Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Snūkeristes Vasiļjeva un Prisjažņuka - Eiropas vicečempiones

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Snūkeristes Vasiļjeva un Prisjažņuka - Eiropas vicečempiones
Latvijas izlase 2016 - Rodions Judins, Tatjana Vasiļjeva, Anna Prisjažņuka, Māris Volajs
Foto: Egidijus Didenas / ebsa.tv

Lietuvas galvaspilsētā noslēdzies Eiropas čempionāts snūkerā amatieriem. Sacensību pēdējās dienas finālā Latvijas dāmu izlase piekāpās spēcīgajām krievietēm, līdz ar to mūsu Tatjana Vasiļjeva un Anna Prisjažņuka tika pie sudraba medaļām.

Sieviešu komandu sacensībās piedalījās 17 izlases - katrā pa divām dāmām. Grupu mačos labākos rezultātus uzrādīja Krievijas pirmā izlase (Darja Sirotina, Anastasija Ņečajeva) un Latvijas izlase (Tatjana Vasiļjeva, Anna Prisjažņuka). Ceturtdaļfinālā mūsējās salīdzinoši viegli apspēlēja rumānietes (3-0), bet pusfinālā ar 3-1 pieveica Baltkrievijas pirmo izlasi. Arī spēcīgās krievietes bez īpašām problēmām tika līdz finālam. Zelta mača pirmajā freimā mūsējās atļāvās izraut uzvaru, tomēr turpinājumā saimniekoja favorītes (1-4). Komandu sudrabs nav tik pestižs kā individuālā medaļa, taču dārgmetāls nav zemē metams.

Pirms tam mūsu Rodions Judins un Māris Volajs nostartēja bez īpašiem panākumiem, savukārt Anna Prisjažņuka un Tatjana Vasiļjeva individuālajās sacensībās tika līdz ceturtdaļfinālam. Cīņā par pusfinālu Prisjažņuka uzstājīgi pretojās nomināli spēcīgākajai krievietei Anastasijai Ņečajevai (2-3), bet Vasiļjeva spraigā cīņā piekāpās varenajai beļģietei Vendijai Jansai (2-3), kura turpinājumā kļuva par astoņkārtējo Eiropas čempioni. Kā jau ziņots, 2012. gada EČ finālā Vasiļjeva to pašu beļģieti uzvarēja ar 5-4 un izcīnīja savas karjeras lielāko panākumu.

Atgādinām, ka 2014. gada 5. jūnija EČ mačā Tatajana Vasiļjeva sasniedza visu laiku pirmo "century break" (vismaz 100 punkti pēc kārtas) Latvijas snūkerā.

Izmantotie resursi:
ebsa.pl