 1000 kg stieņi un kandavā 20km krosā jāvemj aiz stūra, bet tomēr nemācīsim treneriem trenēt, un jaunajiem spēlētājiem augt. Kādā valstī dzīvojam, tādā jādzīvo, tādā jātrenējas un mūsdienās viss ir atkarīgs no katra individuālā darba un darba spējām. Labāk lai mums ir viens drafta pirmais numurs, nevis izčakarēta, ar līkām mugurām sačakarēta jaunatne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-05 14:11, pirms 13 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Kādā Latvijas pilsētā ar salīdzinoši labi izveidotu hokeja piramīdu atnāca opaps iekārtot mazdēlu hokejā. Un kad treneris viņam taujāja, kādā pozīcijā puika spēlēs, aizsarga vai uzbrucēja, opītis pilnā nopietnībā apvaicājās, kuras pozīcijās spēlētājiem NHL maksājot vairāk - tajā puika spēlēšot.
(moš nebija treneris, varbūt kāds no ap-komandas cilvēkiem vai no dabības)
Šito gadījumu es arī atceros!!No dzīves,nevis no svešiem stāstiem

     [+] [-]

, 2011-10-05 14:19, pirms 13 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Un kad treneris viņam taujāja, kādā pozīcijā puika spēlēs, aizsarga vai uzbrucēja, opītis pilnā nopietnībā apvaicājās, kuras pozīcijās spēlētājiem NHL maksājot vairāk - tajā puika spēlēšot.
Nu nevelti, šķiet Matulis rakstīja ka visstulbākie tieši ir vecāki, neviss treneri vai federācija

     [+] [-]

, 2011-10-05 14:21, pirms 13 gadiem
reinz rakstīja: . Labāk lai mums ir viens drafta pirmais numurs, nevis izčakarēta, ar līkām mugurām sačakarēta jaunatne.
Mūsu jaunatne tagad pārsvarā ir sačakarēta!Muguras viņiem līkas no nepārtrauktas sēdēšnas pie datora,raksturi izlaisti,jovecāki naudu savām atvasēm grūž bez jēgas,prasīts no viņiem pat 20 gados nekas netiek!Padomju laikos-ja gribēji kabatas naudu,gāji vasarā strādāt,pat 7 gados varēja kolhozāgovis ganīt!a tagad tik vien ir,kā mamma iedod!Un sportā tieši tas pats-tas piem';ers ar opīti Liepājā ir klasisks!!Vismaz Latvijas bērnu hokejā noteikti!Tāpēc jau arī izaug hokejisti,kas augstāk par Somijas otro līgu netiek!

     [+] [-]

, 2011-10-05 22:54, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Latvijā laikam visi ,kam nav 30 ir jaunie,kas Meija par jauno ,nobriedis hokejists,jaunie Dinamo ir tikai Podziņš un Buharts[šajā izbraukumā Indrašis] pārējos par jauniem saukt vairs nevar.
Neaizmirsti arī faktu, ka visi, kas jaunāki par 25 gadiem ir talantīgi un perspektīvi. Skatos uz Džeriņu nu jau kuro sezonu un neredzu, kur viņš to talantu glabā.
1 2 43 komentāri