Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Judins EČ snūkerā pārspēj turnīra ceturto numuru, Kalniņam zaudējums trešajā kārtā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Judins EČ snūkerā pārspēj turnīra ceturto numuru, Kalniņam zaudējums trešajā kārtā
Filips Kalniņš. Foto: EBSA

LETA. Latvijas spēlētājs Filips Kalniņš ceturtdien Maltā cieta zaudējumu Eiropas snūkera čempionāta izslēgšanas turnīra trešajā kārtā, bet Rodions Judins otrajā kārtā pieveica šo sacensību ceturto numuru.

17 gadus vecais Kalniņš, kurš ir viens no jaunākajiem sacensību dalībniekiem un izslēgšanas turnīrā izsēts ar 19.numuru, no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā jeb 1/32 finālā līdz četriem uzvarētiem freimiem ar 4-1 pārspēja itāli Džanmarko Tonīni (46.).

1/16 finālā Kalniņš ar 1-4 piekāpās Anglijas pārstāvim Hārvijam Čendleram, kurš sacensībās izsēts ar 14.numuru.

Otrs Latvijas pārstāvis "play-off" sacensībās Judins (61.) pirmajā kārtā ar 4-0 pārspēja izraēlieti Nadavu Bitonu (68.).

Otrajā kārtā viņš parūpējās par pārsteigumu, četros freimos tiekot galā arī ar sacensību ceturto numuru Mārtinu O'Donelu no Anglijas.

Trešajā kārtā Latvijas snukerists tiksies ar vēl vienu Anglijas sportistu - turnīra 29.numuru Patriku Vīlenu.

Apakšgrupu sacensībās Kalniņš uzvarēja visās četrās spēlēs, Judins bija pārāks trīs no četriem dueļiem, bet Māris Volajs un Artūrs Ķeņģis guva vienu panākumu četros mačos un izslēgšanas turnīram nekvalificējas. No apakšgrupās 177 spēlējušajiem snūkeristiem izslēgšanas turnīrā iekļuva 72.

Pirms tam turpat Maltā norisinājās Eiropas čempionāti trīs jaunatnes vecuma grupās. 16 gadus vecais Artemijs Žižins U-18 meistarsacīkstēs aizkļuva līdz pusfinālam un U-21 turnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet U-16 ieskaitē pusfinālā spēlēja Andrejs Pripjoks.

Izmantotie resursi:
LETA