Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Uz kausu vairs četri pretendenti – Velsa, Ķīna, Ziemeļīrija un Honkonga

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Uz kausu vairs četri pretendenti – Velsa, Ķīna, Ziemeļīrija un Honkonga
priekšplānā no kreisās: Marko Fu un Fungs Kvoks Vajs
Foto: TOP147.com

Aizvadīti ceturtdaļfināli Taizemē notiekošajā 2011. gada Pasaules kausā snūkerā. Uzvaras tajos izcīnīja Velsas, Ķīnas, Ziemeļīrijas un Honkongas komandas un rīt turpinās cīņu par uzvarētāja lauriem.

Pirmie divi ceturtdaļfināli noslēdzās ar Velsas un Ķīnas uzvarām. Velsieši Marks Viljamss un Metjū Stīvenss ar rezultātu 4:2 apspēlēja austrāliešus Nīlu Robertsonu un Stīvu Mifsudu, bet Ķīnas duets Dings Junhui un Liangs Venbo ar 4:1 bija pārāki par īriem Kenu Dohertiju un Fergalu O'Braienu.

Pēc mača īru spēlētājs Dohertijs pauda neapmierinātību par dreskoda neievērošanu no Lianga puses. Ķīnietis spēlēja bez tauriņa, un Dohertijs uzskatīja, ka par to viņu vajadzēja sodīt, piešķirot zaudējumu freimā. "World Snooker" pārstāvis gan vēlāk paskaidroja, ka šāda sankcija par dreskoda pārkāpumu noteikumos nav paredzēta. Tomēr šis konkrētais gadījums tiks izskatīts Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācijas disciplinārās komitejas sēdē.

Tiesa, Dohertijs arī atzina, ka kopumā ķīniešu uzvara bijusi pelnīta: "Viņi spēlēja ļoti labi un izrādījās pārāk spēcīgi. Spēles 2. freimā nepaveicās arī Fergalam. Tas būtu bijis lielisks freims, ja būtu izdevies uzvarēt no situācijas, kad nepieciešami pieci snūkeri."

Atlikušajos divos ceturtdaļfinālos uzvarētāju noskaidrošanai bija vajadzīgi visi septiņi freimi.. Skotijas un Ziemeļīrijas duelī pēc četriem nospēlētiem freimiem rezultāts bija neizšķirts 2:2. Tad 5. freimā ar 128 punktu klīrensu atzīmējās Marks Alens, atkal izvirzot Ziemeļīrijas komandu vadībā, bet pēc tam skoti Džons Higinss un Stīvens Magvairs ar pēdējo melno bumbu izrāva uzvaru dubultspēļu freima galotnē ar 69-63 un izlīdzināja rezultātu – 3:3. Izšķirošajā partijā pie spēles galda devās Higinss un Alens, un beigās ar 86-27 pie panākuma tika pēdējais, nodrošinot Ziemeļīrijai vietu pusfinālā.

Par ziemeļīru nākamajiem sāncenšiem kļuva honkongieši Marko Fu un Fungs Kvoks Vajs, kuri ar 4:3 pārspēja angļus Marku Selbiju un Alisteru Kārteru.

Turnīra pusfināli un fināls tiks izspēlēti svētdien. Visi mači aizritēs līdz četriem uzvarētiem freimiem.

2011. gada Pasaules kauss snūkerā

Pusfinālu pāri

Spēle
Velsa – Ķīna
Honkonga – Ziemeļīrija

     [+] [-]

, 2011-07-17 10:40, pirms 13 gadiem
šoks par anglijas zaudi...