Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Žvančuka izcīna sudraba medaļu fitnesā IFBB "Arnold Classic" turnīrā Madridē

Andrejs Siliņš

Žvančuka izcīna sudraba medaļu fitnesā IFBB "Arnold Classic" turnīrā Madridē
Marina Žvančuka un pārējās medaļu ieguvējas
Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija

Trešdien mājup no Spānijas pilsētas Madrides atgriezās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas izlase, kas no 25. līdz 29. septembrim piedalījās IFBB Arnold Classic turnīrā bodibildingā, fitnesā, bodifitnesā un bikini fitnesā.

Latvijas izlasi pārstāvēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova, galvenais treneris Vladimirs Belovs un trīs Latvijas izlases sportistes.

Arnold Classic turnīrs tradicionāli notiek rudenī Madridē, pulcē dažādu sporta veidu pārstāvjus un ir nozīmīgs ar to, ka sacensībās piedalās un balvas uzvarētājiem pasniedz Pasaules mēroga bodibildinga leģenda Arnolds Švarcnegers. Sacensības ilga trīs dienas, bija apvienotas ar lielāko Expo izstādi Eiropā, ļoti saspringtas, ar lielu konkurenci un pulcēja vairāk kā 800 sportistus no sešiem pasaules kontinentiem.

Fitnesa sporta veida pārstāve no Latvijas Marina Žvančuka debitēja tik augsta ranga sacensībās un izcīnīja augsto otro vietu un sudraba godalgu kategorijā - fitness virs 163cm. Marinas Žvančukas sudraba medaļa fitnesā ir izcils panākums Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas vēsturē.

Bikini fitnesa sporta veida kategorijās startēja divas sportistes no Latvijas. Bikini fitness ir ļoti populārs pasaulē, dalību sacensības ņem liels skaits sportistu. Katrā no sešām kategorijām startē vidēji 25-45 dalībnieces. Konkurence par iekļūšanu pusfinālā bija ļoti liela, virmoja emocijas, īpaša sportiskā gaisotne un sasprindzinājums.

IFBB Bikini Fitnesa Studijas sportiste, Latvijas federācijas vecākā trenera Vladimira Belova audzēkne, daudzsološā Margarita Veverica izcīnīja godpilno 8.vietu divdesmit divu sportistu konkurencē (bikini fitnesa kategorijā līdz 166 cm).

Otra bikini fitnesa sporta veida pārstāve Juta Ivanova ierindojās 13.vietā (kategorijā virs 172cm).

Latvijas komanda ir ļoti gandarīta par augstiem rezultātiem sasniegtiem šajās sacensībās. Panākumi dod iespēju sekmīgi popularizēt estētiskos un skaistos sieviešu fitnesa un bikini fitnesa sporta veidus gan valsts ietvaros, gan Eiropas un Pasaules līmeņa turnīros.

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija apsveic Latvijas izlasi ar ļoti veiksmīgo uzstāšanos un ar optimismu gatavojas IFBB Pasaules čempionātam 2014, kas notiks oktobra vidū Kanādas pilsētā Monreālā.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Vederņikova
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente