Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Miķelis un precinieki

Miķelis un precinieki
Miķelis Rēdlihs ir uz ledus kā ugunsmetējs. Bet tagad uguņus met arī viņa gribētāji... Puika lielā cieņā!

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Vakar redzēju sapni – vīri no Krievijas, kāposta lauka vidū. Fonā skan Raimonda Paula meldiņš ar Jāņa Petera vārdiem. Vienu rindu atceros no galvas: „Pārdevu Miķeli Par vienu rubuli, rubuli, Lai viņš pie pilsētas preilenēm gurķoties iet.” Pamodos...

Rīgas Dinamo komplektācijas jautājums kā jebkurai komandai iet roku rokā ar iespējām. Proti, vai viņi var atļauties, vai viņi grib atļauties, vai viņiem vajag? Pavasarī līgumi ar komandu beigsies gandrīz visiem pamatsastāva spēlētājiem, kas nozīmē – jaunas sarunas par līgumu pagarināšanu, vai – pragmatisks atteikums. Jau tagad var paredzēt, ka tā būs spraiga darba fronte. Nu, piemēram, runājot par pirmo komandas triecienmaiņu, kas šajā sezonā velk vairāk nekā pusi no visa vezuma. Karsums, Sprukts, Miķelis, Galviņš, Krišjānis. Diviem no pieciem – Karsumam un Galviņam – ir tā sauktais ierobežotais brīvā aģenta statuss. Viņi visai nosacīti atrodas brīvajā tirgū, jo – pirmās rokas tiesības uz šiem hokejistiem pieder Rīgai. Protams, var būt tā, ka kāda cita komanda par godīgu kompensāciju piedāvā Dinamo pārdot šo spēlētāju tiesības, tomēr – pie jebkuriem notikumu pagriezieniem, galvenā noteikšana vienalga paliks grupai ar kodēto nosaukumu Savickis&Dēli. Tie ir nosacījumi, ja spēlētājus kāds vēlas KHL ietvarā. Piemēram, līgums no jebkuras citas līgas hokejistu brīvo gribu un soli neierobežo. Tad viņi mierīgi var pacelt cepuri un... aizbraukt. Tiesa, ja kāds patiešām maksā. Jo var iztēloties, ka nākamais līgums, ko Mārtiņam un Guntim spēs piedāvāt Dinamo, būs gana konkurētspējīgs ar Eiropas labāko līgu iespējām. Krievi noteiktu dotu vairāk, taču – te spēlētāji vieni paši nav noteicēji. Atšķirībā no Sprukta, Miķeļa un Krišjāņa, kas ir brīvie aģenti bez saistībām. Viņi pavasarī būs brīvajā tirgū kā putni debesīs un rēķinās – daudz, maz, gribu, negribu, der, neder... Viņiem nevajadzēs sēdēt pie galda kājas Dinamo ofisā.

Ko darīs komanda? No visa bara, lielais stāsts ir par Miķeli. Grūti iztēloties, ka Dinamo, nostājoties brīvajā tirgū uz vienas līnijas ar bagātākajiem KHL klubiem, spēs nosaukt Rēdliham jaunākajam tādu ciparu, kas viņu piezemēs arēnas Rīgas rajonā. To redzējām arī gadījumā ar Dārziņu, kura tiesības dinamieši pārdeva, pie pirmā izdevīgā piedāvājuma, lai gan teorētiski saprata, ka Lauris derētu arī pašiem. Par Miķeli ir vēl skaidrāk – viņš ar sniegumu šogad laukumā ir parādījis, ka spēj būt gan pats labs un rezultatīvs, gan par tādiem padara savus partnerus. To redz visi – arī Krievijā. Un tagad atgriezāmies pie sapņa, ko redzēju... Pirms kāda laika Dinamo saņēma konkrētu piedāvājumu no viena KHL kluba, kas esot lūdzis Rēdlihu pārdot. Laiks sakrita ar mūsu komandas jaunās spēles ģitāras stīgošanu – zaudējumu bija vairāk kā gaidīts, administrators Savickis sāka runāt par jaunā trenera piekopto spēles stilu, kas neesot simpātisks, viņš runāja arī par sezonas norakstīšanu nākotnes labā un tamlīdzīgi. Tobrīd viss virzījās uz to, ka komanda var veikt jebkuru manevru. Tieši uz tāda noskaņojuma fona krievi klauvēja pie Dinamo lodziņa ar naudas maisu. Lielāks mūspusē neesot redzēts... Prasīja pārdot Miķeli. Kādu summu nosauca kluba vadība, zvaigžņu un sapņu tulki nesaka, taču galvenais – ka nosauca. Tur varēja būt vismaz viena citrona lielums, ja runājam par dienvidu augļu kokiem. No Rīgas pozīcijām, doma tāda – nosaukt skaitli, lai vēlāk nebūtu jānožēlo, ka ir ticis teikts par maz. Ko krievi? Viņi saka – jā. Šāds pavērsiens Rīgas puikām liek paturēt kādu brīdi vaļā muti, taču viņi nenojauš, ka tā nebūs pēdējā reize. Šaurā lokā tiek nolemts prasību dubultot – tā teikt, paņemt uz izbrīna... Ko krievi? Kā pionieru nometnē – vienmēr gatavi! Arī spēlētājam esot nolikta uz galda līguma forma, kur, ja ne pašam bija jāieraksta summa, ko viņš grib saņemt, tad apsolīts tāds kāposts, ko pēdējo gadu Latvijā neviens hokejists vēl nav saņēmis. Situācija kutelīga, divdomīga, intriģējoša un Dinamo pasaka... nē. Ja komanda tobrīd turpinātu zaudēt un turnīra tabulā atrastos zemāk par vienu noteikto līniju, nav šaubu – šobrīd Rēdlihs jau spēlētu citā pilsētā.

Ko citu (Rīgai) viņiem tajā brīdī bija darīt? Pārdot savu labāko spēlētāju un iegūt naudu, kas noderētu citu hokejistu noturēšanai? To varēja, vienīgi, Miķeļa loma komandas kopējā spēlē ir milzīga. Vēl jo vairāk tāpēc, ka tieši pēdējā mēneša laikā Dinamo aizvadīja vienu no saviem labākajiem cēlieniem, nonākot nevis eksperimentālās sezonas vidū, bet gan mērķējot jau uz kaut ko pavisam konkrētu un taustāmu – nu, piemēram, kāroto play off zonu. Pie uzbrucēju vispārīgās pieticības, atteikties no Miķeļa pakalpojumiem – tas bija riskanti. Līdzjutēji nesaprastu, jo nav jau paredzams – kas pēc tādām izmaiņām notiks ne tikai ar pirmo maiņu, bet – visu komandu. Var mēģināt viņu aizstāt, bet atkal jautājums – ar ko? Atvainojiet, pietiek ar vienu Šindelu... Krievu šī brīža piedāvājumu par Miķela galvu, rokām un kājām skaidri parāda, ka pavasarī Rīgai turpināt sarunas ar viņu būs vēl grūtāk. Pirmkārt, nevienam no preciniekiem vairs nevajadzēs apliecināt savu naudas maka lielumu Dinamo kabinetos – jo komandai par Rēdlihu nebūs teikšana. Būs tikai saruna ar pašu spēlētāju vai viņa aģentu. Otrkārt, Miķelis tagad jau zina, kāda ir sākumcena šajā vairāksolīšanā un – tā var palikt tikai lielāka. Rīga var mēģināt iedot 1,5 miljonu sezonā, kas būtu rekorda summa un – pat salasāms lielums, ņemot vērā komandas budžeta iespējas. Viņi varētu piesolīt 3 vai 4 līguma gadus – kas būtu jau ilgtermiņa plāns. Tomēr – arī tad lielie KHL bonzas noliktu uz galda treknāku gaļas gabalu. Turklāt, iztēlojoties piedāvājumu segumu – skaidrs, ka jebkurš no lielajiem krievu klubiem spēj ne tikai solīt un iedot, bet arī garantēt šo naudu. Rīga arī var solīt un iedot, bet zinot, ka mūsu budžetiņš tomēr ir politekonomisks projekts, kam pamatā ir viena sponsora labvēlība, vienu dienu var būt tā, ka... naudas nav. Rēdlihs šajā izvēlē ņems nevis sentimentu, bet – gan naudu ar garantijām. Un pareizi darīs, jo tas būs viņa hokejista karjeras augstākais punkts – augstāka nebūs, ja runājam par viņa tirgus cenu.

Tiktāl no Miķeļa puses. Klubam savukārt jāsaprot stratēģija – kas būs tie skriemeļi, ap kuriem viņi būvēs jaunās sezonas mugurkaulu. Cīņa par Karsumu var būt ar solījumu vai konkrētu atrunu līgumā, ka līdzīgā situācijā kā šosezon bija Miķelim, Dinamo uzbrucēju pārdos, ja vien būs pircēju. Arī sezonas vidū. Ar Galviņu tas pats... Prognoze – mēģinās paturēt abus. Tiesa, Mārtiņa gadījumā var lielu lomu nospēlēt viņa aģents, jo, ja Miķelis aiziet, skaidrs, ka Karsums nomināli kļūst par uzbrukuma vilcēju. Tādam ir jāmaksā, to arī hokejista puse prasīs. Sprukts būs uz lielas jautājuma zīmes Sējēja blociņā, tomēr – atkal jau visu noteikts tirgus. Jānim tomēr nav tas kalibrs, kad viņu jebkurš cits KHL klubs ņems, tādejādi aizpildot leģionāru kvotu. Tomēr, no brīvā tirgus viņš vienalga varētu izcelt divreiz vairāk kā Dinamo atvēlētais kumoss. Pusotru noteikti... Nu, jā – bet vēl jau paliks Krišjānis, kas šogad ir Rīgas labākais aizsargs. Viņš līdz šim ir bijis salīdzinoši pieticīgs savās ambīcijās – sak, ņemšu par labu visu, ko dosiet. Tas arī tāpēc, ka iepriekšējais treneris vecāko Rēdlihu bija nolicis malā kā nederīgu lietu. Tad, protams, arī Sējējam ir cits pamats izcelties ar piedāvājumu. Tagad tā var arī nebūt – Krišjānis noteikti ir pelnījis vairāk un prasīs. Aizsargu saikne – Galviņš un Rēdlihs – ir viens no tiem pamata kauliem, kam vajadzētu palikt komandā. Turklāt, visticamāk, jaunais modelis būs bez Ozoliņa, kura naudu varēs izmantot uzbrukuma kvalitātes uzlabošanai.
Lūk, tādas lietas ap vienu maiņu. Bet – ir jau vēl arī citi...

1 2 52 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2011-12-02 09:26, pirms 13 gadiem
labi, ka ir vismaz viens žurnālists, kurš spēj uzburt kaut kādu potenciālu tirgus attīstības scenāriju saistībā ar Dinamo spēlētājiem un naudām - kaut kādā mērā subjektīvu, taču savādāk jau uz šo brīdi nevar.

 +20 [+] [-]

, 2011-12-02 09:28, pirms 13 gadiem
Par Miķeli un RD ir skaidrs, ka viņš te vairs nebūs nākošsezon.

Interesanti kā visas šīs lietas atsauksies uz izlasi pavasarī. Cik atkal būs nogurušie un neveselie. Tīri teorētiski, ja visi piedalās, tad RD 1. maiņas izskatā būtu jābūt vienai ļoti labi saspēlētai un visu sezonu augstā līmenī spēlējušai izlases maiņai.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-02 09:34, pirms 13 gadiem
Pabēdina tomēr, ka līdz ar Pekku no Skandināvijas līgām neatnāca kāds labs punktu guvējs. Visu cieņu esošajiem leģionāriem, tomēr Jūlis mācēja to pašu Hossu sazīmēt un izbīdīt saulītē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2011-12-02 09:35, pirms 13 gadiem
Skaidri irzināms tikai tas, ka Sējējs nākmaai sezonai nav gatavs ne fiziski, ne emocionāli, nekā...
Viņam nav ne iespējas, ne iemaņas.
Miķelis - Miķelis ir jālaiž dzīvē, lai pelna naudiņu, vienmēr nevar būt skaudīgie letiņi, kas citam lielāku māju nekad nenovēlēs. Ja Dinamo projektam ir nākotne, pēc diviem, trim gadiem abi ar Lauri vēl uzspēlēs Dinamo rindās...
P.S.
Nekas nenotiks ar komandu, ja viņai nebūs Miķelis. Hokejs nebeigsies. Viņš būs savādāks, bet nav teikts, ka sliktāks.
Tikai Menedžeri, to jau sen vajadzēja nomainīt.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-02 09:37, pirms 13 gadiem
ndznx rakstīja: Pabēdina tomēr, ka līdz ar Pekku no Skandināvijas līgām neatnāca kāds labs punktu guvējs. Visu cieņu esošajiem leģionāriem, tomēr Jūlis mācēja to pašu Hossu sazīmēt un izbīdīt saulītē.
Ar ko Hosa ir labāks par Miķeli? Ja tā muļķības mētājam...

  -2 [+] [-]

, 2011-12-02 09:38, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Par Miķeli un RD ir skaidrs, ka viņš te vairs nebūs nākošsezon.

Interesanti kā visas šīs lietas atsauksies uz izlasi pavasarī. Cik atkal būs nogurušie un neveselie. Tīri teorētiski, ja visi piedalās, tad RD 1. maiņas izskatā būtu jābūt vienai ļoti labi saspēlētai un visu sezonu augstā līmenī spēlējušai izlases maiņai.
Tik diez vai Sprukts rausies izlasē, jau RD, kur viņš saņem labu kāpostu, attieksmes nav tā labākā.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 10:02, pirms 13 gadiem
EchS rakstīja: labi, ka ir vismaz viens žurnālists, kurš spēj uzburt kaut kādu potenciālu tirgus attīstības scenāriju saistībā ar Dinamo spēlētājiem un naudām - kaut kādā mērā subjektīvu, taču savādāk jau uz šo brīdi nevar.
Uzburt jau var daudz ko,bet cik no tā visa realizēsies jau ir cits jautājums.
Mani vairāk interesē kas nākošā sezonā RD parādīsies Laviņa,Ozo,Ņiživija un Ankipāna vietā. Viņi jau nu pavisam noteikti vairs nespēlēs nākošā sezonā. Starp jaunajiem vel neredz tādus,kas viņus varētu pilnvērtīgi aizvietot.
Ja vel aizies Miķēlis,Karsums vai Sprukts, tad RD var kļūt par tādu normālu leģionāru komandu.

     [+] [-]

, 2011-12-02 10:06, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Uzburt jau var daudz ko,bet cik no tā visa realizēsies jau ir cits jautājums.
Mani vairāk interesē kas nākošā sezonā RD parādīsies Laviņa,Ozo,Ņiživija un Ankipāna vietā. Viņi jau nu pavisam noteikti vairs nespēlēs nākošā sezonā. Starp jaunajiem vel neredz tādus,kas viņus varētu pilnvērtīgi aizvietot.
Ja vel aizies Miķēlis,Karsums vai Sprukts, tad RD var kļūt par tādu normālu leģionāru komandu.
Ozoliņu vispār Latvijā neviens nevar aizviet, bet par Laviņu un Ankipānu. Man labpatiktos teikt, ka viņi JAU ir aizvietoti. Ņiživijs, domāju, ka komandai no viņa vairāk ir labums, ārpus laukuma, vai laukuma malā. Ar to domājot, ka uz ledus viņš brīnumus nerāda, bet viņa atgriešanās komandu mazliet sapurināja...
Kaut gan ar aizsardzību visus šos četrus gadus ir knapi, nedomāju, ka būs slitkāk, varbūt kāds ņiprs leģionārs beidzot parādīsies.

  -2 [+] [-]

, 2011-12-02 10:07, pirms 13 gadiem
Negribas to skaļi teikt,bet vajadzēja pārdot!VAJADZĒJA! Iegūtu komanda,Miķelis,bet zaudētu skatītāji,bet...........
Atceraties Hossas gadījumu-nāca Lauris. Lauris prom- nāca Miķelis. Miķelis prom- tukša vieta nepaliks!
VAJADZĒJA!

  +3 [+] [-]

, 2011-12-02 10:08, pirms 13 gadiem
motorolers2 rakstīja: Tik diez vai Sprukts rausies izlasē, jau RD, kur viņš saņem labu kāpostu, attieksmes nav tā labākā.
Ko nozīmē – "attieksmes nav tā labākā"??? – Katram ir sava spēju un meistarības robeža - nebūs nekad viņš ne kā Malkins, ne Ovečkins, ne Hītlijs – ne par velti viņš tā arī neiedzīvojās NHL – savu spēju un meistarības robežās darbu RD viņš padara un diezgan labi...
Un par izlasi – neviens nav robots, katram ir savas traumas, ģimenes apstākļi utt. – nav satversmē ierakstīts, ka tev sākot no 17-18 gadiem līdz karjeras beigām obligāti katru gadu jāspēlē izlasē

     [+] [-]

, 2011-12-02 10:09, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Skaidri irzināms tikai tas, ka Sējējs nākmaai sezonai nav gatavs ne fiziski, ne emocionāli, nekā...
Viņam nav ne iespējas, ne iemaņas.
Miķelis - Miķelis ir jālaiž dzīvē, lai pelna naudiņu, vienmēr nevar būt skaudīgie letiņi, kas citam lielāku māju nekad nenovēlēs. Ja Dinamo projektam ir nākotne, pēc diviem, trim gadiem abi ar Lauri vēl uzspēlēs Dinamo rindās...
P.S.
Nekas nenotiks ar komandu, ja viņai nebūs Miķelis. Hokejs nebeigsies. Viņš būs savādāks, bet nav teikts, ka sliktāks.
Tikai Menedžeri, to jau sen vajadzēja nomainīt.
Pareizi, Sējējs pēc sezonas obligāti jāmaina un jāņem kāds ar pieredzi un iemaņām. Sējējs ir izteikti vājš un nemākulīgs GM. Ir patiesi smieklīgi klausieties tajos batonos un atmazkās, ko viņš sprauž intervijās, no sērijas, ka Mikušu viņš tiešām negribējis ņemt, bet Šuplers piespiedis, ar Petružeku izcilajam GM līgums bijis uz galda, bet Peka neļāvis to noslēgt, šādas atrunas vispār neiztur kritiku, ja esi braucis skatijies, ievācis ziņas par spēlētājiem, tad ņem vai neņem, kas tad galu galā ir GM. Tāpat neizprotama ir pusslima, nasing spešel hokejista paņemšana snaipera lomai, pie tam uz 2 gadiem, pamatojums arī izcils - a ja nu viņš spēlēs labi Nemaz nerunājot par to, ka draftos 2. kārtās viņam patstavigi noceļ spēlētājus, ko viņš domāja, ka neviens nedraftēs un tas, ka patstāvīgi, saklausoties aģentu pasakas, nopērk malējos centru vietā.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-02 10:15, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Uzburt jau var daudz ko,bet cik no tā visa realizēsies jau ir cits jautājums.
Mani vairāk interesē kas nākošā sezonā RD parādīsies Laviņa,Ozo,Ņiživija un Ankipāna vietā. Viņi jau nu pavisam noteikti vairs nespēlēs nākošā sezonā. Starp jaunajiem vel neredz tādus,kas viņus varētu pilnvērtīgi aizvietot.
Ja vel aizies Miķēlis,Karsums vai Sprukts, tad RD var kļūt par tādu normālu leģionāru komandu.
Džeriņš, Bukarts, Štāls, Meija, Upītis, Indrašis,Vilkoits, Podzinš ( Jakovļevs, Ševčenko, Porejs, Andersons – vecie krabji aizies projām, paliks vairāk nauda labākiem leģionāriem

 +10 [+] [-]

, 2011-12-02 10:16, pirms 13 gadiem
vonders rakstīja: Negribas to skaļi teikt,bet vajadzēja pārdot!VAJADZĒJA! Iegūtu komanda,Miķelis,bet zaudētu skatītāji,bet...........
Atceraties Hossas gadījumu-nāca Lauris. Lauris prom- nāca Miķelis. Miķelis prom- tukša vieta nepaliks!
VAJADZĒJA!
Sezonas vidū NEVAJAG pārdot... Jāapskatās, ko tad ģinama var, turklāt vēl jānostiprinās play off zonā. Šajos apstākļos līderi jāsaglabā.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-02 10:17, pirms 13 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: Pareizi, Sējējs pēc sezonas obligāti jāmaina un jāņem kāds ar pieredzi un iemaņām. Sējējs ir izteikti vājš un nemākulīgs GM. Ir patiesi smieklīgi klausieties tajos batonos un atmazkās, ko viņš sprauž intervijās, no sērijas, ka Mikušu viņš tiešām negribējis ņemt, bet Šuplers piespiedis, ar Petružeku izcilajam GM līgums bijis uz galda, bet Peka neļāvis to noslēgt, šādas atrunas vispār neiztur kritiku, ja esi braucis skatijies, ievācis ziņas par spēlētājiem, tad ņem vai neņem, kas tad galu galā ir GM. Tāpat neizprotama ir pusslima, nasing spešel hokejista paņemšana snaipera lomai, pie tam uz 2 gadiem, pamatojums arī izcils - a ja nu viņš spēlēs labi Nemaz nerunājot par to, ka draftos 2. kārtās viņam patstavigi noceļ spēlētājus, ko viņš domāja, ka neviens nedraftēs un tas, ka patstāvīgi, saklausoties aģentu pasakas, nopērk malējos centru vietā.
Var noņemt tikai tad,ja redz citu,kas varētu reāli būt labāks nekā viņš (Sējējs).
Labprāt izlasītu tos kandidātu uzvārdus no LV,kas būtu daudz labāki par Sējēju, un kuri varētu iegūt vairāk ar viņa rīcībā esošiem līdzekļiem. Koncentrēt uzmanību uz vārdu-līdzekļiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 10:26, pirms 13 gadiem
vonders rakstīja: Negribas to skaļi teikt,bet vajadzēja pārdot!VAJADZĒJA! Iegūtu komanda,Miķelis,bet zaudētu skatītāji,bet...........
Atceraties Hossas gadījumu-nāca Lauris. Lauris prom- nāca Miķelis. Miķelis prom- tukša vieta nepaliks!
VAJADZĒJA!
Pilnīgi tev piekrītu, viena spēlētāja aiziešana nav traģēdija. Paskatīsimies kas vēl būs pēc nākamās sezonas moš Pujacs būs Rīgā,
mums ir vesela virkne hokejistu, kuri jau šobrīd ir gatavi KHL 3. un 4. maiņai un ir tikai laika jautājums, kamēr kāds no viņiem izaugs līdz 30-40 punktu sezonā spēlētājam. Mums ir vesela virkne U-20 vecuma spēle'tāju, kas var būt noderīgi Dinamo pēc gada vai diviem.

Ir redzams, ka Latvijas hokeja piramīda šobrīd veiksmīgi darbojas, un fakts, ka puse izlases spēlēs ārpus Dinamo tikai veicinās pašu spēlētāju un arī līdzjutēju interesi par Dinamo.

  -3 [+] [-]

, 2011-12-02 10:28, pirms 13 gadiem
Namejs rakstīja: Sezonas vidū NEVAJAG pārdot... Jāapskatās, ko tad ģinama var, turklāt vēl jānostiprinās play off zonā. Šajos apstākļos līderi jāsaglabā.
A kapēc nē ja par to naudu var paņemt vienu Rēdliha kalibra spēlētāju uz 2 sezonām + tev vēl paliek pusmiljons ko izmantot, lai noturētu pārējos līderus uz nākamo sezonu.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-02 10:30, pirms 13 gadiem
Namejs rakstīja: Sezonas vidū NEVAJAG pārdot... Jāapskatās, ko tad ģinama var, turklāt vēl jānostiprinās play off zonā. Šajos apstākļos līderi jāsaglabā.
Moments tāds, ka sezonas vidus ir vienīgais laiks, kad viņu vēl VAR pārdot. Ja grib pārdot, tad jādara to tagad vai tuvākajā laikā. Pēc sezonas viņš vairs nebūs RD īpašums un varēs spēlēt, kur pats gribēs.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-02 10:32, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: A kapēc nē ja par to naudu var paņemt vienu Rēdliha kalibra spēlētāju uz 2 sezonām + tev vēl paliek pusmiljons ko izmantot, lai noturētu pārējos līderus uz nākamo sezonu.
Šķiet,ka dažs labs joprojām dzīvo ar ilūziju,ka visu iegūto naudu par spēlētāju pārdošanu Savickis@Co novirza atpakaļ klubam.
Kurš no tagadējiem RD spēlētājiem,kas pagājušā starpsezonā tika paņemts par tiem līdzekļiem, kas itkā tika iegūts par Dārziņu? Luceniuss vai Šindels?

  -3 [+] [-]

, 2011-12-02 10:33, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Var noņemt tikai tad,ja redz citu,kas varētu reāli būt labāks nekā viņš (Sējējs).
Labprāt izlasītu tos kandidātu uzvārdus no LV,kas būtu daudz labāki par Sējēju, un kuri varētu iegūt vairāk ar viņa rīcībā esošiem līdzekļiem. Koncentrēt uzmanību uz vārdu-līdzekļiem.
Neviens nav bijis, kā lai cilvēki zin, ka labāk tiešām nevar? Tā pat kā nav iemesls teikt, ak enbūtu labaķs, tāpat nevar teikt, ka būtu sliktāks. Sējējs ir labi daudz brāķus paņēmis ar saviem ierobežotajiem līdzekļiem. (līdz ar to mazāks spēlētāju pretendentu loks, mazāks iespējamais brāķa procents)
Vietā? Cilvēku ar pieredzi, plus konsultants (ja nav vietējais) saistībā ar LV hokejistu darījumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-12-02 10:44, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Neviens nav bijis, kā lai cilvēki zin, ka labāk tiešām nevar? Tā pat kā nav iemesls teikt, ak enbūtu labaķs, tāpat nevar teikt, ka būtu sliktāks. Sējējs ir labi daudz brāķus paņēmis ar saviem ierobežotajiem līdzekļiem. (līdz ar to mazāks spēlētāju pretendentu loks, mazāks iespējamais brāķa procents)
Vietā? Cilvēku ar pieredzi, plus konsultants (ja nav vietējais) saistībā ar LV hokejistu darījumiem.
Kā jau teicu,tad vairāk koncentrēties uz to vārdu par pieejamiem līdzekļiem.
Negribu aizstāvēt Sējēju, bet tas man ir skaidrs,ka būt par komandas GM ir zināmā mērā regulāri nodarboties ar Super Bingo. Var uzminēt un trāpīt uz īsto spēlētāju, kas noteiktos apstākļos sevi spēs pierādīt noteiktā komandā,pie noteikta trenera un noteiktiem maiņas partneriem, bet var būt tieši pretējais variants.
Tas īpaši attiecās,ja nepērk spēlētāju ar vārdu, kas augstā līmenī sevi vel nav pierādījis.
Piemēram,mums visticamāk nekad nebūs zināms,kā kaut vai tas pats Petruželeks RD spēlētu,ja viņam blakus nebūtu tagadējais maiņas partneris Vrana.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-02 10:50, pirms 13 gadiem
paldies pa rakstu.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-02 10:53, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kā jau teicu,tad vairāk koncentrēties uz to vārdu par pieejamiem līdzekļiem.
Negribu aizstāvēt Sējēju, bet tas man ir skaidrs,ka būt par komandas GM ir zināmā mērā regulāri nodarboties ar Super Bingo. Var uzminēt un trāpīt uz īsto spēlētāju, kas noteiktos apstākļos sevi spēs pierādīt noteiktā komandā,pie noteikta trenera un noteiktiem maiņas partneriem, bet var būt tieši pretējais variants.
Tas īpaši attiecās,ja nepērk spēlētāju ar vārdu, kas augstā līmenī sevi vel nav pierādījis.
Piemēram,mums visticamāk nekad nebūs zināms,kā kaut vai tas pats Petruželeks RD spēlētu,ja viņam blakus nebūtu tagadējais maiņas partneris Vrana.
Nu nav jau arī tā, ka jāpērk kaķis maisā. Sējējs aju vienmeŗ šauj uz dullo. Bet ja tiešām braukā un skatās tās spēles, tad jau kaut kādu puiku attīstību tomēr redz, tāpat arī stabilitāti..

  +2 [+] [-]

, 2011-12-02 11:16, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu nav jau arī tā, ka jāpērk kaķis maisā. Sējējs aju vienmeŗ šauj uz dullo. Bet ja tiešām braukā un skatās tās spēles, tad jau kaut kādu puiku attīstību tomēr redz, tāpat arī stabilitāti..
Jā, piekrītu,ka GM ir jābrauka un jāvēro. Ja vien klubs atvēl tam līdzekļus.
Bet kā jau rakstīju, ja nepērk zvaigzni,tad vienmēr jārēķinās, ka var iekrist kā circenis pelnos. Pat zvaigznes nereti jaunā komandā zaudē daļu no sava spožuma. Protams, var būt arī otrādi.
Tā ir sava veida loterija, kurā dažreiz var sakrist visi cipari, bet tikpat labi var nesakrist.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 11:20, pirms 13 gadiem
1,5 dienvidu augļi uz 4 sezonām un Miķelis nebūs ar mieru palikt mājas? njaa, negribas ticēt. Laurim ir mazāk Kazaņā.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-02 11:50, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Moments tāds, ka sezonas vidus ir vienīgais laiks, kad viņu vēl VAR pārdot. Ja grib pārdot, tad jādara to tagad vai tuvākajā laikā. Pēc sezonas viņš vairs nebūs RD īpašums un varēs spēlēt, kur pats gribēs.
Savickim diezgan grūta dilemma - vai nu PO(kas pie komandas šādas spēles ir tagad stipri iespējams), bet pēc tam RD zaudē Miķeli bez atlīdzības, jo RD nevarēs cīnīties ar krievu lielajiem naudas maisiem, vai arī tagad par pāris (teiksim 2) citroniem pārdot tagad Miķeli, bet tad tas pa 100% atstās sekas arī uz komandas spēli un pa lielam šo sezonu varēs norakstīt "eksperimentiem" + vēl arī tā skatītāju interese var mazliet parukt, ja komanda atkal sāks lažot ar Miķeļa pārdošanu, jo 1. maiņas labā "ķīmija" būs izjaukta.... jo pa lielam RD to rezultātu tagad taisa tieši 1. maiņa un Mikelis tur ir galvenais "zobrats"!

     [+] [-]

, 2011-12-02 12:20, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Savickim diezgan grūta dilemma - vai nu PO(kas pie komandas šādas spēles ir tagad stipri iespējams), bet pēc tam RD zaudē Miķeli bez atlīdzības, jo RD nevarēs cīnīties ar krievu lielajiem naudas maisiem, vai arī tagad par pāris (teiksim 2) citroniem pārdot tagad Miķeli, bet tad tas pa 100% atstās sekas arī uz komandas spēli un pa lielam šo sezonu varēs norakstīt "eksperimentiem" + vēl arī tā skatītāju interese var mazliet parukt, ja komanda atkal sāks lažot ar Miķeļa pārdošanu, jo 1. maiņas labā "ķīmija" būs izjaukta.... jo pa lielam RD to rezultātu tagad taisa tieši 1. maiņa un Mikelis tur ir galvenais "zobrats"!
Pārdod kādai kazaņai pēc izstāšanās pirmajā paly off kārtā..
Tā vaitad nevar, pagājušā sezonā bija līdzīgi darījumi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-02 12:46, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Diez kurš Miguelito gribēja/kam bija problēmas pašiem un kas tādu naudu no KHL paceltu... Ufa, Magnitka???
Dārziņa Vietā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-02 13:42, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Pārdod kādai kazaņai pēc izstāšanās pirmajā paly off kārtā..
Tā vaitad nevar, pagājušā sezonā bija līdzīgi darījumi...
esi sasapņojies - KHL transfēru logs "aizveras" jau janvārī.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-02 13:52, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Pārdod kādai kazaņai pēc izstāšanās pirmajā paly off kārtā..
Tā vaitad nevar, pagājušā sezonā bija līdzīgi darījumi...
Tā nevar un arī pagājušajā sezonā tā nebija.

Pagājušajā sezonā pēdējais datums bija 31.01., šosezon tāds ir 15.01.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-02 14:16, pirms 13 gadiem
Dark_Side rakstīja: vai tad play off laikā ir darījumi? tak ne!
Nu OK, tad bija tieši pirms play off.
Bet kaut kādas maiņas vai "aizdošanas bija" kas tur Saimons gāja, un vēl kaut kas gāja uz citiem klubiem, jo viņējais vairs nespēlēja.

     [+] [-]

, 2011-12-02 14:17, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Tā nevar un arī pagājušajā sezonā tā nebija.

Pagājušajā sezonā pēdējais datums bija 31.01., šosezon tāds ir 15.01.
Kaut kāda migrācija bija, kā to sauca, gan nezinu...
1 2 52 komentāri