Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Hals atkal labo pasaules rekordu vilkmē – 463 kg (+video)

Juris Miņins
Juris Miņins

Hals atkal labo pasaules rekordu vilkmē – 463 kg (+video)
Edijs Hals
Foto: http://athletes.asea.net/

Britu spēkavīrs Edijs Hals otro reizi šī gada laikā uzstādīja pasaules rekordu stieņa vilkmē no zemes, Pasaules čempionātā šajā kustībā 27 gadus vecais atlēts pacēla 463 kg.

Lielbritānijas atlēts Edijs Hals, kurš ir viens no vadošajiem spēkavīriem pasaulē, šodien notiekošajā "European Strongest Man" turnīrā, kurā bija arī atsevišķa disciplīna – Pasaules čempionāts vilkmē, uzstādīja jaunu planētas rekordu šajā kustībā, paceļot 463 kg.

Jāpiebilst, ka 2015. gada martā Hals jau bija uzstādījis vienu pasaules rekordu, Austrālijā notiekošajā "Arnold's Classic" turnīrā, kur Arnolda Švarcenegera atbalstīts pacēla 463 kg smagu svaru stieni. Tiesa, jāpiebilst, ka šajā un arī jaunā rekorda uzstādīšanas gadījumā, atlēts labāka tvēriena nodrošināšanai izmantoja saites. Tāpat ir jāatzīmē, ka pašlaik oficiāli reģistrētais atlēta svars ir 173 kg, pie 189 cm auguma.

Jāpiebilst, ka otro labāko rezultātu parādīja Islandes sportists Haftors Bjornsons, kurš pacēla 450 kg.

Interesanti, ka abi divi šī gada labākie atlēti vilkmē iepriekš bija startējuši citos sporta veidos. Bjornsons sportisko karjeru sāka kā basketbolists, bet Edijs Hals savulaik divas reizes triumfēja Anglijas čempionātā peldēšanā.

Edijs Hals uzstāda pasaules rekordu vilkmē