Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Stafetēs triumfē jelgavnieki un ventspilnieki

Piektdien Dobeles pilsētas sporta centrā noslēdzās finālsacensības Latvijas skolu klašu komandām "Veiklajās stafetēs" 3.-4 un 5.-6. klašu grupās. Jaunākajā vecuma grupā uzvarēja Ventspils 1. pamatskola, bet vecākajā - Jelgavas 4. pamatskola.

3.-4. klašu grupā norisinājās sīva cīņa līdz pat sacensību beigām un tomēr uzvarētāju noskaidrot neizdevās, jo gan Ventspils 1. pamatskolas, gan Jelgavas 4. pamatskolas klases bija vienlīdzīgas, tādēļ par uzvarētājiem tika pasludinātas abas, saņemot saldumus no a/s "Laima". "Komandām bija vienāds punktu skaits, kā arī vienāds izcīnīto augstāko vietu skaits katrā stafetē. Papildus nosacījumus nolikums neparedzēja, tādēļ pieņēmām šādu lēmumu," skaidroja stafešu galvenā tiesnese Ingrīda Anzenava.

Klašu komandas veidoja septiņi zēni un septiņas meitenes. Šāds sacensību formāts tika izvēlētas ņemot vērā Izglītības un zinātnes ministrijas ieteikumus iesaistīt Latvijas Skolu sporta federācijas (LSSF) sacensībās skolēnus, kuri ar sportu nenodarbojas ikdienā. Tradicionālo sporta veidu sacensībās starp skolām, kas ir par pamatu LSSF kalendāram, nereti skolu pārstāv labākie un aktīvākie skolēni. Turpretī klašu kolektīvos azarts un lokālpatriotisms ir vēl izteiktāks, kas piešķir sacensībām papildus emocijas.

5.-6. klašu grupā Jelgavas 4. pamatskola uzvarēja pārliecinoši. Lai sacensības padarītu interesantākas skolēniem, finālsacensībās tika izmantotas sešas dažādas stafetes, no kurām reģionu atlasē bija četras. Pārējās divas bija kā pārsteigums skolēniem, pārbaudot skolēnu spējas ātri pielāgoties jaunām situācijām. Apkopojot rezultātus, tika vērtētas labākie pieci stafešu rezultāti.

"Lai uzvarētu, nepietika tikai ar ātrumu. Bija nepieciešama arī labi attīstīta kustību koordinācija, domāšana un klases komandas organizētība, tādēļ vairāk varēja novērtēt skolotāja ieguldīto darbu," turpināja Ingrīda Anzenava. "Skolēniem patika, jo tika izmantots jauns nestandarta inventārs, kas radīja nestandarta situācijas un iespējas pilnveidoties."

Nākamās netradicionālās stafetes notiks 19 .martā Jelgavā 7.-9.klašu grupā.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Slišāns, LSSF stratēģisko projektu vadītājs