Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Lukaševska par ētikas un uzvedības normu pārkāpšanu diskvalificēta uz vienu gadu

Agris Suveizda

Lukaševska par ētikas un uzvedības normu pārkāpšanu diskvalificēta uz vienu gadu
Inese Lukaševska
Foto: Lauris Bērziņš

Latvijas Republikas biljarda federācija (LRBF) snūkera spēlētājai Inesei Lukaševskai piespriedusi viena gada diskvalfikāciju par vispārpieņemto ētikas un uzvedības normu pārkāpšanu turnīra laikā, vēsta federācijas oficiālā mājaslapa.

"Par sportiski nekorektu rīcību, biljardā vispārpieņemto ētikas un uzvedības normu neievērošanu Latvijas
reitinga turnīru laikā, bet pārstāvot Latviju starptautiskajās sacensībās - Eiropas un pasaules čempionātu norises
laikā, nelojālu attieksmi pret LRBF spēlētājiem turnīru laikā, apzināti nepatiesas informācijas publicēšanu
sociālajā tīklā, kas kopumā grauj ne tikai Latvijas sportistu reputāciju, bet arī federācijas imidžu un prestižu
Latvijā un pasaulē, diskvalificēt Inesu Lukaševsku uz 1 (vienu) gadu - no šī lēmuma pieņemšanas dienas līdz 2014.gada 18.jūlijam," vēsta federācijas mājaslapā ievietotais ārkārtas sēdes protokols. Balsojumā par Lukaševskas diskvalifikāciju bija trīs balsis "par", neviena "pret", bet viens balsstiesīgais atturējās.

Jūlija sākumā, pēc 2013. gada Latvijas 6-Red čempionāta noslēguma, vairākos Latvijas interneta portālos tika publicēta Jāņa Lukaševska sagatavotā vēstule par snūkera spēlētājas Tatjanas Vasiļjevas necienīgu rīcību turnīra laikā. Vēstulē tika apgalvots, ka Vasiļjeva esot rupji nolamājusi skatītājus. Saistībā ar šo publikāciju LRBF 2013. gada 11. jūlijā sasauca ārkārtas valdes sēdi, kurā tika izvērtēta rakstā izklāstītā atbilstība patiesībai, uzklausīti liecinieki. Uz sēdi tika aicināti: Tatjana Vasiļjeva, Vitālijs Špaks, Māris Kaļva un Inese Lukaševska. Pēdējā sēdi neapmeklēja, taču bija ieradies viņas vīrs un vēstules autors Jānis Lukaševskis.

Lukaševskis sēdē apgalvoja, ka rakstā minētais pilnībā atbilstot patiesībai, taču vienlaikus atzinis, ka tas tapis sakāpinātu emociju iespaidā. Savukārt Vitālijs Špaks (T. Vasiļjevas pretinieks spēlē, saistībā ar kuru notika apstākļu noskaidrošana) un Māris Kaļva (LRBF spēlētājs un aculiecinieks) liecināja, ka tieši Inese Lukaševska esot iejaukusies spēles gaitā ar komentāriem par sērijas punktiem. Abi apliecināja, ka nav dzirdējuši, ka Vasiļjeva būtu spēles laikā vai pēc tās pateikusi kaut vienu necenzētu vārdu skatītājiem. Bet pati Vasiļjeva liecināja, ka J. Lukaševskis un I. Lukaševska iejaukušies viņas spēles gaitā, bet J. Lukaševskis viņu pēc spēles nolamājis necenzētiem vārdiem skatītāju klātbūtnē.

Sēdes vadītājs Sergejs Koļcovs pauda viedokli, ka šī situācija radusies tikai un vienīgi Vasiļjevas un Lukaševskas savstarpēju nesaskaņu dēļ, un tām esot jau sena vēsture. Viņš piedāvāja spēlētājām noslēgt mierizlīgumu. Vasiļjeva piekrita, taču Lukaševska, ar kuru J. Lukaševskis sazinājās telefoniski, šādu iespēju noraidīja. Lai objektīvi izvērtētu situāciju, LRBF valde izlēma iepazīties gan ar spēles videoierakstu, gan vēl ar citiem aculiecinieku paskaidrojumiem un pasludināja sēdes pārtraukumu. Sēde tika turpināta 2013. gada 18. jūlijā. Tajā bija saņemti papildus paskaidrojumi no tiesneša Vladimira Ladina un spēlētājiem R. Judina un E. Kuzmicka, kuri 2013. gada 7. jūlijā atradās 2013. gada Latvijas 6-Red čempionāta norises vietā. Ladins un Kuzmickis apliecinājuši, ka Vasiļjeva neesot lamājusies, turpretim J. Lukaševskis esot nolamājis Vasiļjevu necenzētiem vārdiem.

Tika uzklausīti arī LRBF valdes locekļa Jurija Rjazanska ziņojumi par agrākiem I. Lukaševskas pārkāpumiem. Tāpat tika iesniegts arī izraksts no LRBF valdes 2007. gada 15. augusta sēdes protokola, ar kuru I. Lukaševska (tajā laikā – I.Kažoka) tika izslēgta no LRBF biedru sastāva par sportiski nekorektu rīcību un nelojālu attieksmi pret LRBF un tās biedriem. Galarezultātā LRBF valde atzina, ka Latvijas medijos publicētā J. Lukaševska rakstā ietvertā informācija neatbilst patiesībai. J. Rjazanskim tika uzdots sagatavot un iesniegt medijiem rakstu atsaukumus. Bet Inesei Lukaševskai par sportiski nekorektu rīcību, biljardā vispārpieņemto ētikas un uzvedības normu neievērošanu tika piespriesta viena gada diskvalifikācija. Tā tiek piemērota no šī lēmuma pieņemšanas dienas un paliks spēkā līdz 2014. gada 18. jūlijam.

Tāpat, ņemot vērā valdes sēdē apspriestos jautājumus, tika pieņemts lēmums uzdot LRBF valdes loceklim S. Koļcovam līdz 2013. gada 1. septembrim izstrādāt ētikas kodeksa projektu.

Pilnu ārkārtas sēdes protokolu varat lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
LRBF » Latvijas Republikas Biljarda...
LV-Snooker | Latvijas un pasaules snūkera jaunumi

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-20 15:52, pirms 11 gadiem
Video studijaa!

Ko tur federaacijas paarstaavji runaaja par apmeloshanu? Uz paklaaja vinjus!

     [+] [-]

, 2013-07-21 08:13, pirms 11 gadiem
....pirmā doma,ieraugot tādu virsrakstu ,bija,ka striptīzu uz biljarda galda būs dejojusi-žēl ,bet nekā.....

  -1 [+] [-]

, 2013-07-21 09:57, pirms 11 gadiem
Lukashevskiem nebija variantu. Tur visi liecinaataaji ir Tatjanas draugi. Normaala konspiraacija.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-21 21:50, pirms 11 gadiem
Shed rakstīja: Lukashevskiem nebija variantu. Tur visi liecinaataaji ir Tatjanas draugi. Normaala konspiraacija.
Tas noziime, ka Tatjana ir labs cilveeks, jo vinai visi biljardaa zalee ir draugi, bet Inese loti zeel - ne viena drauga