Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Skiatlona medaļas jautājums netiks izskatīts Sporta arbitrāžas tiesā

Skiatlona medaļas jautājums netiks izskatīts Sporta arbitrāžas tiesā
Martins Jonsruds Sundbijs
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Olimpiskā komiteja lēmusi, ka 2014.gada olimpisko spēļu skiatlona sacensību lieta netika iesniegta izskatīšanai Sporta arbitrāžas tiesā.

9.februārī skiatlona sacensībās noslēdzās ar Krievijas Slēpošanas federācijas iesniegtu protestu par slēpojuma rezultātiem. Krievijas pārstāvji uzskatīja, ka norvēģis Martins Jonsruds Sundbijs negodīgā ceļā ieguvis priekšrocības pār Krievijas slēpotāju Maksimu Viļegžaņinu, līdz ar to tādā veidā ieguvis bronzas godalgas.

Pirmais protests uzreiz pēc sacensībām tika noraidīts, tomēr Krievijas Slēpošanas federācijas pārstāvji solīja iesniegt apelāciju, lai šis jautājums tiktu izskatīts vēlreiz.

Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) Apelācijas komisija Krievijas protestu izskatīja, tomēr lēmums mainīts netika – norvēģim tika izteikts brīdinājums, tomēr bronzas medaļa netika atņemta.

Krievijas Olimpiskā komiteja paziņojumā norādījusi, ka visi iespējamie veidi, kā Krievijas delegācija varētu risināt šo strīdīgo situāciju, jau ir izmantoti, bet konflikti, kas radušies sacensību gaitā, nav Sporta arbitrāžas tiesas kompetencē, līdz ar to lietas tālāka virzība ir izbeigta.

Izmantotie resursi:
Олимпийский Комитет России

     [+] [-]

, 2014-02-12 18:17, pirms 10 gadiem
Varēja jau uzrakstīta, kas ta notika. kā ieguva šo priekšrocību?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-12 18:41, pirms 10 gadiem
pinkainis rakstīja: Varēja jau uzrakstīta, kas ta notika. kā ieguva šo priekšrocību?
pirms finiša līnijas "aizlīda" priekšā krievijas sportistam. Bet izskatījās, ka jebkurā gadījumā norvēģis būtu bijis 3.

     [+] [-]

, 2014-02-12 18:46, pirms 10 gadiem
4MA rakstīja: pirms finiša līnijas "aizlīda" priekšā krievijas sportistam. Bet izskatījās, ka jebkurā gadījumā norvēģis būtu bijis 3.
vārds "aizlīda" tiek lietots, jo tur ir 3 sliedes, pa kurām slēpot un kaut kādi noteikumi finiša taisnē, ka nevar viņas mainīt vai kaut kas tāds, cik saprotu norvēģis to izdarīja laikam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-13 02:00, pirms 10 gadiem
Tur nav konkrētas sliedes kā klasiskajā stilā, kuras (vienas vai otras vai trešās utt.) jāievēro, proti, tas bija brīvā stila slēpojums, kur šādu noteikumu nav. Jā, norvēģis pirms paša finiša nedaudz sasvērās uz krieva pusi, bet nedomāju, ka apzināti, turklāt viņš jau pārsvaru bija ieguvis un krievs tāpat tur vairs nevarēja neko atgūt, pāris metrus (vai pat mazāk) pirms finiša. Lielā ātrumā arī 1 desmitdaļa ir daudz. Piemēram, fotofinišus mēra simtdaļās. Šeit nekā tāda nebija, acīmredzot krievi saprata, ka nav vērts ķert zivi tur, kur viņas nav.