Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

Andris Liepa
Andris Liepa

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā
Foto: Niks Vīksnītis Facebook

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.

Sākotnēji, lai kvalificētos play-off kārtai, komandai 5 spēļu izskaņā bija jāierindojās Top2. Vīksnītis/Jansons to izdarīja sekmīgi un ierindojās apakšgrupas pirmajā vietā.

Play-off kārtā kvalificējās 128 komandas, kurā pēc BOF (Best of 1) principa tika atlasītas komandas. Pusfinālā Vīksnītis/Jansons piekāpās šī čempionāta favorītiem, kuri šo turnīru ir uzvarējuši 3 reizes pēc kārtas. Sīvā cīņā par trešo vietu Latviju pārstāvošā komanda pārspēja mājiniekus.

Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja 6 komandas, no kurām 5 iekļuva Top 128. Diemžēl play-off kārtai nekvalificējās Dita Šeinfelde un Monta Gerharde. Otrajai kārtā (Top 64) nekvalificējās Raimonds Baumanis un Diāna Šicane. Neveiksmīgā izkārtojuma dēļ otrajā play-off kārtā tikās 4 pašmāju komandas - Emīls Māziņš/Artis Dandēns pret Marks Gaidels/Sandris Veiksins un Luīze Katrīna Dzelme/Agris Balodis pret Niks Vīksnītis/Mārtiņš Jansons. Top 32 iekļuva Māziņš/Dandēns un Vīksnītis/Jansons. Arī šajā kārtā Latvijas komandām bija jāsacenšās savā starpā, atstājot Māziņu/Dandēnu Top 32.

Beer Pong kultūru Latvijā attīsta apvienība “JENOTI”, kuri maina idealoģiju par šo aktivitāti un ir Baltijā lielākie turnīru organizatori. 2023. gada Rudens sezonā tika mainīti spēles noteikumi uz pasaules noteikumiem tieši ar tādu mērķi, lai mēs spētu konkurēt starptautiski un uzņemt starptautiskas sacensības arī Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Maļarčiks
Jenoti LV

  +2 [+] [-]

, 2024-04-17 18:13, pirms 2 nedēļām
...vai šī ir tā spēle, kur galda tenisa bumbiņa jāiemet pāri galdam pilnā alus glāzē un, ja tas ir izdarīts, glāze jāizdzer... man rodas jautājums - cik kārtas var izturēt? ...mūsējie kā vienmēr - pracīzākie un izturīgākie... kad uz Olimpiādi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-04-18 18:22, pirms 2 nedēļām
Tas bija Teniss vai Ping-Pongs?!

Kāpēc tik maz aprakstīts?!
Cik jāizdzer?!

     [+] [-]

, 2024-04-18 18:24, pirms 2 nedēļām
apvienība “JENOTI”, kuri maina idealoģiju (c)
========================================
Dzert vajag mazāk, tad rakstīsiet "Ideoloģiju"