Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Šodien Daugavpilī tiekas biljarda un snūkera federāciju prezidenti no visas pasaules

Andrejs Siliņš

Šodien, 4. decembrī, Daugavpilī norisināsies ikgadējā Starptautiskā Biljarda un Snūkera Federācijas (IBSF) konference, kurā tiks pieņemti būtiski lēmumi, kas saistīti ar biljarda un snūkera attīstību visā pasaulē. Konferencē piedalīsies IBSF amatpersonas visu pasaules snūkeru federāciju prezidenti un pavadošais personāls.

Ikgadējā konferencē tiks apspriesti jautājumi saistībā ar finanšu atskaitēm, tiks runāts par tiesnešu maiņu, kā arī uzstāsies valstu pārstāvji un prezentēs savas valstis, lai iegūtu tiesības rīkot nākamo Pasaules čempionātu 2014. gadā. Neformālajās sarunās tiek minēts, ka reālas iespējas pastāv Bulgārijai vai Indijai. IBSF snūkera dalībvalstis sadalās noteiktā kontinentālā sadalījumā kā Āfrika, Amerika, Āzija, Eiropas un Okeānija, kur Amerika apvieno Dienvidu un Ziemeļu Ameriku, Okeānija – Austrāliju un Okeāna salas.

Latvijā ir ieradušies IBSF vadība šādā sastāvā: James Leacy-prezidents (Īrija), Capt. P.V.K. Mohan – viceprezidents (Indija), Mohammed Kammah – ģenerālsekretārs (Ēģipte), Maxime Cassis-valdes loceklis (Francija), Simon Smith -valdes loceklis (Lielbritānija), Barrie Jones – valdes loceklis (Austrālija), Rahen Ghurburrun - valdes loceklis (Marocco).

Latvijas Republikas Biljarda Federācijas valdes loceklis Jurijs Rjazanskis stāsta: „Latvijas Republikas Biljarda Federācijas vārdā varu atzīt, ka esam pagodināti Latvijā uzņemt tik augsta līmeņa personas no Starptautiskās Biljarda un Snūkera Federācijas, kas šeit pieņems nozīmīgus lēmumu. Priecājamies, ka arī Latvijas Republikas Biljarda Federācijas vadība var būt klāt šajā konferencē un sniegt savu ieguldījumu biljarda un snūkera attīstībā. Mēs ceram, ka šīs konferences rezultātā tiks atrisināts būtisks jautājums par vadības struktūras maiņu, kas ļautu vairākām personām pārstāvēt kontinentus, pretēji līdz šim ierastajam, kad, piemēram, Eiropas 36 valstis pārraudzīja viena persona.”

Paralēli konferencei Daugavpils Olimpiskajā centrā turpina norisināties Pasaules čempionāts snūkerā amatieriem. Ikviens interesents spēles var bezmaksas vērot klātienē Daugavpils Olimpiskajā centrā. Fināla spēlēm 8. decembrī tiks nodrošināta tiešraide portālos DELFI - Vadošais ziņu portāls Latvijā - DELFI un sportacentrs.com.

Pasaules čempionāts snūkerā Daugavpilī tiek organizēts pateicoties Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils Olimpiskajam centra viesmīlībai un atbalstam, kā arī sadarbībā ar Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatora studentiem, ar kuriem sadarbojas Latvijas Republikas Biljarda Federācijas sadarbības partneris, SIA "Adviser Union" valdes loceklis un Biznesa augstskola Turība students Ralfs Minkevičs.

27. novembrī Daugavpilī, Daugavpils Olimpiskajā centrā, tika atklāts Pasaules čempionāts snūkerā 2013 amatieriem, kurā līdz šim ar labiem rezultātiem sevi pierāda arī vairāki spēlētāji no Latvijas. Daugavpilī uz sacensībām ieradušies ap 250 spēlētājiem no 60-70 pasaules valstīm. Starptautiskā Biljarda un Snūkera Federācija (IBSF) piešķīrusi tiesības organizēt Pasaules čempionātu snūkerā 2013 Latvijas Republikas Biljarda Federācijai.

Plašāka informācija par čempionātu atrodama LRBF » Latvijas Republikas Biljarda...

Informāciju sagatavoja
Latvijas Republikas Biljarda Federācija
Jurijs Rjazanskis