Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņš un Neilands "Tour de France" desmitajā posmā finišē lielajā grupā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skujiņš un Neilands "Tour de France" desmitajā posmā finišē lielajā grupā
Toms Skujiņš (no kreisās). Foto: IMAGO/Photo News/Scanpix

LETA. Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands otrdien Francijā ieņēma attiecīgi 66. un 124. vietu velobrauciena "Tour de France" desmitajā posmā.

Riteņbraucēji otrdien veica 187,3 kilometrus līdzenumā ar vienu starpfinišu.

Lielās grupas finišā uzvaru svinēja Beļģijas sportists Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck"), finišējot četrās stundās 20 minūtēs un sešās sekundēs. Otro vietu ar tādu pašu laiku ieņēma trešā un astotā posma uzvarētājs no Eritrejas Biniams Girmajs ("Intermarche - Wanty"), bet trešo - Neilanda komandas biedrs "Israel - Premier Tech" Vācijas sportists Paskāls Akermanis.

Skujiņš ("Lidl-Trek") ar tādu pašu rezultātu kā uzvarētājam ierindojās 66. vietā, bet Neilands ieņēma 124. vietu.

Slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE Team Emirates") saglabāja līderpozīcijas kopvērtējumā, par 33 sekundēm apsteidzot Beļģijas riteņbraucēju Remko Evenepūlu ("Soudal Quick-Step"), bet par minūti un 15 sekundēm - dāni Jonasu Vingegordu ("Visma| Lease a Bike").

Skujiņš ieņem 34. (+23:43), bet Neilands - 62. vietu (+49:53).

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.