Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Latvijas arājiem 14. un 21. vieta lietainajā mājas pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas arājiem 14. un 21. vieta lietainajā mājas pasaules čempionātā
Jānis Vaitkevics. Foto: Skrundas TV / LTV1

Aizvadītājā nedēļas nogalē Kuldīgas novada Padures pagastā risinājās 68. pasaules čempionāts aršanā, informē Skrundas TV / LTV1.

Laikapstākļi nelutināja čempionāta dalībniekus, jo pārsvarā bija vējš un lietus. Sacensību otrajā dienā gāza kā ar spaiņiem, informē reportiere Ieva Benefelde.

Kuldīgas novadā sacentās 46 arāji no 24 valstīm, tostarp Ričards Dambergs (Kandavas Lauksaimniecības tehnikums) un Jānis Vaitkevics (Dobeles novads), kurš pērn Īrijā izcīnīja sesto vietu, kas ir Latvijas visu laiku labākais sasniegums pasaules čempionātos aršanā.

2023. gada pasaules čempionātā Dambergs un Vaitkevičs ierindojās attiecīgi 21. un 14. vietā. "Traki gāja. Apstākļi visiem vienādi, bet vienkārši drausmīgi. Otrā galā viss ūdenī. Neredz arumu, kas veidojās. Arums vispār zem ūdens. Jātaisa jauns sporta veids - zemūdens aršana," komentē Jānis Vaitkevičs.

Mūsu valstī šāds pasākums notika pirmoreiz.


Video : Skrundas TV / LTV1