Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Kanādiešu māsas Dufūras-Lapuentas labākās mogulā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kanādiešu māsas Dufūras-Lapuentas labākās mogulā
Māsas Žistīna un Hloja Dufūras-Lapuentas - labākās mogulā
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītas Soču olimpisko spēļu pirmās dienas pēdējās sacensībās ar medaļu pasniegšanu to noslēgumā. Proti, runa ir par frīstaila mogula disciplīnu sievietēm. Zelta medaļu ieguva kanādiete Žistīna Dufūra-Lapuenta, sudrabs viņas māsai Hlojai, bet bronza sacensību galvenajai favorītei, amerikānietei Hannai Kīrnijai.

Mazliet par sacensību formātu un norisi: aizvakar 27 sportistes pirmajā kvalifikācijā cīnījās par 10 vietām finālā "pa taisno". Tās, kas netika, šodien agrāk cīnījās vēl par 10 vietām finālā. Tādējādi vakarā finālā kopā piedalījās 20 sportistes. Arī fināls bija sadalīts vairākās daļās - konkrēti trīs. Pirmajā no 20 sportistēm tika atlasītas 12 labākās, pēc tam otrajā no 12 tika atlasītas sešas, kuras tad arī noslēdzošajā trešajā daļā cīnījās par medaļām. Katrā fināla daļā viss (punktu skaitīšana) sākās "no nulles".

Galvenā favorīte bija 27 gadus vecā amerikāniete Hanna Kīrnija, kura triumfēja pirms četriem gadiem Vankūverā, kā arī šajās spēlēs uzrādīja labāko punktu summu jau pirmajā kvalifikācijā. 20 fināla dalībnieču vidū bija iekļuvušas arī visas trīs māsas Dufūras-Lapuentas (Kanāda) un divas no viņām, Žistīna un Hloja, tika uzskatītas par bīstamākajām Kīrnijas konkurentēm.

Fināla pirmajā daļā nepiedalījās viena japāņu sportiste un sacensību favorītēm nesagādāja grūtības no 19 dalībniecēm tikt labāko 12 vidū. Arī fināla otrajā daļā iztika bez lieliem pārsteigumiem - labāko sešiniekā gan nespēja tikt atraktīvā Kazahstānas sportiste Jūlija Gališeva, mājinieku cerība Regina Rahimova, meistarīgā čehiete Nikola Sudova, bet medaļas izšķirošajā fināla daļā dalīja sekojošas sešas sportistes: Kīrnija (ASV), jau minētās divas māsas Lapuentas Žistīna un Hloja (Kanāda) (trešā māsa, Maksima, netika), Britenija Koksa (Austrālija), Elīza Outrima (ASV) un Aiko Uemura (Japāna).

Superfinālu uzsāka Uemura, parādot stabili sniegumu, taču neuzstādot pārāk augstu latiņu pārējām. Tiesa, viņu nespēja pārspēt ne amerikāniete Outrima, ne austrāliete Koksa, un Uemura nonāca medaļu pakājē. Galvenās trīs favorītes gan tikai sekoja. Žistīna Lapuenta beidzot gāza Uemuru, izvirzoties 1. vietā. Žistīnas māsa Hloja arīdzan parādīja labu veikumu un, kaut arī Žistīnu neapsteidza, garantēja sev vismaz bronzu. Kā pēdējā startēja Kirnija un no viņas bija atkarīgs sacensību iznākums. Olimpiskā čempione īsi pēc īsā tramplīna kļūdījās un, kaut arī distanci veiksmīgi pabeidza, bija skaidrs, ka par tehniku tiks atņemti vērtīgi punkti. Tā arī notika - Kīrnijai 3. vieta un bronza, bet kanādiešu māsām Dufūrām-Lapuentām dubultuzvara!

Frīstails, sievietes, moguls

VietaSportisteValstsPunkti
1.Ž. Dufūra-LapuentaKanāda22.44
2.H. Dufūra-LapuentaKanāda21.66
3.H.KīrnijaASV21.49
4.A.UemuraJapāna20.66
5.B.KoksaAustrālija19.43
6.E.OutrimaASV19.37

Pavisam piedalījās 27 sportistes.

Frīstails, sievietes, moguls

GadsZeltsSudrabsBronza
2014Ž.Dufūra-Lapuenta (CAN)H.Dufūra-Lapuenta (CAN)H.Kīrnija (USA)
2010H.Kīrnija (USA)Dž.Heila (CAN)Š.Bārke (USA)
2006Dž.Heila (CAN)K.Trā (NOR)S.Laura (FRA)
2002K.Trā (NOR)Š.Bārke (USA)T.Satoja (JPN)

Frīstaila programma

DatumsDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
8. februārisMoguls sievietesŽ.Dufūra-Lapuenta (CAN)H.Dufūra-Lapuenta (CAN)H.Kīrnija (USA)
10. februārisMoguls vīrieši
11. februārisSlopstails sievietes
13. februārisSlopstails vīrieši
14. februārisAkrobātika sievietes
17. februārisAkrobātika vīrieši
18. februārisRampa vīrieši
20. februārisSlēpošanas kross vīrieši
20. februārisRampa sievietes
21. februārisSlēpošanas kross sieviete

Medaļu sadalījums frīstailā

VValstsZSBKopā
1.Kanāda1102
2.ASV0011
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-08 21:36, pirms 10 gadiem
Pilnīgi riebjas skatīties! Tiesneši normāli iegrieza japānietei un atdeva bronzu amērikānietei, kura pieļāva rupju kļūdu....

  +3 [+] [-]

, 2014-02-08 21:39, pirms 10 gadiem
Nu re - Dukuru brāļiem ir no kā ņemt piemēru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-02-08 21:41, pirms 10 gadiem
Cilvēciski ārkārtīgi žēl japānieti.

Vispār, ja pati, frīstaila nezinītis, nesaprotu, kāpēc tur tā un tur tā, tas ir viens. Bet, ja tas notiek ar komentējošiem ekspertiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-08 21:57, pirms 10 gadiem
Šis sporta veids galīgs fufelis. Nu ne jau labākais uzvar, bet pēc tiesnešu simpātijām visu nosaka + vel no kuras valsts ir sportists.

Piemēram, kad čehiete netika superfinālā, es biju uz pakaļas. Manuprāt, viņai bija vislabākais brauciens. (Labs laiks + vienkārši izcili lēcieni)
Var jau būt ka es no šī sportaveida neko nejēdzu bet nu neuzvar labākais. rezultātu nosaka - POLITIKA

  +3 [+] [-]

, 2014-02-08 21:57, pirms 10 gadiem
patīkami pārsteidza moguls, noteikti jāskatās veču mači. Piekrītu, ka tiesneši tiešām dīvaini vērtēja, ipāši izceļot čehietes netikšanu 6niekā, skatījos pirmo reizi, bet tpt kā komentētājiem likās visai neloģisks vērtējums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-08 22:32, pirms 10 gadiem
Kur skatās SC valodniecības guru Suveizda & Co?!
Kanādas skaisto frīstailistu māsu uzvārds 'Dufour-Lapointe' ir jāraksta latviski Difūra- Lapuanta, nevis Dufūra- Lapuenta, kā šeit transliterē Novickis- futbola experts, kurš pēkšņi kļuvis par ziemas sporta veidu specu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-08 22:39, pirms 10 gadiem
LimiteDD rakstīja: Pilnīgi riebjas skatīties! Tiesneši normāli iegrieza japānietei un atdeva bronzu amērikānietei, kura pieļāva rupju kļūdu....
Amerikānietei pat nevajadzēja tikt starp labākām 6ām. Viņa jau 2.finālā pieļāva rupjas kļūdas pēc pirmā trampalīna!
Plus vēl, kazahiete, ļoti smuki nobrauca, arī ātrums bija viens no labākajiem, plus vēl lieliskie salto (pirmais atpakaļ, otrais uz priekšu), bet šij tikai 7.vieta, izsmiekls!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-08 22:57, pirms 10 gadiem
K.A.N.Ā.D.A!!!!! ble!!!!

     [+] [-]

, 2014-02-08 23:57, pirms 10 gadiem
Brīnumi te,jums ar to vārdu un uzvārdu tulkošanu. Bet Nikolai maz iedeva,tiesneši neizprotami.

     [+] [-]

, 2014-02-09 08:58, pirms 10 gadiem
Jā,te jau daudzi gudrāki par tiesnešiem. Katram jau var patikt kāds atsevišķs sportists,kā arī viņa sniegums.Piemēram ,man arī patika Kazahijas pārstāve,taču tāpēc es neteikšu,ka tiesneši viņu noraka tā vienkārša iemesla dēļ,ka neesmu mogula tiesnesis,bet gan citā sporta veidā.Toties SC lielākā daļa komentētāji gan ir spicākie tiesneši gandrīz visos sporta veidos.