Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Vēvers trešo gadu pēc kārtas izcīna medaļu UCI pasaules Granfondo čempionātā solo braucienā

Toms Markss
Toms Markss

Vēvers trešo gadu pēc kārtas izcīna medaļu UCI pasaules Granfondo čempionātā solo braucienā
Ģirts Vēvers
Foto: Publicitātes

Ceturtdien Dānijas pilsētā Ālborgā sācies vērienīgais UCI pasaules Granfondo čempionāts šosejas riteņbraukšanā. 33 kilometru individuālajā braucienā vīru M50 – 54 grupā sudraba medaļu izcīnīja “Goldingen Cycling team” Latvijas riteņbraucējs Ģirts Vēvers, kurš uz goda pjedestāla pasaules čempionātos kāpa trešo gadu pēc kārtas.

Šogad nozīmīgās sacensības amatieru sportistiem uzņem riteņbraukšanas lielvalsts Dānija. Kopumā pasaules čempionātā piedalās 3270 sportisti no 74 valstīm. Kuplā skaitā sacensībās pārstāvēta arī Latvija. Mūsu valsti pārstāv 14 riteņbraucēji, no kuriem trīs ceturtdien startēja individuālajā braucienā.

Galvenās cerības tika saistītas ar Ģirtu Vēveru (“Goldingen Cycling team”), kurš pērn izcīnīja zelta medaļu, bet vēl gadu iepriekš guva bronzu. Riteņbraucēji mērojās spēkiem 33,7 kilometru garā distancē, kas bija līkumiem un nelieliem pagriezieniem bagātība. Ģirts neklātienes cīņā ļoti sīvi cīnījās par uzvaru ar spāņu riteņbraucēju Raulu Delgado. Pēc 17 kilometriem Ģirts atradās 3 sekundes aiz spāņa.

Turpinājumā Delgado spēja savu pārsvaru palielināt. Finišā Vēvera rezultāts 41 minūte un 43 sekundes. Tas 51 dalībnieka konkurencē ļāva izcīnīt otro vietu. Spāņu riteņbraucējam Delgado kuldīdznieks zaudēja 22 sekundes. Tikmēr bronzas medaļnieks Ričards Brūks no Lielbritānijas tika pārspēts par 14 sekundēm. Ģirta vidējais ātrums trasē bija 47,64 kilometri stundā. Jāatzīmē, ka absolūtajā vērtējumā starp visu vecuma grupu sportistiem latvietis ieņēma 15. vietu. Ģirts par 3 sekundēm pārspēja arī slaveno itāļu riteņbraucēju Mario Čipolīni.

M35 – 39 grupā Vēvera komandas biedrs un Ginesa rekordists Arvis Sprude trasi veica pēc 44 minūtēm un 28 sekundēm, kas 50 sportistu konkurencē deva 26. vietu. Tikmēr Jānis Liepiņš vīru M60 – 64 grupā sasniedza 44. vietu, trasi pievarot pēc 54 minūtēm un 6 sekundēm.

Izmantotie resursi:
lrf.lv