Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Klodāns (izlase) uzvar Ankipānu ("Dinamo")

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Klodāns (izlase) uzvar Ankipānu ("Dinamo")
Šobrīd vislabāk no visiem Latvijas izlases kandidātiem laukumā izskatās vārtsargs Edgars Masaļskis
Foto: AP/Scanpix

Piņķos šodien notika kāda pārbaudes spēle hokejā, tā krietni samazināja Latvijas izlases kandidātu pulku, kas 7. aprīlī Ozolniekos sāks oficiālo treniņnometni pirms Minskas. Paredzēts, ka Ozolniekos trenēsies sešas pilnas maiņas un četri vārtsargi. Piņķos izlase uzvarēja "Dinamo" ar 5:2 (2:0, 0:0, 3:2), vārtus gūstot Salijam, Gipteram, Straupem, M. Lipsbergam un A. Širokovam, kā arī Pavlovam un Upītim pretējā nometnē. Džeriņš nerealizēja soda metienu.

Pēc triju dienu treniņiem apvienotajā "Dinamo"/Latvijas izlases nometnē tika rīkota spēle, kurā baltos (bez numuriem uz muguras un uzvārdiem) izlašniekus vadīja Juris Klodāns, bet dinamiešu virsvadonis uz šo maču bija Ģirts Ankipāns. Tribīnēs blakus sēdēja "Dinamo" treneri Artis Ābols un Viktors Ignatajevs, kuriem svarīgi bija novērtēt potenciālos "Dinamo" kandidātus, no kafejnīcas viņus vēroja arī "Dinamo" GM Normunds Sējējs un Aigars Kalvītis, bet visgrūtākā situācijā atradās Latvijas izlases GM Māris Baldonieks, kuram bija jāvērtē gan tie, kas vienā pusē, gan tie, kas otrajā... Atsevišķā bariņā sēdēja HK "Rīga" treneri Leonīds Tambijevs, Ronalds Ozoliņš un Andrejs Banada, kuriem pievienojies bija arī Mihails Šostaks un Moldovas vienībā "Platina" šogad strādājošais Valerijs Kuļibaba.

Man izlašnieki, kas lielākā daļa pēc sejām ir zināmi, garām slidoja kā balta masa - tikko pievērsies trim uzbrucējiem, tā aizsargi jau citi. Vēl grūtāk gāja tiesnešiem, kuriem praktiski nebija iespējams veikt savu darbu. Kurš iemeta ripu vārtos? Kurš piespēlēja? Pēc otro vārtu guvuma soģis, pieslidojot pie spēles sekretāra, vien noteica, ka iemetis 22., bet piespēlējis 23. Tie bija numuri uz ķiverēm.

Kad pirmās divdesmit minūtes izlašnieki man bija sagriezuši galvu, vaicāju pieredzējušajam trenerim Vjačeslavam Nazarovam, cik nezināmiem spēlētājiem vienā mačā līdzi spēj sekot profesionālis - treneris, skauts, selekcionārs. Nazarovs, kurš vecajā "Dinamo" kādu laiku atbildēja par jauno spēlētāju noskatīšanu, mani nomierināja, ka diviem, augstākais - trijiem... Tātad es galīgi slims neesmu. Tāpat slimi nebija arī neviens abās komandās spēlējošie, taču nebija arī tāda, kas uzreiz iekristu acīs - kā Balderis, Maļcevs vai Karsums agrā jaunībā. Visi riņķoja, visi rušinājās. Par spēles zvaigzni nosauktu Masaļski, man vienmēr arī paticis kā spēlē Jānis Straupe. Abi čehi "Dinamo" rindās - tādi paši kā visi pārējie, līdz Balderim ļoti tālu. Lai gan nekādas zelta aunādas šajā spēlē nebija jādala, neatkarīgie novērotāji bilda, ka esot labi, ka uzvarējusi izlase, jo viens otrs dinamietis līdz spēlei esot staigājis ar ļoti augstu paceltu galvu. Nu izrādījies - tie otri arī māk spēlēt!

Pēc spēles tika paziņots, ka Ozolniekos pirmdien nav jābūt K. Lipsbergam, K. Freibergam, Siksnim, Vilkoitam, Biezajam, kā arī Pavlovam, Siksnam, Augstkalnam, Sarkanim, Begovam un Kurmim.
Atlētikas zālē Viļņa Kluča vadībā trenējās arī Meija, Cibuļskis un Indrašis, bet Reķis ar salauzto pirkstu pagaidām skatītājos. Muštukovs laukumā negāja kājas sāpju dēļ, bet par Šveicē brīvo Merzļikinu pagaidām konkrētu ziņu nav, it kā savainots, it kā vesels un brīvs... Kuru katru dienu Rīgā jābūt Kalniņam, kurš arī tiek izskatīts kā izlases kandidāts

Izlase: Masaļskis, Dīķis - Galviņš, Kļaviņš - A. Ozoliņš - Brahmanis, Salija - K. Lipsbergs, Siksnis - Straupe - Jekimovs, M. Širokovs - Gipters, T. Andersons - Štāls - A. Širokovs, K. Jass - M. Lipsbergs - J. Ozoliņš, K. Freibergs, Vilkoits, Biezais.
"Dinamo": Cimermanis (Grīnfogels, no 30.), Sotnieks - Porejs, Latners - A. Džeriņš - Bukarts, Siksna - J. Rēdlihs, Sarkanis - Bičevskis - Skvorcovs, R. Kalvītis - Jaks, Havliks - Pavlovs - Upītis, Kurmis - Kuzmenkovs - Begovs, Augstkalns.

Latvijas izlases kandidāti (7. aprīļa) variants
Vārtsargi: Masaļskis, Muštukovs, Cimermanis
Aizsargi: Sotnieks, Porejs, J. Rēdlihs, R. Kalvītis, Jaks, Dīķis, Galviņš, Salija, M. Širokovs, Gipters, Saviels
Uzbrucēji: Kļaviņš, A. Ozoliņš, Brahmanis
T. Andersons, Štāls, A. Širokovs
K. Jass, Straupe, Jekimovs
J. Ozoliņš, Džeriņš, Bukarts
Upītis, Bičevskis, Kuzmenkovs
Skvorcovs, M. Lipsbergs, Meija

P. S. Kādu stundu vēlāk LHF sarakstu papildināja ar Kalniņu.

  +3 [+] [-]

, 2014-04-03 17:00, pirms 10 gadiem
Cik tālu esam nodzīvojušies, ASV piektās junioru līgas aizsargs nacionālās izlases nometnē

  +2 [+] [-]

, 2014-04-03 17:02, pirms 10 gadiem
P.s. Tas tik būs kaut kas ja Merzļikinu pat uz nometni nepaņems.

     [+] [-]

, 2014-04-03 18:46, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: P.s. Tas tik būs kaut kas ja Merzļikinu pat uz nometni nepaņems.
tika baumots, ka Merzļikinam esot trauma...

     [+] [-]

, 2014-04-03 18:46, pirms 10 gadiem
starp citu, šinī sarakstā nav Kalniņa un J.Rēdliha - LHF mājas lapā šie abi ir pieminēti.

     [+] [-]

, 2014-04-03 18:50, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: P.s. Tas tik būs kaut kas ja Merzļikinu pat uz nometni nepaņems.
Kāds kādu atkal nevar sazvanīt...

  -1 [+] [-]

, 2014-04-04 09:24, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: tika baumots, ka Merzļikinam esot trauma...
Nu vēl divas nedēļas atpakaļ, komandas un arī savā sezonas pēdējā spēlē nostāvējā godam. Nedomāju, ka pat ja tiešām ir trauma, ka tā būtu nopietna.